El 55% dels facultatius de l’Hospital de Palamós secunden la segona jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya

Els facultatius de l’Hospital de Palamós han tornat a posar de manifest el seu malestar amb el tracte que els dispensa la direcció del centre. Un 55% del personal mèdic ha secundat la vaga de 24 hores convocada aquest dijous per Metges de Catalunya (MC). Les reivindicacions són les mateixes que van portar el sindicat a convocar el passat 17 de març una altra vaga, en aquella ocasió de caràcter parcial. Així, els facultatius reclamen canvis en el model organitzatiu i retributiu de les jornades de guàrdia, que es faciliti la promoció professional amb l’accés al quart nivell de carrera, que es defineixi un pla consensuat de formació continuada i que es promogui la participació dels metges en les decisions assistencials. Els representants de l’organització a l’hospital acusen la direcció d’”immobilisme” i afirmen que les peticions del col·lectiu mèdic són assumibles i "no comportarien cap daltabaix econòmic per a l’entitat”.

L’aturada ha tingut un seguiment del 100% en els serveis de pediatria, nefrologia, cirurgia, dermatologia i medicina interna. El quiròfan de cirurgia tampoc ha estat operatiu durant el matí i la tarda. El sindicat es mostra satisfet pel seguiment de la protesta perquè s’han paralitzat els serveis hospitalaris amb més activitat i facultatius.  

Al voltant de 50 facultatius han marxat des del centre hospitalari fins a l’Ajuntament de Palamós, on el delegat de MC i membre del comitè d’empresa, Josep Antoni Duran, ha llegit un manifest en què l’organització assegura tenir constància que el Departament de Salut “no entén els motius de l’enquistament del conflicte”. Duran ha demanat a la conselleria que faci palès el seu “nou tarannà conciliador i negociador” i intervingui davant l’empresa.

En el manifest, el sindicat reclama que l’organització de les guàrdies mèdiques “no busqui només la manera d’estalviar, sinó que respongui a les necessitats assistencials i a la voluntat de prestar un servei d’alta qualitat”. A més, demana que s’acatin les sentències judicials que han establert quin és el barem retributiu a seguir per a aquestes jornades extraordinàries. Els drets de carrera professional, la participació dels metges en les decisions organitzatives de caràcter assistencial i en el disseny d’un pla de formació continuada són altres de les demandes que formula la plantilla mèdica de l’hospital palamosí.

Posteriorment, Duran s’ha reunit amb l’alcalde de Palamós i president del Patronat de la Fundació Hospital de Palamós, Lluís Puig Martorell, a qui ha traslladat les reivindicacions dels facultatius i ha demanat la seva col·laboració en la resolució del conflicte.


>> Galeria d'imatges de la segona jornada de vaga