RESOLUCIÓ
TIC/2809/2003, de 15 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del contingut de l'Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut (ICS) (codi de conveni 7902012).
Vist el text de l'Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut (ICS), subscrit per l'Administració de la Generalitat de Catalunya per la representació del Departament de Sanitat i Seguretat Social, l'Institut Català de la Salut, Departament de Governació i Relacions Institucionals i Departament d'Ensenyament i per la representació de les organitzacions sindicals Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC) i "Convergencia Estatal de Médicos y Ayudantes Técnicos y Sanitarios" (CEMSATSE), el dia 29 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 36 de la Llei 9/1987, de 12 de juny (BOE de 17.6.1987), segons redacció donada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol (BOE de 20.7.1990), i l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i altres normes d'aplicació;
Vista l'aprovació expressa de data 12 de novembre de 2002 per l'òrgan de govern competent, segons el que disposa l'article 35 de l'esmentada Llei 7/1990,
Resolc:
.1 Disposar la inscripció de l'esmentat Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut (ICS), en el Registre de convenis d'aquesta Direcció General de Relacions Laborals.
.2 Disposar que l'Acord esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tràmits pertinents.
Notifiqueu aquesta resolució a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat.
Barcelona, 15 de maig de 2003
Jaume Abat i Dinarès
Director general de Relacions Laborals
Transcripció literal del text signat per les parts
Acord
de la Mesa sectorial de negociació de sanitat sobre les condicions de treball del personal de les Institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut
L'Institut Català de la Salut du a terme un procés de modernització per refermar-se, en un entorn de canvi continu, en la seva missió de desenvolupar un grup sanitari públic del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya que sigui referent i model de provisió de serveis de salut a Catalunya.
Aquest procés suposa l'adopció de diverses mesures recollides en el Pla d'empresa del Grup ICS 2002-2006, entre d'altres, el disseny de polítiques proactives en matèria de recursos humans que ofereixin un entorn que potenciï el desenvolupament de tots els professionals de l'organització i que faciliti la seva coresponsabilitat en l'assoliment dels objectius estratègics de l'ICS.
Les línies d'actuació de les polítiques de recursos humans a l'ICS s'orienten a la millora del clima laboral i al desenvolupament d'un sistema retributiu més just i incentivador que permeti el creixement professional, la valoració de la qualitat de l'activitat i el reconeixement de la vàlua personal.
Donar satisfacció a aquest marc d'aspiracions obliga a definir un nou model retributiu de l'ics que, actuant com a palanca de canvi, respongui a l'estratègia i als valors de l'organització.
Un model basat en l'equitat interna, que relacioni el lloc de treball, l'aportació del professional, els resultats individuals i d'equip i que vinculi les retribucions amb les activitats que afegeixen més valor.
De manera complementària a la definició d'un nou model retributiu, les polítiques de recursos humans de l'ICS incorporen altres mesures per potenciar el desenvolupament, la incentivació i promoció professional i la definició de la jornada i l'horari laboral tot plegat per configurar les condicions de treball de les persones que treballen a l'ics.
La implantació del nou model retributiu de l'ICS introdueix com a elements innovadors: la carrera professional, la valoració de l'assoliment dels objectius prèviament fixats, el complement de docència, la polivalència i l'extensió del complement específic a diversos grups professionals. També es revisa la conceptuació del complement d'atenció primària, així com la resta de mesures d'incentivació o promoció professional i de condicions de treball. Això requereix, amb independència de l'imperatiu legal, el màxim consens amb els representants dels treballadors, tal i com estableixen l'Acord general de condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa general de negociació de l'administració de la Generalitat de Catalunya de 12 de juliol de 2000, la resolució 915/VI del Parlament de Catalunya i la Disposició addicional cinquanta-una de la Llei 20/2001, de 28 de desembre de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002.
Així doncs, a l'empara de l'article 35 de la Llei 9/1987, de 12 de juny, de representació determinació de les condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol i per la Llei 18/1994, de 30 de juny, l'Institut Català de la Salut i les organitzacions sindicals amb presència a la Mesa sectorial de negociació de sanitat adopten el següent
Acord
1. Determinació de les parts
Aquest Acord ha estat negociat a la Mesa sectorial de negociació de sanitat entre l'administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals que en formen part, de les quals subscriuen l'Acord CEMSATSE i CCOO
2. Àmbit d'aplicació
Aquest Acord és d'aplicació al personal de les institucions sanitàries de l'ICS adscrit a centres propis o a centres gestionats per entitats alienes. La negociació s'ha realitzat en els termes previstos a la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, participació i determinació de les condicions de treball del personal al servei de les administracions públiques, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol.
3. Personal de les institucions sanitàries de l'ICS al qual se li manté el seu actual sistema de retribucions i de condicions de treball
Personal de contingent i zona adscrit a centres propis o a centres gestionats per entitats alienes.
Personal de SEU i SOU (serveis ordinaris i especials d'urgències)
Personal MUH (facultatiu d'urgències hospitalàries)
Personal MIR i LLIR (facultatius i llevadores en formació)
Personal de l'extingit SEU de la ciutat de Barcelona (personal facultatiu i sanitari no facultatiu d'atenció primària amb funció exclusiva d'atenció continuada, Decret 157/1994, de 28 de juny).
4. Model retributiu de l'Institut Català de la Salut
4.1 Carrera professional
La carrera professional permet als professionals progressar de forma individualitzada a nivells diferents, prèviament definits, com a reconeixement al desenvolupament professional en termes d'experiència, coneixements, i compromís amb l'organització i pretén contribuir a la millora de la qualitat assistencial.
4.1.1 Àmbit d'aplicació
Està inclòs en el sistema de carrera professional el personal adscrit a un centre o servei gestionat per l'ics que s'indica a continuació:
Facultatius amb nomenament estatutari fix de: hospital, serveis jerarquitzats d'atenció primària, equips d'atenció primària, programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva, PADES, salut mental, serveis de prevenció i altres integrats en programes especials creats o que es puguin crear pel Departament de Sanitat i Seguretat Social.
ATS/Diplomat d'infermeria, llevadores, fisioterapeutes, logopedes, terapeutes ocupacionals, amb nomenament estatutari fix i adscrites a un hospital de l'ICS, equips d'atenció primària (en aquest cas inclouríem també les treballadores/assistents socials), serveis jerarquitzats d'atenció primària, a un àmbit d'atenció primària afectat per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert al Decret 284/1990 de 21 de novembre o per la implantació de la reforma de l'atenció primària, PADES, salut mental, serveis de prevenció, llevadores del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva, personal d'infermeria d'escoles universitàries d'infermeria i altres integrats en programes especials creats o que es puguin crear pel Departament de Sanitat i Seguretat social.
A efecte de model de carrera professional, sempre que ens referim a personal diplomat d'infermeria i a altres diplomats sanitaris es consideraran incloses totes les categories professionals relacionades en el paràgraf anterior.
Així mateix, també és destinatari de la carrera professional el personal facultatiu i diplomat d'infermeria i altres diplomats sanitaris amb nomenament estatutari fix integrats en equips d'atenció primària o adscrits a serveis jerarquitzats gestionats per entitats alienes, en concordança amb el document de la Mesa sectorial de negociació de sanitat de data 20 de juny de 1997.
Al personal temporal se li reconeixeran els serveis prestats a institucions sanitàries com a personal amb nomenament estatutari interí, a efectes de còmput de la carrera professional, un cop tingui nomenament d'estatutari fix.
4.1.2 Nivells i criteris d'avaluació per canvi de nivell
La carrera professional s'estructura en 5 nivells
Requisit: serveis prestats amb nomenament estatutari fix o interí, com s'indica en la taula posterior (en el còmput de temps no es consideraran les excedències voluntàries, llevat dels tres primers anys de l'excedència per tenir cura d'un fill, a comptar des de la data de naixement del fill).
La distribució del temps mínim de serveis prestats és la següent:
Nivell |
Nom facultat |
Nom inferm |
Anys antig. |
I. facult. |
I. inferm. |
0 |
Facultat |
Infermera (o nom |
Menys de 5 |
- |
- |
|
|
categoria professional) |
|
|
|
1 |
Senior |
Senior |
5 o més |
3.300 |
1.100 |
2 |
Expert |
Expert |
11 o més |
6.300 |
2.500 |
3 |
Referent |
Referent |
18 o més |
9.300 |
4.000 |
4 |
R.senior |
R.senior |
25 o més |
12.300 |
5.800 |
Els noms que s'exposen en aquesta taula únicament tenen validesa a efectes de carrera professional.
Mèrits: es valorarà l'activitat assistencial o d'altres, formació, recerca, docència i el compromís amb l'organització. La valoració de cadascun d'aquests factors es farà segons els crèdits de la manera següent:
F: Facultatius; DI: Dip. Infermeria
Factor |
F |
DI |
Activitat |
70 |
75 |
Formació continuada |
15 |
20 |
Docència |
10 |
10 |
Recerca |
20 |
10 |
Compromís amb l'org. |
20 |
20 |
TOTAL |
135 |
135 |
Cada nivell tindrà un número de crèdits mínims que s'hauran d'obtenir, els quals aniran augmentant a mesura que els nivells siguin més alts.
Per canviar de nivell, es valoraran aquells mèrits que s'hagin realitzat durant el període en què el professional roman en l'últim nivell de carrera professional que tingui acreditat, sempre que hagi obtingut un mínim de 5 crèdits de formació contínua. En cas que en canviar de nivell el professional acrediti un nombre de crèdits superior al mínim exigit aconseguits per la realització de formació reglada (entenent com a tal els postgraus, màsters o en el cas de diplomats d'infermeria i altres diplomats sanitaris, les especialitats que no són obligatòries per a l'exercici de l'activitat professional), aquest crèdits es prendran en consideració a l'hora de valorar el canvi del següent nivell.
En aquest sentit, el nombre de crèdits totals mínims per accedir a cadascun dels nivells de carrera professional és el següent:
|
|
|
|
|
total |
T. dipl. |
Factor |
Nivell 1 |
N.2 |
N.3 |
N.4 |
facult. |
inferm. |
Activitat |
|
|
|
70 crèdits |
|
75 crèdits |
Formació |
|
|
|
15 crèdits |
|
20 crèdits |
Docència |
|
|
|
10 crèdits |
|
10 crèdits |
Recerca |
|
|
|
20 crèdits |
|
10 crèdits |
Comp. org. |
|
|
|
20 crèdits |
|
20 crèdits |
Total fac. |
40 crèdits |
65 c. |
90 c. |
110 c. |
Màxim 135 |
Màxim 135 |
Total ATS/DUI |
40 crèdits |
55 c. |
70 c. |
90 c. |
Màxim |
Màxim |
i altres dipl. Sanitaris |
|
|
|
|
135 |
135 |
Activitat professional:
Personal facultatiu
Màxim del factor: 70 crèdits
a) Fins a 55 crèdits per avaluació objectiva de la qualitat assistencial. Per valorar-la es tindrà en compte l'assoliment dels objectius prèviament fixats, individuals o d'equip, mesurats mitjançant indicadors objectivables. En cas que, pel motiu que sigui, no s'hagin pogut fixar objectius a un professional o col·lectius de professionals, per calcular el compliment d'objectius s'agafarà la mitjana d'acompliment d'aquell període en el seu hospital, servei d'atenció primària o servei jerarquitzat d'atenció primària.
Per calcular-ho s'agafarà la mitjana de compliment del període a avaluar segons el quadre següent:
Entre 35% i 44% de compliment: 5 crèdits.
Entre 45% i 54% de compliment 15 crèdits.
Entre 55% i 64% de compliment 30 crèdits.
Entre 65% i 74% de compliment 40 crèdits.
Entre 75% i 84% de compliment 50 crèdits.
+85% de compliment 55 crèdits.
b) Fins a 15 crèdits que s'avaluaran mitjançant informe del cap superior del facultatiu. Per complimentar aquest informe s'utilitzarà un qüestionari estandarditzat per tal de facilitar i objectivar la valoració. L'esmentat qüestionari anirà refrendat pel cap de l'àrea corresponent, i avaluarà les competències següents:
Capacitat d'interrelació amb els usuaris: fins a 7,5 crèdits.
Capacitat de treball en equip: fins a 7,5 crèdits.
Així mateix, els facultatius de l'equip/servei del facultatiu a avaluar realitzaran un informe mitjançant un qüestionari estandarditzat per tal de facilitar i objectivar la valoració. Aquest informe s'utilitzarà com a element de suport i contrast de la valoració. En cas d'evident contradicció entre l'informe del superior jeràrquic i el dels companys, se sol·licitaran els informes complementaris adients.
Els models dels qüestionaris estandarditzats esmentats es presentaran a la Comissió de Seguiment per a la seva discussió, valoració i aprovació, si s'escau.
Personal diplomat d'infermeria o altres diplomats sanitaris
Màxim del factor: 75 punts.
a) Fins a 55 crèdits per avaluació objectiva de la qualitat assistencial. Per valorar-la es tindrà en compte l'assoliment dels objectius prèviament fixats, individuals o d'equip, mesurats mitjançant indicadors objectivables. Es comunicarà anualment als professionals els objectius que s'hagin fixat i, posteriorment, es certificarà anualment el percentatge de consecució d'objectius. En cas que, pel motiu que sigui, no s'hagin pogut fixar objectius a un professional o col·lectius de professionals, per calcular el compliment d'objectius s'agafarà la mitjana d'acompliment d'aquell període en el seu hospital, servei d'atenció primària o servei jerarquitzat d'atenció primària. Per calcular-ho s'agafarà la mitjana de compliment del període a avaluar segons el quadre següent:
Entre 35% i 44% de compliment: 5 crèdits.
Entre 45% i 54% de compliment 15 crèdits.
Entre 55% i 64% de compliment 30 crèdits.
Entre 65% i 74% de compliment 40 crèdits.
Entre 75% i 84% de compliment 50 crèdits.
+85% de compliment 55 crèdits.
b) Fins a 20 crèdits que s'avaluaran mitjançant informe del cap superior del diplomat d'infermeria o altres diplomats sanitaris, que haurà d'anar validat pel cap de l'àrea d'infermeria corresponent, i s'avaluaran les competències següents:
Capacitat d'interrelació amb els usuaris: fins a 10 crèdits.
Capacitat de treball en equip: fins a 10 crèdits.
Així mateix, els companys de la mateixa categoria professional de l'equip/servei del professional que s'ha d'avaluar realitzaran un informe mitjançant un qüestionari estandarditzat per tal de facilitar i objectivar la valoració. Aquest informe s'utilitzarà com a element de suport i contrast de la valoració. En cas d'evident contradicció entre l'informe del superior jeràrquic i el dels companys, se sol·licitaran els informes complementaris adients.
Els models dels qüestionaris estandarditzats esmentats es presentaran a la Comissió de Seguiment per a la seva discussió, valoració i aprovació, si s'escau.
Formació:
Pel personal facultatiu i diplomats d'infermeria o altres diplomats sanitaris:
a) Cursos de perfeccionament autoritzats i/o organitzats pel Ministeri de Ciència i Tecnologia, el departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries, entitats gestores d'Institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social, o qualsevol administració pública o entitats estrangeres acreditades per a la docència (segons les respectives lleis dels seus països).
També es valoraran els cursos de perfeccionament adreçats a aquests professionals, organitzats per col·legis i/o associacions professionals i organitzacions sindicals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri de Ciència i Tecnologia, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries, entitats gestores d'institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del departament de Sanitat i Seguretat Social o d'altres departaments de la Generalitat.
Cursos d'administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries, organitzats i/o autoritzats per algun dels organismes esmentats en els dos paràgrafs anteriors.
0,08 crèdits per hora de si està relacionat amb el seu àmbit de treball (hospitalari/atenció primària).
0,05 crèdits per hora si està relacionat amb la seva categoria professional.
b) Realització de cursos de postgrau organitzats i o autoritzats per les divisions, facultats, escoles i departaments universitaris, i altres entitats amb conveni amb la Universitat.
Per cada diploma de postgrau: 4 crèdits.
Per cada títol de màster: 6 crèdits.
La durada d'aquests cursos ha de ser com a mínim de 150 hores (diploma de postgrau) i de 300 hores (màster).
En el cas de diplomats d'infermeria i altres diplomats sanitaris, per cada especialitat no obligatòria per a l'exercici de la categoria professional corresponent: 8 crèdits.
Els cursos a distància sense presència física només es valoraran si hi ha certificat d'aprofitament. Quan s'acrediti aquest certificat, es valoraran les hores estimades del curs a raó de la meitat del valor dels cursos presencials
Màxim del factor:
15 crèdits per al personal facultatiu.
20 crèdits per al personal diplomat d'infermeria.
Docència:
Personal facultatiu:
a) Activitats de caràcter docent en cursos sanitaris o en pràctiques de pregrau autoritzats i/o organitzats per universitats valorades lliurement per la comissió d'avaluació.
Màxim 3 crèdits
b) Activitats de caràcter docent en cursos sanitaris o en pràctiques de postgrau autoritzats i/o organitzats per universitats valorades lliurement per la Comissió d'Avaluació
c) Activitats de caràcter docent en cursos sanitaris de formació continuada autoritzades i/o organitzades pel Departament de Sanitat i Seguretat Social i altres departaments de la Generalitat de Catalunya, entitats gestores de la Seguretat social i organismes autònoms docents de la Generalitat de Catalunya, així com associacions i col·legis professionals i organitzacions sindicals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pels organismes relacionats a la lletra a) de l'apartat de formació.
Màxim del factor: 10 crèdits.
Diplomats d'infermeria i altres diplomats sanitaris
a) Activitats de caràcter docent en cursos sanitaris de pregrau i postgrau autoritzats i/o organitzats per universitats, escoles universitàries d'infermeria, escoles universitàries de treball social i centres de formació professional (branca sanitària), valorades lliurement per la Comissió d'Avaluació. També serà objecte de valoració l'activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de postgrau organitzats i/o autoritzats pel Ministeri de Ciència i Tecnologia, Departament de Sanitat i Seguretat Social i altres departaments de la Generalitat de Catalunya, entitats gestores de la Seguretat social i organismes autònoms docents del Departament de Sanitat i Seguretat Social.
b) Activitats de caràcter docent en les pràctiques de pregrau i postgrau de formació de diplomats d'infermeria en els centres assistencials. La certificació ha de ser efectuada per la universitat o escola universitària d'infermeria corresponent.
1 crèdit per a cada any acadèmic. Als efectes d'aquest apartat, 1 any acadèmic equival a 5 mesos o 450 hores. En el supòsit de menys temps o menys hores es farà la part proporcional.
c) Activitats de caràcter docent en cursos sanitaris de formació continuada autoritzades i/o organitzades pel Departament de Sanitat i Seguretat Social i altres departaments de la Generalitat de Catalunya, entitats gestores de la Seguretat social i organismes autònoms docents de la Generalitat de Catalunya, així com associacions i col·legis professionals i organitzacions sindicals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pels organismes relacionats a la lletra a) de l'apartat de formació.
Màxim del factor: 10 crèdits.
Recerca:
Per al personal facultatiu, diplomats d'infermeria i altres diplomats sanitaris.
Publicacions originals en revistes indexades i no indexades (nacionals i internacionals) i articles originals o de revisió, llibres o capítols, fins a 4 crèdits facultatius
Comunicacions i pòsters acceptats en congressos i jornades (nacionals i internacionals), fins a 2 crèdits facultatius
Tesis doctorals dirigides, fins a 2 crèdits facultatius
Assaigs clínics aprovats, fins a 3 crèdits facultatius
Patents i models registrats i en explotació, fins a 2 crèdits facultatius
Estades de recerca en centres de referència nacionals i internacionals
Més d'1 any: 3 crèdits facultatius
Entre 1 any i 6 mesos: 2 crèdits facultatius
Menys de 6 mesos: 1 crèdit facultatius
Participació en grups i xarxes acreditades de recerca, fins a 4 crèdits facultatius
Personal facultatiu: màxim 20 crèdits
Personal d'infermeria: màxim 10 crèdits
Els criteris per valorar el factor de recerca són els mateixos per facultatius i diplomats d'infermeria i altres diplomats sanitaris. No obstant això, per als facultatius cada criteri té un màxim de crèdits a assolir. En canvi, els diplomats d'infermeria i altres diplomats sanitaris tenen un màxim global per al conjunt de criteris (10 crèdits).
Compromís amb l'organització:
Participació activa i valorada lliurement pel Comitè Corporatiu de Valoració en:
1-comitès o comissions valorades com interès de l'organització
2-la tutoria i integració dels professionals de nova incorporació
3-elaboració de protocols, guies clíniques, trajectòries_.
4-altres tipus d'activitats que siguin indicadores d'una actitud de disponibilitat i de predisposició favorable a participar en projectes institucionals
Aquest factor s'avaluarà mitjançant un qüestionari estandaridzat que permeti l'objectivació del factor. El disseny d'aquest qüestionari es presentarà a les Comissió de Seguiment abans del 31 de desembre de 2002, per a la seva discussió, valoració i aprovació, si escau.
Màxim del factor
Màxim 20 crèdits personal facultatiu
Màxim 20 crèdits personal diplomat d'infermeria
4.1.3 Accés
La carrera professional representa un reconeixement al desenvolupament i trajectòria professional de facultatiu o diplomat d'infermeria. Per tant, la carrera professional té un tractament individualitzat, de manera que cada professional pot determinar el seu ritme de creixement en les escales de nivells.
En aquesta línia, la carrera professional es d'accés voluntari i ha de ser sol·licitada personalment per l'interessat , tant pel que fa al moment d'entrada com als possibles canvis a nivell superiors.
El procediment és el següent: el sistema d'accés serà anual, de manera que es podran presentar les esmentades sol·licituds durant el darrer trimestre de cada any. Es tindran en compte els requisits i mèrits contrets fins al dia en què finalitza el període de presentació de sol·licituds.
Si per qualsevol raó no s'ha presentat la sol·licitud durant el trimestre esmentat, es podrà presentar durant el darrer trimestre de l'any següent.
El facultatiu que opti per no incorporar-se al sistema de carrera professional mantindrà en un concepte personal transitori i absorbible els trams de productivitat que tingui reconeguts fins aquell moment (CPTA). A l'esmentat complement personal transitori li serà d'aplicació els preceptes de les successives lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya. No obstant això, si en un futur l'esmentat facultatiu optés per accedir a la carrera professional, ho farà de conformitat amb el que disposa l'apartat 8 del present acord, atenent a l'import del complement personal transitori (CPTA-carrera professional) que tingués acreditat en el moment de l'opció.
4.1.4 Activitat
El canvi de nivell de carrera professional no implica un canvi de lloc de treball ni un canvi en l'activitat que desenvolupa el professional.
4.1.5 Interrelació amb la carrera de gestió
La carrera professional és independent de la carrera de gestió, encara que ambdues són compatibles.
Durant el temps que s'ocupin càrrecs de direcció, gestió i administració (directors d'hospital o gerents d'àmbit d'atenció primària), no es podrà sol·licitar el canvi de nivell de carrera professional. No obstant això, se seguirà percebent la retribució econòmica corresponent al nivell de carrera professional que es tingui reconegut i, el temps durant el qual s'hagin ocupat els esmentats càrrecs, es comptabilitzarà en el còmput de la carrera professional.
4.1.6 Avaluació
Tindrà per objecte avaluar els professionals que sol·licitin un canvi de nivell de carrera. Es crearan 4 comissions corporatives de les reunions de les quals, s'aixecaran les actes corresponents. Per a cada membre i assistent, es designaran un titular i un suplent.
Personal facultatiu d'hospitals:
Membres fixos:
Director de la divisió d'hospitals (o persona en qui delegui)
Director de Recursos Humans (o persona en qui delegui)
Tècnic de Recursos Humans (actuant com a secretari)
Assistiran a les reunions amb veu i sense vot:
1 professional designat per l'Agència d'Avaluació i Tecnologia mèdica
1 professional designat per l'Institut d'Estudis de la Salut
1 facultatiu designat per cada organització sindical present en la Mesa Sectorial que hagi signant del present Acord.
Membres per valorar els facultatius de cada hospital:
Director gerent (o persona en qui delegui)
Director mèdic (o persona en qui delegui)
Personal facultatiu d'atenció primària
Membres fixos:
Director de la Divisió d'Atenció Primària (o persona en qui delegui)
Director de Recursos Humans (o persona en qui delegui)
Tècnic de Recursos Humans (actuant com a secretari)
Assistiran a les reunions amb veu i sense vot:
1 professional designat per l'Agència d'Avaluació i Tecnologia Mèdica
1 professional designat per l'Institut d'Estudis de la Salut
1 facultatiu designat per cada organització sindical present en la mesa sectorial que hagi signant del present Acord
Membres per valorar els facultatius de cada àmbit d'Atenció Primària:
Gerent d'àmbit (o persona en qui delegui)
1 Director SAP (o persona en qui delegui)
De forma excepcional i per a llocs de treball de personal facultatiu de característiques molt específiques que requereixin que els ocupi un facultatiu de reconegut prestigi que aporti un valor afegit important, a criteri del Comitè d'Avaluació, es podran reconèixer els serveis prestats, a efectes de còmput de carrera professional, el temps de treball en entitats alienes a l'ICS.
Personal d'infermeria i altres diplomats sanitaris d'hospitals:
Membres fixos:
Director de la Divisió d'hospitals (o persona en qui delegui)
Director de Recursos Humans (o persona en qui delegui)
Tècnic de Recursos Humans (actuant com a secretari)
Assistiran a les reunions amb veu i sense vot:
1 professional designat per l'Agència d'Avaluació i Tecnologia Mèdica
1 professional designada per l'Institut d'Estudis de la Salut
1 diplomat d'infermeria o altre diplomat sanitari designat per cada organització sindical present en la mesa sectorial que hagi signat el present Acord.
Membres per valorar el personal d'infermeria de cada hospital:
Director gerent (o persona en qui delegui)
Directora d'Infermeria (o persona en qui delegui, preferentment de la mateixa categoria professional que s'ha d'avaluar).
Personal d'infermeria i altres diplomats sanitaris d'atenció primària
Membres fixos:
Director de la Divisió d'Atenció Primària (o persona en qui delegui)
Director de Recursos Humans (o persona en qui delegui)
Tècnic de Recursos Humans (actuant com a secretari)
Assistiran a les reunions amb veu i sense vot:
1 professional designat per l'Agència d'Avaluació i Tecnologia Mèdica
1 professional designada per l'Institut d'Estudis de la Salut
1 diplomat d'infermeria o altre diplomat sanitari designat per cada organització sindical present en la Mesa Sectorial que hagi signat el present Acord
Membres per valorar el personal d'infermeria de cada Àmbit:
Gerent de l'àmbit (o persona en qui delegui)
1 director de SAP (o persona en qui delegui, preferentment de la mateixa categoria professional que s'ha d'avaluar)
4.1.7 Periodicitat:
Les 4 comissions corporatives es constituiran anualment per tal d'analitzar i avaluar les sol·licituds de canvi de nivell de carrera professional a partir del mes de gener de cada any.
Quan la valoració impliqui un canvi de nivell, l'abonament de les quantitats corresponents al nivell avaluat tindran efectes des de l'1 de gener de l'any següent a la data de la sol·licitud.
4.1.8 Desenvolupament de la carrera professional:
La carrera professional té una progressió ascendent.
4.1.9. Període transitori:
Els diferents nivells de carrera professional es desenvoluparan progressivament en el període 2003-2006. Per tant, cal establir un sistema que articuli l'accés als diferents nivells dels professionals implicats. En aquest sentit, el procediment serà el següent.
Nivell 1: la sol·licitud d'accés a aquest nivell es realitzarà durant el mes de novembre de 2002.
L'únic requisit per obtenir aquest nivell serà tenir nomenament estatutari fix i 5 o més anys de serveis prestats a institucions sanitàries amb nomenament estatutari fix o interí.
En el cas dels facultatius d'hospital amb 3 o 4 trams, el requisit a complir serà únicament el de tenir nomenament estatutari fix.
Nivell 2: la sol·licitud d'accés a aquest nivell es realitzarà al mateix temps que es realitza la del nivell 1.
Requisit: tenir nomenament estatutari fix i 11 o més anys de serveis prestats a institucions sanitàries amb nomenament estatutari fix o interí.
Mèrits: Per a aquest període transitori, s'accedirà directament al 2n nivell, llevat d'aquells casos en què es demostri de manera objectiva que el professional no hagi tingut un desenvolupament satisfactori.
Nivell 3: la sol·licitud d'accés a aquest nivell es realitzarà durant el segon trimestre de l'any 2004.
Requisit: tenir nomenament estatutari fix i 18 o més anys de serveis prestats a institucions sanitàries amb nomenament estatutari fix o interí.
Mèrits: s'avaluaran les activitats de formació, docència i recerca que hagi realitzat durant la seva trajectòria professional segons els criteris de carrera professional fixats en aquest Acord. Els factors d'activitat professional i compromís amb l'organització s'avaluaran mitjançant tota la informació i instruments de què disposa actualment l'ICS.
Nivell 4: la sol·licitud d'accés a aquest nivell es realitzarà durant el darrer trimestre de l'any 2005.
Requisit: tenir nomenament estatutari fix i 25 o més anys de serveis prestats a institucions sanitàries amb nomenament estatutari fix o interí.
Mèrits: s'avaluaran les activitats de formació, docència i recerca que hagi realitzat durant la seva trajectòria professional segons els criteris de carrera professional fixats en aquest Acord. Els factors d'activitat professional i compromís amb l'organització s'avaluaran mitjançant tota la informació i els instruments de què disposa actualment l'ics.
Per aquest període transitori, es computaran els mèrits que els professionals hagin acreditat durant tota la seva trajectòria per a l'accés a tots els nivells de carrera professional.
4.2 Retribució variable pel compliment d'objectius
Un sistema de retribució variable vinculat al compliment d'objectius s'entén com un instrument de gestió, incentivació i motivació que pretén la millora contínua de l'organització. Es basa en l'explicitació dels objectius i l'avaluació continuada del seu compliment, i pretén que cada professional orienti la seva activitat als objectius estratègics de l'organització, així com desenvolupar una cultura organitzativa orientada cap a la millora dels processos i dels resultats.
4.2.1 Àmbit d'aplicació
Personal facultatiu de l'ICS adscrit a un hospital, servei jerarquitzat d'Atenció Primària, Equip d'Atenció Primària, Programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva, PADES, Salut Mental, Serveis de Prevenció i altres integrats en programes especials creats o que es puguin crear pel Departament de Sanitat i Seguretat Social, amb nomenament estatutari fix o interí. En conseqüència, no estaria inclòs el personal eventual i els contractats temporals per substitució.
Així mateix, també és destinatari de la productivitat variable per objectius el personal facultatiu amb nomenament estatutari fix integrat en equips d'atenció primària o adscrit a serveis jerarquitzats gestionats per entitats alienes, en concordança amb el document de la Mesa sectorial de negociació de sanitat de data 20 de juny de 1997.
4.2.2 Característiques de la retribució variable per objectius
La retribució variable té un clar efecte motivador per als professionals, ja que permet incrementar les retribucions en funció del seu compliment d'objectius. No obstant això, per què es produeixi l'esmentat efecte motivador s'han de complir una sèrie de condicions:
Ha d'estar molt clara la relació entre la retribució variable i els motius pels quals es produeix, de manera que el professional conegui explícitament quina és la conducta esperada per la seva organització .
La retribució variable ha d'integrar objectius individuals i grupals per tal de fomentar el treball en equip.
Els elements que influeixen en la retribució variable han de ser explícits, coneguts i, el professional mitjançant el seu treball, ha de poder-hi incidir.
Ha d'haver una proporció entre la retribució variable i la fixa. Si la major part de la retribució està en funció d'aspectes variables, aquesta possible incertesa pot generar l'efecte contrari al desitjat i convertir-se en un element desmotivador. Per tant, la retribució variable vinculada al compliment d'objectius ha de representar una part suficientment significativa per ser incentivadora però no ha de superar el total dels conceptes retributius fixos.
La retribució variable s'ha d'orientar a millorar els processos i els resultats; mesurats de forma clara i expressats de manera senzilla. Com més senzilla sigui la formulació dels resultats que es volen aconseguir, major és l'efectivitat d'aquest sistema.
Els objectius fixats han d'estar molt vinculats a la cultura de l'organització i als seus valors, de manera que s'ha d'incidir en aquells processos i resultats que premien activitats desitjades per l'organització.
4.2.3 Elaboració dels objectius
Els objectius s'han d'implementar "en cascada", és a dir, començant pels objectius estratègics de l'ics fins arribar a la fixació individual dels objectius que s'han d'assolir per a cada facultatiu.
Els objectius han de representar un repte per al facultatiu però han de ser assolibles i fixats amb la participació del facultatiu.
Els objectius es mesuraran mitjançant un indicador objectable i, així mateix, es fixarà la meta (percentatge que s'han d'assolir).
Objectiu indicador meta
Aconseguir la meta representa un acompliment de l'objectiu del 100%.
4.2.4 Tipus d'objectius
4.2.4.1 En funció de l'abast
Globals d'hospital/àmbit
De servei/equip
Individuals
4.2.4.2 En funció dels instruments de mesura
Qualitatius
Quantitatius
4.2.5 Característiques dels objectius
4.2.5.1 Bandes de consecució dels objectius: es fixarà un nivell mínim que ha d'assolir-se en cada objectiu per començar a cobrar una part de l'incentiu, i el nivell a partir del qual augmenta la progressió de l'incentiu.
4.2.5.2 Ponderació dels objectius: representa el pes assignat a cada objectiu en funció del lloc, ja que depenent del seu valor estratègic, cada objectiu ha de tenir un pes específic diferent.
4.2.5.3 Incentiu màxim a percebre
|
Import màxim |
Cap de Servei |
7.200 euros |
Cap de Secció |
6.200 euros |
Director d'Equip d'EAP |
6.200 euros |
Facultatiu |
5.200 euros |
4.2.6 Fixació d'objectius
Els caps de servei i directors d'EAP faran una proposta de fixació d'objectius dels facultatius del seu servei o equip, a partir d'uns criteris i directrius prèviament fixats. Posteriorment, el director gerent de l'hospital o gerent d'àmbit d'atenció primària els validaran i aprovaran, per tal que siguin coherents amb els objectius generals de l'ics i del centre/ àmbit. En cas que, pel motiu que sigui, no s'hagin pogut fixar objectius a un professional o col·lectius de professionals, per calcular el compliment d'objectius es considerarà la mitjana de compliment d'aquell període en el seu hospital, servei d'atenció primària o servei jerarquitzat d'atenció primària.
4.2.7 Seguiment
La Comissió de seguiment prevista a l'apartat 11 del present Acord realitzarà un seguiment dels objectius fixats per al col·lectiu de facultatius per tal d'analitzar:
La coherència amb els objectius generals fixats prèviament
La integració amb els objectius definits per als nivells organitzatius superiors
La coherència i l'homogeneïtat dels nivells d'esforç vinculats al compliment dels objectius.
5. Règim retributiu personal d'Institucions sanitàries:
5.1 Retribucions facultatius jerarquitzats de l'àmbit hospitalari i de l'atenció primària
5.1.1 Àmbit hospitalari
El personal facultatiu adscrit als serveis jerarquitzats dels centres hospitalaris gestionats per l'Institut Català de la Salut, percebran les retribucions d'acord amb el següent model retributiu:
Sou
Es percebrà l'import corresponent al grup de classificació al qual pertanyin els professionals que ocupin els llocs de treball relacionats en aquest apartat.
Triennis
El professionals amb nomenament estatutari fix acreditaran, per a cada tres anys de serveis prestats, la quantitat establerta per al grup de classificació al qual pertanyin. En el supòsit que els tres anys de serveis ho siguin en grups diferents, es computa per tots tres anys l'import corresponent al grup en el qual s'estigui en actiu en el moment de perfeccionar el trienni.
Complement de destinació
Correspon al nivell del lloc de treball que es desenvolupa. Aquest complement serà igual per a tots els llocs compresos en un mateix nivell.
Complement de docència
Aquest complement retribueix la realització d'activitats docents per part dels facultatius jerarquitzats, en l'exercici de les funcions inherents a la seva categoria professional.
L'acreditació d'aquest complement substituirà els actuals complement de productivitat fix, així com el complement de productivitat variable aprovat per Acord de 6 de juliol de 1992, que es percebin en aquests moments.
Complement de jornada completa
El règim de jornada completa comporta l'obligació de prestar serveis en presència física en el lloc de treball en jornada de matí i tarda, amb una jornada anual de 1.728 hores.
Els criteris per a L'acreditació de la jornada completa seran els continguts en el Decret 381/1996, de 2 de desembre, pel qual es dicten normes relatives a l'organització, condicions de treball i règim retributiu del personal facultatiu dels serveis jerarquitzats.
Complement de direcció de programes
Aquest complement el podrà acreditar el personal facultatiu dels serveis jerarquitzats que sigui designat per desenvolupar les funcions de direcció o desenvolupament de programes o unitats assistencials.
Els programes o les unitats assistencials tenen caràcter funcional i en cap cas constitueixen una estructura de caràcter fix.
Complement de coordinació mèdica o de processos assistencials
Els facultatius que siguin designats per desenvolupar les funcions de coordinador mèdic o de coordinador de processos assistencials com a conseqüència de la implementació de nous models de gestió en centres hospitalaris, percebran una remuneració específica destinada a compensar l'especial dificultat tècnica i la responsabilitat pròpies de les seves comeses.
Pagues extraordinàries:
Seran dues l'any, que es percebran els mesos de juny i desembre, per un import corresponent cadascuna a una mensualitat de sou, triennis, complement de destinació, complement de jornada completa, complement de coordinador mèdic o coordinador de processos assistencials, i guàrdies mèdiques, si escau, en proporció als dies treballats durant els sis mesos immediatament anteriors a L'acreditació de les mateixes.
Complement de productivitat variable
Consisteix en una retribució variable vinculada el compliment dels objectius prèviament fixats i avaluables mitjançant indicadors objectivables.
Les quanties que s'estableixin per aquest concepte es podran acreditar mitjançant un sol pagament anual un cop avaluat el grau de compliment d'objectius, i no originaran drets individuals respecte al seu atorgament en períodes successius.
Complement de carrera professional
Consisteix en la retribució d'aquells elements que impliquin una incentivació i reconeixement al desenvolupament professional per als facultatius que tinguin nomenament estatutari fix.
Es contemplaran diferents nivells de carrera professional, en funció d'indicadors basats en l'experiència professional, activitat assistencial, docència, recerca, formació i compromís amb l'organització.
Guàrdies mediques
El sistema d'acreditació i imports s'aplicaran d'acord amb el que estableixi la normativa vigent en cada moment.
5.1.2 Àmbit de l'atenció primària
El personal facultatiu adscrit als serveis jerarquitzats de radiodiagnòstic, anàlisis clíniques, rehabilitació en l'àmbit de l'atenció primària, els professionals de l'especialitat de psiquiatria -d'acord amb el que estableix el Decret 139/95, de 18 d'abril-, percebran les retribucions d'acord amb els model retributiu descrit en aquest apartat.
Les quanties dels diferents conceptes detallats a l'apartat 5.1. Per a les categories de metge adjunt, cap de secció, cap de servei i cap de departament s'estableixen en annex I
5.2 Retribucions metges de família, pediatres i odontòlegs dels Equips d'atenció primària
5.2.1 Metges de família i pediatres
Els metges de família i pediatres d'equips d'atenció primària, percebran les retribucions d'acord amb el model retributiu que es relaciona a continuació:
Sou
Es percebrà l'import corresponent al grup de classificació al qual pertanyin els professionals que ocupin els llocs de treball relacionats en aquest apartat.
Triennis
El professionals amb nomenament estatutari fix acreditaran, per a cada tres anys de serveis prestats, la quantitat establerta per al grup de classificació al qual pertanyin. En el supòsit que els tres anys de serveis ho siguin en grups diferents, es computa per a tots tres anys l'import corresponent al grup en el qual s'estigui en actiu en el moment de perfeccionar el trienni.
Complement de destinació
Correspon al nivell del lloc de treball que es desenvolupi. Aquest complement serà igual per a tots els llocs compresos en un mateix nivell.
La percepció d'aquest complement substituirà l'actual complement d'atenció primària regulat a l'Ordre de 2 d'abril de 1987, modificada per Ordre de 31 de març de 1989, sobre retribucions del personal dels equips d'atenció primària.
Complement d'atenció primària
Destinat a retribuir les condicions específiques del lloc de treball de metge de família i pediatre d'atenció primària, la seva quantia variarà en funció de les càrregues de treball derivades del nombre de targetes sanitàries individuals assignades al professional, ponderades pel nivell de freqüentació, i per les característiques socio-econòmiques corresponents a la població assignada.
La quantia d'aquest complement s'assignarà amb caràcter fix durant el mes de març de cada any, tenint en compte la població assignada, i serà revisada amb caràcter anual.
Aquest complement substitueix els actuals complements per característiques de la població i complement per característiques socio-econòmiques de la població.
Complement per desplaçaments
Aquest concepte s'estableix com a compensació econòmica pels desplaçaments que realitzen els metges de família i pediatres dels equips d'atenció primària en l'exercici de les seves funcions, mitjançant l'ús de transport públic o privat.
La quantia d'aquest complement variarà en funció de les distàncies entre els nuclis de població existents en l'àmbit de l'àrea bàsica de salut, el seu grau d'aïllament i la densitat de la població, així com el nombre de targetes sanitàries individuals assignades al metge de família i pediatre, ponderades pel nivell de freqüentació.
La quantia d'aquest complement s'assignarà amb caràcter fix durant el mes de març de cada any, tenint en compte la població assignada, i serà revisada amb caràcter anual.
Complement de docència
Aquest concepte el percebran els metges de família i pediatres que prestin serveis en equips d'atenció primària degudament acreditats per impartir docència, i quedarà vinculat a l'efectiva realització d'activitats docents.
Complement de coordinació EAP i altres programes específics
S'acreditarà als metges de família i pediatre que siguin nomenats director/a d'equip d'atenció primària, així com als facultatius que se'ls assigni les funcions de coordinador de programes específics, durant el temps que exerceixin els càrrecs esmentats.
En el cas dels metges de família i pediatres que siguin nomenats coordinadors dels equips d'atenció primària, s'estableixen dos nivells retributius, en funció del volum i la complexitat de les tasques de coordinació pròpies de cada equip, atenent al nombre de professionals que hi presten serveis, la població adscrita i el nombre de municipis que integren l'àrea bàsica de salut corresponent, si escau.
Complement de direcció de programes
S'assignarà al personal sanitari de l'equip que sigui designat per a dur a terme la direcció de programes de promoció de la salut, educació sanitària, prevenció i altres establerts pel Departament de Sanitat i Seguretat Social
Pagues extraordinàries
Seran dues l'any, que es percebran els mesos de juny i desembre, per un import corresponent cadascuna a una mensualitat de sou, triennis, complement de destinació, complement per desplaçaments, complement de docència, complement de coordinació EAP i complement de direcció de programes, si s'escau, en proporció als dies treballats durant els sis mesos immediatament anteriors a l'acreditació de les mateixes.
Complement de productivitat variable
Consisteix en una retribució variable vinculada al compliment dels objectius prèviament fixats i avaluables mitjançant indicadors objectivables.
Les quanties que s'estableixin per aquest concepte es podran acreditar mitjançant un sol pagament anual un cop avaluat el grau de compliment d'objectius, i no originaran drets individuals respecte al seu atorgament en períodes successius.
Complement de carrera professional
Consisteix en la retribució d'aquells elements que impliquin una incentivació i reconeixement al desenvolupament professional per als facultatius que tinguin nomenament estatutari fix.
Es contemplaran diferents nivells de carrera professional, en funció d'indicadors basats en l'experiència professional, activitat assistencial, docència, recerca, formació i compromís amb l'organització.
5.2.2 Odontòlegs d'equips d'atenció primària
Per a aquests professionals s'aplicarà el model retributiu descrit a l'apartat 5.2.1, a excepció del complement per desplaçament, i amb la particularitat del complement d'atenció primària, l'import del qual tindrà caràcter fix per a tots els professionals odontòlegs, amb independència de l'equip d'atenció primària on prestin serveis.
En conseqüència, també els és d'aplicació el complement de productivitat variable i el complement de carrera professional.
5.2.3 Particularitats dels metges de família sanitaris locals APD
Els metges sanitaris locals que s'integrin en equips d'atenció primària, percebran les mateixes retribucions que la resta de membres de l'equip que no gaudeixen de la condició de sanitari local, a excepció del concepte sou.
D'altra banda, percebran les retribucions bàsiques derivades de la seva vinculació de funcionari sanitari local, així com un complement retributiu específic APD que remunerarà la seva integració en els equips d'atenció primària.
Els metges sanitaris locals amb nomenament estatutari fix integrats en equips d'atenció primària podran accedir als diferents nivells de carrera professional
Les quanties de les retribucions contingudes a l'apartat 5.2. Per a les categories de metge de família, pediatre, odontòleg i funcionaris sanitaris locals d'equip d'atenció primària figuren en annex 2.
5.3 Retribucions del personal d'infermeria en l'àmbit hospitalari, en l'àmbit d'atenció primària afectat per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert al Decret 284/1990, de 21 de novembre, o la implantació de la reforma de l'Atenció primària i dels serveis jerarquitzats de l'atenció primària.
5.3.1 Àmbit hospitalari
El personal d'infermeria que ostenti les categories d'ATS/DI, fisioterapeuta, terapeuta ocupacional, llevador, infermer adjunta i supervisora, logopedes així com professionals de les escoles universitàries d'infermeria que prestin serveis en l'àmbit hospitalari, percebran les retribucions d'acord amb el següent model retributiu:
Sou
Es percebrà l'import corresponent al grup de classificació al qual pertanyin els professionals que ocupin els llocs de treball relacionats en aquest apartat.
Triennis
El professionals amb plaça en propietat acreditaran, per a cada tres anys de serveis prestats, la quantitat establerta per al grup de classificació al qual pertanyin. En el supòsit que els tres anys de serveis ho siguin en grups diferents, es computa per a tots tres anys l'import corresponent al grup en el qual s'estigui en actiu en el moment de perfeccionar el trienni.
Complement de destinació
Correspon al nivell del lloc de treball que es desenvolupa. Aquest complement serà igual per a tots els llocs compresos en un mateix nivell.
Complement específic
Aquest complement està destinat a retribuir les condicions particulars dels professionals que ocupin llocs de treball inclosos en aquest apartat, en atenció a l'especial dificultat tècnica, al grau de dedicació, a la responsabilitat, a la perillositat i a la penositat. Només es podrà atribuir un complement específic a cada lloc de treball, però la quantitat corresponent podrà variar en funció dels factors esmentats.
El sistema de determinació del complement específic per al personal d'infermeria serà l'establert a l'Acord de la Mesa sectorial de negociació de sanitat de data 9 d'octubre de 1998.
Aquest complement ja incorporarà l'import de l'actual complement de productivitat.
Pagues extraordinàries
Seran dues a l'any, que es percebran els mesos de juny i desembre, per un import corresponent cadascuna, a una mensualitat de sou, triennis i complement de destinació, en proporció als dies treballats durant els sis mesos immediatament anteriors a l'acreditació de les mateixes.
Complement de carrera professional
Consisteix en la retribució d'aquells elements que impliquin una incentivació i reconeixement al desenvolupament professional per al personal d'infermeria que tingui nomenament estatutari fix.
Es contemplaran diferents nivells de carrera professional, en funció d'indicadors basats en l'experiència professional, activitat assistencial, docència, recerca, formació i compromís amb l'organització.
5.3.2 Personal d'infermeria de l'àmbit de l'atenció primària afectat per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert al Decret 284/1990, de 21 de novembre, o per la implantació de la reforma de l'atenció primària i dels serveis jerarquitzats d'atenció primària.
El personal d'infermeria que ostenti les categories d'ATS/DI, i Infermera Cap, infermera adjunta, fisioterapeuta i terapeuta ocupacional que presti serveis en centres d'atenció primària afectats per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert al Decret 284/1990, de 21 de novembre, o per la implantació de la reforma de l'atenció primària, o en els serveis jerarquitzats de l'atenció primària, -excepte el personal que percep les retribucions pel sistema de contingent i zona, el qual mantindrà el sistema retributiu actual-, percebran les retribucions d'acord amb el model retributiu descrit a l'apartat 5.3.1, i en conseqüència, podran percebre el complement de carrera professional
Les retribucions contingudes a l'apartat 5.3. Figuren en Annex 3
5.4 Retribucions personal d'infermeria i treballadors/assistents socials d'equips d'atenció primària i llevadors del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva.
5.4.1 Retribucions personal d'infermeria i treballadors/assistents socials EAP:
Sou
Es percebrà l'import corresponent al grup de classificació al qual pertanyin els professionals que ocupin els llocs de treball relacionats en aquest apartat.
Triennis
El professionals amb nomenament estatutari fix acreditaran, per a cada tres anys de serveis prestats, la quantitat establerta per al grup de classificació al qual pertanyin. En el supòsit que els tres anys de serveis ho siguin en grups diferents, es computa per a tots tres anys l'import corresponent al grup en el qual s'estigui en actiu en el moment de perfeccionar el trienni.
Complement de destinació
Correspon al nivell del lloc de treball que es desenvolupi. Aquest complement serà igual per a tots els llocs compresos en un mateix nivell.
La percepció d'aquest complement substituirà l'actual complement d'atenció primària regulat a l'Ordre de 2 d'abril de 1987, modificada per Ordre de 31 de març de 1989, sobre retribucions del personal dels equips d'atenció primària.
Complement d'atenció primària
Destinat a retribuir les condicions específiques del lloc de treball d'infermera i de treballador/assistent social d'equip d'atenció primària, la seva quantia variarà en funció de les càrregues de treball derivades de la població atesa per l'equip d'atenció primària, així com dels factors socio-econòmics inherents a la mateixa.
S'establiran diferents nivells en funció de diferents paràmetres, tals com el grau de concentració demogràfica, la taxa d'atur, l'índex de marginació i, en general del nivell de vida de la població compresa en l'àmbit de l'àrea bàsica de salut.
Aquest complement substitueix els actuals complements per característiques de la població i complement per característiques socio-econòmiques de la població.
Complement per desplaçaments
Aquest concepte s'estableix com a compensació econòmica pels desplaçaments que realitza el personal d'infermeria i treballadors/assistents socials dels equips d'atenció primària en l'exercici de les seves funcions, mitjançant l'ús de transport públic o privat.
S'establiran diferents nivells en funció de les distàncies entre els nuclis de població existents en l'àmbit de l'àrea bàsica de salut, el seu grau d'aïllament i la densitat de la població, així com el nombre de professionals sanitaris que integren l'equip.
Complement de docència
Aquest concepte el percebrà el personal d'infermeria, treballadores/ assistents socials i llevadores del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva que prestin serveis en equips d'atenció primària degudament acreditats per impartir docència, i quedarà vinculat a l'efectiva realització d'activitats docents.
Complement de direcció de programes
S'assignarà al personal sanitari de l'equip que sigui designat per dur a terme la direcció de programes de promoció de la salut, educació sanitària, prevenció i altres establerts pel Departament de Sanitat i Seguretat Social.
Complement de coordinació EAP i coordinació del Programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva.
S'acreditarà als professionals d'infermeria que siguin nomenats adjunts d'infermeria d'equips d'atenció primària, i als llevadors del Programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva que desenvolupin les funcions de coordinador, durant el temps que exerceixin els càrrecs esmentats.
Per al complement de coordinació dels adjunts d'infermeria d'equip d'atenció primària, s'estableixen dos nivells retributius, en funció del volum i la complexitat de les tasques de coordinació pròpies de cada equip, atenent al nombre de professionals que hi presten serveis, la població adscrita i el nombre de municipis que integren l'àrea bàsica de salut, si escau.
Pagues extraordinàries
Seran dues l'any, que es percebran els mesos de juny i desembre, per un import corresponent cadascuna a una mensualitat de sou, triennis, complement de destinació, complement per desplaçaments, complement de docència, complement de coordinació EAP i complement de direcció de programes, si escau, en proporció als dies treballats durant els sis mesos immediatament anteriors a l'acreditació de les mateixes.
Complement de carrera professional
Consisteix en la retribució d'aquells elements que impliquin una incentivació i reconeixement al desenvolupament professional per al personal d'infermeria que tingui nomenament estatutari fix.
Es contemplaran diferents nivells de carrera professional, en funció d'indicadors basats en l'experiència professional, activitat assistencial, docència, recerca, formació i compromís amb l'organització.
5.4.2 Particularitats dels practicants sanitaris locals APD
Els practicants sanitaris locals que s'integrin en equips d'atenció primària, percebran les mateixes retribucions que la resta d'ATS/DI de l'equip que no gaudeixen de la condició de sanitari local, a excepció del concepte sou.
D'altra banda, percebran les retribucions bàsiques derivades de la seva vinculació de funcionari sanitari local, així com un complement retributiu específic APD que remunerarà la seva integració en els equips d'atenció primària.
Els practicants amb nomenament estatutari fix integrats en equips d'atenció primària podran accedir als diferents nivells de carrera professional.
5.4.3. Llevadors del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva
Per als professionals llevadors que prestin serveis en programes d'atenció a salut sexual i reproductiva s'aplicarà el model retributiu descrit a l'apartat 5.4.1, amb la particularitat del complement d'atenció primària, l'import del qual tindrà caràcter fix per a tots els llevadors.
Per a aquests professionals, el complement per desplaçaments s'aplicarà amb caràcter fix, diferenciant dos nivells, rural i urbà.
5.4.4 Particularitats dels llevadors sanitaris locals integrats en Programes d'atenció a la salut sexual i reproductiva.
Els llevadors sanitaris locals que s'integrin en programes d'atenció a la salut sexual i reproductiva percebran les mateixes retribucions que la resta de llevadors que no gaudeixen de la condició de sanitari local, a excepció del concepte sou.
D'altra banda, percebran les retribucions bàsiques derivades de la seva vinculació de funcionari sanitari local, així com un complement retributiu específic APD que remunerarà la seva integració en el programa d'atenció a la dona.
Els llevadors sanitaris locals amb nomenament estatutari fix integrats en els programes de salut sexual i reproductiva podran accedir als diferents nivells de carrera professional.
Les retribucions contingudes a l'apartat 5.4 figuren en l'Annex 4
5.5 Retribucions del personal no sanitari, auxiliars d'infermeria i tècnics especialistes de l'àmbit hospitalari i de l'atenció primària
Els professionals de les diferents categories de personal no sanitari, així com els auxiliars d'infermeria i tècnics especialistes que prestin serveis en centres hospitalaris i en l'àmbit de l'atenció primària, percebran les retribucions d'acord amb el següent model retributiu:
Aquest complement està destinat a retribuir les condicions particulars dels professionals que ocupin llocs de treball inclosos en aquest apartat, en atenció a l'especial dificultat tècnica, al grau de dedicació, a la Sou:
Es percebrà l'import corresponent al grup de classificació al qual pertanyin els professionals que ocupin els llocs de treball relacionats en aquest apartat.
Triennis
El professionals amb nomenament estatutari fix acreditaran, per a cada tres anys de serveis prestats, la quantitat establerta per al grup de classificació al qual pertanyin. En el supòsit que els tres anys de serveis ho siguin en grups diferents, es computa per a tots tres anys l'import corresponent al grup en el qual s'estigui en actiu en el moment de perfeccionar el trienni.
Complement de destinació
Correspon al nivell del lloc de treball que es desenvolupa. Aquest complement serà igual per a tots els llocs compresos en un mateix nivell
Complement específic
Responsabilitat, a la perillositat i a la penositat. Només es podrà atribuir un complement específic a cada lloc de treball, però la quantitat corresponent podrà variar en funció dels esmentats factors.
Aquest complement ja incorporarà el complement de productivitat que s'acredita actualment.
Complement de productivitat del personal d'ofici
Aquest complement retribuirà l'exercici de la polivalència que comportarà el desenvolupament de les funcions d'una o vàries categories professionals diferents a la pròpia, per al personal de manteniment de les categories de grup D següents: electricista, mecànic, calefactor i llauner, així com per a les categories de tapisser, jardiner, paleta, pintor i fuster.
Aquest complement també retribuirà l'exercici de la polivalència per a les futures categories de personal de manteniment de Grup C següents: electricista, mecànic, i climatització i fluids.
Es determinaran diferents imports, en funció de si la polivalència comporta el desenvolupament de funcions d'una o més categories diferents a la pròpia de les categories esmentades, i en funció de si es realitza la polivalència en l'àmbit de l'atenció primària o hospitalària.
Mentre no es creïn les categories de personal de manteniment de grup C esmentades, el personal de grup D de les categories d'electricista, mecànic, calefactor i llauner percebran els mòduls que es fixen a l'annex V en concepte de polivalència.
En tant no es creïn les categories de personal de manteniment de grup C esmentades, el personal del grup D de les categories de tapisser, jardiner, paleta, pintor i fuster percebran el nivell de polivalència establert a l'annex V amb la quantia establerta per a la modalitat A. Una vegada s'hagin creat les categories de Grup C de personal de manteniment, els professionals del grup D esmentats en aquest apartat que realitzin les funcions de polivalència passaran a percebre el nivell de polivalència establert a l'annex 5 amb la quantia establerta per a la modalitat B.
Pagues extraordinàries
Seran dues l'any, que es percebran els mesos de juny i desembre, per un import corresponent cadascuna a una mensualitat de sou, triennis i complement de destinació, en proporció als dies treballats durant els sis mesos immediatament anteriors a l'acreditació de les mateixes.
Les retribucions contingudes a l'apartat 5.5. Figuren en annex 5
5.6 Retribucions del personal de reforç d'atenció continuada en l'àmbit de l'atenció primària i personal amb funcions d'urgència i emergència
5.6.1 Personal de reforç d'atenció continuada en l'àmbit de l'atenció primària
De conformitat amb els criteris establerts a la Llei 30/99, de 5 d'octubre, de selecció i provisió de places de personal estatutari dels serveis de salut, es podrà nomenar personal eventual per a la realització de tasques de reforç d'atenció continuada en els equips d'atenció primària, atesa la necessitat de donar cobertura a l'atenció continuada en aquells equips en què part dels professionals sanitaris tinguin reconeguda la seva exempció, o en cas que els professionals propis de l'equip no siguin suficients per garantir l'atenció continuada necessària.
El nomenament eventual podrà contemplar la possibilitat de la prestació de serveis en més d'una àrea bàsica de salut, amb la corresponent distribució horària.
La jornada ordinària dels professionals sanitaris amb nomenament eventual de reforç, d'atenció continuada serà de 155 hores al mes. Atesa la modalitat de prestació de serveis d'atenció continuada que desenvolupen aquests professionals, quan sigui necessari es podran fixar jornades de treball superiors a la jornada ordinària, respectant la limitació establerta a la Directiva europea 93/104, de 23 de novembre de 1993, sobre ordenació del temps del treball. En aquest supòsit, es calcularà la part proporcional de retribucions en funció de la jornada efectivament realitzada.
Aquests professionals percebran les retribucions d'acord amb el model que es detalla continuació:
Sou
Es percebrà l'import corresponent al grup de classificació al qual pertanyin els professionals que ocupin els llocs de treball relacionats en aquest apartat.
Complement de destinació
Correspon al nivell del lloc de treball que es desenvolupa. Aquest complement serà igual per a tots els llocs compresos en un mateix nivell
Complement específic
Aquest complement està destinat a retribuir les condicions particulars dels professionals que ocupin llocs de treball inclosos en aquest apartat, com ara la prestació de serveis en horari d'atenció continuada en l'àmbit de l'atenció primària. Així mateix, ateses les funcions pròpies del personal de reforç d'atenció continuada, en aquest complement es retribueix els desplaçaments que els professionals sanitaris efectuïn en l'exercici de les seves funcions.
Pagues extraordinàries
Seran dues l'any, que es percebran els mesos de juny i desembre, per un import corresponent cadascuna a una mensualitat de sou, i complement de destinació, en proporció als dies treballats durant els sis mesos immediatament anteriors a l'acreditació de les mateixes.
5.6.2 Personal eventual amb funcions d'urgència i/o emergència en l'àmbit de l'atenció primària i de l'atenció hospitalària.
Per tal de donar cobertura a les necessitats assistencials derivades de qualsevol situació d'urgència i/o emergència, es fa necessari l'establiment de dispositius assistencials específics que donin resposta a les demandes d'atenció sanitària derivades d'aquestes situacions.
De conformitat amb els criteris establerts a la Llei 30/99, de 5 d'octubre, de selecció i provisió de places de personal estatutari dels serveis de salut, es podrà nomenar personal sanitari eventual per a la realització de funcions d'atenció continuada per urgència i emergència tant en l'àmbit de l'atenció primària com de l'hospitalària, inclosa la cobertura de l'assistència d'urgència i emergència derivada de la subscripció de convenis de col·laboració entre l'Institut Català de la Salut i l'empresa pública SEMSA.
En l'àmbit de l'atenció primària, els professionals que siguin nomenats amb caràcter eventual en aquesta modalitat, podran dedicar part de la seva jornada al desenvolupament de tasques de reforç d'atenció continuada en equips d'atenció primària, en els termes establerts a l'apartat 5.6.1, sempre que s'efectuï la corresponent distribució horària en el seu nomenament. En aquest supòsit, per a la realització de tasques de reforç d'atenció continuada, percebran proporcionalment les retribucions establertes per al personal de reforç d'atenció continuada en funció del nombre d'hores efectives mensuals que realitzin.
Atesa la modalitat de prestació de serveis d'atenció continuada que desenvolupen aquests professionals, quan sigui necessari es podran fixar jornades de treball superiors a la jornada ordinària, respectant la limitació establerta a la Directiva europea 93/104, de 23 de novembre de 1993, sobre ordenació del temps del treball. Així mateix, també es podran realitzar jornades inferiors a la jornada ordinària. En ambdós supòsits, caldrà fer constar en el nomenament eventual la dedicació horària corresponent, sobre la qual es calcularà la part proporcional de les retribucions, en funció de la jornada efectivament realitzada.
El personal nomenat eventual per a la realització de funcions d'urgència o emergència percebrà les retribucions d'acord amb el següent model:
Atenció continuada
Mitjançant aquest concepte es retribuirà el nombre d'hores efectivament treballades en aquesta modalitat de prestació de serveis. Les quanties que s'estableixin per aquest concepte contemplaran les característiques pròpies d'aquests llocs de treball, com ara les funcions pròpies d'urgència i/o emergència, així com els desplaçaments que els professionals sanitaris efectuïn en l'exercici de les seves funcions.
Es podrà realitzar part de la prestació de serveis en la modalitat de localització. En aquest supòsit, s'acreditarà el 50% de les quanties establertes en aquest apartat per la modalitat de presència física en funció del nombre d'hores de localització.
Pagues extraordinàries
Seran dues l'any, que es percebran els mesos de juny i desembre, per un import corresponent, cadascuna, a una mensualitat de sou en proporció al nombre d'hores treballades durant els sis mesos immediatament anteriors a l'acreditació de les mateixes.
Les retribucions contingudes a l'apartat 5.6 figuren en Annex 6
5.7 Retribucions específiques
5.7.1 Àmbit d'aplicació de les retribucions contingudes a l'apartat 5.7.2 i 5.7.3
Personal sanitari no facultatiu i no sanitari de l'àmbit hospitalari
Personal no sanitari de l'atenció primària
Personal sanitari no facultatiu de l'atenció primària, excepte personal que presti serveis en SEU I SOU, en Equips d'atenció primària i el personal sanitari nomenat eventual per a la realització de reforç de l'atenció continuada i personal sanitari nomenat eventual per a la realització de funcions d'urgència i emergència.
5.7.2 Prestació de serveis en horari de nit
Quan la prestació de serveis es realitzi en l'horari comprès entre les 22 h de la nit i les 8 h de l'endemà, tindrà un increment addicional, el qual serà retribuït mitjançant un preu per hora efectivament treballada en aquesta franja horària. S'establiran diferents imports en funció del grup de classificació a què es pertanyi.
Aquesta retribució serà incompatible amb la percepció del complement d'atenció continuada per serveis extraordinaris establert a l'apartat 5.7.5 i el complement d'atenció continuada modalitat B descrit a l'apartat 5.7.3.
La prestació de serveis en torn de nit serà retribuïda mitjançant el complement d'atenció continuada modalitat A i substituirà l'actual sistema d'abonament de mòduls setmanals. L'import que s'estableixi s'acreditarà durant el període de vacances així com en el gaudiment dels dies de lleure.
5.7.3 Prestació de serveis en dissabtes, diumenges i festius
S'abonaran compensacions econòmiques per la prestació de serveis durant els següents dies i franges horàries, en funció del nombre d'hores efectivament treballades i del grup de classificació al qual es pertanyi:
Dissabte dia: entre les 8 h i les 22 h
Dissabte nit i vigília de festiu: entre les 22 h del dissabte o vigília de festiu i les 8 h del diumenge o festiu.
Diumenge o festiu dia: entre les 8 h. I les 22 h. Del diumenge o festiu.
Aquesta prestació de serveis serà retribuïda mitjançant el complement d'atenció continuada modalitat B, amb l'establiment d'un preu per hora treballada, i substituirà l'actual sistema d'abonament de mòduls per dia treballat.
L'import que s'estableixi per aquesta modalitat s'acreditarà durant el període de vacances, en funció de la mitjana de les quanties percebudes durant els tres mesos anteriors.
Aquesta retribució serà incompatible amb la percepció del complement d'atenció continuada per serveis extraordinaris establert a l'apartat 5.7.5, així com amb la percepció del complement d'atenció continuada modalitat A establert a l'apartat 5.7.2
5.7.4 Atenció continuada EAP i llevadors programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva
Aquest complement remunera la prestació de serveis d'atenció continuada per part del personal sanitari de l'equip d'atenció primària fora de la seva jornada ordinària de treball.
Excepcionalment i prèvia justificació, es podrà aplicar aquest complement als llevadors del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva que realitzin atenció continuada, d'acord amb els diferents mòduls establerts a l'Ordre de 2 d'abril de 1987, modificada per Ordre de 31 de març de 1989.
Així mateix, tots aquests professionals podran sol·licitar l'exempció de l'atenció continuada, en els termes previstos a l'Ordre de 5 de maig de 1990 per la qual s'aprova el reglament marc de funcionament dels equips d'atenció primària i a l'Acord de la Mesa sectorial de negociació de sanitat, de data 22 de maig de 1992.
Es mantindrà el sistema d'acreditació i quanties actualment vigents, establert a l'Ordre de 2 d'abril de 1987, modificada per la de 31 de març de 1989.
5.7.5. Atenció continuada per serveis extraordinaris
Amb la finalitat de seguir una política social solidària, i atès que l'aplicació de les retribucions establertes en els diferents annexos repercuteixen en un increment respecte el preu de l'atenció continuada per serveis extraordinaris, es constituirà la Comissió paritària prevista al punt 6.7 de l'Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa general de negociació de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, de 12 de juliol de 2000, signat per totes les organitzacions sindicals presents a la Mesa sectorial de negociació de sanitat, que analitzarà la viabilitat d'una progressiva reducció de l'atenció continuada per serveis extraordinaris, llevat de les hores realitzades per força major.
5.7.6 Gratificació especial dels dies Nadal i de Cap d'Any
Els criteris de retribució i imports per a la prestació de serveis el dia de Nadal i les nits de Nadal i/o Cap d'any es mantindran d'acord amb el que s'estableix a l'apartat 2.4.3 de l'Acord de la Mesa sectorial de negociació de sanitat, de data 22 de maig de 1992, sobre millora de les condicions de treball del personal que presta serveis en les institucions sanitàries gestionades per l'ics, amb els successius increments fixats per les lleis de pressupostos i altra normativa d'aplicació.
Les retribucions establertes en l'apartat 5.7 figuren a l'Annex 7
5.8 Col·lectius de programes específics
El professionals sanitaris que prestin serveis en programes sanitaris creats pel Departament de Sanitat i Seguretat Social -PADES, Atenció sexual i reproductiva, Unitat de Drogodependències, Unitat de Psiquiatria infanto-juvenil, Unitat de Salut Mental i Unitat d'Al·lèrgia-, percebrà les retribucions, pel que fa al personal facultatiu, d'acord amb el model retributiu descrit a l'apartat 5.2.2 per als professionals odontòlegs d'equips d'atenció primària, i pel que fa al personal d'infermeria, d'acord amb el model descrit a l'apartat 5.3.1 per al personal d'infermeria d'hospitals.
Les retribucions establertes per a aquest personal figuren a l'Annex 8
Els professionals sanitaris adscrits a les unitats bàsiques de prevenció de riscos laborals, percebran les retribucions establertes en els diferents annexos d'acord amb l'àmbit d'actuació de la unitat bàsica de prevenció a la qual estiguin adscrits.
El personal no sanitari adscrit a les unitats bàsiques de prevenció de riscos laborals, percebrà les retribucions, en funció del lloc de treball que desenvolupin, d'acord amb les diferents categories detallades en l'annex 5.
5.9 Imports de les retribucions
A partir de la data d'efectivitat en nòmina, les quanties de les retribucions establertes en els diferents annexos s'incrementaran d'acord amb el que estableixin les successives lleis de pressupostos i altres disposicions legals o reglamentàries que els siguin d'aplicació.
Així mateix, pel que fa al personal d'infermeria d'equips d'atenció primària, el personal no sanitari i el personal auxiliar d'infermeria i tècnic especialista, les retribucions dels quals es detallen en els annexos 4 i 5, es podran efectuaran les adequacions retributives necessàries per tal que, en finalitzar la implementació del model retributiu amb l'aplicació dels conseqüents increments, es garanteixi el nivell de coherència retributiva entre les diferents categories professionals, d'acord amb els criteris fixats en l'esmentat annex.
6. Mesures d'incentivació i promoció professional
6.1 Incentivació i promoció professional
En el període 2003-2005, l'Institut Català de la Salut, com a mesura incardinada en l'àmbit de la promoció professional del personal no sanitari, i dins el marc de l'actual dimensionament de llocs de treball que aquest Institut té autoritzat pel Govern de la Generalitat, promourà la creació de 100 places del grup tècnic de funcions administratives, 100 places del grup de gestió de funcions administratives, 500 places del grup administratiu, i 200 places d'auxiliar administratiu, en els termes i condicions que seguidament s'exposa:
a) Les places del grup tècnic de funcions administratives es convocaran a raó de 50 places el primer semestre de l'any 2004, i 50 places l'any 2005.
b) Les places del grup de gestió de funcions administratives es convocaran a raó de 50 places el primer semestre de l'any 2004 i 50 places l'any 2005
c) En el marc en què s'estableix la disposició addicional primera de la llei 10/2002, de 27 de maig sobre un torn especial de promoció interna de membres del cos auxiliar d'administració al cos administratiu, amb concordança amb el que disposa el punt 5.2.2 de l'Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa general de negociació de l'administració de la Generalitat de Catalunya aprovat per Acord de Govern del 24 de juliol de 2000 pel que fa referència al personal estatutari, les places del grup administratiu seran objecte d'un procés selectiu específic per facilitar la promoció interna del grup auxiliar administratiu al grup administratiu de 500 places en la mateixa plaça ocupada, sempre que l'auxiliar administratiu compleixi els requisits adients. L'efectivitat d'aquesta mesura es durà a terme mitjançant l'articulació de tres processos selectius específics: El primer l'any 2003 amb un total de 300 places. El segon, l'any 2004 amb un total de 100 places. El tercer, l'any 2005 amb un total de 100 places.
d) Les places del grup auxiliar administratiu es crearan a raó de 100 places l'any 2003, 50 places l'any 2004 i 50 places l'any 2005. La creació d'aquestes places s'estableix en el marc de la incentivació i promoció de determinats professionals que presten els seus serveis en l'àmbit de la programació, recepció i atenció a l'usuari. En conseqüència, la creació d'aquestes places comportarà necessàriament una correlativa amortització de places de categories inferiors ubicades en l'àmbit funcional de la programació, recepció i atenció a l'usuari, sempre i que la naturalesa del lloc i la seva forma d'ocupació així ho permetin. La provisió definitiva dels esmentats llocs s'efectuarà de conformitat amb el procediment que amb caràcter ordinari es preveu a la llei 30/99, de 5 d'octubre, de selecció i provisió de personal estatutari.
En concordança amb allò que disposa l'Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa general de negociació de l'administració de la Generalitat de Catalunya de 12 de juliol de 2000 en matèria de plantilles i polítiques d'ocupació, les parts signants del present acord coincideixen en la necessitat de potenciar l'articulació dels processos de selecció necessaris a l'efecte que les places que es creen en virtut d'aquest Acord puguin ser objecte de cobertura definitiva. Igualment els processos de selecció que en resultin, per bé que tindran en compte tant les necessitats de mobilitat dels professionals que tinguin nomenament com a personal estatutari fix com la possibilitat de consolidar una plaça amb caràcter definitiu respecte aquells professionals amb vinculació temporal, potenciaran els mecanismes de promoció interna a l'efecte que aquesta esdevingui un element motivador i incentivador en el desenvolupament i promoció dels professionals de l'Institut Català de la Salut.
L'Institut Català de la Salut convocarà durant els anys 2003 i 2004 les places ocupades de forma interina que es determinin d'acord amb el procediment de negociació que amb caràcter ordinari té establert en matèria de selecció i provisió de llocs de personal estatutari, corresponents a les especialitats mèdiques dels serveis jerarquitzats tant en l'àmbit de l'atenció primària com hospitalària, tècnics especialistes adscrits als serveis jerarquitzats de l'atenció primària, les places interines corresponents a l'especialitat d'obstetrícia i ginecologia adscrites al programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva i facultatius i ATS/DI del programa PADES.
Així mateix, durant el primer trimestre del 2003, l'ICS impulsarà l'oferta d'ocupació pública corresponent a les actuals categories professionals d'electricista, mecànic, calefactor i llauner, d'acord amb allò previst al Pacte de reorganització de personal d'ofici de l'ics.
6.2 Altres mesures
Les parts signants del present Acord estableixen la necessitat d'aprofundir en el desenvolupament d'instruments que permetin assolir amb major agilitat i eficàcia una solució global pel personal que presta els seus serveis en Cap 2 afectats per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert al Decret 284/90 de 21 de novembre o la implantació de la reforma de l'Atenció primària, en línia del que ja es va contemplar en l'Acord de la Mesa sectorial de negociació de sanitat en matèria de condicions organitzatives i de treball de personal d'Institucions Sanitàries gestionades per l'ics de 9 d'octubre de 1998 en concordança amb les conclusions de 20 de gener de 2000 elaborades pel grup de treball derivat de la Mesa sectorial.
Per aquests motius, les parts signants del present Acord estableixen que l'Institut Català de la Salut impulsi les actuacions administratives adients per tal d'identificar en cada Servei d' atenció primària, (en endavant SAP), els llocs de treball de Cap 2 susceptibles de reorganització. Una vegada s'hagin identificat els esmentats llocs, l'ICS procedirà a ofertar-los entre els professionals destinats als CAP II, mitjançant un procediment, les característiques bàsiques del qual són les que s'exposen:
L'oferiment preferent de reorganització tindrà com a destinataris les persones d'anàloga categoria professional a l'ofertada que ocupin plaça en un Cap 2 ubicat en la gerència d'àmbit on es produeixi la possibilitat de reorganització.
Els criteris que s'estableixen a l'hora de fixar l'ordre de preferència per adjudicar els llocs susceptibles de reorganització són els que es detallen a continuació:
Té prioritat la persona que tingui nomenament com a personal estatutari fix en front de la persona que la ocupi amb caràcter temporal.
D'entre els que tenen nomenament com a personal estatutari fix, té preferència la persona que ocupa plaça en un Cap 2 ubicat en la mateixa SAP on es produeix la possibilitat de reorganització, que la persona que ocupa plaça en un Cap 2 ubicat en una altre SAP de la mateixa gerència d'àmbit.
D'entre el personal temporal, té preferència la persona que ocupa plaça en un Cap 2 ubicat en la mateixa SAP on es produeix la possibilitat de reorganització, que la persona que ocupa plaça en un Cap 2 ubicat en una altre SAP de la mateixa gerència d'àmbit.
En cas que hi hagi més persones amb nomenament estatutari fix interessats en l'oferiment que places ofertades, l'adjudicació de les places es resoldrà a favor dels que acreditin més serveis prestats com a estatutaris fix en l'actual categoria professional.
En el supòsit que cap professional amb nomenament estatutari fix estigui interessat en l'oferta, llavors la plaça o places ofertades es resoldran entre aquelles persones que les ocupin amb caràcter temporal si així ho sol·liciten.
En cas que hi hagi més professionals temporals interessats en l'oferiment que places ofertades, l'adjudicació es resoldrà a favor del professional temporal que acrediti més serveis prestats en l'actual categoria professional.
Cas que una vegada efectuat l'oferiment de reorganització, voluntàriament no ho hagi sol·licitat cap professional ni amb nomenament fix ni temporal, l'ICS podrà procedir a reorganitzar de manera forçosa el seu personal d'acord amb els criteris següents:
Seran preferents en la reorganització forçosa el personal temporal vers el personal amb nomenament estatutari fix.
Entre el personal temporal, es reorganitzarà primer el que acrediti menys serveis prestats en anàloga categoria professional en front el que n'acrediti més.
A manca de personal temporal per reorganitzar forçosament, és procedirà vers el personal amb nomenament estatutari fix. En aquest supòsit l'ordre de prelació en la reorganització forçosa serà el mateix que s'assenyala en l'apartat anterior, essent també preferent en aquesta reorganització el que ocupi plaça ubicada en la mateixa SAP on es produeix la possibilitat de reorganització en front el que estigui ubicat en una altra SAP de la mateixa gerència d'àmbit.
Sens perjudici del procediment descrit amb anterioritat, l'Institut Català de la Salut podrà oferir al personal temporal, dins el marc d'un procés de reorganització, places d'anàloga categoria professional en l'àmbit de les seves institucions hospitalàries.
Resten exclosos del procés de reorganització forçosa, els professionals tant amb nomenament estatutari fix com temporals que ocupin plaça susceptible de convocació en Cap 2 que prestin els seus serveis en l'àmbit dels serveis jerarquitzats de primària de conformitat amb el Decret 139/95 de 18 d'abril.
L'oferiment de reorganització adoptarà la forma de convocatòria la qual serà objecte de publicació en els taulers d'avisos del Cap 2 de la gerència d'àmbit on s'ubiquin els llocs de treball susceptibles de reorganització. Dita convocatòria contindrà com a mínim la identificació dels llocs a reorganitzar, els requisits per poder participar-hi, el termini per la presentació de sol·licituds, el model de sol·licitud degudament normalitzat, i el centre o centres on es podran adreçar les sol·licituds. Igualment contindrà totes aquelles altres dades que siguin necessàries per al correcte desenvolupament del procés.
Una vegada s'hagi resolt definitivament la convocatòria, els llocs de treball de Cap 2 ocupats per les persones que hagin estat objecte de reorganització s'amortitzaran definitivament.
La vinculació administrativa dels professionals reorganitzats amb l'Institut Català de la Salut no es veurà alterada com a conseqüència del procés de reorganització, per bé que en el cas del personal propietari la reorganització tindrà, d'una banda la consideració de destinació definitiva i, d'altra banda, no es computarà com a canvi de lloc de treball als efectes de participació de la persona interessada en convocatòries de trasllat.
En el marc d'un procés de reorganització, el personal que ocupi amb caràcter temporal llocs de treball amb vocació de permanència podran ser desplaçats per les persones amb plaça en propietat que siguin objecte de reorganització.
Si bé és voluntat de les parts signants del present Acord que els processos de reorganització es duguin a terme preservant el màxim possible la permanència dels treballadors en la Institució, quan a criteri de la gerència d'àmbit no sigui possible la reorganització d'un lloc de treball de Cap 2 ocupat amb caràcter temporal, es procedirà a la seva amortització.
L'establiment d'aquestes mesures en el present Acord s'efectuaran sens perjudici de la possibilitat que l'ics realitzi convocatòries específiques adreçades a ATS/DI 1 auxiliars d'infermeria destinats a Cap 2 o que estiguin integrats en equips d'atenció primària gestionats per institucions alienes, o bé utilitzi altres mesures que l'ordenament jurídic vigent li permet en matèries de reorganització i redistribució d'efectius. Igualment, L'Institut Català de la Salut analitzarà la necessitat d'efectuar aquelles modificacions normatives adients per tal de possibilitar, especialment pel que fa referència al col·lectiu d'auxiliars d'infermeria amb nomenament estatutari fix en l'àmbit de la xarxa de primària no reformada, i les categories de perruquer, cosidora, fotògraf i operador de màquina d'imprimir, amb nomenament estatutari fix, la seva reubicació o reassignació d'efectius, si escau, en places corresponents a categories professionals d'igual grup de titulació.
Igualment, i pel que fa al personal facultatiu amb nomenament estatutari fix de l'Institut Català de la Salut, integrats o adscrits a equips d'atenció primària gestionats per entitats alienes, l'Institut Català de la Salut podrà efectuar convocatòries de trasllat voluntari específiques per a aquests professionals, si bé en les convocatòries de trasllat que amb caràcter anual efectua l'ics per a aquest col·lectiu (convocatòries P), no s'arriben a cobrir la totalitat de les places assignades al trasllat.
D'altra banda, L'ICS impulsarà les mesures necessàries per tal de garantir als metges i practicants d'urgència amb nomenament estatutari fix afectats per la substitució de SEU o SOU per un altre tipus de dispositiu assistencial, l'exercici del dret d'opció preferent a integrar-se en places d'anàloga categoria de l'equip o equips d'atenció primària corresponents. Així mateix, el personal que opti per no integrar-se, conservarà els drets individuals i econòmics i les obligacions inherents a la plaça que ocupa, d'acord amb el que disposen els estatuts de personal d'aplicació respectius, i passarà a dependre funcionalment del director de l'EAP corresponent, el qual assignarà les tasques pròpies a dur a terme, dins les funcions pròpies de la seva categoria, i el torn de treball a realitzar, tot respectant la jornada anual i la prestació de serveis dins la franja horària pròpia del suprimit servei d'urgències.
No obstant això, el personal interí de les esmentades categories professionals, podrà sol·licitar al director del servei d'atenció primària corresponent, acollir-se a la realització de tasques d'atenció continuada en els mateixos termes que el personal de reforç d'atenció continuada en l'àmbit de l'atenció primària descrit en l'apartat 5.6.1. Del present Acord. En aquest cas, les retribucions que passarà a percebre el metge d'urgència i el practicant d'urgències interí seran les que s'estableixen en l'annex VI del present acord pel metge i ATS/DI de reforç d'atenció continuada en l'àmbit de l'atenció primària, respectivament.
7. Horari i jornada
L'ICS proposarà al Departament de Sanitat i Seguretat Social les modificacions normatives adients per tal d'adoptar les mesures necessàries per a la millora de les actuals jornades anuals vigents per al personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut que permetin optimitzar la disponibilitat de temps dels professionals sense perjudici del manteniment dels nivells i qualitat en l'assistència prestada als ciutadans de Catalunya.
7.1 Determinació de la jornada anual
Amb l'objectiu de donar compliment a l'establert en el punt 7.11 de l'Acord de la Mesa general de negociació de l'administració de la Generalitat de Catalunya de 12 de juliol de 2000, el personal que a l'actualitat té acordada una jornada de 1624 hores anuals passarà a realitzar una jornada de 1.612 hores anuals efectives, amb efectes d'1 de gener de 2003 i a una jornada de 1.599 hores anuals efectives, amb efectes d'1 de gener de 2005.
Altres col·lectius professionals
Personal Facultatiu especialista dels serveis jerarquitzats de l'atenció primària i de l'atenció hospitalària amb jornada complerta
Aquests professionals mantindran la seva jornada de 1.728 hores anuals efectives.
El personal estatuari de l'àmbit de l'atenció hospitalària que presta serveis en torn fix de nit mantindrà la jornada de 1.445 hores anuals efectives, fixada en l'Acord de Mesa sectorial de negociació de sanitat de 17 de novembre de 1987.
7.2 Jornada i horari de treball
La determinació de la jornada i l'horari de treball que ha de fer el personal de les institucions sanitàries de l'ICS constitueix una manifestació de la potestat organitzativa de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, la qual pot establir, en cada moment, la jornada i l'horari més convenient en funció de la millor atenció als ciutadans, dels objectius assenyalats en els serveis i les necessitats o el bon funcionament dels serveis públics tenint en compte els acords vigents i la normativa específica d'aplicació
7.3 Reducció de jornada per interès particular
L'Acord general sobre condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa General de negociació de l'administració de la Generalitat de Catalunya de 12 de juliol de 2000 introdueix un seguit d'importants innovacions amb la clara voluntat de millorar les condicions de treball del personal, compatible amb la satisfacció dels interessos generals i la millora dels serveis públics, la qual cosa significa una profunda reorganització del sistema de jornada i horari, preveient, entre d'altres mesures, la possibilitat de què per interès particular, el personal estatutari pugui sol·licitar, en determinades condicions i circumstàncies, una reducció de la jornada de treball.
7.3.1 Reducció de jornada per interès particular
El personal amb nomenament d'estatutari fix a l'ics podrà sol·licitar, per interès particular, la reducció de la jornada de treball, amb caràcter general amb un percentatge del 50%. Els percentatges de reducció de jornada diferents del general es determinaran per lliure acord entre la direcció del centre de treball o servei d'atenció primària i la persona que el sol·liciti.
A la sol·licitud el personal hi concretarà la forma en què desitja que sigui aplicada la reducció sobre el seu horari.
La reducció de la jornada comportarà la reducció proporcional de la totalitat de les seves retribucions.
El personal Facultatiu especialista dels serveis jerarquitzats de l'atenció primària i de l'atenció hospitalària no acreditarà la percepció del complement de jornada completa durant el període de gaudiment de la reducció de jornada per interès particular.
7.3.2 Exclusions
Resta exclòs de l'àmbit d'aplicació:
Personal de contingent i zona
Personal que ocupi llocs de responsabilitat i/o de comandament a les institucions sanitàries de l'ICS.
Excepcionalment, i previ informe favorable degudament motivat de les gerències d'àmbit d'atenció primària o de les gerències de l'àmbit de l'atenció hospitalària, la Direcció gerència de l'ICS podrà resoldre la concessió de la reducció de jornada per interès particular al personal que ocupi llocs de comandament i de responsabilitat de caràcter assistencial.
7.3.3 Requisits
La concessió de la reducció de la jornada per interès particular resta sotmesa a la disponibilitat organitzativa i a les necessitats del servei. La seva autorització no pot suposar un deteriorament de la qualitat del servei i del nivell assistencial que presta l'Institut Català de la Salut.
7.3.4 Condicions
La concessió de la reducció de la jornada per interès particular serà per un període de sis mesos prorrogables per períodes successius d'igual durada, sense perjudici de la seva finalització abans de la data establerta, en funció de la concurrència de qüestions de caràcter organitzatiu o assistencial o amb motiu de l'incompliment de les condicions acordades amb la persona interessada.
Una vegada concedida la reducció de la jornada per interès particular, el personal no podrà sol·licitar acollir-se de nou a la jornada ordinària que tingui establerta fins a la finalització del període de vigència de l'autorització.
Les condicions concretes del gaudiment de la reducció de la jornada per interès particular s'acordaran amb la persona sol·licitant i la Gerència de l'àmbit d'atenció primària o de l'atenció hospitalària corresponent, en funció de les especials circumstàncies que concorrin en cada supòsit.
Seran objecte d'acord, entre d'altres, les qüestions referides a franges horàries, descansos, permisos, llicències, vacances, festius, guàrdies mèdiques i atenció continuada, així com totes aquelles altres que puguin derivar-se com a conseqüència de circumstàncies excepcionals.
7.3.5 Règim d'incompatibilitats
La reducció de la jornada per interès particular és subjecta al règim que estableix la Llei 21/1987, de 26 de novembre, d'incompatibilitats del personal al servei de l'administració de la Generalitat de Catalunya.
7.4 Lliurances de cap de setmana del personal de les institucions sanitàries
De l'ICS adscrit a l'àmbit de l'Atenció hospitalària
L'Administració de la Generalitat de Catalunya ha d'impulsar els mecanismes organitzatius al seu abast per facilitar en l'àmbit de cadascun dels seus centres o serveis que el personal de les institucions sanitàries adscrits a l'àmbit de l'atenció hospitalària de l'ics corresponent a l'àmbit de la Mesa sectorial de negociació de sanitat pugui gaudir de més dissabtes i diumenges en concepte de lliurança.
L'assoliment de l'objectiu d'increment de les lliurances de cap de setmana ha de garantir, en tot cas, amb suficient personal de plantilla i sense que comporti la creació de plantilles duals, la continuïtat assistencial i el manteniment dels nivells de qualitat en l'assistència prestada als usuaris.
L'ICS implementarà mesures i mecanismes organitzatius per facilitar en el termini d'un any a partir de la signatura del present Acord i en funció de les disponibilitats organitzatives i de recursos dels centres hospitalaris, per tal que amb caràcter general i de forma voluntària el personal de les institucions sanitàries de l'ICS adscrit a l'àmbit de l'atenció hospitalària pugui gaudir, de dos caps de setmana de cada tres en concepte de lliurances de cap de setmana.
7.5 Adaptació de la Llei 6/2002, de 25 d'abril, de mesures relatives a la conciliació del treball amb la vida familiar del personal de les administracions públiques catalanes
La disposició addicional cinquena de la Llei 6/2002, de 25 d'abril permet l'adopció de mesures per adequar la prestació del servei a aquestes disposicions.
El personal estatutari tindrà la possibilitat i l'opció de compactar la reducció de jornada derivada dels supòsits previstos a la llei, en els termes i condicions que aquesta estableixi, per gaudir de manera continuada d'una llicència retribuïda dins d'un període màxim de caràcter mensual.
Aquesta mesura només pot ser voluntària i acordada per les gerències de l'atenció primària i de l'atenció hospitalària amb la persona interessada.
Les condicions concretes del gaudiment de la compactació de la reducció de la jornada s'acordaran amb la persona que ho sol·liciti i la gerència de l'àmbit d'atenció primària o de l'Atenció hospitalària corresponent, en funció de les especials circumstàncies que concorrin en cada supòsit.
Seran objecte d'acord, entre d'altres, les qüestions referides a franges horàries, descansos, permisos, llicències, vacances, festius, guàrdies mèdiques i atenció continuada, així com totes aquelles altres que puguin derivar-se com a conseqüència de circumstàncies excepcionals.
El personal Facultatiu especialista dels serveis jerarquitzats de l'atenció primària i de l'Atenció hospitalària amb jornada completa, amb caràcter previ al gaudiment de reducció de jornada podrà optar entre reduir la jornada sobre la base de la jornada completa (1728 hores) o bé sol·licitar-la sobre la base de la jornada ordinària (1624 hores), percebent la retribució corresponent a l'opció de la jornada escollida. En cas d'optar per la base de la jornada ordinària, durant aquest període la jornada completa queda en suspens.
8. Model de transició
La implantació del nou model retributiu no pot significar, en cap cas, una minoració de les retribucions dels professionals de l'Institut Català de la Salut, per aquest motiu, i pels supòsits en què se'n produeixi, cal establir els mecanismes correctors corresponents.
La possible minoració de retribucions afecta bàsicament al personal facultatiu, tant a aquell que està adscrit a serveis jerarquitzats com al que presta serveis en equips d'atenció primària.
Per als professionals que vegin minorades les seves retribucions per l'aplicació del nou model retributiu i que en el moment de la seva implantació tingui nomenament estatutari fix, l'Institut Català de la Salut crearà un complement personal transitori absorbible (CPTA- carrera professional), i assignarà, a aquells professional que sol·licitin accedir a la carrera professional, el 1r nivell.
L'import del complement personal transitori absorbible serà el següent:
1. Per al personal facultatiu dels serveis jerarquitzats l'import del complement personal transitori absorbible s'establirà en funció del nombre de trams que tingui acreditat cada professional. La relació trams-CPTA-carrera professional serà la següent:
Trams |
Import anual cpta |
acreditats |
carrera professional |
4 Trams |
6.000 euros |
3 Trams |
3.500 euros |
2 Trams |
1.500 euros |
2. Per al personal facultatiu d'equip d'atenció primària l'import del complement personal transitori absorbible serà el sumatori de l'import que s'indica a continuació pel nombre de trams que tingui acreditat cada professional més la diferència resultant de l'import que correspongui a cada professional pel complement d'atenció primària fixat en el nou model retributiu i l'import que percep en l'actual model retributiu pels complements de característiques de població i de característiques socioeconòmiques de la població.
La relació trams-CPTA carrera professional per al personal facultatiu d'equip d'atenció primària serà la següent:
Trams acreditats |
Import anual cpta |
2 Trams |
1.500 euros |
1 Tram |
800 euros |
3. El complement personal transitori de carrera professional assignat al personal facultatiu dels serveis jerarquitzats i al personal facultatiu d'equip d'atenció primària s'absorbirà únicament quan el professional canviï a una categoria professional superior de manera definitiva i amb els imports que s'indiquen a continuació cada vegada que el professional canviï de nivell de carrera professional:
Personal facultatiu dels serveis jerarquitzats i dels equips d'atenció primària: 1.000 euros
4. Per al personal interí, mentre mantingui aquesta condició, que vegi minorades les seves retribucions com a conseqüència de la implantació del nou model retributiu, l'Institut Català de la Salut li aplicarà un complement d'homogeneïtzació per la diferència retributiva resultant. A l'esmentat complement d'homogeneïtzació li serà d'aplicació els preceptes de les successives lleis de pressupostos de la Generalitat de Catalunya .
5. Els professionals sanitaris que en aquests moments mantenen una vinculació amb l'ics mitjançant un contracte de reforç d'atenció continuada en equips d'atenció primària i laborals amb funció exclusiva d'atenció continuada , podran optar entre mantenir les condicions retributives fins a la finalització del contracte vigent o bé podran sol·licitar que se'ls efectuï un nomenament eventual amb els criteris establerts a l'apartat 5.6.1 del present Acord.
9. temporització del desplegament del nou model retributiu
L'Institut Català de la Salut iniciarà l'1 de novembre de 2002 la implantació progressiva del nou model retributiu, el desplegament final del qual es completarà l'any 2006.
9.1 Aplicació del nou model retributiu al personal facultatiu dels serveis jerarquitzats i al personal facultatiu d'equip d'atenció primària
Amb efectes de l'1 de gener de 2003, l'Institut Català de la Salut iniciarà la implantació del nou model retributiu abonant al personal facultatiu l'import corresponent a:
Les retribucions fixes
El complement personal transitori i absorbible i el 1r nivell de carrera professional a aquells facultatius que els correspongui.
A aquells facultatius per als quals l'aplicació del nou model retributiu no comporti la creació d'un complement personal transitori, l'assignació del 1r nivell de la carrera professional tindrà efectes econòmics retroactius a l'1 de novembre de 2002.
Al personal facultatiu d'equip d'atenció primària l'Institut Català de la Salut, l'1 de març de 2003, amb efectes econòmics retroactius de l'1 de gener de 2003, li abonarà l'import que correspongui a cada professional en concepte de complement d'atenció primària d'acord amb el nou sistema establert en el present acord, sens perjudici del recàlcul del complement personal transitori que correspongui per la implantació d'aquest concepte retributiu.
El juliol de 2003, l'Institut Català de la Salut assignarà el 2n nivell de carrera professional a aquells facultatius que els hi correspongui, amb efectes econòmics del dia 1 de l'esmentat mes.
L'Institut Català de la Salut continuarà la implantació del nou model retributiu al personal facultatiu abonant en la nòmina del mes d'abril de 2004 l'import de la productivitat variable que hagi meritat cada professional pel compliment dels objectius fixats per a l'any 2003, i assignant en el mes de juliol de 2004 el 3r nivell de carrera professional a aquells facultatius que els hi correspongui, amb efectes econòmics des del dia 1 del mateix mes.
L'abonament de la productivitat variable serà un concepte retributiu que, a partir de l'any 2004 i en les nòmines corresponents al mes d'abril, s'abonarà anualment i en un únic pagament segons els criteris establerts en el present Acord.
Finalment, l'1 de gener de 2006 l'Institut Català de la Salut acabarà d'implantar el nou model retributiu al personal facultatiu assignant el 4t nivell de carrera professional a aquells facultatius als quals els correspongui, amb efectes econòmics des del dia 1 del mateix mes.
En la data de finalització del desplegament del present acord, l'Institut Català de la Salut es compromet a garantir al personal facultatiu d'equip d'atenció primària un nombre de targetes sanitàries individuals no superior a 1.900 per als metges de família i a 1.200 per als pediatres. Quan els pediatres prestin serveis en àrees bàsiques de salut que en el moment de l'entrada en vigor d'aquest nou model retributiu estiguin tipificades amb el nivell S4 del complement de característiques socio-econòmiques o amb el nivell D5 o D6 del complement per desplaçament, el nombre de targetes sanitàries individuals indicat anteriorment de 1.200 es reduirà a 1.000.
Igualment, i per a aquells supòsits en què hi hagi metges de família o pediatres d'equips d'atenció primària, que ultrapassin l'esmentat nombre de TSI, l'Institut Català de la Salut nomenarà personal de reforç per tal d'adequar les càrregues de treball a l'objectiu fixat.
9.2 Aplicació temporal de la carrera professional al personal sanitari no facultatiu en l'àmbit de l'atenció primària i hospitalària previst en el present Acord.
La implantació de la carrera professional es durà progressivament a terme en el període 2003-2006; l'Institut Català de la Salut abonarà l'import corresponent al 1r nivell l'1 de gener de 2003, amb efectes econòmics 1 de novembre de 2002, i assignarà el 2n, 3r i 4t nivell amb efectes econòmics de l'1 de juliol de 2003, l'1 de juliol de 2004, i l'1 de gener de 2006, respectivament, a aquells professionals a qui hi correspongui.
9.3 Aplicació temporal del model retributiu als ATS/DI i als auxiliars d'infermeria de l'àmbit d'atenció primària afectat per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert en el Decret 284/1990, de 21 de novembre, o la implantació de la reforma de l'atenció primària
En el període 2003-2006 l'Institut Català de la Salut implantarà de manera progressiva la carrera professional del personal ATS/DI d'aquest apartat mitjançant l'assignació dels diferents nivells de carrera professional amb els mateixos criteris que per al personal ATS/DI, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals i logopedes d'institucions hospitalàries i ATS/DI i assistents socials d'equips d'atenció primària.
Durant l'any 2004 l'Institut Català de la Salut finalitzarà el procés de reassignació dels professionals diplomats i auxiliars d'infermeria que prestin serveis en l'àmbit de l'atenció primària afectat per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert al Decret 284/1990, de 21 de novembre, o per la implantació de la reforma de l'atenció primària.
En qualsevol cas, l'Institut Català de la Salut implantarà a aquest personal la resta del model retributiu l'1 de gener de 2005, mitjançant un increment lineal al personal ATS/DI de 1.850 euros anuals i mitjançant l'equiparació retributiva dels auxiliars d'infermeria als auxiliars d'infermeria dels equips d'atenció primària, amb efectes retroactius de la data de finalització del procés de reassignació.
9.4 Aplicació temporal del nou model retributiu als diplomats d'infermeria i altres diplomats sanitaris, als auxiliars d'infermeria, als tècnics especialistes i al personal no sanitari en l'àmbit de l'atenció primària i hospitalària.
Per aquests professionals, l'Institut Català de la Salut iniciarà, amb efectes de l'1 de novembre de 2002, la implantació del nou model retributiu abonant l'increment següent:
Un increment igual al 100 per 100 de l'increment total que correspongui per l'aplicació del nou model retributiu a aquells professionals per als quals l'increment total sigui igual o inferior a 600 euros anuals.
Un increment igual a 600 euros anuals per a aquells professionals per als quals l'increment total que els correspongui per l'aplicació del nou model retributiu sigui superior a 600 euros anuals i inferior o igual a 1.200 euros anuals.
Un increment igual al 50 per 100 de l'increment total que correspongui per l'aplicació del nou model retributiu a aquells professionals per als quals l'increment total sigui superior a 1.200 euros anuals.
Pel que fa als auxiliars d'infermeria, tècnics especialistes i personal no sanitari previst en aquest apartat, que l'1 de novembre de 2002 no hagin percebut el 100 per 100 de l'increment previst en el nou model retributiu, percebrà l'increment restant l'1 de gener de 2004.
Pel que fa al personal diplomat d'infermeria i altres diplomats sanitaris que l'1 de novembre de 2002 no hagin percebut el 100 per 100 de l'increment previst en el nou model retributiu, percebran l'increment restant l'1 de juliol de 2004.
9.5 Aplicació del complement atenció continuada modalitats A i B:
Els complements d'atenció continuada modalitat A i B previstos als apartats 5.7.2 i 5.7.3 del present Acord, corresponents a la prestació de serveis del mes de novembre de 2002, s'abonaran segons els criteris establerts en aquest Acord en la nòmina del mes de desembre de 2002.
10. Modificacions legislatives
El Departament de Sanitat i Seguretat Social impulsarà davant del Govern de la Generalitat totes aquelles modificacions normatives necessàries per al desenvolupament i compliment d'aquest Acord.
11. Comissió de seguiment
Es constituirà una Comissió paritària de seguiment formada per l'ics i les organitzacions sindicals que signin aquest Acord i presents a la Mesa sectorial de negociació de sanitat, en un termini màxim d'1 mes a partir de l'endemà de la seva publicació en el DOGC, com a instrument fonamental per analitzar i avaluar l'aplicació de l'Acord, harmonitzar les interpretacions i la casuística que pugui sorgir en el seu desenvolupament.
11.1 Competències
La Comissió té les competències següents:
Fer el seguiment de l'aplicació i del compliment del contingut de l'Acord en especial significació amb la implementació del sistema de retribució variable per compliment d'objectius i de la carrera professional. Per desenvolupar aquesta competència, se li trametran les actes de les corresponents comissions corporatives d'avaluació.
Estudiar i proposar la resolució, si escau, dels conflictes d'interpretació i d'aplicació dels continguts de l'Acord .
11.2 Funcionament
La Comissió es reunirà amb caràcter ordinari una vegada cada semestre i amb caràcter extraordinari quan ho sol·liciti la meitat dels representants d'alguna de les parts.
La Comissió es dotarà dels mitjans materials i humans necessaris per al correcte desenvolupament de les seves funcions.
De les reunions de la Comissió de seguiment es faran les corresponents actes de les quals es donarà trasllat a les quatre comissions corporatives d'avaluació per al seu coneixement i efectes.
Disposició addicional primera
A la finalització de la implementació de la carrera professional, l'ICS avaluarà el resultat de la seva aplicació per tal de conèixer el seu impacte en l'organització i estudiarà la conveniència i la viabilitat tècnica i pressupostària d'estendre la seva aplicació, així com la retribució variable vinculada al compliment d'objectius, als altres col·lectius.
Disposició addicional segona
Les retribucions anuals contingudes en els annexos per a les diferents categories professionals, contemplen els imports dels increments en la seva totalitat. Per tant, atès que la implementació dels increments es durà a terme en diferents fases, els imports anuals continguts en els annexos experimentaran variacions com a conseqüència dels increments que prevegin les successives lleis de pressupostos o altres disposicions legals o reglamentàries que els siguin d'aplicació.
Disposició addicional tercera
El personal amb nomenament interí que en el moment de l'aplicació del nou model retributiu sigui destinatari d'un complement d'homogeneïtzació, podrà sol·licitar a la Comissió de valoració de carrera professional el seu accés a la carrera professional en el nivell que li correspongui quan, sense interrupció, accedeixi a la condició de personal estatutari fix en la mateixa categoria professional.
Els efectes econòmics del reconeixement de la carrera professional es retrotrauran a la data en què efectivament hagi pres possessió de la plaça en propietat.
Disposició addicional quarta
El present Acord es trametrà al Govern de la Generalitat per a la seva aprovació expressa i formal i per tal que n'ordeni la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el que preveu els articles 35 i 36 de la Llei 9/87, de 12 de juny. En el cas que el Govern de la Generalitat no aprovés l'Acord en la seva totalitat, es trametrà a la Mesa sectorial de negociació de sanitat per a la seva renegociació.
Disposició final
Les condicions pactades en aquest acord formen un tot orgànic i indivisible i, els efectes de la seva aplicació pràctica, han de ser considerades globalment i conjuntament. L'anul·lació a la instància jurisdiccional d'alguna de les seves clàusules, implicarà la seva renegociació immediata amb la finalitat de restablir l'equilibri del que s'ha acordat i es mantindrà la resta en vigor.
Annex 1
Retribucions del personal facultatiu jerarquitzat en l'àmbit hospitalari
Clau |
|
|
|
Compl. |
Compl. |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest. |
Docència |
anual |
1060 |
Cap departament |
28 |
14.110,46 |
9.125,62 |
11.364,24 |
34.600,32 |
1080 |
Cap servei |
28 |
14.110,46 |
9.125,62 |
11.145,72 |
34.381,80 |
1110 |
Cap secció |
26 |
14.110,46 |
7.654,50 |
7.979,04 |
29.744,00 |
1170 |
Metge adjunt |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
4.382,88 |
24.883,78 |
Clau |
|
|
|
Compl. |
Compl. |
Jornada |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest. |
Docència |
completa |
anual |
1061 |
Cap departament |
28 |
14.110,46 |
9.125,62 |
11.364,24 |
9.915,08 |
44.515,40 |
1081 |
Cap servei |
28 |
14.110,46 |
9.125,62 |
11.145,72 |
9.915,08 |
44.296,88 |
1111 |
Cap secció |
26 |
14.110,46 |
7.654,50 |
7.979,04 |
9.058,98 |
38.802,98 |
1165 |
Metge adjunt |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
4.382,88 |
8.008,28 |
32.892,06 |
Guàrdies de presència física
|
Preu hora |
Dies laborables |
12,14 |
Diumenges i festius |
14,46 |
Guàrdies de localització: 50% de l'import de la guàrdia de presència física
|
Mensual |
Anual |
Complement direcció de programes: |
|
|
El personal que tingui encomanada la funció |
|
|
de direcció o desenvolupament |
|
|
de programes o unitats assistencials percebrà |
|
|
el següent import |
254,73 |
3.056,76 |
Complement coordinador mèdic: |
|
|
Hospitals 1r. Grup |
363,77 |
5.092,78 |
Hospitals 2n. Grup |
323,70 |
4.531,80 |
Complement productivitat variable anual: |
|
|
Adjunt |
|
fins a 5.200,00 |
Cap de secció |
|
fins a 6.200,00 |
Cap de servei |
|
fins a 7.200,00 |
Cap de departament |
|
fins a 7.200,00 |
Carrera professional: |
|
|
Nivell 0 |
0,00 |
0,00 |
Nivell 1 |
275,00 |
3.300,00 |
Nivell 2 |
525,00 |
6.300,00 |
Nivell 3 |
775,00 |
9.300,00 |
Nivell 4 |
1.025,00 |
12.300,00 |
Annex 1
Retribucions del personal facultatiu jerarquitzat d'atenció primària : radiodiagnòstic, anàlisis clíniques, rehabilitació i psiquiatria
Clau |
|
|
|
Compl. |
Compl. |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest. |
Docència |
anual |
1090 |
Cap de servei |
28 |
13.257,16 |
8.573,88 |
10.478,16 |
32.309,20 |
1120 |
Cap de secció |
26 |
13.257,16 |
7.191,66 |
7.503,00 |
27.951,82 |
1180 |
Metge adjunt |
24 |
13.257,16 |
6.004,04 |
4.124,16 |
23.385,36 |
Clau |
|
|
|
Compl. |
Compl. |
Jornada |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest. |
Docència |
completa |
anual |
1091 |
Cap de servei |
28 |
14.110,46 |
9.125,62 |
11.145,72 |
9.915,08 |
44.296,88 |
1121 |
Cap de secció |
26 |
14.110,46 |
7.654,50 |
7.979,04 |
9.058,98 |
38.802,98 |
1179 |
Metge adjunt |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
4.382,88 |
8.008,28 |
32.892,06 |
Complement productivitat variable anual:
Adjunt |
fins a 5.200,00 |
Cap de secció |
fins a 6.200,00 |
Cap de servei |
fins a 7.200,00 |
Carrera professional: |
|
|
|
Mensual |
Anual |
Nivell 0 |
0,00 |
0,00 |
Nivell 1 |
275,00 |
3.300,00 |
Nivell 2 |
525,00 |
6.300,00 |
Nivell 3 |
775,00 |
9.300,00 |
Nivell 4 |
1.025,00 |
12.300,00 |
Annex 2
Retribucions del personal sanitari facultatiu adscrit als equips d'atenció primària.
Clau |
|
|
|
Compl. |
Compl. at. |
Compl. |
Total |
|
import |
|
Nivell |
Sou |
destí |
primària |
desplaç. |
anual |
|
|
|
|
|
mínim |
|
|
|
|
|
Metge de família i pediatre |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
7.000,00 |
1.500,00 |
29.000,90 |
|
|
|
|
|
màxim |
|
|
|
|
|
Metge de família i pediatre |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
9.400,00 |
4.200,00 |
34.100,90 |
|
Clau |
|
|
|
Compl. |
Compl. At. |
Total |
|
|
import |
|
Nivell |
Sou |
destí |
Primària |
anual |
|
|
|
Odontòleg |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
8.500,00 |
29.000,90 |
|
|
Clau |
|
|
Havers |
Compl. |
Compl. At. |
Compl. |
COMPL. |
Total |
import |
|
Nivell |
bàsics APD |
destí |
Primària |
Desplaç. |
APD |
anual |
|
|
|
|
|
mínim |
|
|
|
|
Metge APD |
24 |
9.726,20 |
6.390,44 |
7.000,00 |
1.500,00 |
9.108,82 |
33.725,46 |
|
|
|
|
|
màxim |
|
|
|
|
Metge APD |
24 |
9.726,20 |
6.390,44 |
9.400,00 |
4.200,00 |
9.108,82 |
38.825,46 |
|
|
|
|
|
Grau APD (si s'escau) |
|
|
460,88 |
Complement docència |
3.074,54 |
Complement direcció de programes |
1.824,76 |
Complement coordinació EAP |
|
C1 |
4.988,06 |
C2 |
7.482,16 |
Complement coordinació programes específics |
|
C1 |
4.988,06 |
Complement d'atenció continuada |
|
A1 |
4.508,56 |
A2 |
5.635,84 |
A3 |
8.171,94 |
A4 |
10.708,04 |
A5 |
13.244,00 |
A6 |
15.794,66 |
Complement productivitat variable anual metge EAP: |
fins a 5.200,00 |
Complement productivitat variable anual director EAP: |
fins a 6.200,00 |
Carrera professional: |
|
Nivell 0 |
0,00 |
Nivell 1 |
3.300,00 |
Nivell 2 |
6.300,00 |
Nivell 3 |
9.300,00 |
Nivell 4 |
12.300,00 |
Annex 2
Metges
Complement d'atenció primària
|
Urbà (D1-D2) |
|
Rural (D3-D6) |
|
| |
|
|
|
S1-S2 |
S3-S4 |
S1-S2 |
S3-S4 |
Població ponderada * |
(648.48- |
(3569.02- |
(648.48- |
(3569.02- |
|
|
|
|
|
2593.64) |
4538.8) |
2593.64) |
4538.8) |
|
Metges |
|
|
|
|
|
de família |
pediatres |
|
|
|
|
|
|
² 1900 |
² 1300 |
G1 7000 |
G6 8100 |
G11 7700 |
G16 8500 |
|
1901-2800 |
1301-1600 |
G2 7600 |
G7 8400 |
G12 8000 |
G17 8800 |
|
2801-3200 |
1601-1900 |
G3 7900 |
G8 8700 |
G13 8300 |
G18 9100 |
|
3201-3700 |
1901-2400 |
G4 8100 |
G9 8900 |
G14 8500 |
G19 9300 |
|
>3700 |
>2400 |
G5 8200 |
G10 9000 |
G15 8600 |
G20 9400 |
Complement per desplaçaments
Població ponderada* |
|
D1-D2 |
D3-D4 |
D5-D6 |
Metges de família |
pediatres |
|
|
|
²1900 |
²1300 |
D1 1500 |
D6 2500 |
D11 3500 |
1901-2800 |
1301-1600 |
D2 2000 |
D7 2700 |
D12 3700 |
2801-3200 |
1601-1900 |
D3 2200 |
D8 2900 |
D13 3900 |
3201-3700 |
1901-2400 |
D4 2400 |
D9 3100 |
D14 4100 |
>3700 |
>2400 |
D5 2500 |
D10 3200 |
D15 4200 |
Població ponderada
Tram d'edat |
Pes |
=< 2 anys |
4 |
3-7 |
2 |
8-14 |
1 |
15-44 |
1 |
45-64 |
2 |
65-74 |
3 |
=> 75 |
4 |
Annex 3
Retribucions del personal sanitari no facultatiu en l'àmbit hospitalari
|
|
|
|
Compl. |
Compl. |
Total |
|
|
Nivell |
Sou |
Dest. |
específic |
anual |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup B |
|
|
|
|
|
|
Infermera adjunta |
|
|
|
|
|
1458 |
Hospitals 1er. Grup |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
17.190,84 |
34.755,94 |
1459 |
Hospitals 2on. Grup |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
14.888,64 |
32.453,74 |
|
Infermera supervisora |
|
|
|
|
|
1478 |
Hospitals 1er. Grup |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
10.727,28 |
28.292,38 |
1479 |
Hospitals 2on. Grup |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
10.018,92 |
27.584,02 |
Carrera professional:
Nivell 0 |
0,00 |
Nivell 1 |
1.100,00 |
Nivell 2 |
2.500,00 |
Nivell 3 |
4.000,00 |
Nivell 4 |
5.800,00 |
Annex 3
Retribucions del personal sanitari no facultatiu en l'àmbit hospitalari
|
|
|
|
Compl. |
Compl. |
Total |
|
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest. |
específic |
anual |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup B |
|
|
|
|
|
1473 |
Director d'EUI |
23 |
11.976,02 |
5.990,04 |
14.579,28 |
32.545,34 |
1474 |
Secret. Est. d'EUI |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
12.349,92 |
29.915,02 |
1474 |
Cap d'Est. d'EUI |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
12.349,92 |
29.915,02 |
1912 |
Llevadora hospital nivell 3 |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
6.040,92 |
23.606,02 |
1476 |
Coord. curs d'EUI |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
11.388,24 |
28.553,36 |
1476 |
Coord. àrea d'EUI |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
11.388,24 |
28.553,36 |
1475 |
Professora d'EUI |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
9.801,00 |
26.966,12 |
1916 |
Fisioterapeuta nivell 2 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.065,40 |
22.230,52 |
1915 |
Fisioterapeuta nivell 3 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.441,40 |
22.606,52 |
1914 |
Fisioterapeuta nivell 4 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.760,00 |
22.925,12 |
1922 |
Inf/ATS U. Hosp./Ser. Centrals nivell 2 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.065,40 |
22.230,52 |
1921 |
Inf/ATS U. Hosp./Ser. Centrals nivell 3 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.441,40 |
22.606,52 |
1920 |
Inf/ATS U. Hosp./Ser. Centrals nivell 4 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.760,00 |
22.925,12 |
1928 |
Inf/ATS Co. Ext. Hosp. nivell 1 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
4.718,84 |
21.883,96 |
1931 |
Terapeuta Ocupacional nivell 2 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.065,40 |
22.230,52 |
1930 |
Terapeuta Ocupacional nivell 3 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.441,40 |
22.606,52 |
1929 |
Terapeuta Ocupacional nivell 4 |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.760,00 |
22.925,12 |
1580 |
Logopeda |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.441,40 |
22.606,52 |
Carrera professional:
Nivell 0 |
0,00 |
Nivell 1 |
1.100,00 |
Nivell 2 |
2.500,00 |
Nivell 3 |
4.000,00 |
Nivell 4 |
5.800,00 |
Annex 3
Retribucions del personal d'infermeria afectat per la integració d'especialitats, d'acord amb l'establert al decret 284/1990, de 21 de novembre, o la implantació de la reforma de l'atenció primària i serveis jerarquitzats
Jornada de 1624 hores anuals
|
|
|
|
Compl. |
Compl. |
Total |
|
|
Nivell |
Sou |
Dest. |
específic |
anual |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup B |
|
|
|
|
|
1477 |
infermera cap |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
8.794,32 |
26.359,42 |
1480 |
infermera adjunta |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
6.273,36 |
23.838,46 |
1952 |
fisioterapeuta |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
4.289,40 |
21.454,52 |
1950 |
inf/ats serv. Centrals |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.065,40 |
22.230,52 |
1483 |
(*) infermera-ATS |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
1.341,84 |
18.506,96 |
1954 |
terapeuta ocupacional |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
4.194,12 |
21.359,24 |
(*) Retribucions anuals al finalitzar el procés de reassignació: 20.356,96 euros
Carrera professional:
Nivell 0 |
0,00 |
Nivell 1 |
1.100,00 |
Nivell 2 |
2.500,00 |
Nivell 3 |
4.000,00 |
Nivell 4 |
5.800,00 |
Annex 4
Retribucions del personal d'infermeria i treballador/assistent social adscrit als equips d'atenció primària
Clau |
|
|
|
compl. |
compl. At. |
|
compl. |
|
|
Total |
import |
|
Nivell |
sou |
destí |
Primària |
|
Desplaç. |
|
|
anual* |
|
|
|
|
|
Nivell |
Imports |
D |
Imports |
|
|
|
ATS/DUI i treballador/Assistent Social |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
1 |
2.000,00 |
1 |
1.758,54 |
20.923,66 |
mínim |
|
|
|
|
|
2 |
3.047,00 |
2 |
2.303,42 |
|
|
|
|
|
|
|
3 |
3.777,00 |
3 |
2.848,30 |
|
|
|
|
|
|
|
4 |
4.507,00 |
4 |
3.287,18 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
3.624,18 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
6 |
3.980,76 |
|
|
|
|
|
11.976,02 |
5.189,10 |
4 |
4.507,00 |
6 |
3.980,76 |
25.652,88 |
màxim |
*El total anual depèn del nivell del c. d'atenció primària i del c. per desplaçaments
|
|
|
Havers |
|
Compl. |
|
|
|
|
|
Clau |
|
|
bàsics |
Compl. |
At. |
|
Compl. |
Compl. |
Total | |
import |
|
Nivell |
APD |
destí |
Primària |
|
Desplaç. |
|
APD |
Anual* |
|
|
|
|
|
Nivell |
Imports |
D |
Imports |
|
|
|
Practicant APD |
21 |
7.999,30 |
5.189,10 |
1 |
2.000,00 |
1 |
1.758,54 |
5940,20 |
22.887,14 mínim |
|
|
|
|
|
2 |
3.047,00 |
2 |
2.303,42 |
|
|
|
|
|
|
|
3 |
3.777,00 |
3 |
2.848,30 |
|
|
|
|
|
|
|
4 |
4.507,00 |
4 |
3.287,18 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 |
3.624,18 |
|
|
|
|
|
7.999,30 |
5.189,10 |
|
4.507,00 |
6 |
3.980,76 |
5940,20 |
27.616,36 màxim |
*El total anual depèn del nivell del c. d'atenció primària i del c. per desplaçaments |
|
|
|
Grau APD (si s'escau) |
368,90 |
|
|
|
|
|
Complement docència |
|
D1 |
1.587,46 |
D2 |
2.609,98 |
Complement direcció de programes |
1.824,76 |
Complement coordinació EAP |
|
C1 |
4.988,06 |
C2 |
7.482,16 |
Complement d'atenció continuada |
|
A1 |
3.382,82 |
A2 |
4.490,22 |
A3 |
6.144,46 |
A4 |
8.051,40 |
A5 |
9.958,34 |
A6 |
11.865,28 |
Carrera professional: |
|
nivell 0 |
0,00 |
nivell 1 |
1.100,00 |
nivell 2 |
2.500,00 |
nivell 3 |
4.000,00 |
nivell 4 |
5.800,00 |
Annex 4
Retribucions dels llevadors integrats al programa d'atenció a la dona
Clau |
|
|
|
Compl. |
Compl. at. |
Compl. |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
Sou |
destí |
primària |
desplaç. |
anual |
1.452 |
Llevadora urbana |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
4.056,92 |
2.303,00 |
23.925,02 |
1.453 |
Llevadora rural |
22 |
11.976,02 |
5.589,08 |
4.056,92 |
3.624,00 |
25.246,02 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Clau |
|
|
Havers |
Compl. |
Compl. At. |
Compl. |
Compl. |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
APD |
destí |
Primària |
Desplaç. |
APD |
anual |
1.456 |
Llevadora titular de sanitat local urbana |
22 |
7.999,30 |
5.589,08 |
4.056,88 |
2.303,04 |
4.841,40 |
24.789,70 |
1.457 |
Llevadora titular de sanitat local rural |
22 |
7.999,30 |
5.589,08 |
4.056,92 |
3.624,00 |
4.841,35 |
26.110,65 |
|
|
|
|
Grau APD (si s'escau) |
368,90 |
|
| |
|
|
|
|
Compl. Coordinació |
4.988,06 |
|
|
Complement docència |
|
D1 |
1.587,46 |
D2 |
2.609,98 |
Complement d'atenció continuada |
|
A1 |
3.382,82 |
A2 |
4.490,22 |
A3 |
6.144,46 |
A4 |
8.051,40 |
A5 |
9.958,34 |
A6 |
11.865,28 |
Carrera professional |
|
Nivell 0 |
0,00 |
Nivell 1 |
1.100,00 |
Nivell 2 |
2.500,00 |
Nivell 3 |
4.000,00 |
Nivell 4 |
5.800,00 |
Annex 5
Retribucions del personal auxiliar d'infermeria i tècnic especialista en l'àmbit de l'atenció hospitalària i de l'atenció primària
Atenció hospitalària
|
|
|
|
Compl. . |
Compl. |
Total |
|
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest |
Específic |
AnuaL |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup C |
|
|
|
|
|
1519 |
Tècnic Esp. Unit. Hosp./Serv. Centrals |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
4.020,24 |
17.029,04 |
|
Grup D |
|
|
|
|
|
1937 |
Aux. Inf. Func. Tèc. Esp. nivell 2 |
17 |
7.299,60 |
4.081,56 |
3.801,84 |
15.183,00 |
1936 |
Aux. Inf. Func. Tèc. Esp. nivell 3 |
17 |
7.299,60 |
4.081,56 |
4.061,88 |
15.443,04 |
1940 |
Aux. Inf. Unitats Hosp/Sefv.Centrals nivell 2 |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.700,92 |
14.589,98 |
1939 |
Aux. Inf. Unitats Hosp/Serv. Centrals nivell 3 |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.969,00 |
14.858,06 |
1938 |
Aux. Inf. Unitats Hosp/serv.Centrals nivell 4 |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
4.237,92 |
15.126,98 |
1946 |
Aux. Inf. Cons. Ext. Hosp. nivell 1 |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.432,00 |
14.321,06 |
Atenció primària no reformada
|
|
|
|
Compl. . |
Compl. |
Total |
|
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest |
Específic |
AnuaL |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup C |
|
|
|
|
|
1518 |
Tècnic Especialista |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
4.020,24 |
17.029,04 |
|
Grup D |
|
|
|
|
|
1960 |
Aux. Inf. Func. Tèc. Esp. |
17 |
7.299,60 |
4.081,56 |
2.743,80 |
14.124,96 |
1962 |
Aux. Inf. Serv. Centrals |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,92 |
13.491,98 |
1616 |
(*) Auxiliar Infermeria |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.010,96 |
12.900,02 |
|
Auxiliar Inf. At. a l'usuari |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,92 |
13.491,98 |
Equips d'atenció primària
|
|
|
|
Compl. . |
Compl. |
Total |
|
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest |
Específic |
AnuaL |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup D |
|
|
|
|
|
2500 |
Auxiliar d'infermeria d'EAP |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,92 |
13.491,98 |
(*) Retribucions anuals al finalitzar el procés de reassignació: 13.491,98
Annex 5
Retribucions del personal no sanitari de les institucions sanitàries
|
|
|
|
Compl. . |
Compl. |
Total |
|
|
Nivell |
Sou |
Dest |
Específic |
AnuaL |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup A |
|
|
|
|
|
1557 |
Grup Tècnic Fun. Adm. |
22 |
14.110,46 |
5.589,08 |
5.723,64 |
25.423,18 |
1558 |
Tècnic tit. sup. no sanitari |
22 |
14.110,46 |
5.589,08 |
5.723,64 |
25.423,18 |
1559 |
Enginyer superior |
22 |
14.110,46 |
5.589,08 |
5.723,64 |
25.423,18 |
|
Grup B |
|
|
|
|
|
1542 |
Enginy. Tec. cap grup |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
3.264,84 |
20.429,96 |
1623 |
Mestre Ind. cap equip |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
3.264,84 |
20.429,96 |
1620 |
Professor |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
3.264,84 |
20.429,96 |
1564 |
Grup gestió Func. Adm. |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
3.264,84 |
20.429,96 |
1631 |
Assistent social |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
3.264,84 |
20.429,96 |
1599 |
Bibliotecari |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
3.264,84 |
20.429,96 |
|
Grup C |
|
|
|
|
|
1567 |
Cap de grup |
19 |
8.927,24 |
4.574,08 |
4.798,68 |
18.300,00 |
1566 |
Cap d'equip |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
4.699,20 |
17.708,00 |
1565 |
Grup administratiu nivell 1 |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
3.222,20 |
16.231,00 |
|
Grup administratiu nivell 2 |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
4.020,20 |
17.029,00 |
|
Recepció, programació i atenció usuari |
|
|
|
|
|
|
* Secretaria de direcció |
|
|
|
|
|
1552 |
Delineant |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
3.222,20 |
16.231,00 |
1646 |
Cuiner encarregat |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
5.291,20 |
18.300,00 |
1644 |
Cuiner |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
3.222,20 |
16.231,00 |
|
Tècnic ortopèdic |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
3.222,20 |
16.231,00 |
|
Cap de taller |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
4.699,20 |
17.708,00 |
|
Contr. subministraments |
18 |
8.927,24 |
4.327,82 |
2.975,94 |
16.231,00 |
|
Electricista-Mecànic-climatització i fluids* |
17 |
8.927,24 |
4.081,56 |
2.118,48 |
15.127,28 |
* Productivitat:
Polivalència A: 1.104,36
Polivalència B: 2.050,92
Polivalència C: 1.577,64
Annex 5
Retribucions del personal no sanitari de les institucions sanitàries
|
|
|
|
Compl. . |
Compl. |
Total |
|
|
Nivell |
Sou |
Dest |
Específic |
AnuaL |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup D |
|
|
|
|
|
1630 |
Hostessa Rel. Publi. |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1632 |
Locutor |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1610 |
Monitor |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1820 |
Governanta |
18 |
7.299,60 |
4.327,82 |
3.065,71 |
14.693,13 |
|
Auxiliar Ortopèdic |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1561 |
Telefonista |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1560 |
Telef. encar. H. i SEU |
17 |
7.299,60 |
4.081,56 |
2.535,06 |
13.916,22 |
1569 |
Aux. Adm. Taq. Est. |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.700,94 |
14.590,00 |
1568 |
Auxiliar Administratiu 1r nivell |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.700,94 |
14.590,00 |
|
Auxiliar Adm. 2n nivell: |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.978,00 |
14.867,06 |
|
* Recepció, programació i atenció usuari |
|
|
|
|
|
|
* Secretaria de direcció |
|
|
|
|
|
1649 |
Encar. Equip Per. Ofici |
17 |
7.299,60 |
4.081,56 |
2.943,78 |
14.324,94 |
1772 |
Conductor Instal·lacions |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.207,34 |
14.096,40 |
1690 |
Paleta |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1670 |
Calefactor/Fogoner |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1673 |
Fogoner Forn Crematori |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.814,72 |
13.703,78 |
1730 |
Fuster |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1801 |
Cosidora |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1769 |
Conduc. Enc. Parc mòbil |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.027,16 |
13.916,22 |
1771 |
Conduc. Vehicle espec. |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.763,44 |
13.652,50 |
1773 |
Conduc. vehi. esp. zelad. |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
3.566,06 |
14.455,12 |
1770 |
Conductor |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1660 |
Electricista |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1660 |
Lampista |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1760 |
Fotògraf |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1710 |
Jardiner |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1650 |
Mecànic |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1779 |
Operador Maq. Imprimir |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1720 |
Perruquer |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1700 |
Pintor |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1750 |
Tapisser |
15 |
7.299,60 |
3.589,46 |
2.602,94 |
13.492,00 |
1553 |
Cap pers. subal. hosp |
18 |
7.299,60 |
4.327,82 |
4.284,26 |
15.911,68 |
1785 |
Cap pers. subminst. Inst. Ob. |
16 |
7.299,60 |
3.835,86 |
3.677,67 |
14.813,13 |
Categories: |
Productivitat polivalència |
|
|
Electricista, Mecànic, Calefactor i Llauner |
Nivell hospitalari |
A: 1 categoria diferent a la pròpia |
1.104,36 |
|
|
B: més d'1 categoria difer. a la pròpia |
2.050,92 |
|
Nivell primària |
C: |
1.577,64 |
Paleta, Fuster, Jardiner, Pintor i Tapisser |
|
A |
1.104,36 |
|
|
B |
2.050,92 |
Annex 5
Retribucions del personal no sanitari de les institucions sanitàries
|
|
|
|
Compl. . |
Compl. |
Total |
|
|
Nivell |
Sou |
Dest |
Específic |
AnuaL |
Clau |
|
|
|
|
|
|
import |
Grup E |
|
|
|
|
|
H/P |
|
|
|
|
|
|
1796/1800 |
Zelador At. direc. malalt |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
3.478,16 |
13.239,24 |
1635 |
Zel. Quir. Psi. Parap. |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
3.632,01 |
13.393,09 |
1790 |
Zel. Auxiliar Autop. |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
4.880,29 |
14.641,37 |
1789 |
Zel. Estabulari exp. |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
4.058,77 |
13.819,85 |
1795/1799 |
Zel. sense At. dir. malalt |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
3.225,78 |
12.986,86 |
1805 |
Zel. Encar. Bugaderia |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
4.138,40 |
13.899,48 |
1792/1798 |
Zel. Encar. Torn Vig. |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
4.276,92 |
14.038,00 |
|
Zel. Atenció a l'usuari |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
3.977,92 |
13.739,00 |
1810 |
Bugadera |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
2.934,38 |
12.695,46 |
1809 |
Planxadora |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
2.934,38 |
12.695,46 |
1822 |
Marmitó |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
2.934,38 |
12.695,46 |
1740 |
Peó |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
2.934,38 |
12.695,46 |
1824 |
Netejadora |
13 |
6.664,00 |
3.097,08 |
2.934,38 |
12.695,46 |
Annex 6
Personal de reforç d'atenció continuada en l'àmbit de l'atenció primària
Clau |
|
|
|
Compl. . |
Compl. |
Total |
import |
|
Nivell |
Sou |
Dest |
Específic |
AnuaL |
|
Metge |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
8.500,00 |
29.000,90 |
|
ATS/DI |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.482,88 |
22.648,00 |
Personal d'atenció continuada per urgència i emergència en l'àmbit hospitalari i de l'atenció primària
Clau import |
|
|
Preu hora |
|
Metge |
Complement d'atenció continuada |
12,96 |
|
ATS/DI |
Complement d'atenció continuada |
10,37 |
Annex 7
Atenció continuada de personal sanitari no facultatiu i personal no sanitari
Modalitat -A-
**Grup de personal** |
Preu/hora |
B |
2,44 |
C |
2,15 |
D i E |
1,99 |
Modalitat -B-
|
Diumenges |
|
|
i festius dia |
**Grup de personal** |
Preu/hora |
|
|
B |
6,67 |
|
C, D i E |
5,24 |
|
|
Dissabtes i | |
|
Dissabtes dia |
vigília festius nit |
**Grup de personal** |
Preu/hora |
Preu/hora |
B |
1,65 |
4,09 |
C |
1,51 |
3,66 |
D i E |
1,51 |
3,50 |
Annex 7
Gratificació especial. (Acord 22 de maig de 1992)
Per la prestació de serveis entre les 8 h. del 25 de desembre i les 8 h. del dia 26:
|
Import |
Personal Facultatiu Especialista i M.U.H. |
370,72 |
MIR |
177,95 |
Personal sanitari no facultatiu i no sanitari: |
|
Grup B |
93,43 |
Grup C |
73,41 |
Grup D i E |
66,73 |
Per la prestació de serveis entre les 9 h. del dia 25 de desembre i les 9 h. del dia 26:
Personal SEU i SOU |
Import |
Personal facultatiu |
66,73 |
Personal sanitari no facultatiu i no sanitari: |
|
Grup B |
46,71 |
Grup C |
36,71 |
Grup D i E |
33,35 |
Per la prestació de serveis entre les 22 h. dels dies 24 i 31 de desembre i les 8 h. dels dies 25 de desembre i 1 de gener, respectivament
|
Import |
Personal Facultatiu Especialista i M.U.H. |
185,37 |
MIR |
88,98 |
Personal sanitari no facultatiu i no sanitari: |
|
Grup B |
46,71 |
Grup C |
36,71 |
Grup D i E |
33,35 |
Per la prestació de serveis entre les 22 h dels dies 24 i 31 de desembre i les 9 h.
Per la prestació de serveis entre les 22 h dels dies 24 i 31 de desembre i les 9 h.
Personal SEU i SOU |
|
Personal facultatiu |
33,35 |
Personal sanitari no facultatiu i no sanitari: |
|
Grup B |
23,35 |
Grup C |
18,35 |
Grup D i E |
16,69 |
Observacions
La percepció d'aquestes quantitats específiques per aquests dies d'especial consideració, s'efectuarà segons el que estableix l'apartat 2.4.3 de l'Acord sindical de 22-05-92.
Annex 8
Retribucions de programes específics
Clau |
|
|
|
Compl. . |
Compl. At. |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest |
primària |
Anual |
|
Metge |
24 |
14.110,46 |
6.390,44 |
8.500,00 |
29.000,90 |
|
Complement productivitat variable anual: |
|
|
|
|
fins a 5.200,00 |
|
Carrera Professional: |
|
|
Nivell 0 |
|
0,00 |
|
|
|
|
Nivell 1 |
|
3.300,00 |
|
|
|
|
Nivell 2 |
|
6.300,00 |
|
|
|
|
Nivell 3 |
|
9.300,00 |
|
|
|
|
Nivell 4 |
|
12.300,00 |
Clau |
|
|
|
Compl. . |
Compl. At. |
Total |
import |
Categoria |
Nivell |
Sou |
Dest |
primària |
Anual |
|
ATS/DUI |
21 |
11.976,02 |
5.189,10 |
5.441,40 |
22.606,52 |
|
Carrera professional: |
|
|
Nivell 0 |
|
0,00 |
|
|
|
|
Nivell 1 |
|
1.100,00 |
|
|
|
|
Nivell 2 |
|
2.500,00 |
|
|
|
|
Nivell 3 |
|
4.000,00 |
|
|
|
|
Nivell 4 |
|
5.800,00 |
(03.248.007)