Dues candidatures es disputen la direcció de Metges de Catalunya el proper 14 de juny

Els afiliats de Metges de Catalunya (MC) elegiran el proper 14 de juny l’equip que governarà el sindicat durant els pròxims quatre anys entre dues candidatures: “Obrint portes”, que encapçala el cirurgià de l’Hospital de Mataró, Jordi Cruz (en la fotografia a l’esquerra), i “Unitat, Compromís i Projecte”, que lidera el metge especialista en medicina intensiva de l’Hospital de Sabadell, Jaume Mestre. Els comicis, que es faran en el marc del 4t Congrés sindical, a Barcelona, també serviran per escollir les direccions dels sis sectors professionals en què s’estructura l’organització.

Cruz, actual president del Sector d’Hospitals XHUP, està acompanyat per Núria Estanyol (anestesiòloga a l’Hospital Josep Trueta) com a vicepresidenta; Josep Maria Puig (nefròleg a l’Hospital del Mar), com a secretari general; Ana Roca (pediatra al CAP Viladecans), com a vicesecretària general; David Arribas (metge de família al CAP Manso), com a secretari de Finances i Teresa Aberasturi (anestesiòloga a l’Hospital Penedès) com a vicesecretària de Finances.

Per la seva part, la llista de Mestre es completa amb Carme Buil (anestesiòloga a l’Hospital Joan XXIII) com a vicepresidenta; Francesc Duch (metge de família al CAP Montblanc-L'Espluga de Francolí) que opta a repetir com a secretari general; Miquel Palau (cirurgià a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell) com a vicesecretari general; Sofia Maseda (metgessa de família al CAP Sant Rafael), com a secretària de Finances i Aldo Humberto Muñiz (metge intern resident al CAP Torreforta-La Granja), com a vicesecretari de Finances.

En total, 8.348 afiliats podran emetre el seu vot presencial a les urnes que estaran ubicades a la seu del 4t Congrés de MC, entre les 10.00 h i les 19.00 hores.

De manera paral·lela, els electors també escolliran els presidents dels sectors Primària ICS i Laboral amb altres convenis, així com els secretaris dels sectors Primària ICS i Primària XHUP, on s’ha presentat més d’un candidat per càrrec. A la resta de presidències i secretaries de sector, no hi haurà votacions, atès que només s’ha presentat un candidat per lloc.

Candidatures als sectors:

Sector Hospitals ICS
Presidència: Maria Teresa Fuentelsaz (anestesiòloga a l’Hospital de Bellvitge)
Secretaria: Rosa Maria Gràcia (metgessa especialista en medicina intensiva a l’Hospital Vall d’Hebron)

Sector Hospitals XHUP
Presidència: Xavier Lleonart (cirurgià a l’Hospital de Terrassa)
Secretaria: Núria Rubira (al·lergòloga a l’Hospital Plató)

Sector Primària ICS
Presidència: Andreu Martín (metge de família al CAP Vinyets) i Carmen Sánchez (pediatra al CAP Catalunya)
Secretaria: Lurdes Alonso (metgessa de família al CAP Manso) i Óscar Pablos (metge de família al CAP Sant Quirze del Vallès)

Sector Primària XHUP
Presidència: Jorge Nicolau (metge de família al CAP Terrassa Nord)
Secretaria: Joan Cerdà (metge especialista en medicina interna al CAP Sant Andreu) i Núria Relaño (metge de família al CAP Nova Lloreda)

Sector Funcionaris - Contingent i zona
Presidència: Antoni Duran (metge de família al CAP Doctor Sarró Roset)
Secretaria: María José Rodrigo (oftalmòloga al CAP Güell)

Sector Laboral amb altres convenis
Presidència: Ignacio Tomás (metge especialista en cures pal·liatives a l’Hospital Sociosanitari Francolí) i Josep Tuñí (oftalmòleg a l’Hospital de l’Esperança)
Secretaria: Margarita Mercadal (metge de família al Server d’Emergències Mèdiques)