MC i els col·legis mèdics rebutgen la decisió del govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la Constitució

MC i els col·legis mèdics rebutgen la decisió del govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la Constitució

Metges de Catalunya (MC) i el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMM), entitat que agrupa els quatre col·legis professionals catalans, manifesten en un comunicat conjunt el seu “rebuig absolut” a la decisió del govern espanyol d’aplicar l’article 155 de la Constitució espanyola contra l’autogovern català. “Aquesta decisió –afirmen– mostra el menyspreu a les nostres institucions i posa en risc la convivència democràtica i pacífica a Catalunya”.

Els representants dels facultatius també expressen el seu “ferm i decidit” suport al Govern de la Generalitat, al Parlament català i als representants escollits de manera democràtica i lliure pels ciutadans de Catalunya. Alhora, fan una crida per trobar una solució política dialogada a la “greu” situació, “que respecti la voluntat del poble de Catalunya, els principis democràtics i les nostres institucions”.

Finalment, les institucions mèdiques assenyalen que continuaran compromesos, “com no pot ser d’altra manera”, amb els ciutadans, vetllant per la seva salut.