IMPLICACIÓ I TRANSPARÈNCIA


Benvolguts/des companys/es,

Som coneixedors de la complexitat del moment que estem vivint. El nostre precari sistema sanitari ha col·lapsat davant la mala gestió de la pandèmia de la COVID-19 per part de totes les administracions. Els professionals de la salut, i especialment els metges i metgesses, hem estat exposats al risc de manera desmesurada i ens han exigit un esforç sobrehumà sense una compensació real i perdurable. En moments així, l’expertesa, la integritat i el compromís són valors essencials per a la defensa dels nostres drets. Els membres de la candidatura ‘Implicació i transparència’ (foto d’esquerra a dreta: Ramon Sarrias, Xelo Casado, Xavier Lleonart, Ana Roca, Jordi Cruz, David Arribas) volem aportar aquests valors a Metges de Catalunya (MC).

Creiem fermament que les organitzacions (i el nostre sindicat n’és un bon exemple) han d’evolucionar i adaptar-se als nous temps amb la mateixa flexibilitat que tots nosaltres ens hem adaptat a les situacions canviants que han condicionat la pandèmia del coronavirus.


Com i cap a on volem evolucionar MC?

 1. Elaborarem amb transparència i consens uns nous Estatuts per modernitzar l’organització, adaptant-la als nous temps i a les noves necessitats.

 2. Aplicarem amb rigor i responsabilitat el nou marc normatiu que reforçarà els sectors professionals, els territoris i la tasca dels nostres delegats i delegades.

 3. Implantarem una gestió 100% democràtica: fugint de personalismes i d’interessos particulars, buscant consensos, pactant i negociant.

Ens proposem recuperar l’esperit que va impulsar la fusió del Sindicat de Metges de Catalunya (SMC) i la FAMHOC, l’any 2002. MC és l’organització que aglutina totes les facultatives i facultatius, independentment del seu origen, àmbit, sector o empresa. Aquest repte integrador encara no s’ha assolit i es tracta d’un deure que cal aconseguir.

La nostra direcció serà transversal, tant amb els sectors com amb els territoris. La seva participació serà imprescindible per a la presa de decisions institucionals. Buscarem en tot moment allò que uneix al conjunt de professionals.

Les persones que formem part de ‘Implicació i transparència’ volem engrandir MC. Creiem que la nostra organització ha de ser el paraigües de tots els facultatius: metgesses, psicòlogues, odontòlogues, farmacèutiques, radiofísiques... qualsevol grup s’ha de sentir aixoplugat.

Els companys i companyes d’aquesta candidatura aglutinem experiència en la governança de MC, empenta davant els reptes i il·lusió per encapçalar un projecte nou i engrescador. Portem temps treballant en primera línia de MC i coneixem les fortaleses i debilitats de la nostra institució. En aquest sentit tenim clara una cosa: la unitat de MC no es pot posar en risc.

Aquesta és una candidatura equilibrada, representada al 50% pels dos principals sectors sanitaris catalans: ICS i concertat. A més, per primera vegada, una facultativa no mèdica forma part d’un equip de govern per donar veu i visibilitat als afiliats dels diferents col·lectius professionals. Treballarem perquè tothom se senti còmode i orgullós de pertànyer a MC.


Quins són els nostres objectius?

 • Modernitzar MC: adaptació i evolució. Promoure  i desenvolupar eines, plataformes i recursos per ser més eficaços i més participatius:
   
  • Reforma estatutària per reforçar els mecanismes de diàleg i decisió.
  • Nous canals de comunicació directa amb els afiliats (App Metges de Catalunya, continguts audiovisuals, etc.).

 • Mantenir l’autonomia dels sectors i territoris, amb informació i coordinació amb la direcció de MC. Pluralitat amb una finalitat comuna.

 • Defensar els drets i interessos dels facultatius en les diferents meses de negociació que es constituiran en els propers mesos: III Acord de l’ICS i III Conveni SISCAT. Comptem amb coneixements i experiència de negociació en els dos àmbits.

 • Recuperar les condicions laborals i professionals perdudes, tant per les retallades com a causa de la pandèmia.

 • Acabar amb els contractes precaris, parcials, interins, eventuals i suplents.

 • Fer de MC el punt de trobada de tots els facultatius i facultatives, tant de l’ICS com de la concertada. Cohesionar els sectors i territoris i defensar tots els professionals, sense distincions.

Tot això ho farem sense abandonar els dos objectius rectors de MC:

 1. La defensa de les condicions laborals i professionals dels facultatius en tots els àmbits (públic, mixt i privat) emprant les tres eines de les que disposem: negociació, defensa jurídica i mobilització.

 2. Assolir un Conveni professional de referència per a totes les facultatives de Catalunya, de tots els àmbits sanitaris, negociat directament amb el Departament de Salut i obviant intermediaris (gestors i directius de l’ICS i les patronals de la sanitat concertada).

I per descomptat, ho farem amb ‘Implicació i Transparència’.

El proper 13 de gener, implica’t tu també
VOTA
IMPLICACIÓ I TRANSPARÈNCIA  Metges de Catalunya
Consell de Cent, 471-475, esc. B entl. - 08013 Barcelona
Tel. 93 265 11 77 Fax 93 265 39 71 - congres@metgesdecatalunya.cat
 

Avís de confidencialitat - Aquest correu electrònic i, si s’escau, tot fitxer que porti annex, pot contenir informació de caràcter confidencial destinada a la persona o a les persones a qui s'adreça i és propietat de Metges de Catalunya. Se'n prohibeix la divulgació, la còpia o la distribució a terceres persones sense l'autorització prèvia per escrit de Metges de Catalunya, d'acord amb la legislació vigent. En cas que hagueu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que, abans d'eliminar-lo, ens ho notifiqueu immediatament i el reenvieu a l'adreça electrònica de la persona remitent.