Presentació
Congrés
Inscripcions
Organització
Programa
Ponències
Conclusions
Eleccions
Seu del congrés
Contacte

CERTIFICAT desplaçament

Benvolguts/benvolgudes


El 5è Congrés de Metges de Catalunya (MC) arriba en unes circumstàncies sanitàries, polítiques, econòmiques i socials absolutament excepcionals. De fet, si tot fos normal, per aquestes dates de l’any el Congrés ja faria mesos que s’hauria celebrat. Però tots som conscients que el que estem vivint no té res de normal.

Sense la pandèmia de la COVID, el Congrés del sindicat hauria tractat els (molts) problemes que arrossega la professió mèdica en tots els àmbits i nivells assistencials de la sanitat pública i concertada catalana. Sobrecàrrega laboral, precarietat, pèrdua de reconeixement, manca de planificació, usurpació de competències professionals, etc. El coronavirus no els ha fet desaparèixer, al contrari, en la majoria de casos els ha agreujat. Per aquest motiu, el 5è Congrés de MC tindrà una única ponència, titulada ‘El repte d’una pandèmia’ que analitzarà el sotrac que ha suposat per al col·lectiu de facultatius l’emergència sanitària: la transformació de l’exercici professional, les mancances del sistema, les lliçons apreses i els reptes que comportarà la sanitat postcovid.

D’altra banda, no podem oblidar el fenomen de la feminització de la Medicina. Actualment ja hi ha més metgesses que metges en actiu (60% - 40%) i, a curt termini, la professió mèdica estarà formada bàsicament per dones. La conferència inaugural del Congrés tractarà aquesta qüestió cabdal que ha de comportar canvis en les condicions laborals i professionals, en els lideratges i en la mateixa gestió sanitària.

No cal dir que des de MC hem esmerçat esforços perquè la seu del Congrés, a la qual només hi podran assistir un nombre determinat de persones, sigui un espai net i segur. Les mesures de prevenció seran estrictes i exigirem que tots els assistents les respectin i les compleixin. Els afiliats i les afiliades que no vulguin o no puguin assistir-hi de manera presencial podran accedir a la retransmissió telemàtica de l’acte, amb la possibilitat de participar en la presa de decisions.  

Com a presidenta del 5è Congrés de MC, agraeixo la col·laboració dels membres del comitè científic i organitzador que han fet possible aquest esdeveniment, i també de tot el personal del sindicat, imprescindible per al funcionament de la nostra organització.

Desitjo que, tot i les dificultats i les particularitats del moment, puguem celebrar un bon Congrés que sigui útil i important per al camí que ha de recórrer MC els propers quatre anys.


Elisa de Frutos Gallego
Presidenta del 5è Congrés de Metges de CatalunyaMetges de Catalunya
Consell de Cent, 471-475. esc. B, entl., 08013 - Barcelona
Tel. 93 265 11 77 - Fax 93 265 39 71 - info@metgesdecatalunya.cat