Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

DOGC núm. 3614 - 12/04/2002


Departament de Sanitat i Seguretat Social

Institut Català de la Salut


RESOLUCIÓ

SSS/791/2002, de 22 de març, per la qual es fa pública la convocatòria per cobrir places vacants de personal sanitari d’equips d’atenció primària, i places vacants de zona condicionades, dependents de l’Institut Català de la Salut (núm. de registre de la convocatòria P-2002).

De conformitat amb el que preveu la Llei 30/1999, de 5 d’octubre, de selecció i provisió de places de personal estatutari dels Serveis de Salut; el Decret 129/1990, de 29 de maig, de mesures complementàries per a la reforma de l’atenció primària de salut a Catalunya, i l’Ordre de 3 de desembre de 1990, per la qual es regula el sistema de provisió de places vacants de personal sanitari dels equips d’atenció primària;

Atès l’Acord de 5 de març de 2002, de la Comissió de Govern per a Assumptes Socials i Institucionals, pel qual s’aprova l’oferta d’ocupació pública parcial per a l’any 2002 de l’Institut Català de la Salut, de places de personal sanitari d’equips d’atenció primària, i places de zona condicionades, publicat mitjançant la Resolució GRI/565/2002, de 8 de març (DOGC núm. 3600, de 21.3.2002);

En virtut de les competències assignades per l’article 3 del Decret 276/2001, de 23 d’octubre, del Departament de Sanitat i Seguretat Social, de reestructuració de l’Institut Català de la Salut, i escoltades les organitzacions sindicals amb representació a la mesa sectorial de Sanitat,

Resolc:

Article 1

Fer pública la convocatòria per cobrir places vacants de personal sanitari d’equips d’atenció primària, i places vacants de zona condicionades, pel sistema de concurs de trasllat i concurs oposició, i aprovar les bases que regiran la convocatòria i que figuren a l’annex 1 d’aquesta Resolució.

Article 2

De conformitat amb l’article 3 de l’esmentat Decret 129/1990, i l’article 4.2 del Decret 104/1998, de 28 d’abril, pel qual es dicten normes per impulsar la implantació progressiva del model de reforma de l’atenció primària de salut, es declaren condicionades totes les places de zona de la convocatòria. Aquesta declaració comportarà per a l’adjudicatari que en prengui possessió, bé l’obligatorietat d’incorporar-se a les places de categoria anàloga que preveu l’article 2 de l’esmentat Decret 104/1998, que es puguin crear en l’àmbit de l’àrea bàsica de salut en la qual presti els seus serveis, o bé la integració en l’equip d’atenció primària corresponent d’acord amb el que estableix l’article 3 del Decret 129/1990 referenciat. Igualment, i de conformitat amb el que preveu l’article 6 del referit Decret 104/1998, quan l’àmbit d’una àrea de salut en la qual s’hagin proveït places creades a l’empara del Decret 104/1998, es constitueix l’equip d’atenció primària corresponent, aquestes places s’integraran plenament com a places de l’equip i es regiran a tots els efectes, per les normes reguladores que els són d’aplicació. Els titulars d’aquestes places s’incorporaran automàticament a l’equip d’atenció primària, sense que el personal que les ocupi amb caràcter definitiu pugui exercir el dret d’opció preferent previst a l’Ordre del Departament de Sanitat i Seguretat Social de 8 d’octubre de 1985.

Article 3

D’acord amb el que estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i el Decret 262/2000, de 31 de juliol, de reestructuració del Departament de Sanitat i Seguretat Social, contra aquesta Resolució els interessats podran interposar recurs d’alçada davant el conseller de Sanitat i Seguretat Social en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de la seva publicació.

Igualment, els interessats podran interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 22 de març de 2002

Alicia Granados i Navarrete

Directora gerent

Annex 1

Bases

—1  Places objecte de convocatòria

El nombre de places objecte de convocatòria de cada categoria, amb indicació de la fase i el torn de cobertura, és el que figura a l’annex 2.1 d’aquesta disposició.

A la fase de concurs de trasllat es podran cobrir fins al 50% de les places objecte de la convocatòria per a cada categoria.

Les places assignades per a la seva cobertura en la fase de concurs de trasllat que no s’arribin a cobrir s’acumularan a la fase de concurs oposició, i s’assignaran al torn lliure i al torn de promoció interna en igual proporció, sense que en cap cas el total de les places definitivament assignades al torn de promoció interna superi el 50% del total de les places assignades a la fase de concurs oposició.

Les places assignades al torn de promoció interna que no s’arribin a cobrir, s’acumularan al torn lliure.

Dins el torn lliure es reservarà per a cada categoria fins al 5% de les places objecte de cobertura inicialment establerts per a la fase de concurs oposició per a aquelles persones aspirants que tinguin la condició legal de disminuït, d’acord amb el que preveu la Llei 4/2000, de 26 de maig, de mesures fiscals i administratives.

Les destinacions corresponents a la totalitat de les places esmentades es detallen a l’annex 2.2.

La totalitat de les places vacants objecte de convocatòria es troben dotades pressupostàriament d’acord amb la normativa vigent per al personal estatutari de l’Institut Català de la Salut.

—2  Fases i torns de la convocatòria

La convocatòria s’estructura en les fases de concurs de trasllat i concurs oposició. Aquesta última fase consta dels torns de promoció interna i lliure.

—3  Sol·licituds

3.1  La sol·licitud per prendre part en aquesta convocatòria s’ajustarà al model que es facilitarà gratuïtament a les dependències del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut i de les seves gerències d’àmbit d’atenció primària. També es podrà obtenir el model de sol·licitud a través de la web de l’ICS (veure annex 6).

3.2  Les persones aspirants consignaran a l’apartat de la sol·licitud "Núm. de registre de la convocatòria", epígraf "Dades de la convocatòria", el núm. de registre d’aquesta convocatòria, que és P-2002.

3.3  Les persones que optin per la fase de concurs de trasllat hauran de consignar al lloc previst a aquest efecte si es tracta d’un trasllat o d’un reingrés d’excedència.

Les persones que optin per la fase de concurs oposició consignaran a l’apartat corresponent si participen pel torn de promoció interna o pel torn lliure.

En cap cas una persona podrà optar a places d’una mateixa categoria pels dos torns de la fase de concurs oposició.

3.4  Els aspirants amb discapacitat podran demanar en la sol·licitud de participació l’adaptació o l’adequació de temps i mitjans materials per a la realització de les proves i dels exercicis previstos en la convocatòria i el motiu o motius d’aquestes. En l’acceptació de les esmentades adaptacions o adequacions cal atenir-se al que disposa l’article 6 del Decret 66/1999, de 9 de març, del Departament de Presidència de la Generalitat.

3.5  Presentació de sol·licituds.

Les sol·licituds s’adreçaran a la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut i es podran presentar en els registres del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut o de les seves gerències d’àmbit d’atenció primària, o trametre-les per qualsevol dels mitjans que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i el Decret 266/2001, de 9 d’octubre, pel qual s’estableixen la creació, l’organització i les funcions de les oficines d’atenció ciutadana.

Les sol·licituds que es presentin mitjançant les oficines de correus hauran d’anar en sobre obert, per tal de ser datades i segellades pel funcionari de correus abans de la seva certificació.

3.6  Termini de presentació de sol·licituds.

Les persones aspirants disposaran d’un termini d’un mes comptador des de l’endemà de la data de publicació de la convocatòria al DOGC, per presentar la sol·licitud en els termes que estableix la base 3.5.

3.7  Taxes d’inscripció.

D’acord amb el que preveu la normativa vigent en matèria de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, per prendre part en la convocatòria els aspirants que optin per la fase de concurs oposició, i als efectes del compliment del requisit que preveu la base 5.1.f) han d’abonar les taxes següents:

Categoria: medicina de família/pediatria/odontoestomatologia.

Import: 43,77 euros.

Categoria: DUI/ATS i assistent Social.

Import: 34,39 euros.

Categoria: auxiliar d’infermeria.

Import: 18,76 euros.

El pagament s’ha d’efectuar a qualsevol de les oficines de la Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, "la Caixa", mitjançant ingrés en caixa, o bé per gir postal o telegràfic, o mitjançant transferència en el compte corrent núm. 2100-3000-13-2500056192, de l’agència núm. 3000, c. Jaume I, 2, Barcelona. Quan el pagament s’efectuï per gir postal o telegràfic o mitjançant transferència cal que, com a nom del remitent, hi consti el del mateix aspirant, el qual haurà d’ajuntar a la instància el resguard de la imposició. Quan el pagament es faci mitjançant ingrés en caixa, a la sol·licitud ha de figurar el segell de l’entitat bancària a l’apartat reservat a aquest efecte, el qual és acreditatiu de l’abonament de la taxa corresponent. La seva mancança determina l’exclusió de l’aspirant. En cap cas, el pagament a l’entitat bancària substituirà el tràmit de presentació de la sol·licitud davant de l’Administració, dins el termini i en la forma prevista a les bases 3.5 i 3.6 d’aquesta convocatòria.

No obstant això, de conformitat amb l’article 34 de la Llei 15/1997, de 24 de desembre, de taxes i preus públics de la Generalitat de Catalunya, amb la justificació documental prèvia de la seva situació, estan exempts del pagament de l’esmentada taxa aquells aspirants jubilats o que es trobin en situació d’atur i que no percebin cap prestació econòmica.

3.8  Documentació que cal presentar juntament amb la sol·licitud.

La presentació de documents s’haurà d’ajustar al que preveu la base 3.10.

3.8.1  Fase de concurs de trasllat.

Fotocòpia del DNI o passaport en cas de no prestar serveis actualment en l’àmbit de l’Institut Català de la Salut.

Fotocòpia del nomenament en propietat en els termes previstos a la base 4.1.a), en cas de no prestar serveis actualment en l’àmbit de l’Institut Català de la Salut.

Certificació actualitzada de serveis prestats, en els termes previstos a la base 4.1.b). S’entén per certificació actualitzada aquella que sigui emesa dins el termini de presentació de sol·licituds.

Fotocòpia de tota la documentació que acrediti els mèrits avaluables d’acord amb els barems establerts per a cada categoria, i que són els que figuren a l’annex 3 d’aquesta convocatòria.

Fotocòpia de la resolució per la qual se’l declara en situació d’excedència (només per a aquelles persones que sol·licitin el reingrés i que van ser declarades en aquesta situació fora de l’àmbit de l’Institut Català de la Salut).

3.8.2  Fase de concurs oposició.

a) Fotocòpia del DNI o passaport (resten exceptuats els aspirants del torn de promoció interna).

b) Fotocòpia del títol oficial corresponent en compliment del que preveu la base 5.1.c).

c) Les persones que estiguin en possessió del certificat del nivell C o superior de la Junta Permanent de Català o equivalent, o del certificat de nivell B o superior de la Junta Permanent de Català o equivalent en el cas de la categoria d’auxiliar d’infermeria, hauran d’adjuntar-ne fotocòpia, per tal de ser declarades exemptes de la realització de la prova de coneixements de llengua catalana.

Queden exemptes de presentar la documentació que s’estableix als apartats a), b) i c) d’aquesta base, les persones que ja els van presentar en la convocatòria P-2000 (P-99 per a ATS/DUI) i van ser declarades admeses, segons la llista definitiva de persones admeses i excloses.

Aquelles persones que optin pel torn de promoció interna hauran d’adjuntar, a més, els documents que acreditin el que preveu la base 5.2.

Les persones amb discapacitat que vulguin accedir a les places per la via de reserva en el torn lliure, d’acord amb el que es detalla a l’annex 2.1 d’aquesta convocatòria, hauran de presentar al tribunal de selecció un dictamen actualitzat vinculant de les seves condicions psíquiques o físiques o sensorials, expedit per l’equip multiprofessional competent. El referit dictamen es podrà presentar des del dia següent a la data de publicació al DOGC de la present convocatòria, i com a màxim dins els 15 dies posteriors a la data de publicació de la llista definitiva de persones admeses i excloses.

Les persones amb discapacitat que no vulguin accedir a les places per la via de reserva, seran admeses a la realització dels exercicis sense necessitat d’acreditar les seves condicions psíquiques, físiques o sensorials abans del seu començament, sens perjudici que superat el procés selectiu, hagin d’acreditar la seva capacitat per exercir les funcions per a l’exercici professional de la categoria corresponent.

La relació de centres on poden adreçar-se les persones amb discapacitat és la que figura a l’annex 5 d’aquesta Resolució.

En el supòsit que l’aspirant es trobi en situació d’atur i no percebi cap prestació econòmica, haurà de presentar certificació que acrediti que es troba en situació d’atur, i també que no percep cap prestació econòmica, als efectes de restar exempt de l’abonament de la taxa d’inscripció que preveu la base 3.7. Aquesta certificació haurà de ser expedida per la corresponent oficina de treball de la Generalitat (OTG) del Departament de Treball.

3.9  Documentació que no s’ha d’ajuntar a la sol·licitud.

Tots aquells mèrits avaluables d’acord amb els barems establerts per a cada categoria no s’hauran d’adjuntar a la sol·licitud, atès que només ho presentaran aquelles persones que hagin superat l’oposició, que ho faran en el termini establert a la base 5.7.1.

3.10  Els certificats de serveis prestats s’hauran de presentar sempre en format original emès pels òrgans, les autoritats o els càrrecs que duen a terme la gestió de recursos humans a la unitat corresponent.

Amb caràcter general, la resta de documentació es podrà presentar a les dependències del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut, Secció de Selecció de Personal, planta baixa, o a les gerències d’àmbit d’atenció primària, mitjançant fotocòpia. La seva acreditació per part dels adjudicataris es realitzarà en el termini dels 10 dies posteriors als corresponents actes d’elecció de destinació.

La no acreditació comportarà la declaració de l’interessat en la situació d’excedència voluntària per interès particular en el cas de participar en la fase de concurs de trasllat, i la pèrdua dels drets derivats d’aquesta convocatòria en el cas de participar en la fase de concurs oposició.

—4  Fase de concurs de trasllat

A la fase de concurs de trasllat, hi podrà optar el personal a què fan referència les bases 4.1.a) i 4.1.b) i, en tot cas, restarà obligat a participar-hi tot aquell personal que es trobi en situació de destinació provisional com a conseqüència del reingrés a plaça de la mateixa categoria i modalitat.

La fase de concurs de trasllat es resoldrà mitjançant l’aplicació dels barems de mèrits establerts per a cada categoria a l’annex 3 de la present disposició i atenent l’elecció de destinació d’acord amb el que preveu la base 4.4.

4.1  Requisits de les persones que optin per la fase de concurs de trasllat.

a) Pel que fa al personal facultatiu:

Tenir nomenament en propietat a la Seguretat Social de la mateixa categoria i especialitat de la plaça a la qual s’opta, ja sigui en situació d’actiu o d’excedència sense reserva de plaça.

Pel que fa a la resta de personal:

Tenir nomenament en propietat a la Seguretat Social de la mateixa categoria de la plaça a la qual s’opta, ja sigui en situació d’actiu o d’excedència amb o sense reserva de plaça.

b) Per al personal en situació d’actiu o amb reserva de plaça:

Haver-ne pres possessió en la darrera destinació amb una antelació mínima d’un any.

Per al personal en situació d’excedència sense reserva de plaça:

Haver complert el termini mínim establert estatutàriament en situació d’excedència.

4.2  Requisits de les persones obligades a participar en el concurs de trasllat (reingrés provisional).

Tenir concedida l’autorització de reingrés provisional mitjançant resolució de la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut.

4.3  Desenvolupament del concurs de trasllat.

En un termini no superior a 30 dies comptadors des de la finalització del termini de presentació de sol·licituds, la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut farà pública la llista provisional de persones admeses i excloses als taulers d’anuncis del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut i de les seves gerències d’àmbit d’atenció primària.

Les persones aspirants disposaran d’un termini de 10 dies comptadors des de l’endemà de la publicació de l’esmentada llista provisional, per tal de formular les reclamacions que considerin oportunes i esmenar els defectes que s’hagin produït exclusivament respecte a la sol·licitud, el document identificatiu de l’aspirant i els requisits necessaris per poder participar en la convocatòria, i se’ls advertirà que, en cas que no esmenin dins aquest termini el defecte a ells imputable que hagi motivat la seva exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva petició i s’arxivarà la seva sol·licitud sense cap altre tràmit.

En cas que una persona aspirant no aparegui ni en la llista provisional de persones admeses ni en la d’excloses, a l’hora de formular la corresponent reclamació l’haurà d’acompanyar amb una fotocòpia del resguard de la sol·licitud.

Finalitzat el termini de reclamacions i resoltes les possibles incidències, es farà pública la llista definitiva de persones admeses i excloses.

El tribunal farà pública la llista provisional de les puntuacions que resultin de l’aplicació dels corresponents barems de mèrits (annex 3), establint un termini de 15 dies comptadors des de l’endemà de la publicació de l’esmentada llista, per tal que les persones aspirants puguin formular davant del tribunal les reclamacions que considerin oportunes. Finalitzat aquest termini i resoltes les reclamacions, el tribunal farà pública la llista definitiva de puntuacions als llocs esmentats anteriorment.

Els empats de puntuació seran resolts en favor de la persona de més edat.

4.4  Acte d’elecció de destinació.

Juntament amb la llista definitiva de puntuació esmentada en la base 4.3, s’assenyalarà el dia, l’hora i el lloc per tal que les persones aspirants, en acte públic i per rigorós ordre de classificació final dins de cada categoria, realitzin l’elecció de destinació.

Les persones aspirants hauran d’acreditar la seva identitat amb la presentació en format original del DNI o permís de conduir o passaport, si bé es podrà delegar l’elecció de destinació en els termes previstos a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. La manca d’aquest requisit comportarà la pèrdua del dret a escollir-la i, per tant, l’exclusió de la convocatòria.

Les persones aspirants que no compareguin personalment o per delegació a l’acte d’elecció de destinació perdran el dret a escollir destinació i seran excloses de la convocatòria. La no compareixença s’entendrà en el moment que la persona sigui cridada públicament per tercera vegada en el lloc on es faci l’acte d’elecció de destinació i no es presenti l’interessat ni la persona en qui pugui haver delegat.

Una vegada efectuada l’elecció de destinació i d’acord amb l’article 18.1 del Reial decret llei 1/1999, de 8 de gener, sobre selecció de personal estatutari i provisió de places de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, no es permetrà la modificació de l’elecció efectuada ni la retirada de la convocatòria.

4.5  Adjudicació, publicació i incorporació a la nova destinació.

Realitzat l’acte d’elecció de destinació, el tribunal farà públic el resultat i elevarà proposta definitiva d’adjudicació de les places objecte de cobertura amb les destinacions corresponents a la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut, que tindrà caràcter vinculant llevat que no s’hagin complert els requisits formals de la convocatòria.

La Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut, en el termini de 30 dies naturals des de la realització de l’acte d’elecció de destinació, dictarà resolució d’adjudicació amb indicació de les destinacions atorgades, que serà publicada al DOGC.

Les destinacions adjudicades es consideraran irrenunciables d’acord amb el que preveu l’article 18.4 del Reial decret llei 1/1999.

Els concursants que obtinguin plaça hauran de cessar en la que, si s’escau ocupin, dins els tres dies hàbils següents al de la publicació de la resolució d’adjudicació al DOGC.

La incorporació a la nova destinació s’haurà d’efectuar dins els tres dies següents al cessament si les places són de la mateixa localitat, en el termini de 15 dies si són de diferent localitat i mateix àmbit territorial, o d’un mes si pertanyen a diferent localitat i diferent àmbit territorial. L’àmbit territorial és el que descriu l’article 4 del Decret 277/2001, de 23 d’octubre (DOGC núm. 3506, de 5.11.2001).

En cas que l’adjudicació de plaça comporti el reingrés al servei actiu, el termini serà d’un mes comptador des de la publicació al DOGC de la resolució d’adjudicació del concurs de trasllat.

La destinació adjudicada es considerarà irrenunciable d’acord amb els preceptes continguts al paràgraf primer de l’article 11.4 de la Llei 30/1999, de 5 d’octubre. Així mateix, i d’acord amb el paràgraf segon de l’esmentat article, la no incorporació a l’esmentada destinació comportarà la declaració de l’interessat en la situació d’excedència voluntària per interès particular.

—5  Fase de concurs oposició

La fase de concurs oposició s’estructura en dos torns:

a) Torn de promoció interna.

b) Torn lliure.

5.1  Requisits generals.

Per tal d’optar a les places objecte de convocatòria corresponents a la fase de concurs oposició, les persones aspirants hauran de reunir les condicions generals següents:

a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d’altres estats membres de la Unió Europea, o les dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

També podran ser admesos el cònjuge, els seus descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea, o dels estats dels quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, qualsevol que sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, siguin menors de 21 anys o més grans d’aquesta edat però que visquin a càrrec dels seus progenitors, d’acord amb el que estableixen els articles 2 i 4 del Reial decret 766/1992, de 26 de juny, sobre l’entrada i permanència a Espanya de nacionals d’estats membres de la Unió Europea i d’altres estats que han estat part en l’Acord sobre l’espai econòmic europeu, signat a Porto el 2 de maig de 1992, i ratificat per Espanya el 26 de novembre de 1993, modificat posteriorment pel Reial decret 737/1995, de 5 de maig.

En qualsevol cas, els aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d’acreditar documentalment la seva nacionalitat.

b) Haver complert els 18 anys d’edat i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa.

c) Respecte a les places de la categoria de medicina de família:

Estar en possessió de qualsevol dels títols, certificats o diplomes a què fa referència l’article 1 del Reial decret 853/1993, de 4 de juny, sobre exercici de les funcions de metge de família en el sistema nacional de salut (BOE núm. 156, d’1.7.1993), en concordança amb l’article 4 del Reial decret 1753/1998, de 31 de juliol, sobre accés excepcional al títol de metge especialista en medicina familiar i comunitària i sobre l’exercici de la medicina de família en el sistema nacional de salut (BOE núm. 205, de 27.8.1998).

Respecte a les places de la resta de categories:

Estar en possessió del títol oficial corresponent que habiliti per a l’exercici professional en la categoria a la qual s’opta.

d) Aptitud psicofísica per a l’exercici professional de la categoria corresponent, acreditada per reconeixement mèdic realitzat al centre que l’Institut Català de la Salut determini. Aquest requisit es formalitzarà un cop adjudicada la plaça, de manera que la presa de possessió restarà condicionada a la superació d’aquest requisit.

e) No haver estat separat a causa d’expedient disciplinari dels serveis de cap de les administracions públiques, ni estar inhabilitat per al desenvolupament de funcions públiques.

Si es tracta de nacionals dels restants estats membres de la Unió Europea, aquests hauran d’acreditar mitjançant declaració jurada o promesa que no es troben sotmesos a sanció disciplinària o condemna penal que impedeixi, en el seu estat, l’accés a la funció pública.

f) Haver satisfet les taxes d’inscripció per a la categoria corresponent d’acord amb els imports que es detallen a la base 3.7.

g) (Exclusivament per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola ni la dels altres estats membres de la Unió Europea ni la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors).

Els esmentats aspirants han de presentar la corresponent documentació expedida per les autoritats competents que acrediti:

La seva nacionalitat.

El vincle de parentiu amb el nacional d’un estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

Pel que fa als descendents més grans de 21 anys, el fet de viure a càrrec del nacional d’un estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.

Declaració jurada o promesa efectuada pel nacional de l’estat membre de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, els sigui aplicable la lliure circulació de treballadors, en la qual manifesti fefaentment que no està separat de dret del seu cònjuge.

5.2  Torn de promoció interna.

5.2.1  Al torn de promoció interna hi podrà optar el personal estatutari fix o de plantilla d’institucions sanitàries de la Seguretat Social gestionades per l’Institut Català de la Salut que disposi de la titulació corresponent a la categoria a la qual s’opta.

5.2.2  Les persones aspirants hauran d’acreditar un període de serveis prestats amb plaça en propietat en les institucions sanitàries de la Seguretat Social d’almenys dos anys abans del dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds previst a la base 3.6.

5.2.3  Pel que fa al personal facultatiu:

No podran participar pel torn de promoció interna aquelles persones aspirants que tinguin plaça en propietat d’igual categoria i especialitat a la qual opten.

Pel que fa a la resta de personal:

No podran participar pel torn de promoció interna aquelles persones aspirants que tinguin plaça en propietat d’igual categoria a la qual opten.

5.2.4  En el supòsit que la persona aspirant no compleixi els requisits per participar pel torn de promoció interna, la seva sol·licitud es traslladarà automàticament al torn lliure, restant en conseqüència sotmès als requisits exigits per aquest torn.

5.3  Torn lliure.

Al torn lliure podrà optar el personal que reuneixi els requisits generals establerts a la base 5.1 d’aquesta convocatòria.

5.4  Desenvolupament de la fase de concurs oposició.

5.4.1  Finalitzat el termini de presentació de sol·licituds, la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut dictarà resolució per la qual es farà pública la llista provisional de persones admeses i excloses de cada torn d’aquesta fase.

5.4.2  Contra la llista provisional de persones admeses i excloses, podran formular-se les reclamacions oportunes i esmenar els defectes que s’hagin produït exclusivament respecte a la sol·licitud, el document identificatiu i els requisits necessaris per poder participar en la convocatòria. A aquest efecte, s’obrirà un termini de 10 dies comptadors des de l’endemà de la publicació de l’esmentada llista, i se’ls advertirà que, en cas que no esmenin dins aquest termini el defecte a ells imputable que hagi motivat la seva exclusió, es considerarà que desisteixen de la seva petició i s’arxivarà la seva sol·licitud sense cap altre tràmit.

En cas que una persona aspirant no aparegui ni en la llista provisional de persones admeses ni en la d’excloses, a l’hora de formular la corresponent reclamació l’haurà d’acompanyar amb una fotocòpia del resguard de la sol·licitud.

Finalitzat el termini de reclamacions i resoltes les possibles incidències, es farà pública la llista definitiva de persones admeses i excloses.

La llista provisional i definitiva de persones admeses i excloses es farà pública als taulers d’anuncis del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut i de les seves gerències d’àmbit d’atenció primària.

5.5  El procés de selecció d’aquesta fase consistirà, en primer lloc, en la resolució dels exercicis de l’oposició en els termes previstos a la base 5.6, a fi i efecte de determinar els coneixements de les persones aspirants.

Posteriorment, i només per a aquelles persones que hagin superat l’oposició, es procedirà a la valoració dels mèrits acreditats, pel sistema de concurs previst a la base 5.7.

La qualificació final d’aquesta fase serà determinada per la suma de la puntuació obtinguda a l’oposició i al concurs.

5.6  Oposició.

L’oposició consta dels dos exercicis de caràcter obligatori i eliminatori que es determinen en les bases 5.6.1 i 5.6.2.

Els resultats dels exercicis es faran públics al mateix lloc de la seva realització, així com al Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut i a les seves gerències d’àmbit d’atenció primària.

Les persones aspirants disposaran d’un termini de cinc dies, comptadors des del dia següent a la data de publicació dels resultats, per tal de formular les reclamacions que considerin oportunes.

5.6.1  Primer exercici.

Consta de dues proves de caràcter obligatori i eliminatori. Les persones aspirants que realitzin la primera prova i no realitzin la segona prova seran declarades no presentades en el primer exercici. Així mateix, no podran presentar-se a la segona prova aquelles persones que no hagin realitzat la primera prova.

El tribunal establirà amb caràcter previ, per a cada categoria, el criteri a seguir amb vista a la determinació de la puntuació que s’haurà de superar per aprovar cadascuna de les dues proves de què consta el primer exercici. Els que no superin les esmentades puntuacions restaran exclosos de la convocatòria.

La segona prova del primer exercici solament serà avaluada pel tribunal a aquells aspirants que hagin superat la primera prova del primer exercici i el segon exercici de l’oposició.

Pel que fa a la categoria d’auxiliar d’infermeria, el primer exercici consta exclusivament de la primera prova.

El lloc, la data i l’hora de realització de l’exercici seran publicats juntament amb la resolució que aprovi la llista definitiva de persones admeses i excloses.

Primera prova:

Consistirà en la resolució d’un qüestionari tipus test relatiu al contingut del temari que per a cadascuna de les categories figura a l’annex 4, en un període de temps no superior a 120 minuts, que el tribunal fixarà prèviament.

La prova es valorarà inicialment sobre un màxim de 10 punts. Posteriorment, un cop resolt el concurs de mèrits, es procedirà a transformar la nota obtinguda en aquesta prova en base 10 en el valor real, d’acord amb el que preveu la base 5.6.3.

Segona prova:

Consistirà en la realització d’un o més supòsits pràctics relatius al contingut del temari que figura a l’annex 4, en un període de temps que el tribunal fixarà prèviament.

La prova es valorarà inicialment sobre un màxim de 10 punts. Posteriorment, un cop resolt el concurs de mèrits, es procedirà a transformar la nota obtinguda en aquesta prova en base 10 en el valor real, d’acord amb el que preveu la base 5.6.3.

5.6.2  Segon exercici.

Consta de dues proves.

Primera prova: és la prova de coneixements de llengua catalana.

Consta de dues parts obligatòries:

Primera: s’avaluarà el domini de l’expressió escrita mitjançant la redacció d’un text d’un mínim de 150 paraules i d’un màxim de 200 paraules (mínim de 80 paraules i màxim de 100 per a la categoria d’auxiliar d’infermeria), relacionat amb les funcions de les places objecte de convocatòria, i la resposta a un qüestionari sobre aspectes lingüístics.

Segona: s’avaluarà la capacitat d’expressió oral mitjançant la lectura d’un text en veu alta i una conversa sobre temes generals.

Aquesta prova tindrà una durada, com a màxim, de 75 minuts per a la primera part i de 20 minuts per a la segona.

La valoració d’aquesta prova serà d’apte o no apte, i el tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar-la.

Amb caràcter general, queden exemptes de realitzar aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, i en el termini de presentació de sol·licituds previst a la base 3.6  d’aquesta convocatòria, estar en possessió del certificat del nivell C o superior de la Junta Permanent de Català o equivalent, o del certificat del nivell B o superior de la Junta Permanent de Català o equivalent en el cas que es tracti de la categoria d’auxiliar d’infermeria.

Segona prova (exclusivament per als aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola):

És la prova de coneixements de llengua castellana.

De conformitat amb el que estableix l’article 6 del Decret 389/1998, de 2 de desembre, pel qual es regula l’accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l’Administració de la Generalitat, els aspirants admesos en el procés selectiu que no tinguin la nacionalitat espanyola han d’acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l’expressió oral com en l’escrita.

Per tal d’acreditar aquests coneixements aquests aspirants hauran d’efectuar una prova, que serà avaluada pel tribunal. La dita prova consistirà en la realització d’una redacció de 200 paraules, com a mínim, i a mantenir una conversa amb els assessors especialistes designats pel tribunal.

El temps per a la realització d’aquesta prova no pot ser superior a 45 minuts per a la primera part i 15 minuts per a la segona.

La valoració d’aquesta prova serà d’apte o no apte, i el tribunal fixarà prèviament la puntuació mínima necessària per superar la prova.

Exempció de l’exercici de coneixements de llengua castellana.

Amb caràcter general, podran quedar exemptes de realitzar aquesta prova les persones que hagin acreditat documentalment, i en el termini de presentació de sol·licituds previst a la base 3.6  d’aquesta convocatòria, estar en possessió d’un certificat conforme han cursat la primària, la secundària i el batxillerat a l’Estat espanyol; del diploma superior d’espanyol com a llengua estrangera que estableix el Reial decret 862/1988, de 20 de juliol, modificat i completat pel Reial decret 1/1992, de 10 de gener, o certificació acadèmica que acrediti haver superat totes les proves adreçades a l’obtenció d’aquest, o del certificat d’aptitud en espanyol per a estrangers expedit per les escoles oficials d’idiomes.

El lloc, la data i l’hora de realització de l’exercici seran publicats juntament amb la diligència que aprovi la llista amb els resultats corresponents a la primera prova del primer exercici.

5.6.3  Valoració de la primera i segona prova del primer exercici, i nota de l’oposició.

5.6.3.1  Pel que fa al personal facultatiu DUI/ATS i assistents socials:

Per a totes les persones que concorrin a places de la mateixa categoria, el 10 de la primera i segona prova del primer exercici respectivament, calculats inicialment en base 10, serà l’equivalent a la puntuació obtinguda per la persona aprovada que hagi assolit major nombre de punts en la valoració del concurs de mèrits (barem). La suma de les notes així obtingudes serà la nota d’oposició.

Exemple: suposem que la persona A ha tret en la primera prova un 7 i en la segona prova un 6 (ambdues notes en base 10). Suposem que la persona aprovada que ha assolit major nombre de punts en la valoració de mèrits ha tret 40 punts.

La puntuació final de la persona A en nota transformada de la 1a i 2a prova serà:

(7x40/10) + (6x40/10) = 280/10 + 240/10 = 28+24 = 52.

A aquesta nota s’ha de sumar la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits (barem) per obtenir la puntuació final de la fase de concurs oposició.

5.6.3.2  Pel que fa al personal de la categoria d’auxiliar d’infermeria:

Per a totes les persones que concorrin a aquestes places, el 10 de la prova del primer exercici, calculat inicialment en base 10, serà l’equivalent al doble de la puntuació obtinguda per a la persona aprovada que hagi assolit major nombre de punts en la valoració del concurs de mèrits (barem). La nota així obtinguda serà la nota d’oposició.

Exemple: suposem que la persona A ha tret en la prova del 1r exercici un 8 (nota en base 10). Suposem que la persona aprovada que ha assolit major nombre de punts en la valoració de mèrits ha tret 30 punts.

La puntuació de la persona A en nota transformada del 1r exercici serà:

8x60/10 = 48.

A aquesta nota s’ha de sumar la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits (barem) per obtenir la puntuació final de la fase de concurs oposició.

5.7  Concurs.

5.7.1  El concurs no tindrà caràcter eliminatori i consistirà en la valoració dels mèrits aportats per les persones que hagin superat l’oposició, d’acord amb els barems que figuren a l’annex 3 d’aquesta Resolució per a les categories de personal facultatiu, i el que preveu l’annex 3 (ATS/DI) i l’annex 4 (auxiliar d’infermeria) del Decret 129/1990 (DOGC núm. 1301, de 6.6.1990), modificat pel Decret 217/1991 (DOGC núm. 1512, de 30.10.1991) i l’annex 7 (assistent social) de l’Ordre de 3 de desembre de 1990 (DOGC núm. 1382, de 19.12.1990). Les referències d’aquests barems a organismes de l’Estat espanyol s’entendran fetes als organismes equivalents dels restants estats membres de la Unió Europea, si escau. Els aspirants, els mèrits dels quals puguin estar inclosos en aquest punt, hauran d’aportar els documents oficialment traduïts a qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya.

El valor així obtingut serà la puntuació del concurs.

A aquest efecte s’estableix un termini de 10 dies comptats des de l’endemà de la publicació dels resultats de l’oposició, per tal que els aspirants presentin a les dependències del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut (Gran Via de les Corts Catalanes, 587, planta baixa), o a les gerències d’àmbit d’atenció primària, els documents acreditatius dels mèrits valorables segons el barem d’aplicació.

Per a la seva presentació hauran d’atenir-se al que disposen la base 3.10 i el paràgraf tercer de la base 7.1.

5.7.2  En cap cas la puntuació obtinguda en el concurs de mèrits podrà ser aplicada per superar l’oposició.

5.7.3  Els tribunals qualificadors faran pública la llista provisional de puntuació que resulti de l’aplicació dels barems de mèrits. Les persones aspirants tindran accés als expedients de qualificació del concurs i gaudiran de la possibilitat d’interposar davant del tribunal les reclamacions que considerin oportunes, durant els 15 dies següents al de la publicació de l’esmentada llista.

5.7.4  Finalitzat el termini esmentat a la base anterior i resoltes les reclamacions, es farà pública la llista de puntuacions finals del concurs.

5.8  Puntuacions finals de la fase de concurs oposició.

Juntament amb la llista a què fa referència el punt anterior, el tribunal farà públiques les puntuacions finals de la fase de concurs oposició, amb indicació del número d’ordre de classificació assolit per cada persona aspirant.

En cas d’empat, l’ordre de classificació s’establirà d’acord amb la puntuació obtinguda en l’oposició. Si persisteix l’empat, aquest es resoldrà en favor de la persona de més edat.

5.9  Acte d’elecció de destinació.

En un termini no superior a 30 dies comptadors des de la publicació de la llista definitiva de puntuacions, es convocarà els aspirants perquè, en acte públic i per rigorós ordre de classificació dins de cada categoria, realitzin l’elecció de destinació, d’acord amb l’ordre preferencial següent:

1r: torn de promoció interna.

2n: torn lliure.

Les persones amb discapacitat que participin pel torn lliure i optin a places per la via de reserva, tindran preferència en l’elecció de destinació de les vacants reservades a aquest efecte.

En cas que no s’arribin a cobrir la totalitat de les places assignades a cada torn per a cada categoria, s’acumularan al torn posterior, d’acord amb el que preveu la base 1 de la present Resolució.

L’anunci assenyalant el dia, el lloc i l’hora de realització de l’acte d’elecció de destinació serà publicat amb la llista de puntuacions finals de la fase de concurs oposició, referenciada a la base 5.8 d’aquesta convocatòria, amb una antelació mínima de 48 hores. L’anunci romandrà exposat als taulers d’anuncis del Centre Corporatiu de l’Institut Català de la Salut i de les seves gerències d’àmbit d’atenció primària.

Les persones aspirants hauran d’acreditar la seva identitat amb la presentació en format original del DNI, permís de conduir o passaport, si bé es podrà delegar l’elecció de destinació en els termes previstos a la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. La manca d’aquest requisit comportarà la pèrdua del dret a escollir-la, i, per tant, l’exclusió de la convocatòria.

Les persones aspirants que no compareguin personalment o per delegació a l’acte d’elecció de destinació perdran el dret a escollir destinació i seran excloses de la convocatòria. La no compareixença s’entendrà en el moment que la persona aspirant sigui cridada públicament per tercera vegada en el lloc on es realitzi l’acte d’elecció de destinació i no es presenti l’interessat ni la persona en qui pugui haver delegat.

5.10  Curs complementari de formació (per totes les categories excepte la d’auxiliar d’infermeria).

Una vegada realitzat l’acte d’elecció de destinació, i transcorregut el termini establert a la base 3.10 de la convocatòria, per acreditar els documents presentats inicialment mitjançant fotocòpia, el tribunal publicarà la relació de les persones que hagin obtingut destinació, les quals hauran d’assistir, obligatòriament, a un curs complementari de formació, el contingut del qual versarà sobre temes de legislació, organització i gestió sanitària en l’àmbit de l’atenció primària de la salut, amb la finalitat de garantir l’òptima integració i adaptació de l’esmentat personal al lloc de treball obtingut.

5.11  Nomenaments i presa de possessió.

Fet l’acte d’elecció de destinació i el curs complementari de formació, el tribunal elevarà proposta d’adjudicació de les places objecte de convocatòria, amb les destinacions corresponents, a la direcció gerència de l’Institut Català de la Salut, que tindrà caràcter vinculant llevat que no s’hagin complert els requisits formals de la convocatòria.

Només podran ser declarades aprovades en el procés selectiu, i per tant nomenades, les persones que obtinguin plaça.

La directora gerent de l’Institut Català de la Salut, en el termini de 30 dies naturals des de la realització de l’acte d’elecció de destinació, dictarà resolució d’adjudicació amb indicació de les destinacions atorgades, que serà publicada al DOGC i que tindrà la consideració de nomenament dels adjudicataris.

En el termini de 30 dies naturals comptats a partir de l’endemà de la publicació de la resolució d’adjudicació al DOGC, els interessats hauran d’incorporar-se a les respectives destinacions i perdran els drets derivats de la resolució del concurs oposició aquells que deixin passar l’esmentat termini per incorporar-s’hi.

—6  Tribunals de la convocatòria

6.1  Els tribunals de la convocatòria tindran, per a cada categoria, la composició que estableix l’article 8 de l’Ordre de 3 de desembre de 1990 (DOGC núm. 1382, de 19.12.1990), del Departament de Sanitat i Seguretat Social. La relació nominal dels seus membres serà publicada oportunament al DOGC.

6.2  S’estableix un termini de 15 dies comptadors des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució, per tal que els col·legis professionals que poden designar el vocal tercer presentin els seus candidats per formar part dels diferents tribunals com a membres titulars i suplents. Els membres designats hauran de complir els requisits a què fa referència l’Ordre de 3 de desembre esmentada anteriorment.

Si en aquest termini no es presenta cap candidatura o els representants designats no compleixen els requisits exigits per ser membres dels tribunals, la Direcció Gerència de l’Institut Català de la Salut podrà designar els vocals corresponents.

6.3  Per a la designació dels representants sindicals a què fa referència l’article 9 de l’Ordre esmentada als apartats 6.1 i 6.2, les organitzacions sindicals interessades disposaran d’un termini de 15 dies, comptadors des de l’endemà de la publicació de la present Resolució al DOGC, per presentar els seus candidats titulars i suplents, que hauran de reunir els requisits que preveu l’article 9 de l’Ordre de 3 de desembre esmentada anteriorment.

6.3.1  En el cas que hi concorrin més de dues organitzacions sindicals, es realitzarà un sorteig públic per tal de determinar les organitzacions sindicals que poden designar representants.

6.3.2  Si en el termini esmentat a l’apartat 6.3 no es presenta cap candidatura o els representants designats no compleixen els requisits exigits, s’entendrà que les organitzacions sindicals renuncien a la representació que preveu l’Ordre de 3 de desembre de 1990.

6.4  Els membres del tribunal hauran d’abstenir-se d’intervenir, i ho hauran de notificar a l’autoritat convocant, quan hi concorrin circumstàncies de les que preveu l’article 28 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

6.5  El tribunal podrà disposar, si així ho creu convenient, de la incorporació d’assessors especials que col·laborin amb els seus membres en la valoració de les proves.

6.6  De conformitat amb el que estableix el Decret 337/1988, de 17 d’octubre, modificat pel Decret 203/1989, de 17 de juliol, els tribunals tindran les categories següents:

a) Tribunals de personal facultatiu: categoria 1a.

b) Tribunals de DUI/ATS i d’assistent social: categoria 2a.

c) Tribunal d’auxiliar d’infermeria: categoria 4a.

6.7  A l’efecte de comunicacions i altres incidències, els tribunals tindran la seu a la Coordinació Tècnica de Processos de Selecció de Personal de l’Institut Català de la Salut (Gran Via de les Corts Catalanes, 587, 08007 Barcelona), la qual prestarà el suport material i tècnic necessari per a la seva actuació.

—7  Norma final

7.1  Els requisits s’hauran de complir en el moment de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds previst a la base 3.6, i mantenir-los fins al moment de la presa de possessió de la plaça adjudicada.

Pel que fa a la fase de concurs de trasllat, només podran ser valorats aquells mèrits assolits pels aspirants abans de la data de publicació al DOGC de la present Resolució.

Pel que fa a la fase de concurs oposició, només podran ser valorats aquells mèrits assolits pels aspirants fins al moment en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds previst a la base 3.6.

Totes les referències contingudes en la documentació que aporti l’aspirant relatives a medicina general s’entendran automàticament efectuades a medicina de família, de conformitat amb el Reial decret 1753/1998, de 31 de juliol (BOE núm. 205, de 27.8.1998).

7.2  L’autoritat convocant, per si mateixa o a proposta del president del tribunal, pot demanar, als efectes procedents, l’acreditació dels aspectes necessaris quan cregui que hi ha inexactituds o falsedats en les quals hagin pogut incórrer els aspirants, que podran ser exclosos motivadament de la convocatòria en qualsevol moment quan no compleixin els requisits, sens perjudici de les actuacions que puguin recaure sobre l’aspirant.

7.3  El domicili que figuri a les sol·licituds es considerarà l’únic vàlid a l’efecte de notificacions, i seran responsabilitat exclusiva dels aspirants els errors en la seva consignació i la comunicació a l’Institut Català de la Salut de qualsevol canvi de domicili.

7.4  S’autoritza al director de Recursos Humans l’aprovació de tots aquells actes de tràmit que, de conformitat amb les bases d’aquesta convocatòria, corresponguin a la directora gerent de l’Institut Català de la Salut.

7.5  Recursos.

D’acord amb el que estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener, i el Decret 262/2000, de 31 de juliol, de reestructuració del Departament de Sanitat i Seguretat Social, contra els actes derivats de l’autoritat convocant els interessats podran interposar recurs d’alçada davant del conseller de Sanitat i Seguretat Social en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de la seva publicació.

Així mateix, contra els actes administratius que es derivin de l’actuació dels tribunals, els interessats podran interposar recurs d’alçada davant la directora gerent de l’Institut Català de la Salut en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la data de la seva notificació o publicació.

Annex 2

2.1  Distribució de les 407 places per categories, fases i torns.

Codi de les categories:

MF=medicina de família; P=pediatria; O=odontoestomatologia; A=DUI/ATS;
S=assistent social; I=auxiliar d’infermeria.

Categories

MF

P

O

A

S

I

Fase de concurs de trasllat

88

24

6

76

3

5

Fase de concurs oposició

88

24

6

77

4

6

Torn de promoció interna

44

12

3

38

2

3

Torn lliure

44

12

3

39

2

3

Total places

176

48

12

153

7

11

Places reservades a persones disminuïdesdel torn lliure

9

3

1

8

0

1

2.2  Distribució de les places vacants per categories i destinacions.

Medicina de família

Destinació

Nombre de places

EAP La Pobla de Segur

1

EAP Lleida 3

1

EAP Lleida 4

2

EAP Lleida 6

2

EAP Amposta

1

EAP Falset

1

EAP Flix

1

EAP Mont-roig del Camp

1

EAP Reus 2

3

EAP Reus 3

1

EAP Reus 4

2

EAP Salou

3

EAP Tarragona 1

2

EAP Tarragona 2

2

EAP Tortosa 2-Oest

1

EAP Barcelona 2-A

1

EAP Barcelona 3-C

2

EAP Barcelona 3-D

3

EAP Barcelona 3-E

1

EAP Barcelona 3-G

1

EAP Barcelona 4-A

3

EAP Barcelona 4-B

5

EAP Barcelona 5-B

1

EAP Barcelona 6-A

4

EAP Barcelona 7-A

4

EAP Barcelona 7-D

2

PRE-EAP Barcelona 7-E

3

EAP Barcelona 8-A

4

EAP Barcelona 8-C

1

EAP Barcelona 8-F

1

EAP Barcelona 9-G

1

EAP Barcelona 10-D

3

EAP Barcelona 10-H

2

EAP Banyoles

1

EAP Blanes

1

EAP Figueres

2

EAP Girona 2

4

EAP Girona 3

1

EAP Llançà

2

EAP Olot-urbà

1

EAP Roses

1

EAP Salt

1

EAP Sant Feliu de Guíxols

2

EAP Sarrià de Ter

1

EAP Sils-Vidreres-Maçanet de la Selva

1

CAP Montclar - Sant Boi de Llobregat

 

(clau 5105983)

1

EAP Capellades

2

EAP Castelldefels

1

EAP Cornellà de Llobregat 1

3

EAP Cornellà de Llobregat 2

1

EAP Cornellà de Llobregat 3

1

EAP Esparreguera

1

EAP Esplugues de Llobregat 1

1

EAP Esplugues de Llobregat 2

3

EAP Garraf-rural

5

EAP l’Hospitalet de Llobregat 5

2

EAP l’Hospitalet de Llobregat 6

1

EAP l’Hospitalet de Llobregat 9

1

EAP l’Hospitalet de Llobregat 10

1

EAP Martorell

2

EAP Piera

1

EAP Sant Andreu de la Barca

2

EAP Sant Boi de Llobregat 1

5

EAP Sant Boi de Llobregat 2

1

EAP Sant Feliu de Llobregat 1

1

EAP Sant Sadurní d’Anoia

1

EAP Sant Vicenç dels Horts

2

EAP Sitges

2

EAP Vilanova del Camí

2

EAP Vilanova i la Geltrú 1

2

EAP Vilanova i la Geltrú 2

2

EAP Mataró 5

3

EAP Mataró 7

1

EAP Santa Coloma de Gramenet 3

1

EAP Vilassar de Mar

2

CAP Bages - Manresa (clau 7103316)

1

CAP Cerdanyola del Vallès (clau 7106667)

1

CAP Cerdanyola del Vallès (clau 7106676)

1

CAP Mollet del Vallès (clau 7105240)

1

CAP Mollet del Vallès (clau 7105250)

1

EAP Barberà del Vallès

2

EAP Berga

1

EAP Cardedeu

1

EAP Cerdanyola del Vallès 1

2

EAP Granollers 1-Oest

1

EAP Granollers 2-Nord

2

EAP La Vall del Ges

1

EAP Manresa 2

1

EAP Manresa 4

2

EAP Montornès-Montmeló

1

EAP Parets del Vallès

1

EAP Ripollet

3

EAP Sabadell 3-A

1

EAP Sabadell 3-B

3

EAP Sabadell 5

2

EAP Sabadell 6

1

EAP Sant Celoni

1

EAP Sant Vicenç de Castellet

1

EAP Santa Perpètua de Mogoda

1

EAP Súria

1

EAP Terrassa-C

1

EAP Vall del Tenes

1

EAP Vic 1-Nord

2

Pediatria

Destinació

Nombre de places

EAP Alcarràs

1

EAP Balaguer

2

EAP Lleida 5

1

EAP Pla d’Urgell

1

EAP Seròs

1

EAP Alt Camp-est

1

EAP Deltebre

1

EAP El Morell

1

EAP Tarragona 5

1

EAP Tarragona 6

1

EAP Tarragona 7

1

EAP Ulldecona-la Sénia

1

EAP Barcelona 2-D

1

EAP Barcelona 3-E

1

EAP Barcelona 4-A

1

EAP Barcelona 4-B

1

EAP Barcelona 6-A

1

EAP Barcelona 6-B

1

EAP Barcelona 8-I

1

EAP Barcelona 10-E

1

EAP Figueres

1

EAP Girona 2

1

EAP Salt

2

EAP Sils-Vidreres-Maçanet de la Selva

1

EAP Cornellà de Llobregat 1

1

EAP Cornellà de Llobregat 4

1

EAP El Prat de Llobregat 1

1

EAP Martorell

1

EAP Sant Boi de Llobregat 3

1

EAP Viladecans 1

1

EAP Vilanova i la Geltrú 2

1

EAP Arenys de Mar

2

EAP Canet de Mar

1

EAP Sant Andreu de Llavaneres

1

EAP Vilassar de Mar

1

EAP Artés

1

EAP Barberà del Vallès

1

EAP Granollers 2-Nord

1

EAP La Llagosta

1

EAP Manlleu

1

EAP Martorelles-Sant Fost

1

EAP Ripollet

1

EAP Santa Perpètua de Mogoda

1

EAP Terrassa-C

1

EAP Vic 1-Nord

1

Odontoestomatologia

Destinació

Nombre de places

EAP Barcelona 1-C

1

EAP Roses

1

EAP Salt

1

EAP Sant Feliu de Llobregat 1

1

EAP Vilanova i la Geltrú 1

1

EAP Mataró 5

1

EAP Pineda de Mar

1

EAP Lluçanès

1

CAP Mollet del Vallès (clau 7167302)

1

EAP Ripollet

1

EAP Sant Joan de Vilatorrada

1

EAP Vic 1-Nord

1

DUI/ATS

Destinació

Nombre de places

CAP Onofre Cerveró - Lleida

 

(clau 1390027)

1

EAP Alcarràs

1

EAP Balaguer

1

EAP Lleida rural 2-Sud

1

EAP Lleida 4

2

EAP Lleida 6

1

EAP Pallars Sobirà

1

EAP Seròs

1

EAP Tremp

1

EAP Constantí

1

EAP Deltebre

1

EAP Montblanc

1

EAP Reus 2

1

EAP Reus 3

3

EAP Salou

2

EAP Sant Carles de la Ràpita

1

EAP Tarragona 2

1

EAP Tarragona 5

1

EAP Tarragona 6

1

EAP Tarragona 7

1

EAP Tortosa 2-Oest

4

EAP Barcelona 3-C

1

EAP Barcelona 3-D

5

EAP Barcelona 4-A

5

EAP Barcelona 4-B

1

EAP Barcelona 5-A

3

EAP Barcelona 5-B

3

EAP Barcelona 6-A

2

EAP Barcelona 6-B

2

EAP Barcelona 7-A

4

EAP Barcelona 7-D

2

PRE-EAP Barcelona 7-E

3

EAP Barcelona 7-F

1

EAP Barcelona 7-G

4

PRE-EAP Barcelona 9-A

2

EAP Barcelona 10-D

8

EAP Barcelona 10-J

1

EAP Sant Adrià de Besòs 2

1

EAP Arbúcies-Sant Hilari

1

EAP Banyoles

2

EAP Celrà

1

EAP Girona 2

1

EAP Girona 3

2

EAP Girona 4

2

EAP Llançà

1

EAP Salt

4

EAP Sant Feliu de Guíxols

1

EAP Sarrià de Ter

1

EAP Sils-Vidreres-Maçanet de la Selva

1

CAP Montclar - Sant Boi de Llobregat

 

(clau 5380852)

1

CAP Montclar - Sant Boi de Llobregat

 

(clau 5380854)

1

EAP Anoia rural

1

EAP Castelldefels

1

EAP Cornellà de Llobregat 2

2

EAP El Prat de Llobregat 2

1

EAP Esparreguera

1

EAP Garraf-rural

2

EAP Gavà 1

1

EAP L’Hospitalet de Llobregat 1

1

EAP L’Hospitalet de Llobregat 6

2

EAP L’Hospitalet de Llobregat 9

1

EAP L’Hospitalet de Llobregat 12

1

EAP Martorell

1

EAP Piera

1

EAP Sant Andreu de la Barca

2

EAP Sant Feliu de Llobregat 2

3

EAP Sant Joan Despí 2

1

EAP Sant Sadurní d’Anoia

1

EAP Sant Vicenç dels Horts

1

EAP Sitges

1

EAP Vallirana

1

EAP Viladecans 1

1

EAP Vilanova del Camí

1

EAP Santa Coloma de Gramenet 3

1

EAP Santa Coloma de Gramenet 4

1

EAP Vilassar de Mar

3

EAP Artés

2

EAP Barberà del Vallès

1

EAP Cardedeu

1

EAP Castellar del Vallès

3

EAP Granollers 2-Nord

2

EAP Granollers 4-Sud

1

EAP Lluçanès

1

EAP Manresa 2

1

EAP Montornès-Montmeló

1

EAP Navarcles-Sant Fruitós de Bages

1

EAP Parets del Vallès

1

EAP Ripollet

3

EAP Sabadell 3-A

1

EAP Sant Celoni

1

EAP Santa Perpètua de Mogoda

2

EAP Súria

1

EAP Terrassa-C

1

EAP Vall del Tenes

1

Assistent social

Destinació

Nombre de places

EAP Barcelona 3-D

1

EAP Barcelona 4-A

1

EAP Figueres

1

EAP Penedès-rural

1

EAP La Garriga

1

EAP Manresa 2

1

EAP Santa Eugènia de Berga

1

Auxiliar d’infermeria

Destinació

Nombre de places

EAP Pla d’Urgell

1

EAP Tortosa 2-Oest

1

EAP Barcelona 4-B

1

EAP Barcelona 7-D

1

EAP Celrà

1

EAP Santa Coloma de Farners

1

EAP Vilassar de Mar

1

EAP Artés

1

EAP Sabadell 3-B

1

EAP Sabadell 6

1

EAP Vall del Tenes

1

 

Annex 3

Barem de mèrits de personal facultatiu per a la fase de concurs de trasllat

—1  Experiència professional (màxim 33 punts)

1.1  Per serveis prestats amb plaça en propietat en la mateixa categoria i, si s’escau, especialitat a les institucions sanitàries de la Seguretat Social abans de la darrera adjudicació obtinguda mitjançant concurs de trasllat, concurs de mèrits o concurs oposició:

Per cada mes de treball: 0,05.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.1 no siguin d’institucions hospitalàries:

Per cada mes de treball: 0,10.

1.2  Per serveis prestats amb plaça en propietat en la mateixa categoria i, si s’escau, especialitat en les institucions sanitàries de la Seguretat Social després de la darrera adjudicació, mitjançant concurs de trasllat, concurs oposició o concurs de mèrits:

Per cada mes de treball: 0,10.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.2 no siguin d’institucions hospitalàries:

Per cada mes de treball: 0,25.

—2  Altres activitats (màxim 15 punts)

El tribunal valorarà discrecionalment i fins al màxim de la puntuació abans esmentada:

Els treballs científics publicats i les aportacions a reunions científiques sobre la categoria i, si s’escau, l’especialitat de què es tracti.

Beques i premis que facin referència a la categoria i, si s’escau, l’especialitat de què es tracti.

Les activitats docents com a professor en cursos adreçats a professionals de l’atenció primària relatius a la categoria i, si s’escau, l’especialitat de què es tracti.

Estades a l’estranger relacionades amb la categoria i, si s’escau, l’especialitat de què es tracti.

Màsters i diplomes de postgrau relacionats amb la categoria i, si s’escau, l’especialitat de què es tracti.

Apte en proves d’avaluació de la competència realitzades en organismes oficials i que no formin part del sistema d’avaluació dels especialitstes en formació.

L’assistència a cursos que no siguin màsters ni diplomes de postgrau, relacionats amb la categoria i, si s’escau, l’especialitat de què es tracti. Per cada hora: 0,005 punts.

Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,003 punts per cada hora.

Els cursos a distància que no s’ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,15 punts per cada curs d’una durada no inferior a 100 hores.

—3  Doctorat (màxim 5 punts)

a) Pel fet d’haver superat les assignatures o cursos monogràfics de doctorat o disposar dels crèdits que permetin la presentació de la tesi doctoral: 1,00.

b) Grau de doctor: 2,00.

c) Grau de doctor cum laude o excel·lent: 4,00 punts.

—4  Coneixements de llengua catalana

Certificat equivalent al nivell C o superior de la Junta Permanent de Català o organisme equivalent: 2,00.

Barem de mèrits de DUI/ATS per a la fase de concurs de trasllat

—1  Experiència professional (màxim 27,5 punts)

1.1  Per serveis prestats com a DUI/ATS amb plaça en propietat a les institucions sanitàries de la Seguretat Social abans de la darrera adjudicació obtinguda mitjançant concurs de trasllat, concurs de mèrits o concurs oposició:

Per cada mes de treball: 0,03.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.1 no siguin d’institucions hospitalàries:

Per cada mes de treball: 0,03.

1.2  Per serveis prestats com a DUI/ATS en les institucions sanitàries de la Seguretat Social després de la darrera adjudicació, mitjançant concurs de trasllat, concurs de mèrits o concurs oposició:

Per cada mes de treball: 0,10.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.2  no siguin d’institucions hospitalàries:

Per cada mes de treball: 0,10.

—2  Formació postgrau i de perfeccionament professional (màxim 8,5 punts)

2.1  Per cursos de postgrau organitzats i/o autoritzats per les divisions, facultats, escoles i departaments universitaris, i altres entitats amb conveni amb la Universitat.

La durada d’aquests cursos ha de ser com a mínim de 15 crèdits (diploma de postgrau) i superior a 30 crèdits (màster). A aquests efectes un crèdit és equivalent a 10 hores.

Per cada diploma de postgrau: 3,50.

Per cada títol de màster: 5,00.

Encara que els cursos de postgrau tinguin més de 30 crèdits, si no consta en el títol com a màster no es considerarà com a tal.

Els continguts dels cursos de postgrau i títols de màster han d’estar en relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per les quals es concursa i ha de constar expressament que és un curs de postgrau en el títol expedit.

2.2.a) DUI/ATS que hagin completat el període de formació en l’especialitat de psiquiatria d’acord amb el Decret 3193/1970, o en l’especialitat de pediatria.

Per cada especialitat: 2,00.

2.2.b) DUI/ATS que hagin completat el període de formació de l’especialitat de salut mental d’acord amb l’Ordre de 30 de juliol de 1998 i següents: 5,00 punts.

Els apartats a) i b) seran excloents quan es refereixin a la mateixa especialitat.

2.3  Cursos de perfeccionament (fins a un màxim de 5 punts).

2.3.1  Cursos de perfeccionament adreçats a DUI/ATS que tinguin relació directa amb el lloc de treball pel qual es concursa, autoritzats i/o organitzats pel Ministeri d’Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries d’infermeria, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social, o qualsevol administració pública o entitats estrangeres acreditades per a la docència (segons les respectives lleis dels seus països).

2.3.2  També seran objecte de valoració els cursos de perfeccionament adreçats a DUI/ATS que tinguin relació directa amb el lloc de treball pel qual es concursa, organitzats pels col·legis i/o associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri d’Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries d’infermeria, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

2.3.3  Cursos d’administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries, organitzats i/o autoritzats per algun dels organismes que s’esmenten en els apartats 2.3.1 i 2.3.2:

Per cada hora dels cursos dels apartats 2.3.1, 2.3.2 i 2.3.3: 0,01, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

2.3.4  Cursos a distància.

Amb caràcter general, tots els cursos a distància s’hauran d’ajustar al que estableixen els apartats 2.3.1, 2.3.2 o 2.3.3 d’aquest barem, i la seva valoració serà la següent:

Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,005 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

Els cursos a distància que no s’ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,25 punts per cada curs d’una durada no inferior a 100 hores.

—3  Altres activitats (fins a un màxim de 12 punts)

3.1  Treballs científics publicats, llibres, beques, premis i/o aportacions a reunions científiques sempre que estiguin relacionats amb les tasques pròpies de la categoria de DUI/ATS, valorats lliurement pel tribunal fins a un màxim de 5,00 punts.

3.2  Activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de pregrau i postgrau autoritzats o organitzats per escoles universitàries d’infermeria, escoles universitàries de treball social i centres de formació professional (branca sanitària), valorada lliurement pel tribunal. També serà objecte de valoració l’activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de postgrau organitzats i/o autoritzats pel Departament de Sanitat i Seguretat Social, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents del Departament de Sanitat i Seguretat Social, fins a un màxim de 3,00.

3.3  Activitat de caràcter docent en les pràctiques de pregrau i postgrau de formació de DUI/ATS en els centres assistencials. La certificació ha de ser efectuada per les escoles universitàries d’infermeria, màxim de 4,00 punts.

Per cada any acadèmic: 0,80.

Als efectes d’aquest barem, 1 any acadèmic equival a 5 mesos o 450 hores. En el supòsit que siguin menys mesos o bé menys hores es farà la part proporcional.

—4  Coneixements de llengua catalana

Certificat equivalent al nivell C o superior de la Junta Permanent de Català o organisme equivalent: 2,00.

Barem de mèrits d’assistent social per a la fase de concurs de trasllat

—1  Experiència professional (màxim 31 punts)

1.1  Per serveis prestats com a assistent social amb plaça en propietat a les institucions sanitàries de la Seguretat Social abans de la darrera adjudicació obtinguda mitjançant concurs de trasllat, concurs de mèrits o concurs oposició:

Per cada mes de treball: 0,03.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.1 no siguin d’institucions hospitalàries:

Per cada mes de treball: 0,03.

1.2  Per serveis prestats com a assistent social en les institucions sanitàries de la Seguretat Social després de la darrera adjudicació, mitjançant concurs de trasllat, concurs de mèrits o concurs oposició:

Per cada mes de treball: 0,10.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.2 no siguin d’institucions hospitalàries:

Per cada mes de treball: 0,10.

—2  Formació postgrau i de perfeccionament professional (màxim 8 punts)

2.1  Per cursos de postgrau organitzats i/o autoritzats per les divisions, facultats, departaments i escoles universitàries de treball social, i altres entitats amb conveni amb la Universitat.

La durada d’aquests cursos ha de ser com a mínim de 15 crèdits (diploma de postgrau) i superior a 30 crèdits (màster). A aquests efectes un crèdit és equivalent a 10 hores.

Per cada diploma de postgrau: 2,00.

Per cada títol de màster: 3,00.

Encara que els cursos de postgrau tinguin més de 30 crèdits, si no consta en el títol com a màster no es considerarà com a tal.

Els continguts dels cursos de postgrau i títols de màster han d’estar en relació directa amb el contingut funcional del tipus de places per les quals es concursa.

2.2  Cursos de perfeccionament (fins a un màxim de 5 punts).

2.2.1  Cursos de perfeccionament adreçats a AS/DTS que tinguin relació directa amb el lloc de treball pel qual concursa autoritzats i/o organitzats pel Ministeri d’Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries de treball social, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social, o qualsevol administració pública o entitats estrangeres acreditades per a la docència (segons les respectives lleis dels seus països).

2.2.2  També seran objecte de valoració els cursos de perfeccionament adreçats a AS/DTS que tinguin relació directa amb el lloc de treball pel qual es concursa, organitzats pels col·legis i/o associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri d’Educació i Ciència, departaments corresponents de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries de treball social, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

2.2.3  Cursos d’administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries, organitzats i/o autoritzats per algun dels organismes que s’esmenten en els apartats 2.2.1 i 2.2.2:

Per cada hora dels cursos dels apartats 2.2.1, 2.2.2 i 2.2.3: 0,01, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

2.2.4  Cursos a distància.

Amb caràcter general, tots els cursos a distància s’hauran d’ajustar al que estableixen els apartats 2.2.1, 2.2.2 o 2.2.3 d’aquest barem, i la seva valoració serà la següent:

Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,005 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

Els cursos a distància que no s’ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,25 punts per cada curs d’una durada no inferior a 100 hores.

—3  Altres activitats (fins a un màxim de 9 punts)

3.1  Treballs científics publicats, beques i/o aportacions a reunions científiques sempre que estiguin relacionats amb les tasques pròpies de la categoria d’assistent social, valorats lliurement pel tribunal, fins a un màxim de 5,00.

3.2  Activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de pregrau i postgrau autoritzats o organitzats per escoles universitàries de treball social, valorada lliurement pel tribunal.

També serà objecte de valoració l’activitat de caràcter docent en cursos sanitaris de postgrau organitzats i/o autoritzats pel Departament de Sanitat i Seguretat Social, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del departament de Sanitat i Seguretat Social, fins a un màxim de 3,00 punts.

3.3  Activitat de caràcter docent en les pràctiques de formació d’AS/DTS en els centres assistencials. La certificació ha de ser efectuada per les escoles universitàries de treball social, fins a un màxim de 4,00 punts.

Per cada any acadèmic: 0,80.

Als efectes d’aquest barem, 1 any acadèmic equival a 9 mesos. En el supòsit que siguin menys mesos es farà la part proporcional.

—4  Coneixements de llengua catalana

Certificat equivalent al nivell C o superior de la Junta Permanent de Català o organisme equivalent: 2,00.

Barem de mèrits d’auxiliar d’infermeria per a la fase de concurs de trasllat

—1  Experiència professional (màxim 27,5 punts).

1.1  Per serveis prestats com auxiliar d’infermeria amb plaça en propietat a les institucions sanitàries de la Seguretat Social abans de la darrera adjudicació obtinguda mitjançant trasllat, concurs de mèrits o concurs oposició:

Per cada mes de treball: 0,03.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.1 no siguin d’institucions hospitalàries:

Per cada mes de treball: 0,03.

1.2  Per serveis prestats com a auxiliar d’infermeria en les institucions sanitàries de la Seguretat Social després de la darrera adjudicació, mitjançant trasllat, concurs de mèrits o concurs oposició:

Per cada mes de treball: 0,10.

Addicionalment, quan els serveis prestats a què fa referència l’apartat 1.2  no siguin d’institucions hospitalàries.

Per cada mes de treball: 0,10.

—2  Cursos de perfeccionament professional (màxim 13 punts)

2.1  Per cursos de perfeccionament adreçats a auxiliars d’infermeria que tinguin relació directa amb el lloc de treball pel qual concursa, autoritzats i/o organitzats pel Ministeri d’Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, escoles universitàries d’infermeria, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social, organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social, o qualsevol administració pública o entitats estrangeres acreditades per a la docència (segons les respectives lleis dels seus països).

2.2  També seran objecte de valoració els cursos de perfeccionament adreçats a auxiliars d’infermeria que tinguin relació directa amb el lloc de treball pel qual es concursa, organitzats pels col·legis i associacions professionals, sempre que estiguin finançats, autoritzats i/o acreditats pel Ministeri d’Educació i Ciència, departament corresponent de les comunitats autònomes, universitats, escoles universitàries d’infermeria, entitats gestores d’institucions sanitàries de la Seguretat Social i organismes autònoms docents dependents del Departament de Sanitat i Seguretat Social.

Per cada hora dels cursos dels apartats 2.1 i 2.2: 0,01, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

2.3  Cursos a distància.

Amb caràcter general, tots els cursos a distància s’hauran d’ajustar al que estableixen els apartats 2.1 o 2.2 d’aquest barem, i la seva valoració serà la següent:

Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,005 punts per cada hora, fins a un màxim de 200 hores per cada curs.

Els cursos a distància que no s’ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,25 punts per cada curs d’una durada no inferior a 100 hores.

—3  Altres activitats (fins a un màxim de 7,5 punts)

3.1  Treballs científics publicats, beques i/o aportacions a reunions científiques sempre que estiguin relacionats amb les tasques pròpies d’auxiliar d’infermeria, valorat lliurement pel tribunal, fins a un màxim de 2,50 punts.

3.2  Activitat de caràcter docent en cursos sanitaris que estiguin relacionats amb les tasques pròpies d’auxiliar d’infermeria, valorat lliurement pel tribunal, fins a un màxim de 2,50 punts.

3.3  Activitat de caràcter docent en les pràctiques de formació dels auxiliars d’infermeria en els centres assistencials. La certificació ha de ser efectuada per les escoles professionals, o bé pel responsable de formació del qual depengui el centre assistencial, fins a un màxim de 2,50 punts.

Per cada mes: 0,10.

—4  Coneixements de llengua catalana

Certificat equivalent al nivell B o superior de la Junta Permanent de Català o organisme equivalent: 2,00.

Barem de mèrits de medicina de família per a la fase de concurs oposició

—1  Formació universitària (màxim 7,50 punts)

1.1  Estudis de llicenciatura (màxim 4 punts).

a) Per cada matrícula d’honor: 4,00.

b) Per cada excel·lent: 3,00.

c) Per cada notable: 1,00.

La suma de les puntuacions es dividirà pel nombre d’assignatures de la carrera; s’expressaran els resultats amb els dos primers decimals obtinguts (no s’han de considerar assignatures susceptibles de valoració: religió, formació política, educació física i idiomes).

1.2  Grau de llicenciat (màxim 1,00 punt).

a) Grau de llicenciat amb aprovat o notable: 0,50.

b) Grau de llicenciat amb premi extraordinari o excel·lent: 1,00.

1.3  Doctorat (màxim 2,5 punts).

a) Pel fet d’haver superat les assignatures o cursos monogràfics de doctorat o disposar dels crèdits que permetin la presentació de la tesi doctoral: 0,50.

b) Grau de doctor: 1,00.

c) Grau de doctor cum laude o excel·lent: 2,00.

—2  Formació especialitzada (màxim 17,50 punts)

2.1  Formació com a especialista.

a) Pel fet d’haver completat el període de formació com a resident en l’especialitat de medicina familiar i comunitària, de conformitat amb el Reial decret 127/1984, d’11 de gener (BOE núm. 26, de 31.1.1984), o pel fet d’haver completat el període de formació com a resident en un centre estranger amb programa reconegut de docència per a postgraduats, en l’especialitat de medicina familiar i comunitària i amb títol convalidat pel Ministeri d’Educació i Ciència: 17,50.

Pel fet d’haver completat el període de formació com a resident en les especialitats de medicina interna, medicina preventiva i salut pública, d’acord amb la resolució del director general de l’Institut Català de la Salut de 31 d’octubre de 1990 (DOGC núm. 1364, de 7.11.1990), o per haver completat el període de formació com a resident en centre estranger amb programa reconegut de docència per a postgraduats en les esmentades especialitats i amb títol convalidat pel Ministeri d’Educació i Ciència: 8,00 punts.

Ídem en altres especialitats mèdiques: 4,00 punts.

b) Pel fet d’haver completat el període de formació en les escoles professionals legalment reconegudes en l’especialitat de medicina interna: 4,00 punts.

Ídem en altres especialitats mèdiques: 2,00.

c) Pel fet d’haver obtingut el títol de l’especialitat de medicina familiar i comunitària mitjançant l’aplicació de l’article 18 i les disposicions transitòries del Reial decret 127/1984, d’11 de gener (BOE núm. 26, de 31.1.1984): 3,00.

Ídem en les especialitats de medicina interna, medicina preventiva i salut pública: 2.00 punts.

Ídem en altres especialitats mèdiques: 1,00.

Les puntuacions obtingudes en el apartats 2.1.a), 2.1.b) i 2.1.c), s’exclouran entre elles quan es tracti de la mateixa especialitat i es computarà únicament la puntuació més alta assolida mitjançant l’aplicació dels apartats referits.

2.2  Pel fet d’haver superat el curs de perfeccionament per a l’obtenció del títol d’especialista en medicina familiar i comunitària a l’empara del Reial decret 264/1989, de 10 de febrer (BOE núm. 65, de 17.3.1989): 6,00 punts.

—3  Experiència professional (màxim 17,50 punts)

Serveis prestats.

a) Pels serveis prestats en les institucions sanitàries de la Seguretat Social com a metge de família d’equip d’atenció primària, de centre amb programa pilot d’atenció primària, d’unitats del programa docent de medicina familiar i comunitària, i sanitari local integrat en un equip d’atenció primària, per cada mes treballat: 0,24.

b) Pels serveis prestats en les institucions sanitàries de la Seguretat Social com a metge de família en les modalitats de: contingent i zona, sanitari local, serveis d’urgències o de reforç d’atenció continuada, per cada mes treballat: 0,19.

c) Pels serveis prestats com a metge general en institucions sanitàries dependents d’administracions públiques, amb excepció de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, per cada mes treballat: 0,10.

d) Pels serveis prestats com a facultatiu autoritzat per la Seguretat Social a l’empara de l’article 64.3 del Decret 3160/1966, de 3 de desembre, per cada mes treballat: 0,10.

e) Pels serveis prestats com a metge de família en institucions extrahospitalàries que formen part del sistema sanitari públic en atenció a la seva vinculació amb el Servei Català de la Salut, restant condicionada la seva valoració a la data inicial de vinculació de la institució extrahospitalària amb el Servei Català de la Salut, per cada mes treballat: 0,10.

En cap cas es comptarà dues o més vegades una acumulació de places quan aquestes s’hagin exercit dins un mateix període de temps.

En cas que la prestació de serveis sigui realitzada a temps parcial la certificació emesa haurà d’indicar l’equivalència en dies de jornada completa.

—4  Altres activitats (màxim 7,5 punts)

El tribunal valorarà de forma conjunta i fins al màxim de puntuació abans esmentada:

Els treballs científics publicats i les aportacions a reunions científiques relatius a l’atenció primària de salut.

Activitats d’ordenació, coordinació i planificació de serveis sanitaris.

Beques i premis que facin referència a la plaça a la qual s’opta.

Les activitats docents com a professor en cursos dirigits a professionals de l’atenció primària.

Estades a l’estranger relacionades amb la plaça a la qual s’opta.

Cursos d’administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries.

Màsters i diplomes de postgrau.

Apte en proves d’avaluació de la competència realitzades en organismes oficials i que no formin part del sistema d’avaluació dels especialistes en formació.

L’assistència a cursos relacionats amb la plaça a la qual s’opta, i fins al màxim que estableixi el tribunal. (Per cada hora: 0,005 punts).

Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,003 punts per cada hora.

Els cursos a distància que no s’ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,15 punts per cada curs d’una durada no inferior a 100 hores.

—5  Coneixements de llengua catalana

Certificat superior al nivell C de la Junta Permanent de Català o equivalent: 2,00.

—6  Les referències d’aquest barem a organismes de l’Estat espanyol s’entendran fetes als organismes equivalents dels restants estats membres de la Unió Europea, si s’escau. Els aspirants, els mèrits dels quals puguin estar inclosos en aquest apartat, hauran d’aportar els documents oficialment traduïts a qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya.

Barem de mèrits de pediatria per a la fase de concurs oposició

—1  Formació universitària (màxim 7,50 punts)

1.1  Estudis de llicenciatura (màxim 4 punts).

a) Per cada matrícula d’honor: 4,00.

b) Per cada excel·lent: 3,00.

c) Per cada notable: 1,00.

La suma de les puntuacions es dividirà pel nombre d’assignatures de la carrera; s’expressaran els resultats amb els dos primers decimals obtinguts (no s’han de considerar assignatures susceptibles de valoració: religió, formació política, educació física i idiomes).

1.2  Grau de llicenciat (màxim 1,00 punt).

a) Grau de llicenciat amb aprovat o notable: 0,50.

b) Grau de llicenciat amb premi extraordinari o excel·lent: 1,00.

1.3  Doctorat (màxim 2,5 punts).

a) Pel fet d’haver superat les assignatures o cursos monogràfics de doctorat o disposar dels crèdits que permetin la presentació de la tesi doctoral: 0,50.

b) Grau de doctor: 1,00.

c) Grau de doctor cum laude o excel·lent: 2,00.

—2  Formació especialitzada (màxim: 17,50 punts)

a) Pel fet d’haver completat el període de formació com a resident en l’especialitat de pediatria, d’acord amb la Resolució del director general de l’Institut Català de la Salut de 31 d’octubre de 1990 (DOGC núm. 1364, de 7.11.1990), o pel fet d’haver completat el període de formació com a resident en un centre estranger amb programa reconegut de docència per a postgraduats en l’especialitat de pediatria i amb títol convalidat pel Ministeri d’Educació i Ciència: 17,50.

b) Pel fet d’haver completat el període de formació en les escoles professionals legalment reconegudes en l’especialitat de pediatria: 10,00.

c) Pel fet d’haver obtingut el títol de l’especialitat de pediatria mitjançant l’aplicació de l’article 18 i les disposicions transitòries del Reial decret 127/1984, d’11 de gener (BOE núm. 26, de 31.1.1984): 6,00.

Les puntuacions obtingudes en els apartats 2.a), 2.b) i 2.c) s’exclouran entre elles i es computarà únicament la puntuació més alta assolida mitjançant l’aplicació dels apartats referits.

—3  Experiència professional (màxim 17,50 punts)

Serveis prestats.

a) Pels serveis prestats en institucions sanitàries de la Seguretat Social com a pediatre puericultor d’equip d’atenció primària, o de centre amb programa pilot d’atenció primària, per cada mes treballat: 0,24.

b) Pels serveis prestats en les institucions sanitàries de la Seguretat Social com a pediatre de contingent, o pediatre de reforç d’atenció continuada, per cada mes treballat: 0,19.

c) Pels serveis prestats com a pediatre puericultor en institucions sanitàries extrahospitalàries dependents d’administracions públiques, amb excepció de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, per cada mes treballat: 0,1.

d) Pels serveis prestats com a facultatiu autoritzat per la Seguretat Social a l’empara de l’article 64.3 del Decret 3160/1966, de 3 desembre, per cada mes treballat: 0,1.

e) Pels serveis prestats com a metge pediatre en institucions extrahospitalàries que formen part del sistema sanitari públic en atenció a la seva vinculació amb el Servei Català de la Salut, restant condicionada la seva valoració a la data inicial de la vinculació extrahospitalària amb el SCS, per cada mes: 0,10.

f) Pels serveis prestats com a metge especialista en serveis jerarquitzats de pediatria d’institucions tancades de la Seguretat Social, dels altres centres inclosos en la xarxa hospitalària d’utilització pública, o d’hospitals amb programa acreditat per a la docència de l’especialitat corresponent, per cada mes treballat: 0,05.

En cap cas es comptarà dues o més vegades una acumulació de places quan aquestes s’hagin exercit dins un mateix període de temps.

En cas que la prestació de serveis sigui realitzada a temps parcial la certificació emesa haurà d’indicar l’equivalència en dies de jornada completa.

—4  Altres activitats (màxim 7,5 punts)

El tribunal valorarà de manera conjunta i fins al màxim de puntuació abans esmentada:

Els treballs científics publicats i aportacions a reunions científiques relatius a l’atenció primària de salut.

Activitats d’ordenació, coordinació i planificació de serveis sanitaris.

Beques i premis que facin referència a la plaça a la qual s’opta.

Les activitats docents com a professor en cursos dirigits a professionals de l’atenció primària.

Cursos d’administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries.

Estades a l’estranger relacionades amb la plaça a la qual s’opta.

Màsters i diplomes de postgrau.

L’assistència a cursos relacionats amb la plaça a la qual s’opta, i fins al màxim que estableixi el tribunal (per cada hora: 0,005 punts).

Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,003 punts per cada hora.

Els cursos a distància que no s’ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,15 punts per cada curs d’una durada no inferior a 100 hores.

—5  Coneixements de llengua catalana

Certificat superior al nivell C de la Junta Permanent de Català o equivalent: 2,00.

—6  Les referències d’aquest barem a organismes de l’Estat espanyol s’entendran fetes als organismes equivalents dels restants estats membres de la Unió Europea, si s’escau. Els aspirants, els mèrits dels quals puguin estar inclosos en aquest apartat, hauran d’aportar els documents oficialment traduïts a qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya.

Barem de mèrits d’odontoestomatologia per a la fase de concurs oposició

—1  Formació universitària (màxim 7,50 punts)

1.1  Estudis de llicenciatura (màxim 4 punts).

a) Per cada matrícula d’honor: 4,00.

b) Per cada excel·lent: 3,00.

c) Per cada notable: 1,00.

La suma de les puntuacions es dividirà pel nombre d’assignatures de la carrera; s’expressaran els resultats amb els dos primers decimals obtinguts (no s’han de considerar assignatures susceptibles de valoració: religió, formació política, educació física i idiomes).

1.2  Grau de llicenciat (màxim 1,00 punt).

a) Grau de llicenciat amb aprovat o notable: 0,50.

b) Grau de llicenciat amb premi extraordinari o excel·lent: 1,00.

1.3  Doctorat (màxim 2,5 punts).

a) Pel fet d’haver superat les assignatures o cursos monogràfics de doctorat o disposar dels crèdits que permetin la presentació de la tesi doctoral: 0,50.

b) Grau de doctor: 1,00.

c) Grau de doctor cum laude o excel·lent: 2,00.

—2  Formació especialitzada (màxim 17,50 punts)

a) Metges que hagin completat el període de formació en les especialitats d’estomatologia i/o cirurgia maxil·lofacial com a resident d’acord amb la Resolució del director general de l’Institut Català de la Salut de 31 d’octubre de 1990 (DOGC núm. 1364, de 7.11.1990), o pel fet d’haver completat el període de formació com a resident en un centre estranger amb programa reconegut de docència per a postgraduats en l’especialitat que es tracti i amb títol convalidat pel Ministeri d’Educació i Ciència: 17,50.

b) Llicenciat en odontologia a l’empara de la Llei 10/1986, de 17 de març (BOE núm. 68, 20.3.1986), i professionals que hagin completat el període de formació en un centre de la UE, amb programa reconegut de docència en odontologia i amb títol convalidat pel Ministeri d’Educació i Ciència: 12,00.

c) Metges que hagin obtingut el títol de l’especialitat de cirurgia maxil·lofacial mitjançant l’aplicació de l’article 18 i la disposició transitòria 4 del Reial decret 127/1984: 6,00.

Les puntuacions obtingudes en els apartats 2.a), 2.b) i 2.c) s’exclouran entre elles i es computarà únicament la puntuació més alta assolida mitjançant l’aplicació dels apartats referits.

—3  Experiència professional (màxim 17,50 punts)

Serveis prestats.

a) Pels serveis prestats en les institucions sanitàries de la Seguretat Social com a odontòleg estomatòleg d’equip d’atenció primària, o de centre amb programa pilot d’atenció primària, per cada mes treballat: 0,24.

b) Pels serveis prestats en les institucions sanitàries de la Seguretat Social com a odontòleg estomatòleg d’institució oberta, per cada mes treballat: 0,19.

c) Pels serveis prestats com a odontòleg estomatòleg en institucions sanitàries extrahospitalàries dependents d’administracions públiques, amb excepció de les institucions sanitàries de la Seguretat Social, per cada mes treballat: 0,10.

d) Pels serveis prestats com a facultatiu autoritzat per la Seguretat Social a l’empara de l’article 64.3 del Decret 3160/1966, de 3 de desembre, per cada mes treballat: 0,10.

e) Pels serveis prestats com a odontòleg estomatòleg en institucions extrahospitalàries que formen part del sistema sanitari públic en atenció a la seva vinculació amb el Servei Català de la Salut, restant condicionada la seva valoració a la data inicial de vinculació de la institució extrahospitalària amb el Servei Català de la Salut, per cada mes treballat: 0,10.

f) Pels serveis prestats com a metge especialista en serveis jerarquitzats de cirurgia maxil·lofacial d’institucions tancades de la Seguretat Social, dels altres centres inclosos en la xarxa hospitalària d’utilització pública o d’hospitals amb programa acreditat per a la docència de l’especialitat corresponent, per cada mes treballat: 0,05.

En cap cas es comptarà dues o més vegades una acumulació de places quan aquestes s’hagin exercit dins un mateix període de temps.

En cas que la prestació de serveis sigui realitzada a temps parcial la certificació emesa haurà d’indicar l’equivalència en dies de jornada completa.

—4  Altres activitats (màxim 7,5 punts)

El tribunal valorarà de forma conjunta i fins al màxim de 7,50 punts:

Els treballs científics publicats i aportacions a reunions científiques relatius a l’atenció primària de salut.

Activitats d’ordenació, coordinació i planificació de serveis sanitaris.

Beques i premis que facin referència a la plaça a la qual s’opta.

Les activitats docents com a professor en cursos dirigits a professionals de l’atenció primària.

Estades a l’estranger relacionades amb plaça a la qual s’opta.

Cursos d’administració i gestió adreçats específicament a àrees sanitàries.

Màsters i diplomes de postgrau.

L’assistència a cursos de perfeccionament adreçats a odontòlegs estomatòlegs, relacionats amb la plaça a la qual s’opta, i fins al màxim que estableixi el tribunal (per cada hora: 0,005 punts). En aquest apartat solament es valoraran els cursos impartits per entitats docents i/o assistencials de reconegut prestigi.

Els cursos a distància que requereixin superar una prova presencial final seran valorats amb 0,003 punts per cada hora.

Els cursos a distància que no s’ajustin al que preveu el paràgraf anterior seran valorats amb 0,15 punts per cada curs d’una durada no inferior a 100 hores.

—5  Coneixements de llengua catalana

Certificat superior al nivell C de la Junta Permanent de Català o equivalent: 2,00.

—6  Les referències d’aquest barem a organismes de l’Estat espanyol s’entendran fetes als organismes equivalents dels restants estats membres de la Unió Europea, si s’escau. Els aspirants, els mèrits dels quals puguin estar inclosos en aquest apartat, hauran d’aportar els documents oficialment traduïts a qualsevol de les dues llengües oficials a Catalunya.

Annex 4

Temari de medicina de família

Atenció primària de salut

Tema 1

Atenció primària de salut. Definicions. Elements conceptuals. Situació a l’Estat espanyol, a Catalunya i situació internacional.

Tema 2

Centre i equip de salut. Definicions, funcions, activitats i organització. Funcions del director i de la resta de membres de l’equip.

Tema 3

L’organització del treball a les consultes.

Tema 4

L’atenció sociosanitària i domiciliària.

Tema 5

Les relacions i comunicacions amb el nivell d’atenció especialitzada i amb altres institucions i centres.

Tema 6

L’orientació comunitària a l’APS. La participació de la comunitat.

Tema 7

L’anàlisi de salut de la comunitat. Fonts i tipus de dades. Indicadors. Necessitats de salut, demandes i ofertes de serveis.

Tema 8

L’enfocament familiar de l’APS. El cicle vital familiar. Disfunció familiar i malaltia. Intervenció familiar.

Tema 9

Aplicacions de la demografia a l’APS.

Tema 10

Economia de la salut. Finançament, gestió i provisió de serveis sanitaris.

Tema 11

Història clínica i sistemes de registre a l’APS.

Tema 12

Sistemes d’informació i APS.

Tema 13

Garantia de qualitat a l’APS. Conceptes bàsics.

Tema 14

Docència a l’APS. Formació continuada de l’equip.

Tema 15

Recerca a l’APS. Aspectes metodològics i ètics. Utilització de les fonts d’informació. L’elaboració d’un treball científic.

Tema 16

La priorització de les tasques en APS. Metodologia. Recursos. Equitat. Eficàcia, efectivitat i eficiència.

Tema 17

Planificació, programació i avaluació a l’APS.

Tema 18

El procés de presa de decisions. Elaboració d’hipòtesis diagnòstiques. Protocol·lització de l’assistència a l’APS.

Tema 19

El procés de seguiment dels malalts. Els problemes del compliment.

Tema 20

Tècniques diagnòstiques d’aplicació a l’APS.

Tema 21

Bases per a la utilització racional dels medicaments a l’APS. Les prescripcions repetides.

Tema 22

Conceptes d’estadística aplicada.

Tema 23

Epidemiologia i APS. Tipus d’estudis. Indicadors. Taxes.

Tema 24

Factors de risc. Definicions. Factors de risc principals en els països desenvolupats. Factors de risc en les diferents etapes vitals. Riscos mediambientals i laborals. Malalties professionals.

Tema 25

Intervencions sobre els factors de risc. Estratègies.

Tema 26

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia a l’APS. Conceptes. Organització. Criteris de priorització dels programes i activitats. Validesa interna i externa de les proves de cribratge.

Tema 27

Activitats de promoció i prevenció en els diferents grups d’edat i sexe. Els grups d’alt risc.

Tema 28

Prevenció d’accidents. Rehabilitació en l’APS.

Tema 29

Educació sanitària.

Tema 30

Immunitzacions sistemàtiques i no sistemàtiques.

Tema 31

L’atenció a l’embaràs i part no complicats. Motius de derivació. Educació maternal.

Tema 32

Planificació familiar.

Tema 33

Principis de dietètica aplicada.

Tema 34

Malalties cardiovasculars més importants a l’APS. Hipertensió arterial.

Tema 35

Problemes de l’aparell respiratori. Tuberculosi. Malaltia pulmonar obstructiva crònica. Asma.

Tema 36

Problemes de l’aparell digestiu. Ulcus pèptic i càncer gàstric. Patologia colorectal i anal. Hepatitis. Hepatopaties cròniques.

Tema 37

Problemes de salut mental. Ansietat. Depressió. Trastorns somatoformes. Trastorns adaptatius. Trastorns de la son i de la personalitat.

Tema 38

Problemes neurològics. Cefalea. Vertígens. Malalties del sistema extrapiramidal. Malalties cerebrovasculars. Epilèpsies. Demències.

Tema 39

Problemes dermatològics. Diagnòstic i tractament de les lesions i problemes dermatològics més freqüents. Càncer de pell.

Tema 40

Problemes hematològics. Anèmies. Leucèmies. Limfomes. Mielomes. Alteracions de la coagulació.

Tema 41

Alcoholisme, tabaquisme i altres drogodependències.

Tema 42

Problemes endocrinometabòlics. Diabetis mellitus. Obesitat. Dislipèmies. Disfunció tiroïdal i paratiroïdal. Alteracions del desenvolupament i del creixement.

Tema 43

Problemes otorinolaringològics més habituals a l’APS.

Tema 44

Problemes oftalmològics més habituals a l’APS.

Tema 45

Sida. El programa de la sida a Catalunya.

Tema 46

Malalties de transmissió sexual.

Tema 47

Infeccions habituals en l’APS.

Tema 48

Problemes osteoarticulars. Artrosi. Poloartritis i monoartritis. Artritis reumatoidea. Gota. Osteoporosi.

Tema 49

Problemes nefrourològics. Litiasi. Infecció nefrourològica. Patologia prostàtica. Insuficiència renal crònica.

Tema 50

Patologia ginecològica. Càncer ginecològic i de mama.

Tema 51

Altres neoplàsies d’alta prevalença.

Tema 52

Urgències en l’APS. Intoxicacions.

Tema 53

Problemes de salut més habituals a la infància i adolescència.

Tema 54

L’atenció al vell.

Tema 55

Cures pal·liatives. El malalt terminal.

Tema 56

Entrevista clínica en l’atenció primària de salut. La comunicació metge malalt.

Temari de pediatria

Atenció primària de salut

Tema 1

Definició dels objectius de l’atenció de la salut. Elements conceptuals de l’atenció primària de la salut. La declaració d’Edimburg (1988).

Tema 2

Funcions i activitats de l’equip d’atenció primària. Unitats assistencials. El treball en equip en l’atenció primària de salut. Organització i objectius. El treball interdisciplinari.

Tema 3

Orientació comunitària de l’atenció primària de salut: bases conceptuals. Diagnòstic comunitari. Participació de la comunitat.

Tema 4

Conceptes bàsics de bioestadística. Conceptes bàsics d’epidemiologia.

Tema 5

Concepte de demografia sanitària. Estudi de les poblacions. Aplicacions en l’àmbit de l’atenció primària de la salut.

Tema 6

Planificació i programació en sanitat. Identificació de problemes, necessitats i establiment de prioritats. Definició d’objectius i activitats. Recursos. Avaluació. Eficàcia. Efectivitat. Eficiència.

Tema 7

Els programes de salut en l’àmbit de l’atenció primària. Metodologia per a la seva elaboració.

Tema 8

Conceptes bàsics de l’economia de la salut.

Tema 9

Promoció de la salut. Educació sanitària. Elements generals d’educació sanitària en l’atenció primària. Disseny de programes d’educació sanitària. Conducta humana i salut.

Tema 10

La informació sanitària: sistemes de registre a l’atenció primària. Utilitat de les dades a l’atenció primària de salut.

Tema 11

La història clínica pediàtrica a l’atenció primària. Aplicació de la informàtica a l’atenció primària. Informació codificada.

Tema 12

Els protocols d’atenció primària: metodologia d’elaboració. Aplicació a l’atenció primària pediàtrica.

Tema 13

Avaluació i garantia de qualitat en l’atenció primària: concepte i metodologia.

Tema 14

Prevenció de les malalties en atenció primària. Prevenció primària, secundària i terciària.

Tema 15

La coordinació dels serveis sociosanitaris de referència de l’àrea bàsica de salut. Objectius. Nivells de coordinació.

Tema 16

Salut mental. Centre d’atenció primària de psiquiatria. Centre d’atenció primària infantil de psiquiatria (CAPIP). Centres d’atenció precoç.

Tema 17

La docència i la recerca des de l’atenció primària. Metodologia per al disseny i l’elaboració d’un treball científic.

Tema 18

La formació pediàtrica continuada dins el sistema sanitari de salut.

Pediatria en l’atenció primària

Tema 19

Vacunes sistemàtiques i no sistemàtiques. Calendari vacunal.

Tema 20

Prevenció de les malalties transmissibles. Prevenció d’exposició de les malalties infeccioses més freqüents: el risc infecciós a la llar d’infants. Quimioprofilaxi de la malaltia meningocòccica. Quimioprofilaxi de la tuberculosi.

Tema 21

Identificació de factors de risc físics, psíquics i socials.

Tema 22

Prevenció i control, des de la infància, de malalties cròniques i factors de risc d’alta prevalença: obesitat, càries, hipercolesterolèmia, hipertensió, tabaquisme i altes drogodependències.

Tema 23

Prevenció d’accidents: a la llar, a la llar d’infants i a l’escola. Circulació. Intoxicacions.

Tema 24

Urgències en l’àmbit de l’atenció primària pediàtrica. Actuacions, tractaments i connexions en cas d’emergències i de patologia aguda.

Tema 25

La consulta prenatal. Els aspectes familiars i la seva consideració. El diagnòstic prenatal. Medicaments teratògens.

Tema 26

Exploració del nadó. Exploració neurològica. Atencions primàries del nadó.

Tema 27

Exploració i seguiment del creixement i desenvolupament físic del lactant, nen i adolescent, periodicitat, sistemàtica i educació sanitària.

Tema 28

Tècniques de cribratge: metabòlic, visual, auditiu, infecciós, ortopèdic i tumoral.

Tema 29

Higiene general del nen i de l’adolescent. Adquisició d’hàbits saludables.

Tema 30

Higiene mental: normes educatives bàsiques. Actituds preventives davant dels trastorns de conducta, problemes d’esfínters, gelosia, fracàs escolar, etc. Educació sexual del nen petit i de l’escolar. Joc i ocupació del lleure.

Tema 31

Alimentació i nutrició: alletament matern. Substàncies tòxiques que poden passar a la llet materna. Lactància artificial. Alimentació diversificada del lactant. Alimentació de l’escolar i de l’adolescent.

Tema 32

Desenvolupament psicomotriu: evolució i seguiment. Signes d’alerta. Desenvolupament psicològic normal del lactant i del nen. Psicologia normal de l’adolescent.

Tema 33

Problemes psicològics més freqüents del nen i de l’adolescent, trastorns de conducta i de comunicació, hipercinèsia, fòbies escolars, anorèxia nerviosa, trastorns depressius.

Tema 34

Problemàtica psicològica del nen malalt crònic i del nen deficient i de la seva família.

Tema 35

Malalties psicosomàtiques més habituals i el seu abordatge: dolor abdominal i recidivant, cefalàlgies tensionals, precordàlgies.

Tema 36

Neonatologia. Signes d’alarma de: insuficiència respiratòria, hemorràgia, icterícia, sèpsia, oclusió intestinal, malformació de vies urinàries, afecció neurològica. Despistatge de malformacions. Actitud davant un buf cardíac. Diagnòstic i seguiment dels traumes obstètrics més freqüents: cefalohematoma, fractura de clavícula, paràlisi branquial i facial. Patologia lleu habitual, crosta làctia, conjuntivitis, obstrucció del conducte lacrimal, muguet, omfalitis lleu, granuloma umbilical, dermatitis dels bolquers.

Tema 37

Malalties infeccioses. Malalties exantemàtiques. Altres infeccions i infeccions bacterianes, víriques i parasitàries. Febre.

Tema 38

ORL. Rinitis. Adenoïditis. Sinusitis. Faringitis. Amigdalitis. Laringitis. Otitis. Otitis serosa. Sospita precoç de la sordesa.

Tema 39

Aparell respiratori. Bronquitis aguda. Bronquitis recidivants. Asma bronquial. Pneumònies. Pleuritis. Tuberculosi. Diagnòstic diferencial de la tos persistent.

Tema 40

Aparell circulatori. Signes de sospita en les cardiopaties congènites. Buf funcional. Profilaxi de l’endocarditis bacteriana. Pericarditis.

Tema 41

Aparell digestiu. Els vòmits del lactant. Gastroenteritis aguda. Diarrea crònica, intoleràncies i al·lèrgies alimentàries. Parasitosi intestinal. Restrenyiment. Dolor abdominal recurrent. Abdomen agut. Hèrnies. Hepatitis.

Tema 42

Aparell genitourinari. Infecció urinària. Reflux vesicouretral. Diagnòstic diferencial de les hematúries i de les proteïnúries. Balanitis. Fimosi. Hipoespàdies. Hidrocele. Criptorquídia. Escrot agut. Varicocele. Bulbovaginitis. Sinèquia de llavis menors. Dismenorrea.

Tema 43

Dermatologia. Èczema atòpic. Dermatitis seborreica. Urticària. Impetigen. Micosis: candidiasi i tinyes. Herpes simple. Herpes zòster. Berrugues. Mol·luscum contagiós. Pitidiasi rosàcia. Acne juvenil. Psoriasi. Sarna. Pediculosi. Manifestacions cutànies de malalties sistemàtiques. Alopècia. Eritema solar. Angiomes. Nevus pigmentaris.

Tema 44

Oftalmologia. Conjuntivitis infeccioses i al·lèrgiques. Dacriocistitis. Blefaritis. Mussol. Estrabisme. Ambliopia. Actitud davant d’un traumatisme ocular. Glaucoma i cataracta congènita. Exploració del fons de l’ull.

Tema 45

Odontoestomatologia. Higiene bucal. Càries i malaltia periodontal. Malposició i maloclusió dental. Gingivits i estomatitis. Actitud davant d’un traumatisme de les dents.

Tema 46

Aparell locomotor. Anomalies de les extremitats inferiors en la primera infància. Torticoli. Diagnòstic de la luxació congènita del maluc. Pronació dolorosa. La coixesa en el nen. Escoliosi. Lesions osteotendinoses del preadolescent i de l’adolescent. Artritis gonocòccica de l’adolescent. Primers auxilis en traumatologia bàsica.

Tema 47

Neurologia. Exploració neurològica. Cefalàlgies. Convulsions. Síndrome d’hipertensió endocranial. Diagnòstic clínic de les meningitis.

Tema 48

Hematologia. Anèmies ferropèniques. Leucèmies. Talassèmia. Diagnòstic diferencial de les anèmies en el nen. Signes de sospita i detecció de les coagulopaties. Diagnòstic diferencial de les adenopaties.

Tema 49

Oncologia. Detecció precoç del càncer. Massa abdominal.

Tema 50

Endocrinologia. Anormalitats del pes, de la talla i de l’inici puberal. Telàrquia. Diabetis. Goll.

Tema 51

Proves de laboratori i exàmens complementaris més freqüents en l’àmbit de l’atenció primària pediàtrica. Altres problemes de freqüent consulta en atenció primària pediàtrica: el còlic del lactant. El nen que "no menja". Trastorns de la son. Enuresi.

Tema 52

Atenció extrahospitalària del nen i adolescent amb malalties cròniques i del nen i adolescent amb deficiències físiques i mentals. Seguiment i suport familiar i social del nen amb càncer, sida pediàtric, síndrome de Down i altres cromosomopaties i espina bífida.

Tema 53

Comportament social i sexual de l’adolescent: drogodependències. Prevenció dels principals trastorns de l’esfera afectiva i sexual. Malalties de transmissió sexual. Contracepció en els adolescents. Embaràs de l’adolescent: suport personal i familiar. Aspectes ètics i condicions de l’entrevista en la relació entre el pediatre i l’adolescent.

Tema 54

Maltractaments infantils: sospita, detecció, intervenció i derivació del maltractament familiar, institucional i social. Interrelació amb altres professionals i recomanacions d’actuació.

Tema 55

L’ús de medicaments en pediatria extrahospitalària: farmacologia, mecanisme d’acció, indicacions, contraindicacions i interaccions medicamentoses, dosificació i formes d’administració dels medicaments més freqüentment utilitzats.

Temari d’odontoestomatologia

Tema 1

Processos neoformatius dentaris. Concepte. Classificació: dentinaris, polpars, cimentaris.

Tema 2

Càries dental. Concepte, etiologia, patogènia, histopatologia clínica, formes clíniques, diagnòstic, pronòstic, tractament.

Tema 3

Patologia pulpar. Pulpitis reversibles i irreversibles. Necrosi pulpar. Patologia periapical.

Tema 4

Traumatologia dentaria. Concepte, classificació: lesions immediates, lesions tardanes.

Tema 5

Bases biològiques per a la restauració dental. Tractament del complex dentinopulpar. Prevenció i control de la iatrogènia en operatòria dental.

Tema 6

Tractaments conservadors del complex dentinopulpar.

Tema 7

Operatòria dental en dents vitals. Tècnica seqüencial segons el material emprat.

Tema 8

Endodòncia: tècnica seqüencial segons la morfopatologia. Accidents i complicacions.

Tema 9

Reconstrucció coronària de la dent endodonciada. Concepte d’ancoratge intraradicular. Tècniques de reconstrucció coronària i de monyó artificial.

Tema 10

La intervenció quirúrgica. Estudis preoperatoris. Temps operatoris en cirurgia bucal. Hemostàsia. Indicacions de les diferents tècniques anestèsiques en cirurgia bucal.

Tema 11

Exodòncia. Indicacions i contraindicacions. Instrumental d’exodòncia i el seu ús. Extracció de dents permanents en el maxil·lar superior i en la mandíbula. Tractament i pautes de conducta després de l’extracció dentària.

Tema 12

Exodòncia de restes radiculars. Extraccions dentàries complexes. Exodòncia quirúrgica. Odontosecció: tècniques i indicacions.

Tema 13

Extracció de dents erupcionades en posició ectòpica. Exodòncies múltiples. Alveoloplàstia. Pròtesi immediata. Extracció de dents deciduals.

Tema 14

Accidents i complicacions de l’extracció dentària.

Tema 15

Dents incloses: cordals, canines i d’altres, estudi clínic i radiològic. Patologia, clínica i tractament del tercer molar inclosa. Tractament ortodòntic quirúrgic de les dents incloses.

Tema 16

Infecció odontògena. Concepte, etiologia, bacteriològica clínica, vies de propagació, quadres clínics, complicacions sèptiques, tractament.

Tema 17

Cirurgia periapical. Indicacions. Tècniques quirúrgiques.

Tema 18

Quists dels maxil·lars. Quists odontogènics. Quists no odontogènics. Pseudoquists.

Tema 19

Cirurgia prepotètica. Cirurgia dels teixits tous i dels ossos maxil·lars. Vestibuloplàstia. Conceptes bàsics d’implantologia oral.

Tema 20

Traumatismes alveolodentaris i dels maxil·lars.

Tema 21

Cirurgia ortognàtica. Estudis diagnòstics i pautes de tractament.

Tema 22

Materials dentals: conceptes bàsics. Propietats fisicoquímiques i biològiques. Aplicacions clíniques.

Tema 23

Diagnòstic per la imatge en odontologia: radiologia, ecografia, ressonància magnètica. Diagnòstic i diagnòstic diferencial dels processos dentaris, ossis i dels teixits tous de l’aparell estomatognàtic.

Tema 24

Tècniques radiològiques d’ús comú en odontologia. Normes de protecció radiològica.

Tema 25

Lesions premalignes de la cavitat bucal. Càncer bucal, diagnòstic i prevenció. Malalties víriques de repercussió en odontologia: herpes i sida. Candidiasi oral. Malalties ampollars i aftoses.

Tema 26

Malalties funcionals infeccioses i tumorals de les glàndules salivars. Sialolitiasi.

Tema 27

Lesions hiperplàsiques de la cavitat bucal.

Tema 28

Malalties sistemàtiques de repercussió a la cavitat bucal.

Tema 29

Etiologia i histopatogènia de les malalties periodòntiques. Epidemiologia. Factors de risc.

Tema 30

Classificació de les malalties periodòntiques: gingivitis, periodontitis, lesions agudes. Malalties sistemàtiques en repercussió periodontal. Exploració, diagnòstic i diagnòstic diferencial de les malalties periodòntiques. Patologia endoperiodòntica. Trauma oclusiu i malalties periodòntiques, diagnòstic diferencial.

Tema 31

Prevenció i control, mecànic i químic, de la placa bacteriana. Motivació del pacient periodontal.

Tema 32

Tractament periodòntic no quirúrgic. Avaluació.

Tema 33

Tractament periodòntic quirúrgic. Indicacions i contraindicacions. Tècniques resectives. Tractament per a cicatrització. Tractament per a nova inserció. Cirurgia mucogingival, plàstica i reconstructiva. Manteniment periodòntic de suport.

Tema 34

Prevenció i control de les infeccions creuades en el gabinet odontològic. Tècniques de barrera. Asèpsia. Esterilització. Indicacions i metodologia.

Tema 35

Fisiopatologia, clínica, exploració, diagnòstic i tractament de la disfunció craniomandibular.

Tema 36

Diagnòstic, pronòstic i pla de tractament en pròtesi. Presa d’impressions. Registre de les relacions intermaxil·lars. Remuntatge, ajustatge i correccions de la pròtesi dental.

Tema 37

Disseny de la pròtesi parcial i total amovible. Disseny en pròtesi fixa.

Tema 38

Actitud del nen en la consulta odontològica. Tècniques de maneig de conducta en odontopediatria.

Tema 39

Restauració de les dents temporals.

Tema 40

Mantenidors d’espai. Tractament ortodòncic preventiu.

Tema 41

Erupció dentària. Cronologia i alteracions.

Tema 42

Creixement i desenvolupament craniofacial en el nen. Normalitat i patologia.

Tema 43

Maloclusions. Concepte, etiopatogènia: factors locals, factors generals i hàbits.

Tema 44

Diagnòstic i pla de tractament en ortodòncia.

Tema 45

Terapèutica ortodòncica amb plaques actives i aparells funcionals.

Tema 46

Terapèutica ortodòncica amb aparells fixos.

Tema 47

Retenció i recidiva dels moviments dentaris.

Tema 48

Determinants de la salut. Història de la malaltia. Nivells de prevenció.

Tema 49

Concepte d’odontologia preventiva i comunitària, assenyalant les seves diferències.

Tema 50

Importància de l’epidemiologia en odontologia comunitària. Principals tipus d’estudis epidemiològics. Metodologia de les enquestes de salut bucodental.

Tema 51

Detecció dels riscs de càries i malalties periodòntiques.

Tema 52

Pla de salut de Catalunya. Objectius, activitats i recursos en salut bucodental. Intervencions sanitàries que es porten a terme.

Tema 53

Mecanismes preventius del fluor. Tècniques d’administració. Administració per via sistemàtica i per via tòpica. Mètode d’aplicació professional i d’autoaplicació.

Tema 54

Segellament de fissures. Bases científiques. Indicacions i tècnica.

Tema 55

Concepte actual d’educació sanitària. Importància en odontologia i hàbits positius per a la salut bucodental. Consells dietètics.

Tema 56

Concepte d’atenció primària. Tasques de l’odontòleg a l’equip d’atenció primària.

Tema 57

Urgències en odontologia.

Tema 58

Funció social de l’odontòleg. Deontologia professional.

Temari de diplomat en infermeria/ats

Organització a l’APS

Tema 1

Pla de salut de Catalunya.

Tema 2

Orientació comunitària a l’atenció primària de salut. La participació de la comunitat. Aportació específica d’infermeria.

Tema 3

Els programes de salut en l’àmbit de l’Atenció Primària. Metodologia d’elaboració. Priorització de les tasques en atenció primària de salut. Necessitats de salut. Demandes i ofertes de serveis. Protocol·lització en Atenció Primària.

Tema 4

Política de qualitat a l’atenció primària de salut. Concepte i metodologia. Conceptes d’equitat, eficiència i efectivitat.

Tema 5

Centre i equip d’atenció primària: definicions, activitats i organització. El treball interdisciplinari: organització i objectius. Coordinació entre els diferents nivells assistencials. Docència en Atenció Primària.

Temes generals

Tema 6

Estadística descriptiva i inferencial. Aplicacions sanitàries.

Tema 7

Epidemiologia i atenció primària de salut. Tipus d’estudis. Indicadors. Mesures en epidemiologia.

Tema 8

Recerca a l’atenció primària de salut. Metodologia per al disseny i l’elaboració d’un treball científic. Estudis observacionals i experimentals.

Tema 9

Educació sanitària. Elements generals de l’educació sanitària a l’atenció primària de salut. Disseny de programes d’educació sanitària.

Tema 10

Principis de dietètica aplicada. Necessitats nutricionals. Composició i conservació dels aliments.

Tema 11

Entrevista clínica.

Tema 12

Sistemes de registre a l’atenció primària de salut. Història Clínica d’Atenció Primària. Full de valoració d’infermeria. Full de planificació de cures.

Tema 13

Higiene laboral. Riscos professionals. Malalties professionals.

Tema 14

Immunitzacions sistemàtiques i no sistemàtiques: calendari vacunal. Composició, administració i conservació de les vacunes.

Tema 15

Cribratges i exàmens de salut. Validesa interna de les proves diagnòstiques. Sensibilitat. Especificitat. Valor predictiu.

Tema 16

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia en Atenció Primària: prevenció primària, secundària i terciària. Criteris de priorització dels programes i activitats.

Tema 17

Factors de risc en les diferents etapes vitals. Riscos medioambientals i laborals. Intervencions sobre els factors de risc. Estratègies.

Metodologia de l’atenció d’infermeria

Tema 18

Models conceptuals d’infermeria.

Tema 19

Procés d’atenció d’infermeria. Concepte i metodologia.

Tema 20

Diagnòstics infermers (NANDA). Conceptes, classificació i descripció. Plans de cures estandarditzats.

Atenció d’infermeria al nen i a l’adolescent

Tema 21

Programa d’atenció al nen i a l’adolescent sa: organització i activitats.

Tema 22

Atenció d’infermeria en atenció primària de salut al nen i a l’adolescent en les principals malalties que els afecten. Plans de cures estandarditzades.

Tema 23

Característiques de les etapes evolutives en la infància i l’adolescència. Desenvolupament físic, psíquic i social.

Tema 24

Alimentació i nutrició a la infància i a l’adolescència: alletament matern i lactància artificial. Diversificació de l’alimentació i adquisició de l’hàbit. Alimentació equilibrada des de la primera infància fins a l’adolescència.

Tema 25

Risc de lesions a la infància i a l’adolescència. Principals mesures preventives que cal aplicar a cada edat. Promoció de la salut. Adquisició d’hàbits saludables a cada edat.

Tema 26

La càries dental. Grups de risc. Prevenció i educació sanitària. Utilització del fluor.

Tema 27

Salut escolar. Aspectes preventius i educació sanitària a l’escola.

Atenció d’infermeria a l’adult

Tema 28

Aspectes generals de les malalties de transmissió sexual.

Tema 29

Salut mental en atenció primària de salut.

Tema 30

Atenció a les drogodependències a l’atenció primària de salut.

Tema 31

Tabaquisme a l’atenció primària de salut.

Tema 32

Consum excessiu d’alcohol.

Tema 33

VIH (sida). Consell assistit. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.

Tema 34

Obesitat. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.

Tema 35

La hipertensió arterial (HTA). Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.

Tema 36

Malaltia pulmonar obstructiva crònica. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.

Tema 37

Diabetis mellitus. Valoració de necessitats, educació sanitària i seguiment.

Tema 38

Urgències, emergències i situacions crítiques en atenció primària.

Atenció d’infermeria a la gent gran

Tema 39

Característiques del procés d’envelliment: físiques, psíquiques i socials.

Tema 40

Seguiment, actuació en les alteracions que es produeixen en el procés d’envelliment (Alzheimer i demències).

Atenció domiciliària d’infermeria

Tema 41

Principals patologies cròniques. Valoració específica en el domicili: malalt, cuidadors i entorn físic; riscos de la llar.

Tema 42

Malalt terminal. Cures pal·liatives i procés de dol.

Temari d’assistents socials

Organització sanitària

Tema 1

El sistema espanyol de la Seguretat Social. Principis informadors. Afiliació i cotització. Fins de la Seguretat Social. Acció protectora. Continguts coberts. Règims especials.

Tema 2

Incapacitat temporal. Concepte, causes que la motiven. Prestació econòmica. Naixement, durada i extinció del dret de subsidi.

Tema 3

Incapacitat permanent. Grau d’incapacitat. Prestació econòmica. Temps de carència. Incompatibilitat.

Tema 4

Jubilació. Concepte i requisits. Quantia de les pensions. Mort i supervivència. Prestacions subjectes causants i beneficiaris. Altres tipus de prestacions (prestació per fill a càrrec, SOVI, etc.).

Tema 5

Pensions no contributives.

Tema 6

Assistència sanitària universal.

Tema 7

Atur. Nivell contributiu. Nivell assistencial.

Tema 8

El Pla de salut de Catalunya.

Organització social

Tema 9

Marc legal dels serveis socials a Catalunya.

Tema 10

Deontologia i ètica professional. Els codis d’ètica en el treball social. En relació amb l’usuari, amb les institucions i amb altres professionals.

Tema 11

Els recursos socials. Unitats bàsiques d’atenció primària (UBAP). La xarxa de serveis i equipaments especialitzats. La coordinació interinstitucional.

Tema 12

Concepte de voluntariat. Els recursos socials informals. El veïnat. Les associacions cíviques. Les associacions i els grups d’ajut mutu en relació amb certes malalties (diabetis, esclerosi múltiple, càncer, etc.).

Atenció primària de salut

Tema 13

Definició dels objectius de l’atenció primària de salut. Elements conceptuals.

Tema 14

El treball en equip en l’atenció primària de salut. Organització i objectius. El treball interdisciplinari.

Tema 15

El paper del treballador social dins el marc conceptual de l’atenció primària de salut.

Tema 16

Orientació comunitària de l’atenció primària de salut: bases conceptuals. La participació de la comunitat.

Tema 17

Definició i conceptes bàsics d’educació sanitària. Mètodes d’educació sanitària.

Tema 18

Promoció de la salut i prevenció de la malaltia en atenció primària: prevenció primària, secundària i terciària.

Tema 19

Recerca a l’atenció primària de salut. Metodologia per al disseny i l’elaboració d’un treball científic.

Tema 20

Epidemiologia: concepte de demografia sanitària. Estudi de les poblacions. Aplicacions en l’àmbit de l’atenció primària de salut.

Tema 21

Estadística. Aplicacions sanitàries.

Tema 22

Els programes de salut. Metodologia per a la seva elaboració. La planificació, l’execució i l’avaluació de resultats. Aplicació de programes de salut: atenció domiciliària i nen sa.

Tema 23

Els protocols d’atenció primària de salut. Metodologia d’elaboració.

Tema 24

Millora de qualitat en l’atenció primària de salut. Concepte i metodologia. Conceptes d’equitat, eficàcia, eficiència i efectivitat.

Tema 25

Infància i adolescència. Diferents nivells assistencials. Protecció de la infància i l’adolescència en risc.

Tema 26

Disminuïts. Centres de valoració, recursos i prestacions.

Tema 27

Gent gran. Diferents nivells de recursos assistencials. Recursos alternatius a l’internament.

Tema 28

Dona. Problemàtica específica. Planificació familiar i sexualitat.

Tema 29

Atenció a les addicions. Tipus i recursos.

Tema 30

Atenció al malalt terminal. Abordatge social de les cures pal·liatives.

Tema 31

El model d’atenció sociosanitària de Catalunya. El programa Vida als anys.

Tema 32

Atenció al malalt afectat per trastorns cognitius i de la conducta. Processos d’incapacitació.

Tema 33

Salut mental. Centres per adults i infants.

Tema 34

La historia clínica d’atenció primària (HCAP).

Tema 35

L’atenció individualitzada i familiar. Concepte, objectius, tècniques, instruments, àmbits d’actuació. Models d’intervenció.

Tema 36

L’entrevista com a tècnica de treball social. Bases conceptuals. Diferents tipus d’entrevista.

Tema 37

El treball social en grups. Bases conceptuals. Tècniques de treball social en grups. Tipus de grup.

Tema 38

El treball social i la comunitat. Metodologia, tècniques i instruments. Formes i nivells de participació de la comunitat.

Tema 39

La coordinació entre diferents nivells assistencials.

Temari d’auxiliar d’infermeria de primària

Tema 1

L’Institut Català de la Salut. Estructura i competències. Decret 276/2001 de 23 d’octubre, de reestructuració de l’Institut Català de la Salut (DOGC núm. 3506, de 5.11.2001).

Tema 2

La reforma de l’atenció primària de salut. El Decret 84/1985, de 21 de març (DOGC núm. 527 (1), de 10.4.1985). Les àrees bàsiques de salut. Els equips d’atenció primària. Decret 129/1990, de 28 de maig (DOGC núm. 1301, de 6.6.1990). El Decret 104/1998, de 28 d’abril (DOGC núm. 2631, de 4.5.1998). El Decret 277/2001, de 23 d’octubre, pel qual es regulen les estructures de direcció, gestió i administració de les institucions sanitàries en l’àmbit de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (DOGC núm. 3506, de 5.11.2001).

Tema 3

L’Ordre de 6 de maig de 1990, d’aprovació del reglament marc de funcionament dels equips d’atenció primària.

Tema 4

L’Ordre de 10 de juny de 1997, sobre fixació de criteris per a la determinació dels recursos humans dels equips d’atenció primària.

Tema 5

L’Estatut de personal sanitari no facultatiu de la Seguretat Social, funcions, drets, deures, règim disciplinari.

Tema 6

El Pla de salut de Catalunya.

Tema 7

Residus sanitaris: tipus i grups de residus sanitaris generats en els centres. Classificació i tractament.

Tema 8

El programa de la sida. Prevenció i risc professional.

Tema 9

El programa Vida als anys. PADES.

Tema 10

El treball en equip en l’atenció primària de salut. Organització i objectius.

Tema 11

Sistemes de registre en l’atenció primària.

Tema 12

Avaluació i garantia de qualitat en l’atenció primària. Metodologia.

Tema 13

Odontologia preventiva. Mesures higienicodietètiques. Tècniques de raspallada, tipus de raspall, risc de la seda dental, hàbits alimentaris.

Tema 14

Dentició temporal i permanent. Nomenclatura bucodental.

Tema 15

Càries dental. Índex CAO.

Tema 16

Instrumental odontològic i instrumentació.

Tema 17

Higiene. Desinfecció i esterilització.

Tema 18

Mecanismes preventius del fluor.

Tema 19

Higiene laboral. Risc professional.

Annex 5

Adreces dels centres d’atenció al disminuït dependents de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials.

Centre d’atenció a persones disminuïdes (CAD Badal). Adreça: c. de Badal, 102, tel. 93.331.21.62. Zona d’influència: Barcelona ciutat, els municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat, i les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Garraf, Osona i Vallès Oriental.

Centre d’atenció a persones disminuïdes (CAD Terrassa). Adreça: c. de Prat de la Riba, 30-32, tel. 93.785.83.00. Zona d’influència: comarques del Vallès Occidental, Bages i Berguedà.

Centre d’atenció a persones disminuïdes (CAD Badalona). Adreça: av. del Marquès de Mont-roig, 64, tel. 93.387.41.08. Zona d’influència: municipis de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona, i la comarca del Maresme.

Centre d’atenció a persones disminuïdes (CAD Girona). Adreça: Emili Grahit, 2, tel. 972.48.60.60. Per a Girona ciutat i comarques.

Centre d’atenció a persones disminuïdes (CAD Lleida). Adreça: av. del Segre, 5, tel. 973.24.41.00. Per a Lleida ciutat i comarques.

Centre d’atenció a persones disminuïdes (CAD Tarragona). Adreça: av. d’Andorra, 9, baixos, tel. 977.21.34.71. Per a Tarragona ciutat i comarques.

Annex 6

Es pot obtenir informació sobre aquesta convocatòria fent us del telèfon 93.482.42.92 i 93.482.43.70, i del correu electrònic: selecció@ics.scs.es.

Igualment, la persona aspirant pot obtenir informació i consultar la seva situació en el procés de selecció a través de l’adreça d’Internet: www.gencat.es/ics.

(02.085.004)