MC entén les protestes dels treballadors de l’HGC davant l’oferta del Govern de comprar el centre

El secretari general de Metges de Catalunya (MC), Josep Maria Puig, s’ha mostrat “totalment d’acord” amb les protestes que estan protagonitzant els treballadors de l’Hospital General de Catalunya (HGC), davant la incertesa que ha generat l’anunci d’oferta de compra del centre llançada pel conseller de Salut, Antoni Comín, i ha manifestat que, si no es troba una solució “satisfactòria per a totes les parts”, el procés s’hauria d’aturar.

En declaracions a La Xarxa, Puig ha avalat el pla de Comín d’expulsar l’ànim de lucre del sistema sanitari públic, però “no a qualsevol preu”. “Aquesta idea política no es pot portar per endavant les vides professionals i laborals dels treballadors, ni de l’HGC ni de qualsevol altre centre que es pugui veure afectat per una reordenació”, ha afegit.

El dirigent sindical ha defensat els interessos legítims de la plantilla de l’hospital i ha lamentat que la situació s’hagi enverinat fins al punt de formar-se un “nus gordià” difícil de desfer. “L’afirmació del conseller que no hi hauran llocs de treball en perill, si finalment la Generalitat adquireix el centre, sona molt bé, però caldrà veure de quina manera l’erari públic es pot fer càrrec de la nòmina de 1.200 treballadors més sense augmentar el pressupost”, ha assenyalat. 

A més, Puig ha reclamat una sortida per als pacients privats i de mútues que actualment són atesos a l’HGC i que suposen prop del 80% de la facturació del centre, ja que “no se’ls pot deixar en una haima al costat de l’hospital”.

Amb tot, ha insistit en la conveniència de separar la sanitat pública de la privada, per tal que no convisquin en un mateix centre de salut i evitar, així, conflictes d’interessos obvis. “Tenim el convenciment –ha explicat– que la sanitat privada ha de circular per una via i l’activitat pública per una altra de paral·lela”, sense convergir.