Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya


DOGC núm. 3813 - 03/02/2003


DEPARTAMENT DE GOVERNACIÓ I RELACIONS INSTITUCIONALS

[Sumari || Índex del sumari || Diaris Oficials disponibles || Inici]

RESOLUCIÓ

GRI/141/2003, de 8 de gener, per la qual s’obre convocatòria per a la concessió d’ajuts del Fons d’acció social per al personal laboral al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2002 i se n’estableixen les bases.

Atès l’acord de la Comissió d’Acció Social de personal laboral, d’11 de desembre de 2002, pel qual s’aproven les bases reguladores del fons d’acció social per a l’any 2002;

Atès l’article 53.7 del V Conveni col·lectiu únic d’àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya, en el qual s’estableix la dotació econòmica del fons d’acció social per a l’any 2002;

En ús de les competències que m’atribueix la normativa vigent,

Resolc:

Obrir la convocatòria per a la concessió d’ajuts del fons d’acció social per al personal laboral al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2002. Els ajuts s’han de sol·licitar d’acord amb les bases que figuren a l’annex d’aquesta Resolució.

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, els interessats poden formular reclamació prèvia a la via laboral davant el secretari d’Administració i Funció Pública en el termini de 20 dies a partir de l’endemà de la seva publicació al DOGC, de conformitat amb el que disposen l’article 88 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, i els articles 69 i següents del Reial decret legislatiu 2/1995, de 7 d’abril, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de procediment laboral.

Igualment, els interessats poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 8 de gener de 2003

M. Teresa Martí i Castro

Directora general de Relacions en l'Àmbit de la Funció Pública

Annex

Bases generals

—1  Objecte

La regulació del contingut, el procediment de gestió i la resolució d’ajuts del fons d’acció social del personal laboral al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya corresponents a despeses o fets ocorreguts l’any 2002.

—2  Modalitats

Ajut per a fills disminuïts físics, psíquics i sensorials.

Ajut per a llar d’infants.

Ajut per a estudis dels treballadors i els seus fills (2n cicle d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior), incloent-hi l’ensenyament en centres d’educació especial.

Ajut per a ensenyament universitari.

Ajut per a viduïtat i orfenesa.

Ajut per a naixement o adopció d’un fill.

Ajut per a ulleres, lents de contacte o reducció de diòptries.

Ajut odontològic.

Ajut per a ascendents dependents.

—3  Contingut

Aquests ajuts tindran caràcter de prestació econòmica, amb la finalitat de compensar una part de les despeses que la persona sol·licitant hagi sufragat per cadascuna de les modalitats objecte de la convocatòria.

En els casos en què l’import sufragat sigui inferior a la quantia corresponent per ajut, s’atorgarà l’import acreditat.

—4  Comissió d’Acció Social del personal laboral

4.1  La Comissió d’Acció Social del personal laboral deriva de l’article 53.7 del V Conveni únic i té com a missió fixar els criteris per a la concessió de les diferents ajudes, la dotació corresponent d’aquest fons d’acció social en cada àmbit i els barems que regulen cada modalitat.

4.2  La Comissió d’Acció Social del personal laboral té caràcter paritari i hi estan representats l’Administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals presents a la CIVE.

4.3  La Comissió farà la proposta de concessió d’acord amb les normes establertes en aquestes bases i als principis d’equitat i objectivitat. Els seus membres es comprometen a guardar la confidencialitat necessària en relació amb les informacions i les dades de tipus personal que coneguin per mitjà dels expedients tramitats.

—5  Contingut econòmic

5.1  Les quanties destinades a les diferents modalitats d’ajuts són les determinades en les bases específiques. En cas de no tenir recursos econòmics suficients per atendre les peticions en la seva totalitat, la Comissió establirà el procediment que consideri oportú per tal que tots els participants puguin percebre almenys una part de la modalitat d’ajut sol·licitada.

En el cas que es produeixi un romanent, la Comissió d’acció social podrà acordar la redistribució d’aquesta quantia.

5.2  Es percebrà l’ajut proporcionalment al temps de serveis prestats durant l’any 2002, a excepció de l’ajut per viduïtat i orfenesa, així com dels ajuts que puguin sol·licitar, amb motiu de la defunció del treballador, els beneficiaris que s’estableixen a la base general 6.1.c).

—6  Participants i beneficiaris

6.1  Poden prendre part en aquesta convocatòria:

a) El personal laboral de la Generalitat de Catalunya amb contracte fix o contracte de durada determinada inclòs en l’àmbit del V Conveni col·lectiu únic que hagin prestat els seus serveis a l’Administració de la Generalitat de Catalunya durant l’any 2002.

b) El cònjuge vidu o parella de fet supervivent o representant legal dels orfes menors de 18 anys en el cas dels ajuts de viduïtat i orfenesa, sempre que en el moment de la mort del treballador aquest complís els requisits que estableix la base general 7.1.

c) Els familiars i assimilats del personal inclòs a l’apartat a), sempre que en el moment de la mort del treballador aquest complís els requisits que estableix la base general 7.1 i els corresponents a l’ajut demanat. La persona beneficiària es derivarà de l’ordre excloent que s’estableix a continuació:

Primer. El cònjuge vidu o parella de fet supervivent i, en els casos de separació legal, divorci o declaració de nul·litat del matrimoni, el cònjuge separat o l’excònjuge, si no hagués contret núpcies posteriors i si, per sentència judicial ferma, té atribuïda la tutela dels fills menors o incapacitats o s’ha condemnat el causant al pagament de pensió alimentària.

Segon. Els fills del treballador.

Tercer. Altres parents i assimilats que convisquin amb el causant i a càrrec seu.

En cas de manca de beneficiaris que convisquin amb el causant, s’entendrà que viuen a càrrec seu els que percebin ingressos inferiors al doble del salari mínim interprofessional.

En cas de concurrència de beneficiaris del mateix grau de parentiu, es distribuirà l’ajut a parts iguals; si concorren parents de grau diferent, es preferirà el més pròxim al més remot.

6.2  Queden expressament exclosos d’aquesta Resolució el personal funcionari docent, el personal estatutari d’institucions sanitàries, el personal funcionari o interí, el personal eventual (que no té un contracte laboral inclòs en l’àmbit del V Conveni), els mossos d’esquadra i aspirants a mossos d’esquadra, el personal de les universitats i el personal de l’Administració de Justícia (cossos d’agents, auxiliars i oficials), a més dels que exclou expressament l’article 2 del V Conveni col·lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya.

—7  Requisits generals

7.1  Per tenir dret als ajuts esmentats s’han de complir els requisits generals següents:

a) Haver estat en situació de servei actiu durant l’any 2002.

També tenen dret als ajuts objecte de la convocatòria els treballadors que es trobin en situació d’incapacitat temporal i en excedència voluntària per tenir cura de familiars (per tenir cura d’un fill o filla i per tenir cura d’un familiar incapacitat fins al segon grau).

b) No haver percebut cap prestació que sigui incompatible amb les diferents modalitats d’ajut, segons estableix la base general 15.

c) Altres requisits que puguin ser determinats en les bases específiques de cada modalitat d’ajut.

7.2  En cas que hi hagi més d’un membre de la unitat familiar treballant al servei de la Generalitat de Catalunya, només un d’ells podrà demanar l’ajut per un mateix supòsit de fet i causant.

7.3  Constitueix la unitat familiar, als efectes d’aquestes bases, el treballador, el cònjuge o parella de fet i els fills o altres familiars que conviuen a la mateixa llar i que depenen legalment i econòmicament del treballador. A aquest efecte, si escau, es requerirà l’aportació del certificat de convivència.

7.4  Es presentarà una sol·licitud diferent per a cada ajut i causant i no se’n podrà sol·licitar més d’un pel mateix supòsit de fet i causant.

7.5  Totes les referències als fills en les bases específiques s’entendran fetes tant als fills biològics com als adoptats o en règim d’acollida permanent o tutela.

—8  Sol·licituds i documentació

8.1  Els interessats hauran de presentar la sol·licitud, degudament emplenada conforme al model oficial, el qual es podrà recollir als serveis centrals de cada departament, a les delegacions territorials del Departament de Presidència, als centres de treball amb més de 50 treballadors i a l’adreça d’Internet http://www.gencat.net/governacio-ri/administracio/fas.htm.

8.2  Els documents que s’adjuntin a la sol·licitud hauran de ser una còpia degudament autenticada o bé originals.

Es retornarà als interessats, amb la petició per escrit prèvia a la Comissió, els documents originals presentats.

Els documents amb esmenes no tindran validesa.

Aquells treballadors/es que presentin la seva sol·licitud per via telemàtica, el portal EPOCA els mostrarà quines són les dades de què es disposa en relació amb cadascun dels ajuts per tal que puguin modificar-les o complementar-les aportant la documentació requerida.

8.3  L’Administració, a sol·licitud de la Comissió, podrà demanar en qualsevol moment documentació complementària relativa als ajuts sol·licitats.

8.4  L’incompliment del que estableixen les bases generals i específiques de cada modalitat d’ajut d’aquesta Resolució o l’omissió de la documentació requerida implicarà la denegació provisional de l’ajut, sens perjudici del que disposa la base 10.3.

—9  Lloc i termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds per participar en aquesta convocatòria s’adreçaran a la Comissió d’Acció Social del personal laboral i es presentaran, en suport paper o per via telemàtica, mitjançant el portal de l’empleat EPOCA a l’intranet de la Generalitat.

9.1  Sol·licitud i documentació formalitzades mitjançant suport paper:

Les sol·licituds i la documentació annexa a què fan referència les bases específiques dels ajuts es presentaran, dins del termini establert, a qualsevol registre de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, el qual, d’acord amb el Decret 360/1994, de 15 de desembre, de registre d’entrada i sortida de documents de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, ha de registrar i segellar la sol·licitud presentada per la persona interessada i fer-la arribar, sense cap tràmit i directament, a la Comissió d’Acció Social del personal laboral.

També es poden presentar les sol·licituds als llocs establerts per l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

9.2  Sol·licituds formalitzades per via telemàtica mitjançant intranet:

Aquesta modalitat de sol·licitud facilita als/a les treballadors/es els tràmits necessaris per participar en les convocatòries d’ajuts del fons d’acció social, garanteix la seguretat i fiabilitat de les dades generades i trameses per via telemàtica, i agilita la gestió de la convocatòria.

Les sol·licituds telemàtiques es formalitzaran mitjançant el portal de l’empleat EPOCA a l’intranet de la Generalitat mitjançant l’accés a l’aplicació informàtica que és a disposició dels interessats a l’adreça següent: http://epoca.intranet.

Una vegada emplenat i comprovat el contingut de la sol·licitud es trametrà per mitjans informàtics, dins el termini establert, seguint les instruccions que proporciona l’aplicació mateixa. La informació tramesa per via telemàtica nodrirà directament la base de dades del fons d’acció social, a partir de la qual es gestiona la convocatòria.

Si d’acord amb les bases específiques dels ajuts, a la sol·licitud s’ha d’adjuntar documentació, l’interessat haurà de trametre un resguard de la sol·licitud, que obtindrà seguint les instruccions que proporciona l’aplicació i trametre’l en suport paper juntament amb la documentació, als llocs indicats a la base 9.1 de la present convocatòria i dins del termini previst a la base 9.3.

9.3. El termini per a la presentació de sol·licituds és d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució al DOGC.

—10  Admissió dels aspirants

10.1  En el termini màxim de dos mesos a comptar de la finalització del termini de presentació de sol·licituds la Comissió d’Acció Social del personal laboral farà pública la llista provisional del personal admès i exclòs.

10.2  L’exposició de la llista provisional es farà a la seu de la Direcció General de Relacions en l’Àmbit de la Funció Pública (Pl. Catalunya, núm. 20, 08002 Barcelona), als serveis centrals dels departaments, a les delegacions territorials del Govern i als centres de treball amb més de 50 treballadors, sens perjudici que la Comissió en determini l’exposició en altres centres de treball. No obstant això, i de conformitat amb el que disposa l’apartat 3 d’aquesta base, l’única exposició que es tindrà en consideració als efectes de còmputs de terminis de reclamació és la que s’efectua a la seu de la Direcció General de Relacions en l’àmbit de la Funció Pública.

10.3  Els interessats disposaran d’un termini de 15 dies, comptats a partir de l’endemà de l’exposició de la llista indicada a la seu de la Direcció General de Relacions en l’àmbit de la Funció Pública, per presentar possibles reclamacions adreçades a esmenar els defectes que s’hagin pogut produir en la llista provisional del personal admès i exclòs o per adjuntar la documentació requerida per la convocatòria.

—11  Resolució de la convocatòria

11.1  En el termini màxim de dos mesos a partir del dia següent a la data de finalització del termini de presentació de reclamacions, la directora general de Relacions en l’Àmbit de la Funció Pública, amb la proposta prèvia efectuada per la Comissió d’Acció Social del personal laboral, dictarà la resolució per la qual s’aprova la llista definitiva del personal admès i exclòs en la convocatòria i es concedeixen o deneguen els ajuts del fons d’acció social. Aquesta resolució serà publicada al DOGC.

11.2  Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, els interessats poden interposar reclamació prèvia a la via laboral davant del secretari d’Administració i Funció Pública en el termini de 20 dies a comptar de l’endemà de la seva publicació de conformitat amb el que disposen els articles 88 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’administració de la Generalitat, i els articles 69 i 70 de la Llei de procediment laboral.

Igualment, els interessats poden interposar qualsevol altra reclamació que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

11.3  La directora general de Relacions en l’Àmbit de la Funció Pública traslladarà a l’òrgan pagador corresponent la relació de beneficiaris dels ajuts perquè procedeixi a pagar-los.

—12  Pagament

L’abonament de les quantitats corresponents en concepte d’ajut s’efectuarà en un sol pagament mitjançant transferència bancària.

—13  Rectificació d’errors

En qualsevol moment, d’ofici o a instància dels interessats, es podran rectificar els errors materials, de fet o aritmètics que s’hagin pogut produir en la confecció de la llista per la qual es concedeixen o deneguen els ajuts del fons d’acció social.

—14  Intranet i Internet

Està disponible la informació sobre la convocatòria dels ajuts, així com les diferents llistes i resolucions al portal de l’empleat EPOCA a la intranet de la Generalitat a l’adreça http://epoca.intranet, i a l’adreça d’Internet http://www.gencat.net/governacio-ri/administracio/fas.htm. Les llistes provisional i definitiva són consultables mitjançant el DNI. La publicació a Internet i a la intranet de tota la informació sobre la convocatòria, així com els diferents llistats i resolucions, no es pot tenir en consideració per als còmputs dels terminis.

—15  Incompatibilitats

15.1  Les modalitats d’ajuts són incompatibles amb la percepció d’altres de naturalesa similar concedits per qualsevol organisme o entitat pública per al mateix exercici econòmic o any acadèmic.

No obstant això, si durant l’any 2002 un/a treballador/a ha tingut més d’una vinculació amb l’Administració de la Generalitat (funcionari d’administració i tècnic, funcionari docent, mosso d’esquadra, etc.) que doni dret a participar en diferents convocatòries de fons d’acció social podrà participar en totes proporcionalment al temps de serveis prestats en cada vinculació.

Pel que fa a la modalitat d’ajut per estudis universitaris, aquests són expressament incompatibles amb les beques que se’ls hagi concedit.

15.2  S’exceptua del que estableix el punt anterior l’ajut per viduïtat i orfenesa respecte del mateix ajut atorgat pel règim general de la Seguretat Social, així com l’ajut a fills disminuïts que atorga qualsevol altra Administració pública.

—16  Obligació de resoldre

De conformitat amb el que estableix el segon paràgraf de l’article 42.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i sens perjudici del que estableix l’article 42.5 de la norma esmentada, el termini màxim per resoldre aquesta convocatòria serà de sis mesos a partir de l’endemà de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

—17  Falsedat o ocultació de dades en les sol·licituds

17.1  Sens perjudici de les responsabilitats en què es pugui incórrer, la deformació de fets, l’ocultació de dades o la falsedat en la documentació aportada o consignada en la sol·licitud comportarà la denegació de l’ajut i fins i tot, si escau, la impossibilitat d’obtenir altres ajuts en properes convocatòries.

17.2  Si de la revisió, ja sigui d’ofici o com a conseqüència d’una reclamació, de la concessió d’un ajut es detectés un error, una ocultació o un falsejament de dades que comportin la denegació o la reducció de l’ajut, el beneficiari haurà de reintegrar la quantitat indegudament percebuda.

Bases específiques

a) Ajut per a fills disminuïts físics, psíquics i sensorials

—1  Concepte

Aquest ajut és per als fills dels treballadors que presentin un grau de disminució física, psíquica i/o sensorial igual o superior al 33%.

—2  Beneficiaris

Els fills dels treballadors o menors que en depenguin i estiguin sota la seva tutela o acolliment i, per tant, necessitats d’una atenció especial i personalitzada i que estiguin inclosos en la unitat familiar.

—3  Documentació requerida

a) Fotocòpia del certificat del CAD.

Resten exempts de presentar aquest document els/les treballadors/es que en alguna de les dues darreres convocatòries se’ls hagi concedit aquest mateix ajut pel/per la mateix/a fill/a i que, per tant, ja el van presentar.

b) Fotocòpia del llibre de família en la qual figuri inscrit el beneficiari o, si s’escau, fotocòpia del document que n’acrediti la tutela, acolliment o adopció.

Resten exempts de presentar aquest document els/les treballadors/es que en alguna de les dues darreres convocatòries se’ls hagi concedit aquest mateix ajut pel/per la mateix/a fill/a i que, per tant, ja el van presentar.

c) Certificat de convivència (en cas que l’ajut sigui per fills més grans de 18 anys).

—4  Barem i quantia de l’ajut:

Del 33% al 64%: 901,52 euros.

A partir del 65%: 1.081,82 euros.

b) Ajut per a centres infantils i estudis per als treballadors o per als seus fills

Ajut per a llars d’infants

—1  Concepte

Aquest ajut té la finalitat de col·laborar en el finançament de les despeses originades per l’assistència a una llar d’infants dels fills dels treballadors durant l’any 2002.

—2  Beneficiaris

Els fills dels treballadors menors de 3 anys que no han iniciat el P3. En el cas dels fills nascuts durant l’any 1999, es pot demanar aquest ajut aportant els rebuts mensuals de la llar d’infants fins al mes de juliol, moment en el qual haurà començat el P3.

—3  Documentació requerida

a) Fotocòpia del llibre de família en què figuri inscrit el beneficiari o, si s’escau, fotocòpia del document que n’acrediti la tutela, guarda, acolliment o adopció.

Resten exempts de presentar aquest document els/les treballadors/es que en alguna de les dues darreres convocatòries se’ls hagi concedit aquest mateix ajut pel/per la mateix/a fill/a i que, per tant, ja el van presentar.

b) Fotocòpia compulsada dels rebuts mensuals de la llar d’infants en els quals consti algun dels conceptes següents: ensenyament, estança o quota mensual.

No s’acceptaran els rebuts en els quals només s’especifiquin conceptes com: natació, menjador escolar, material, colònies, excursions, matrícula, assegurança, quota APA, calefacció, etc.

Malgrat que l’infant estigui matriculat en una llar d’infants, aquest ajut sols cobreix l’estada fins que s’inicia el primer curs del segon cicle d’educació infantil (P3). Un cop iniciat el P3, el full que s’ha de presentar és de l’ajut per a estudis; s’admetrà la duplicitat de l’ajut de llar d’infants i de l’ajut per a estudis per als fills nascuts durant l’any 1999.

—4  Barem i quantia de l’ajut

Es tracta d’una quantitat única per rebut mensual, tenint en compte el que s’ha exposat en l’apartat anterior sobre els rebuts.

La quantitat d’aquest ajut és de 36,06 euros per mes acreditat, amb un màxim de 396,67 euros (11 mesos).

Ajut per a estudis dels treballadors i els seus fills (2n cicle d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior), inclòs l’ensenyament en centres d’educació especial.

—1  Concepte

Aquest ajut té per finalitat col·laborar, amb una quantitat única, en el finançament de les despeses de tipus general originades pels treballadors o els seus fills que cursin els estudis oficials esmentats en l’enunciat de l’ajut durant el curs 2002-2003.

—2  Beneficiaris

Els fills dels treballadors i els treballadors mateixos.

—3  Documentació requerida

a) Fotocòpia del llibre de família en la qual figuri inscrit el fill o, si s’escau, fotocòpia del document acreditatiu de la tutela, guarda, acolliment o adopció (quan l’ajut sigui per als fills).

Resten exempts de presentar aquest document els/les treballadors/es que en alguna de les dues darreres convocatòries se’ls hagi concedit aquest mateix ajut pel/per la mateix/a fill/a i que, per tant, ja el van presentar.

b) Únicament cal aportar el certificat del centre o escola quan el beneficiari hagi nascut abans de l’any 1987.

El certificat del centre o escola ha d’especificar: el nom del beneficiari, el nivell realitzat durant el curs 2002-2003, l’especialitat, el segell del centre i la signatura del director o del cap d’estudis.

No s’acceptarà cap tipus de rebut, únicament es considerarà vàlid el certificat acreditatiu del nivell que es cursa durant el curs 2002-2003.

c) Certificat de convivència (en cas que l’ajut sigui per fills més grans de 18 anys).

—4  Barem i quantia de l’ajut

Es tracta d’un ajut únic i màxim de 96,16 euros.

Ajut per a ensenyament universitari

—1  Concepte

Aquest ajut té la finalitat de col·laborar en les despeses de matriculació, per part del treballador o dels seus fills, en una carrera o diplomatura universitària (només els dos primers cicles). S’exclouen els estudis de postgrau, els màsters i doctorats, l’accés a la universitat per a majors de 25 anys, els títols propis, els ensenyaments d’extensió universitària i, en general, tots els estudis no reglats conduents a una titulació no oficial.

Només s’atorga un ajut per estudiant durant el curs 2002-2003 encara que s’acrediti que es facin simultàniament altres classes d’estudis. En el cas que els estudis d’idiomes a l’EIM suposin crèdits per a la carrera que s’estudia, es podrà incloure en el mateix full de sol·licitud la matrícula a l’EIM corresponent si s’acredita, per part de la Secretaria de la universitat, que l’estudi de l’idioma significa obtenir crèdits per a la consecució del títol universitari.

—2  Beneficiaris

Els fills dels treballadors, sempre que en depenguin legalment i econòmicament i estiguin inclosos en la unitat familiar, i els treballadors mateixos.

—3  Documentació requerida

a) Fotocòpia del llibre de família en què figuri inscrit el beneficiari o, si s’escau, el document acreditatiu de tutela, guarda, acolliment o adopció (si l’ajut és per als fills).

Resten exempts de presentar aquest document els/les treballadors/es que en alguna de les dues darreres convocatòries se’ls hagi concedit aquest mateix ajut per al/per a la mateix/a fill/a i que, per tant, ja el van presentar.

b) Fotocòpia compulsada del full de matrícula del curs 2002-2003.

c) Fotocòpia compulsada dels rebuts de domiciliació bancària de la matrícula o el document que n’acrediti el pagament total.

d) Certificat de convivència (si l’ajut és per als fills).

En aquest ajut no s’inclouen les despeses de transport, de material, de lloguer de pis o residències per a estudiants, etc.

Cal que en la fotocòpia del full de matrícula es vegin clarament totes les dades personals, l’import i el segell bancari, igual que en les fotocòpies dels rebuts de domiciliació bancària.

En el cas de presentar la matrícula de l’EIM s’ha de fer en el mateix full de sol·licitud, i només es comptarà si s’adjunta un certificat emès per la Secretaria de la universitat en el qual s’acrediti que els estudis d’idiomes formen part dels crèdits per a la consecució del títol universitari.

—4  Barem i quantia de l’ajut

Aquest ajut es barema d’acord amb el que s’ha pagat a la matrícula, i s’estableix un percentatge del 30% sobre l’import de la matrícula, amb un màxim de 270,46 euros.

En les matrícules en les quals aparegui una sol·licitud de beca a la universitat, encara que en el moment de fer la sol·licitud no estigués concedida, s’entén que davant d’aquesta inconcretesa no es pot atorgar l’ajut. En qualsevol cas, i a petició del sol·licitant en el període de reclamacions, la CAS podria tornar a estudiar la sol·licitud si s’acredités la denegació de la beca.

c) Ajut per viduïtat i orfenesa

Ajut per viduïtat i orfenesa

—1  Concepte

Aquest ajut té com a finalitat contribuir a pal·liar la situació econòmica que es produeix per la mort del treballador en la unitat familiar. Aquest ajut pot ser sol·licitat pel cònjuge o parella de fet del treballador. La mort del treballador s’ha d’haver produït durant l’any 2002.

—2  Beneficiaris

a) El cònjuge o parella de fet del treballador.

b) Els fills del treballador (menors de 18 anys) o els menors que estiguessin sota la seva tutela, guarda, acolliment o adopció, sempre que estiguin inclosos en la unitat familiar.

—3  Documentació requerida

a) Fotocòpia del certificat de defunció del treballador.

b) Fotocòpia del Llibre de família complet. En cas de ser parella de fet, certificat de convivència.

c) Full de transferència bancària degudament omplert. Aquest full s’adjunta amb la sol·licitud.

En el full de transferència bancària cal posar el NIF. L’omissió d’alguna de les dades d’aquest full pot impossibilitar el cobrament de l’ajut.

En cas que el cònjuge o parella de fet del treballador difunt treballi a la Generalitat, cal que ho faci constar en una nota adjunta en la qual s’especifiquin les seves dades laborals (departament, categoria professional, relació laboral, adreça del centre de treball, etc.) i no cal que presenti el full de transferència bancària.

—4  Barem i quantia de l’ajut

Ajut per viduïtat: 721,21 euros.

Ajut per orfenesa: 420,71 euros.

d) Ajuts familiars

Ajut per naixement o adopció d’un fill

—1  Concepte

Aquest ajut té com a finalitat donar una quantitat única als treballadors que hagin tingut un o més fills durant l’any 2002 o bé hagin acollit o adoptat un o més menors durant el mateix període.

—2  Beneficiaris

Els fills dels treballadors.

—3  Documentació requerida

Fotocòpia del llibre de família o de la partida de naixement o, si s’escau, fotocòpia de la resolució judicial d’adopció o acolliment del fill o fills per part del treballador.

En cas que durant l’any 2002 hagi nascut més d’un fill o bé hagi estat adoptat o acollit més d’un infant, s’ha d’omplir un full de sol·licitud per a cada un.

—4  Barem i quantia de l’ajut

Es tracta d’una quantitat única i màxima per cada fill nascut o adoptat durant l’any 2002 de 270,46 euros.

e) Ajut per a ulleres i pròtesis dentals

Ajut per a ulleres, lents de contacte o reducció de diòptries

—1  Concepte

Aquest ajut té com a finalitat contribuir al finançament de les despeses ocasionades per l’adquisició d’unes ulleres o lents de contacte graduades, així com la intervenció quirúrgica per reduir diòptries durant l’any 2002 per part del treballador o els seus fills.

Només s’atorgarà l’ajut per unes ulleres o unes lents de contacte o una intervenció de reducció de diòptries per a cada beneficiari, dins del mateix exercici.

S’exclouen d’aquesta modalitat les intervencions quirúrgiques d’extracció de cataractes.

—2  Beneficiaris

a) Els treballadors mateixos.

b) Els fills dels treballadors menors de 18 anys o els majors de 18 anys que tinguin la condició legal de disminuïts sempre i quan convisquin amb el treballador/a.

—3  Documentació requerida

a) Fotocòpia del llibre de família en què figuri el beneficiari o, si s’escau, fotocòpia del document que n’acrediti la guarda, tutela, acolliment o adopció (en cas que l’ajut sigui per fills).

Resten exempts de presentar aquest document els/les treballadors/es que en alguna de les dues darreres convocatòries se’ls hagi concedit aquest mateix ajut per al/per a la mateix/a fill/a i que, per tant, ja el van presentar.

b) Fotocòpia del certificat del CAD (en cas que l’ajut sigui per fills majors de 18 anys).

c) Certificat de convivència,(en cas que l’ajut sigui per fills majors de 18 anys).

d) Fotocòpia compulsada de la factura que acrediti la despesa en què consti que les ulleres o lents de contacte són graduades.

e) Informe mèdic de la intervenció quirúrgica per a reduir diòptries (si l’ajut es demana per aquest motiu).

No s’acceptaran còpies de les factures sense compulsa o còpies compulsades defectuoses o en les quals no aparegui el NIF de l’establiment, la data, el nom del beneficiari i el concepte de la despesa.

No s’acceptaran pressupostos d’ulleres o lents de contacte.

—4  Barem i quantia de l’ajut

El barem de la quantia s’establirà a partir de l’import de la despesa, aplicant el percentatge del 35% i amb una quantitat màxima de 90,15 euros.

Ajut odontològic

—1  Concepte

Aquest ajut té com a finalitat contribuir al finançament de les despeses ocasionades per les pròtesis dentals que s’especifiquen: dentadura completa, dentadura inferior o superior, peça esquelètica, endodòncia, corones, fundes, ponts, tractament periodontal i ortodòncia durant l’any 2002 per part del treballador o dels seus fills.

S’exclouen d’aquesta modalitat d’ajut les obturacions i els implants osteointegrats. Això no obstant, en el supòsit d’implants hi ha dret a ajut per la peça implantada.

—2  Beneficiaris

a) Els treballadors mateixos.

b) Els fills dels treballadors menors de 18 anys o els majors de 18 anys que tinguin la condició legal de disminuïts sempre i quan convisquin amb el/la treballador/a.

—3  Documentació requerida

a) Fotocòpia del llibre de família en què figuri el beneficiari o, si s’escau, fotocòpia del document que n’acrediti la guarda, tutela, acolliment o adopció (en cas que l’ajut sigui per als fills).

Resten exempts de presentar aquest document els/les treballadors/es que en alguna de les dues darreres convocatòries se’ls hagi concedit aquest mateix ajut per al/per a la mateix/a fill/a i que, per tant, ja el van presentar.

b) Fotocòpia del certificat del CAD (en cas que l’ajut sigui per a fills majors de 18 anys).

c) Certificat de convivència (en cas que l’ajut sigui per a fills majors de 18 anys).

d) Fotocòpia compulsada de la factura que acrediti de manera desglossada l’import del tractament o tractaments següents: dentadura completa, dentadura superior o inferior, peça esquelètica, endodòncia, corones, fundes, ponts, tractament periodontal i ortodòncia, peça o peces dels implants osteointegrats.

No s’acceptaran còpies de les factures sense compulsa o còpies compulsades que siguin defectuoses o en les quals no aparegui el número de col·legiat del dentista o NIF, la data, el nom del beneficiari i els tractaments degudament desglossats (amb l’import corresponent).

No s’acceptaran pressupostos de cap mena, ni cap altre tractament que no sigui dels que figuren a l’apartat anterior.

e) Informe mèdic justificatiu de la realització de tractament periodontal en el qual consti l’import total.

—4  Barem i quantia de l’ajut

El barem de la quantia s’establirà a partir de l’import de la despesa, aplicant el percentatge del 35% i amb una quantitat màxima de 360,61 euros.

Ajut per a ascendents dependents

—1  Concepte

Aquest ajut té com a finalitat compensar part de les despeses derivades, durant l’any 2002, del manteniment del pare i/o de la mare del/de la treballador/a, amb un nivell de dependència per a les activitats de la vida diària que impedeixi la vida autònoma, i sempre que aquests estiguin a càrrec de la persona sol·licitant.

—2  Beneficiaris

El pare i/o la mare dels treballadors.

—3  Requisits

a) Tenir un nivell de dependència per a les activitats de la vida diària (alimentar-se, vestir-se, atendre la higiene personal, allitar-se, desplaçar-se dins de la llar) que impedeixi la vida autònoma.

b) No tenir ingressos anuals superiors al salari mínim interprofessional, que per a l’any 2002 era de 6.190,80 euros anuals.

—4  Documentació requerida

a) Fotocòpia del llibre de família de la persona beneficiària.

b) Fotocòpia del certificat del CAD, acompanyat del resum del dictamen tecnicofacultatiu de la revisió de la disminució en el qual consti que es supera el barem de tercera persona.

c) Declaració jurada de la persona sol·licitant conforme la persona beneficiària està a càrrec seu.

d) Document acreditatiu dels ingressos i/o altres percepcions rebudes per la persona beneficiària o bé certificat de l’Agència Tributària que acrediti que no ha tingut cap retribució l’any 2002.

—5  Barem i quantia de l’ajut

Es tracta d’una quantitat única i màxima de 300 euros.

(02.353.023)