“Necessitem els 1.400 milions d’euros que ens han retallat del pressupost sanitari per atendre bé la població”

Els delegats de Metges de Catalunya (MC) als hospitals de Bellvitge i Terrassa,  Teresa Fuentelsaz i Josep Puey, respectivament, s’han mostrat molt preocupats pel futur del sistema sanitari després de cinc anys de retallades dràstiques i han reclamat al Govern recuperar el pressupost perdut per poder absorbir tota la demanda assistencial, durant una entrevista al programa Salvados de La Sexta.

“Catalunya ha perdut un 14% del pressupost de Salut que són uns 1.400 milions d’euros i aquests diners els necessitem per poder atendre bé la població”, han assegurat. Una de les conseqüències més palpables de les polítiques de contenció sanitària ha estat l’augment desmesurat de les llistes d’espera, però l’impacte de l’austeritat ja es va deixar notar des d’un principi entre els professionals. “De sobte et diuen que s’ha de tancar mig hospital i no sabíem com atendre els pacients”, ha explicat Fuentelsaz.

Els representants del sindicat han recordat les mobilitzacions contra les retallades que es van organitzar en molts centres sanitaris amb la participació de pacients i veïns. “La reacció va ser meravellosa i magnífica. Ara bé, l’Administració és com una roda de molí que gira i gira, i arrossega tot el que se li posa al davant”, s’ha lamentat Puey.

Després d’aquest quinquenni negre, han reconegut que els professionals estan “molt cansats”, ja que el manteniment de l’assistència ha recaigut sobre les seves espatlles, “i això un dia rere l'altre esgota molt”. Pel que fa al futur, han evidenciat un cert pessimisme: “Li tenim molta por”.