Metges de Catalunya disposarà d’una agrupació professional d’odontòlegs i estomatòlegs

Metges de Catalunya (MC) incorporarà a la seva estructura organitzativa una agrupació professional d’odontòlegs i estomatòlegs. Aquesta és la proposta que dos delegats han traslladat a la directiva del sindicat i que properament es debatrà en el Consell Executiu per valorar la seva aprovació i constitució, tal com preveuen els Estatuts de MC (article 42).

Els odontòlegs Francesc Xavier Marco, delegat del CAP Terrassa Nord, i Elias Casals, delegat del CAP Sant Miquel de Granollers, inclouen aquest projecte en la candidatura en què concorren a les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs (COEC) que se celebraran el dia 3 de febrer. Ambdós delegats formen part de la candidatura 'El nou COEC', presidida per Antoni Gómez Jiménez, que ha estat proclamada oficialment i que optarà a les eleccions amb altres dues candidatures.

Marco i Casals, vocal i secretari respectivament en la designació de càrrecs de la candidatura, es fixen com a objectiu la interrelació del COEC i MC per establir les condicions laborals i professionals dels dentistes assalariats de les empreses sanitàries del sector i de les companyies asseguradores. Per aconseguir-ho, plantegen implantar un conveni col·lectiu per a dentistes amb contracte laboral alhora que continuar garantint les condicions dels odontòlegs que treballen a la sanitat pública.

En cas de resultar la candidatura més votada, l’equip de 'El nou COEC' preveu un programa de mesures per "apropar el COEC a la realitat dels seus col·legiats". A més de les actuacions en clau de defensa laboral i professional, proposa la realització d’una auditoria econòmica per analitzar "amb transparència" l’estat dels comptes col·legials. El programa també inclou la reforma dels estatuts del COEC per instaurar el vot electrònic i limitar el mandat del president a 8 anys. Pel que fa a la regulació de l’exercici professional, projecta la creació de l’Observatori de la Professió per, entre altres mesures, revisar el codi deontològic i "lluitar contra els abusos publicitaris i la pràctica irregular de l’odontologia".

El sindicat mèdic destaca que la constitució de l’agrupació professional d’odontòlegs i estomatòlegs de MC ha de contribuir a donar més "visibilitat, rellevància i operativitat" a aquest col·lectiu dins l’organització i alhora ha d’actuar com un "trampolí" per a l’increment de la representativitat dels dentistes als comitès d’empresa i a les juntes de personal.