MC reivindica els acords amb la professió com a “única” via per millorar el sistema sanitari

MC reivindica els acords amb la professió com a “única” via per millorar el sistema sanitari

Metges de Catalunya (MC) s’ha marcat com a objectiu per a l’any 2017 fer entendre al Departament de Salut i a les empreses sanitàries que la recuperació del sistema sanitari passa ineludiblement pel diàleg i la negociació amb la professió mèdica. “Els acords amb els metges són l’única via per millorar el sistema de salut a Catalunya”, ha afirmat el president del sindicat, Jordi Cruz, durant l’Assemblea General de Compromissaris que l’organització ha celebrat aquest dimarts, a Barcelona.

En aquest sentit, Cruz ha reiterat la necessitat de traslladar a les meses de negociació la conveniència d’establir un conveni mèdic que reculli les condicions laborals i professionals específiques dels metges, així com d’enfortir les aliances i les sinèrgies amb la resta d’entitats professionals mèdiques.

Per la seva part, el secretari general de MC, Josep Maria Puig, ha acusat l’Administració de maltractar de manera “crònica, evident, objectiva i incontestable” la sanitat i els seus facultatius. “Ens hi hem deixat la pell durant els darrers sis anys de retallades i només hem rebut copets a l’esquena”, ha etzibat. 

Puig ha reclamat un pressupost sanitari digne que situï la inversió pública en salut de Catalunya al nivell dels països europeus més avançats, amb l’objectiu de reflotar el sistema i, alhora, recompensar el sobreesforç que estan fent els professionals per sostenir-lo. “Si no arriben els diners, ja podem fer jocs malabars que no arribarem enlloc”, ha dit.

L’Assemblea General de Compromissaris de MC ha aprovat per majoria l’informe de gestió de 2016 i els pressupostos per al 2017 que ha presentat el secretari de Finances, David Arribas. Uns comptes que reforcen la partida destinada a la formació continuada i potencien els serveis jurídics vinculats al sindicat.