MC s'adhereix a la campanya 'Casa Nostra Casa Vostra' i crida a participar a la manifestació del 18F #VolemAcollir

dv., 17 febrer 2017 - 12:02

Metges de Catalunya (MC) ha signat com a entitat el manifest de la campanya ‘Casa Nostra Casa Vostra’ que, davant la crisi humanitària desfermada per la guerra, el terrorisme i la pobresa que està portant a milions de persones a fugir dels seus països d’origen a la recerca d’asil i refugi, demana a les institucions catalanes:

  1. Actuar definitivament davant d’aquesta situació tal com reclama la ciutadania perquè Catalunya sigui terra d’acollida.

  2. Garantir la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones migrades a Catalunya i comprometre’s a aplicar mesures contra el racisme, la xenofòbia, la LGTBIfòbia i la violència masclista.

  3. Defensar el dret a la lliure circulació de les persones, tal com queda recollit a l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

  4. Treballar per eradicar les causes d'injustícia, violència estructural, guerra i vulneració dels drets humans en origen que són l’arrel dels moviments forçats o no desitjats de població. I en aquest sentit, fomentar la cultura de pau. Demanem que s’assumeixin compromisos immediats.


El sindicat mèdic fa una crida a la participació massiva a la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte, 18 de febrer, a Barcelona (16h Plaça Urquinaona), sota el lema #VolemAcollir, per l’acollida de persones refugiades i migrants.