MC organitza el concert “Música per a la salut” com a pròleg del curs de musicoteràpia i medicina

divendres, 3 març, 2017
MC organitza el concert “Música per a la salut” com a pròleg del curs de musicoteràpia i medicina

L’Agrupació de Jubilats de Metges de Catalunya (MC), amb la col·laboració de la Fundació Metges, ha organitzat per al pròxim 24 de març, a les 18.00 hores, el concert “Música per a la salut” que tindrà lloc al Casal del Metge de Barcelona (Via Laietana, 31), com a pròleg del curs de formació “Musicoteràpia i Medicina” que es farà al juny. Hi participaran la Coral Canta Sant Pau, formada per pacients afàsics; el grup The Distimians, integrat per psiquiatres i persones amb trastorn depressiu crònic, i el pianista de jazz català Lucky Guri que ha superat un ictus.

La Coral Canta Sant Pau, impulsada l’any 2014 pel Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, és la primera coral de l’Estat espanyol integrada per persones que pateixen afàsia, un trastorn que provoca la pèrdua total o parcial de l’ús o la comprensió de la paraula, com a conseqüència d’una lesió cerebral. 

L’entitat és fruït d’un projecte de recerca becat per La Marató de TV3 sobre els efectes de la musicoteràpia en la rehabilitació dels afàsics, els quals se sotmeten a un tractament per millorar l’expressió verbal a través de l’entonació melòdica.  

D’altra banda, The Distimians és un grup constituït per psiquiatres i pacients amb trastorn distímic que provoca una alteració brusca de l’estat d’ànim en forma de tristesa, baixa autoestima, abatiment extremat, fatiga i sentiments de desesperança.

Aquesta formació va néixer amb l’objectiu de recollir fons per ajudar l’associació de cooperació sanitària Jatakendeya a construir un centre de dia per a nens discapacitats i adults malalts a la República Togolesa (Àfrica).

Lucky Guri
El pianista Lucky Guri és un dels màxims representants de l’escena jazzística a Catalunya. Fa més de 10 anys, va patir un ictus que el va afectar greument i el va obligar a aprendre a tocar el piano de nou, començant des de zero. En aquesta ocasió, el veterà pianista oferirà un repertori de música jazz interpretada a mida del públic sota el títol “Deixa’t seduir”.

Lucky Guri va rebre l’any passat un concert homenatge a Calella (Barcelona), la seva ciutat natal, per celebrar els seus 50 anys de carrera artística. La seva música va arribar al gran públic amb el concurs Tres Pics i Repicó de TV3, on col·laborava periòdicament.

Les entrades de “Música per a la salut” es posaran a la venda el 7 de març a un preu de 10 euros i es podran adquirir per telèfon (93 265 11 77 ext. 1) o al Casal del Metge el mateix dia del concert. La recaptació es destinarà íntegrament a la Fundació Metges, entitat sense ànim de lucre vinculada al sindicat, que té per objectiu complementar l’oferta formativa dels facultatius i oferir-los suport social i familiar, especialment en moments crucials de la seva vida com la jubilació o la malaltia.