metgesdecatalunya.cat  

AGRUPACIÓ DE JUBILATS DE METGES DE CATALUNYA


CONFERÈNCIA
L'exili sanitari femení de 1939
, del Dr. Ferran Sabaté

Museu Picasso de Barcelona

Benvolgut/da,

L'Agrupació de Jubilats ha organitzat, dins l'espai del Metge Escriptor, la conferència L'exili sanitari femení de 1939, del Dr. Ferran Sabaté, que tindrà lloc el dimecres 23 de gener de 2019, a les 16.00 h, a la seu de Metges de Catalunya, i ens agradaria convidar-te a assistir-hi ja que pensem que pot ser del teu interès.

Aquesta conferència anirà a càrrec del seu autor, Dr. Ferran Sabaté, que és doctor en Medicina, llicenciat en Filosofia i Lletres, professor d'Història de la Medicina a la UB i president de la Societat Catalana d'Història de la Medicina. També ha presentat un parell de comunicacions sobre la diàspora sanitària femenina, en un congrés nacional i en un d'internacional.

Descripció

Les dones han tingut un paper molt important en la conservació de la salut de les persones, en totes les cultures i a través dels segles. No obstant, la seva contribució en l'aspecte científic o assistencial ha estat poc valorada per la historiografia i resta desconeguda per al gran públic.

En aquesta conferència, volem rescatar-les de l'oblit i presentar algunes dades biogràfiques i professionals de dones sanitàries catalanes de la primera meitat del segle XX, que es veieren forçades a prendre el dolorós camí de l'exili l'any 1939, després de la Guerra Civil espanyola. Han patit un doble silenci o oblit per ser dones i del bàndol perdedor.

Aquest treball és un petit homenatge a les professionals sanitàries, en el 80è aniversari d'aquest trist episodi.


Inscripció

Preu: Gratuït

Per inscriure's, cal enviar un correu electrònic a
agrupaciojubilats@metgesdecatalunya.cat amb les dades de les persones que es volen inscriure o parlar amb la secretària Núria Riera i fer la inscripció per telèfon.


Atentament,


María Jesús Martínez
Presidenta de l'Agrupació de Jubilats de MC


Consell de Cent, 471-475, esc. B entl. - 08013 Barcelona - Tel. 93 265 11 77 Fax 93 265 39 71
www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat

Avís de confidencialitat - Aquest correu electrònic i, si s’escau, tot fitxer que porti annex, pot contenir informació de caràcter confidencial destinada a la persona o a les persones a qui s'adreça i és propietat de Metges de Catalunya. Se'n prohibeix la divulgació, la còpia o la distribució a terceres persones sense l'autorització prèvia per escrit de Metges de Catalunya, d'acord amb la legislació vigent. En cas que hagueu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que, abans d'eliminar-lo, ens ho notifiqueu immediatament i el reenvieu a l'adreça electrònica de la persona remitent.