metgesdecatalunya.cat  

AGRUPACIÓ DE JUBILATS DE METGES DE CATALUNYA


CICLE DE CINEMA

Barcino


L’Agrupació de Jubilats de MC et convida a assistir a les sessions del 2n cicle de cinema, que està dedicat als jutges, que tindran lloc a la sala d’actes del Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC), Travessera de Gràcia, 93, el darrer dijous de cada mes, a les 17.00 hores.

A cada sessió es projectarà una pel·lícula, precedida d'una presentació a càrrec de Gabriel Pou. Posteriorment a la projecció es donarà pas a un torn de preguntes o de comentaris, esperant que sorgeixi un debat enriquidor.


Cicle ESTIMADÍSSIMS JUTGES

El “cinema de judicis” sempre ha tingut una gran acceptació en el nostre entorn, essent-ne el protagonista principal l’advocat, que lluita per salvar un acusat gairebé sempre innocent. M’agradaria destacar la figura del jutge que, sense ser protagonista, ha donat un bon nombre de secundaris al llarg de la història del cinema amb interpretacions memorables, contrapunt essencial i imprescindible a la figura sempre admirada de l’advocat.

Gilda (1946)

Dijous 23 de febrer de 2017, a les 17.00h
TESTIGO DE CARGO (United Artists, 1957)

Dirigida per Billy Wilder
Intèrprets: Tyrone Power, Marlene Dietrich, Charles Laughton, Elsa Lanchester i John Williams
Durada: 114 minuts
Sinopsi: Una rica vídua apareix morta i el seu jove pretendent és acusat del crim. La seva única esperança recau en el testimoni de la seva muller.

 

Laura (1944)

Dijous 30 de març de 2017, a les 17.00h
ANATOMÍA DE UN ASESINATO (Columbia, 1959)

Dirigida per Otto Preminger
Intèrprets: James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara i Arthur O´Conell
Durada: 150 minuts
Sinopsi: Un modest advocat de poble ha de defensar un militar acusat d’assassinar el presumpte violador de la seva muller. Durada 150 minuts.

 

Rebeca (1940)

Dijous 27 d'abril de 2017, a les 17.00h
FURIA (MGM, 1936)

Dirigida per Fritz Lang
Intèrprets: Spencer Tracy i Sylvia Sidney
Durada: 94 minuts
Sinopsi: Història d’una venjança en què un home és empresonat per equivocació.

 

Marnie (1964)

Dijous 25 de maig de 2017, a les 17.00h
12 HOMBRES SIN PIEDAD (United Artists, 1957)


Dirigida per Sidney Lumet
Intèrprets: Henry Fonda, Lee J. Cobb i E. G. Marshall
Durada: 95 minuts
Sinopsi: Els 12 membres d’un jurat han de jutjar un adolescent acusat de matar el seu pare.

Marnie (1964)

Dijous 22 de juny de 2017, a les 17.00h
EL SARGENTO NEGRO (warner Bros, 1960)


Dirigida per John Ford
Intèrprets: Jeffrey Hunter, Constance Towers, Woody Strode i Billie Burke
Durada: 118 minuts
Sinopsi: Al Fort Lipton (Arizona), se celebra un consell de guerra per jutjar un sergent negre acusat de violar i matar una jove blanca. Un jove tinent es farà càrrec de la defensa. El sergent Rutledge sempre ha estat un soldat exemplar, però ara l’exèrcit el creu culpable.


Entrada lliure. Anima’t i comparteix aquest esdeveniment amb qui vulguis. Tot el que recollim (l'aportació és voluntària) es destinarà a l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

Per a més informació, consulta el web de l’Agrupació de Jubilats de MC o truca al telèfon 93 265 11 77 i parla amb la secretària, Núria Riera.Atentament

 

María Jesús Martínez
Presidenta de l'Agrupació de Jubilats de MCConsell de Cent, 471-475, esc. B entl. - 08013 Barcelona - Tel. 93 265 11 77 Fax 93 265 39 71
www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat

Avís de confidencialitat - Aquest correu electrònic i, si s’escau, tot fitxer que porti annex, pot contenir informació de caràcter confidencial destinada a la persona o a les persones a qui s'adreça i és propietat de Metges de Catalunya. Se'n prohibeix la divulgació, la còpia o la distribució a terceres persones sense l'autorització prèvia per escrit de Metges de Catalunya, d'acord amb la legislació vigent. En cas que hagueu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que, abans d'eliminar-lo, ens ho notifiqueu immediatament i el reenvieu a l'adreça electrònica de la persona remitent.