Metges de Catalunya

 
   Inici
 
 
 
 
 
   Resultats electorals
 
 
 
 

Tel. informació electoral
93 265 11 77

Horari d'atenció

De dilluns a divendres,
de 9 a 14 i de 16 a 19 h


Vota Metges de Catalunya Propostes electorals


Participació del coneixement mèdic en els òrgans de gestió
   El metge ha de participar en la gestió clínica i ha de deixar d’estar relegat a ser un    simple intermediari en el procés assistencial.


Creació de les Juntes Mèdiques

   La participació del metge només serà efectiva amb la constitució de les Juntes    Mèdiques, com a òrgans col·legiats de consulta en totes aquelles funcions    professionals dels facultatius. Aquestes juntes s'han d'elegir per votació directa dels    metges.


Defensa de la dignitat professional i personal del metge
   No es pot tolerar la pèrdua del respecte per part de l’Administració i de les patronals    sanitàries. Hem de salvaguardar la nostra dignitat personal i professional, perquè som    els dipositaris del coneixement i estimem la nostra professió. Ningú ens pot usurpar el    plaer d’exercir-la.


Establiment del conveni mèdic
   El conveni mèdic és un marc de relacions laborals únic i específic per a tots els metges,    que ha de permetre:

  • Negociar directament amb les conselleries de Salut, d’Economia i de Treball tots els aspectes professionals, laborals, retributius i de formació contínua dels metges.
  • Consensuar un estatut únic per als metges interns residents (MIR) que reguli els seus aspectes laborals, formatius i docents.
  • Recuperar el professionalisme com a factor fonamental de l’acte mèdic i fugir de la imatge del metge com a proveïdor de serveis o prescriptor de proves i tractaments.
  • Rescatar l’essència de la relació metge-pacient i posar al servei del ciutadà els coneixements i les habilitats dels facultatius, en un entorn de respecte i confiança mútua, sense interferències administratives, polítiques i econòmiques.
  • Refermar el respecte i el reconeixement del metge com a professional imprescindible del sistema de salut.

Consell de Cent, 471-475. esc. B, entl., 08013 - Barcelona
Tel. 93 265 11 77 - Fax 93 265 39 71 - www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat