metgesdecatalunya.cat  

AGRUPACIO DE JUBILATS DE METGES DE CATALUNYA

Parlem d'òpera

Museu Picasso de Barcelona


L’Agrupació de Jubilats de Metges de Catalunya reprèn les sessions dedicades a conèixer l’òpera dins del seu programa d’activitats culturals.

L’òpera és l’art de les emocions, és un art total en què conflueixen la música, el cant, la poesia, les arts plàstiques i, de vegades, la dansa. Malgrat tot, és un art no massa conegut per a moltes persones.

En les sessions, comptarem amb el mestratge d’un company, el Dr. Julio Remón, que n’és un gran aficionat i molt bon coneixedor d’aquest art escènic.


SESSIONS
:

Gilda (1946)

El barber de Sevilla
13 de desembre, de 17.00 a 19.00h
Seu de Metges de Catalunya

Òpera en dos actes, de Giacomo Rossini, basada en una obra de Pierre Agustín de Beaumachais, estrenada en el teatre Argentina de Roma el 20 de febrer de 1816.
Gilda (1946)

Les noces de Fígaro
20 de desembre, de 17.00 a 19.00h
Seu de Metges de Catalunya

Òpera en quatre actes, amb música de Wolfgang Amadeus Mozart, està basada en la continuació del Barber de Sevilla, de Pierre Agustín de Beaumachais. S'estrenà al Hofhburgtheater de Viena l’1 de maig de 1786.
Gilda (1946)

Pallassos i Cavalleria Rusticana
24 de gener, de 17.00 a 19.00h
Seu de Metges de Catalunya

Pallassos
Òpera en un acte de Ruggero Leoncavallo, sembla que està basada en un fet real ocorregut a Sicília. S’estrenà en el Teatre dal Verme de Milà el 21 de maig de 1892.

Cavalleria Rusticana
Òpera en un acte de Pietro Mascagni, s’estrenà el 17 de maig de 1890 en el Teatre Constantí de Roma.Gilda (1946)

Turandot
21 de febrer, de 17.00 a 19.00h
Seu de Metges de Catalunya

Òpera en tres actes, amb música de Giacomo Puccini. S’estrenà pòstumament en el Teatro alla Scala de Milà el 25 de maig de 1926, dirigida per Arturo Toscanini i amb Miguel Fleta en el paper estel·lar.


INSCRIPCIÓ:

Taller gratuït.

Enviar un correu electrònic a agrupaciojubilats@metgesdecatalunya.cat amb les dades de les persones que es volen inscriure o parlar amb la secretària Núria Riera i fer la inscripció per telèfon:

  • Nom i cognoms
  • DNI
  • Mòbil

És molt important indicar si es vindrà acompanyat.


Per a més informació, consulta el web de l'Agrupació de Jubilats de MC.

 

Atentament

 

María Jesús Martínez
Presidenta de l'Agrupació de Jubilats de MCConsell de Cent, 471-475, esc. B entl. - 08013 Barcelona - Tel. 93 265 11 77 Fax 93 265 39 71
www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat

Avís de confidencialitat - Aquest correu electrònic i, si s’escau, tot fitxer que porti annex, pot contenir informació de caràcter confidencial destinada a la persona o a les persones a qui s'adreça i és propietat de Metges de Catalunya. Se'n prohibeix la divulgació, la còpia o la distribució a terceres persones sense l'autorització prèvia per escrit de Metges de Catalunya, d'acord amb la legislació vigent. En cas que hagueu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que, abans d'eliminar-lo, ens ho notifiqueu immediatament i el reenvieu a l'adreça electrònica de la persona remitent.