3r Congrés de Metges de Catalunya

Presentació
Congrés
Organització
Programa
Ponències
Conclusions congressuals
Eleccions
Seu del congrés
Contacte

El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player


Benvolguts/benvolgudes

Quan vam fer el darrer Congrés, l’any 2012, percebíem que entràvem en un escenari incert, però ningú podia predir el que passaria a la sanitat de casa nostra. ERO’s, retallades salarials per via decret-llei i com a conseqüència de “pactes” amb els treballadors, precarització encara més gran de les condicions laborals dels facultatius,…. Un escenari gairebé impensable fins i tot pels més pessimistes.

I tot això amb una acceptació per part dels treballadors de la sanitat en general i els facultatius en particular gairebé sorprenent. Si bé és cert que l’entorn de crisi era generalitzat, el càstig rebut pels treballadors sanitaris ha estat molt intens.

Durant aquest temps, hem percebut que bona part dels nostres companys ens han vist com la seva darrera esperança per defensar uns drets que poc a poc ens anaven manllevant. Durant aquest temps, Metges de Catalunya (MC) ha fet tot el que ha estat al seu abast per defensar-los. I tot això sense comptar amb l’eina bàsica de la reivindicació: la mobilització del col·lectiu.

Ara ens diuen que l’economia s’està recuperant. No obstant això, sembla que aquesta recuperació no arriba als facultatius. Determinades condicions laborals perdudes no sembla que ningú tingui la intenció de retornar-les, i, pel que fa a les condicions salarials, tampoc no sembla que hi hagi cap intencionalitat, ja no d’equiparar-nos als nostres companys de la resta d’Europa, sinó ni tan sols de retornar-nos allà on estàvem.

En aquest entorn es planteja el 4t Congrés de Metges de Catalunya. Un Congrés que, més que mai, ha de donar veu als nostres companys més joves, que són el futur de la professió i de la nostra organització, a banda de replantejar-nos quin és el camí de futur a seguir en un entorn que segueix sent molt incert.

Per això, perquè més que mai hem de tenir una sola veu, perquè tenim la impressió que hem perdut bona part del que representava la nostra professió, et convidem a que, el proper dia 14 de juny de 2016, entre tots, decidim els canvis i recuperem la professió.

 

Josep Lluís Pi

President del 4r Congrés de Metges de CatalunyaMetges de Catalunya
Consell de Cent, 471-475. esc. B, entl., 08013 - Barcelona
Tel. 93 265 11 77 - Fax 93 265 39 71 - congres@metgesdecatalunya.cat