metgesdecatalunya.cat  

AGRUPACIÓ DE JUBILATS DE METGES DE CATALUNYA


UN THYSSEN MAI VIST
Visita a les col·leccions del Museu Thyssen-Bornemisza. CaixaForum Barcelona

Barcino

 

L’exposició ens farà gaudir d’una selecció d’obres una de les col·leccions més importants a nivell europeu, la Col·lecció Thyssen-Bornemisza, formada per prop d’un miler d’obres d’art, principalment pintura, a través de les quals fer un recorregut per la història de la pintura europea des del segle XIII I fins a mitjans del segle XX.


Descripció

El 1992 obre les seves portes a Madrid el Museu Thyssen-Bornemisza, destinat a albergar una part significativa de la col·lecció que pertanyia al baró Thyssen. Al mateix temps, la ciutat de Barcelona rebia, al Monestir de Pedralbes, una selecció de peces de la mateixa procedència. El desembarcament a l'esfera pública del que fins al moment s'havia contemplat gairebé sempre en espais privats va tenir un impacte considerable en el context cultural espanyol, que molt aviat es veuria modificat per una ingent proliferació de museus i institucions generalment dedicades a l'art contemporani i amb freqüència freturoses de col·lecció. Amb un conjunt de peces que travessa els segles i la geografia occidental, el museu Thyssen es va percebre com el millor complement a dues col·leccions públiques espanyoles amb les quals compartia l'espai del Passeig del Prado: el Museu del Prado i el Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia. Quan la cultura constituïa una de les principals apostes polítiques d'un govern socialista que desitjava canviar les estructures del país, i el museu Thyssen projectava una imatge de qualitat, cosmopolitisme i modernitat en el model de gestió que podia servir d'emblema de futur. Aquestes i altres qüestions s'abordaran en la conferència de María Dolores Jiménez-Blanco.


DIA: Dijous 17 de novembre de 2016

HORA: 17.00 hores

DURADA: 2 hores

PUNT DE TROBADA: CaixaFòrum Barcelona (Avda. Ferrer i Guàrdia, 6-8)

HORA DE TROBADA: 16.30 hores

Com arribar-hi

 

INSCRIPCIÓ:

Preu: Gratuït per als Clients la Caixa (cal portar targeta de crèdit/Club Ara/ o un altre document que acrediti ser client de l’entitat bancària). No clients: 4,00€ (es pagaran el dia de la visita).

Enviar un correu electrònic a agrupaciojubilats@metgesdecatalunya.cat amb les dades de les persones que es volen inscriure o parlar amb la secretària Núria Riera i fer la inscripció per telèfon:

  • Nom i cognoms
  • DNI
  • Mòbil

És molt important indicar si es vindrà acompanyat.

Data límit d'inscripció: Dilluns 14 de novembre.

Per a més informació, consulta el web de l'Agrupació de Jubilats de MC.

 

Atentament

 

María Jesús Martínez
Presidenta de l'Agrupació de Jubilats de MC


Consell de Cent, 471-475, esc. B entl. - 08013 Barcelona - Tel. 93 265 11 77 Fax 93 265 39 71
www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat

Avís de confidencialitat - Aquest correu electrònic i, si s’escau, tot fitxer que porti annex, pot contenir informació de caràcter confidencial destinada a la persona o a les persones a qui s'adreça i és propietat de Metges de Catalunya. Se'n prohibeix la divulgació, la còpia o la distribució a terceres persones sense l'autorització prèvia per escrit de Metges de Catalunya, d'acord amb la legislació vigent. En cas que hagueu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que, abans d'eliminar-lo, ens ho notifiqueu immediatament i el reenvieu a l'adreça electrònica de la persona remitent.