Agrupació de Jubilats MC

 

PRESENTACIÓ


Sigueu benvinguts estimats/des jubilats/es. Disculpeu, no jubilats, sinó joves amb moltíssima experiència, tanta com anys de professió hem i seguim exercint, perquè el servei d’ajuda als altres no deixem de fer-lo mai.

La nostra preocupació ara no és el model retributiu, ni els triennis, ni tan sols ens preocupa el nom del gerent d’àrea. Però us proposo una nova tasca dins del sindicat ja que no estem en la lluita diària i el nostre pensament i paraula poden ser lliures, i ja no s’espera de nosaltres que siguem políticament correctes, hem d’esdevenir la consciència crítica i constructiva del sindicat.

No sé si això de la consciència crítica és una mica petulant, però si podem ser la pedreta molesta a la sabata del Consell Executiu perquè sempre ens tingui present a l’hora de prendre decisions, i per vigilar i conservar l’esperit del sindicalisme mèdic professional de 1920.

Protegim aquest sindicalisme en la defensa de l’exercici de la medicina que, com bé sabeu, té múltiples vessants: ètica, coneixement científic i laboral. Quan els metges treballem, estem exercint la nostra professió de metges. Canviem el criteri de sindicalisme de classe en què prima el capital treball i abracem el capital coneixement.

No oblidem que no només tenim la força de la unitat sinó també la del coneixement mèdic, així com el compromís social i professional amb els nostres conciutadans. Per això la imatge del metge està tan considerada i valorada per la societat.

Siguem, doncs, aquesta pedreta a la sabata del Consell Executiu, defensem davant aquest poder el sindicalisme professional mèdic i transmetem la il·lusió als metges joves, malgrat la difícil situació del 40% dels metges amb treball en precari, el camí de la recuperació del plaer de ser i fer de metges, i lluitem per la recuperació de l’autoritat clínica.
                                                                          

Patricio Martínez
President honorífic i emèrit
Metges de Catalunya


Consell de Cent, 471-475, esc. B, entl., 08013 - Barcelona
Tel. 93 265 11 77- Fax 93 265 39 71 - agrupaciojubilats@metgesdecatalunya.cat