Agrupació Jubilats MC

 

ACTIVITATS


Benvolgut/a,

L'Agrupació de Jubilats de MC neix amb l’objectiu i la voluntat, és a dir amb el desig, de contribuir a diversos propòsits un cop arriba la jubilació i a la seva preparació.

Per a molts professionals, la jubilació pot representar un panorama desconegut i buit, sobretot per a aquelles persones que no han donat cabuda en la seva vida a activitats, interessos o aficions diferents de les purament professionals. Així doncs, dirigirem un dels nostres objectius a facilitar diferents activitats d'oci, donant l'oportunitat de compartir, desenvolupar noves activitats i habilitats, alhora que es fomenta la comunicació i vida social.

A més el professional de la medicina, un cop jubilat, té un bagatge de coneixement i experiència que pot compartir amb col·legues, fins i tot amb aquells que estan en l’exercici de la professió. D'altra banda, ha de mantenir el coneixement adquirit i saber orientar-se entre les noves tendències de la medicina, de manera que un altre dels nostres objectius s’orientarà a la formació del metge jubilat, tant discent com docent.
Un altre dels nostres desitjos és que el metge, dedicat a la cura de tants pacients durant la seva vida en exercici, no es trobi en situació de desemparament provocada per solitud, malaltia o fragilitat, per diverses causes.

Cal no oblidar que les actuals condicions de treball i els sistemes de contractació poden donar lloc en un futur a situacions de precarietat econòmica entre els professionals arribada la jubilació, Metges de Catalunya a través de l'Agrupació de Jubilats podrà defensar els drets vulnerats en tema de pensions, si això es produís.

La vulneració dels drets civils i l’edatisme (discriminació per raons d'edat) entre els grans és freqüent en diferents situacions, i més si aquests presenten condicions de vulnerabilitat. L'Agrupació de Jubilats de MC pot ser una plataforma d'observació, de denúncia i de prevenció d'aquestes situacions.

L'Agrupació de Jubilats de MC se suma a totes les institucions que, des de fa temps, vénen desenvolupant activitats i programes de formació per a jubilats. Volem contribuir a que aquesta nova etapa vital que també hem de descobrir, sigui una nova oportunitat de desenvolupament, de generositat i coneixement.


María Jesús Martínez
Presidenta

 


Metges de Catalunya


Consell de Cent, 471-475, esc. B, entl., 08013 - Barcelona
Tel. 93 265 11 77- Fax 93 265 39 71 - agrupaciojubilats@metgesdecatalunya.cat
Pàgina d'inici