Dos delegats sindicals, membres de la nova directiva del COEC, creen l’agrupació d’odontòlegs i estomatòlegs de MC

El Consell Executiu de Metges de Catalunya (MC) ha aprovat la creació de l’agrupació professional d’odontòlegs i estomatòlegs del sindicat, coordinada pels delegats Xavier Marco (CAP Terrassa Nord) i Elias Casals (CAP Sant Miquel de Granollers).

Els dos delegats havien plantejat a la direcció del sindicat la constitució de l’agrupació de dentistes com una de les mesures incloses al programa electoral de la candidatura ‘El nou COEC’ amb què concorrien a les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC).

Finalment, Marco i Casals esdevindran vocal i secretari, respectivament, de la nova directiva del COEC, presidida per Antoni Gómez Jiménez, després que la seva candidatura hagi resultat la guanyadora de les eleccions celebrades el dia 3 febrer amb 2.041 vots, el 52% del total, enfront del 27% (1.080) i el 19% (747) dels vots aconseguits per les dues candidatures alternatives.

Un cop assolit l’objectiu electoral, l’agrupació professional d’odontòlegs i estomatòlegs de MC pren forma a l’empara de Marco i Casals que des de la Junta del COEC i el sindicat aspiren a millorar les condicions laborals i professionals dels dentistes amb contracte laboral i dels que treballen a la sanitat pública. Un dels punts del programa de la candidatura consisteix precisament en establir un conveni col·lectiu per als odontòlegs assalariats de les empreses sanitàries del sector i de les companyies asseguradores.