metgesdecatalunya.cat  

TALLER SOBRE COM MILLORAR L’INSOMNI


Benvolgut/da,

L’Agrupació de Jubilats de MC es complau a convidar-te a participar al taller sobre “Com millorar l’insomni”.


DIA: 16 de novembre de 2016

HORA: De 16.30 a 18.30 hores

LLOC: seu de Metges de Catalunya (Consell de Cent, 471-475, esc. B, entresòl)

NÚM. ASSISTENTS: màxim 15 persones. Es recomana portar roba còmoda, tipus xandall. Si en tens, pots potar la teva estoreta de ioga.

DOCENT: M. Carmen Martínez Altarriba, secretària de l'Agrupació de Jubilats de MC i membre del grup de Neurologia de Semergen


Introducció

L’insomni és una patologia especialment freqüent entre la gent gran i comporta, a més d’una mala qualitat del son, un major risc de caigudes diürnes, disminució de reflexes i alteracions comportamentals, entre d’altres.

Per tots nosaltres és coneguda la importància que té la presa de medicaments de la família dels psicofàrmacs, les polimedicacions freqüents en aquestes franges d’edat i l’impacte que tots aquest factors poden tenir en la persona gran.

Tot plegat va impulsar l’Agrupació de Jubilats de MC a oferir la realització d’un taller específic per abordar aquest problema de salut.

L’eficàcia de les teràpies conductuals per millorar la qualitat del son ve avalada per diferents estudis científics i, per tant, cal abordar-la des d’aquesta perspectiva.

En  aquest taller s’abordaran diferents tècniques de relaxació, entre d’altres, per aconseguir millorar la qualitat del son sense haver de recórrer a prescripcions farmacològiques.


Objectiu

Millorar la qualitat del son mitjançant l’aprenentatge de tècniques de relaxació i teràpia conductual.


Metodologia

La sessió estarà formada per una part teòrica i una de pràctica.
En finalitzar, es farà una avaluació de la sessió.


Inscripció
Adreçar-se a la secretària Núria Riera 
al 93 265 11 77 o a agrupaciojubilats@metgesdecatalunya.cat.


Per a més informació, consulta el web de l'Agrupació de Jubilats de MC.

 

Atentament

 

María Jesús Martínez
Presidenta de l'Agrupació de Jubilats de MC


Consell de Cent, 471-475, esc. B entl. - 08013 Barcelona - Tel. 93 265 11 77 Fax 93 265 39 71
www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat

Avís de confidencialitat - Aquest correu electrònic i, si s’escau, tot fitxer que porti annex, pot contenir informació de caràcter confidencial destinada a la persona o a les persones a qui s'adreça i és propietat de Metges de Catalunya. Se'n prohibeix la divulgació, la còpia o la distribució a terceres persones sense l'autorització prèvia per escrit de Metges de Catalunya, d'acord amb la legislació vigent. En cas que hagueu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que, abans d'eliminar-lo, ens ho notifiqueu immediatament i el reenvieu a l'adreça electrònica de la persona remitent.