metgesdecatalunya.cat  

AGRUPACIO DE JUBILATS DE METGES DE CATALUNYA

MNAC. Picasso romànic

Museu Picasso de Barcelona


L'Agrupació de Jubilats de MC et convida a venir al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) per visitar l'exposició Picasso romànic.

Pablo Picasso va visitar aquest Museu el setembre de 1934, poc abans de ser inaugurat oficialment amb el nom de Museu d’Art de Catalunya, i va quedar captivat per la col·lecció d’art romànic. Les seves impressions van ser recollides en una crònica publicada al diari La Publicitat: "[Picasso] convenia sense vacil·lar que el nostre Museu romànic serà una cosa única al món, document imprescindible per als que vulguin conèixer els orígens de l’art occidental, lliçó inapreciable per als moderns". Picasso tenia 52 anys, però el seu interès per l’art medieval català havia començat abans, a la seva joventut, i es va perllongar en el temps, tal com demostra una part del seu arxiu personal, exhibida per primer cop al públic.

L’exposició gira sobre tres eixos temàtics:

  • Les obres realitzades el 1906 i 1907 i la relació que mantenen amb la Mare de Déu de Gòsol, que, en aquell moment era a l’església de Gòsol i que avui forma part de la col·lecció del museu.
  • La crucifixió, tema molt present en l’art romànic i que a Picasso el va preocupar en diferents moments de la seva vida, especialment entre 1930 i 1937.
  • La calavera, un motiu també molt present a la col·lecció romànica del museu.

L’exposició compta amb unes 40 obres i es desplega a les sales d’art romànic. No estableix una relació mecànica entre les obres romàniques i les de Picasso, ni planteja la cerca d’una influència directa de les unes sobre les altres, ja que una de les característiques principals de l’obra picassiana és la capacitat de transformar qualsevol influència en una cosa diferent i pròpia, al mateix temps que conserva i supera els models originals. El que s'intenta és copsar les possibles afinitats que es poden establir entre elles .


Data: Dijous, 9 de febrer de 2017
Hora: 16.30 h
Lloc de trobada: Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC)


INSCRIPCIÓ:

Preu: 11 euros/persona

Els 11 euros s'han d'ingressar al compte de la Fundació Metges:

Concepte: Museu Picasso
ES44 2085 9303 2903 30432766

Enviar un correu electrònic a agrupaciojubilats@metgesdecatalunya.cat amb les dades de les persones que es volen inscriure o parlar amb la secretària Núria Riera i fer la inscripció per telèfon:

  • Nom i cognoms
  • DNI
  • Mòbil

És molt important indicar si es vindrà acompanyat.


Per a més informació, consulta el web de l'Agrupació de Jubilats de MC.

 

Atentament

 

María Jesús Martínez
Presidenta de l'Agrupació de Jubilats de MC


Consell de Cent, 471-475, esc. B entl. - 08013 Barcelona - Tel. 93 265 11 77 Fax 93 265 39 71
www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat

Avís de confidencialitat - Aquest correu electrònic i, si s’escau, tot fitxer que porti annex, pot contenir informació de caràcter confidencial destinada a la persona o a les persones a qui s'adreça i és propietat de Metges de Catalunya. Se'n prohibeix la divulgació, la còpia o la distribució a terceres persones sense l'autorització prèvia per escrit de Metges de Catalunya, d'acord amb la legislació vigent. En cas que hagueu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que, abans d'eliminar-lo, ens ho notifiqueu immediatament i el reenvieu a l'adreça electrònica de la persona remitent.