Eleccions ICS 2015: MC esdevé segona força a Terres de l’Ebre i manté la representació a l’Hospital Verge de la Cinta

Metges de Catalunya (MC) ha obtingut un delegat més en l’àmbit d’atenció primària de Terres de l’Ebre i se situa com a segona força sindical en les eleccions als òrgans de representació del personal de l’Institut Català de la Salut (ICS) que es van celebrar ahir de forma avançada en aquest territori perquè avui, dia oficial de les eleccions de l’empresa pública, és festiu. A l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on també es van celebrar els comicis, el sindicat mèdic es manté en segona posició i repeteix el nombre de representants obtinguts en les anteriors eleccions.

Així, respecte a l’any 2011, MC passa de 2 a 3 delegats en l’àmbit de primària de Terres de l’Ebre i conserva els 4 delegats de l’Hospital Verge de la Cinta. L’organització mostra la seva satisfacció pels resultats obtinguts i agraeix el suport majoritari del col·lectiu mèdic que "incrementa la seva confiança i reconeix la tasca feta pel sindicat tant en la defensa dels drets i les condicions laborals dels facultatius com de la sanitat pública i la qualitat assistencial".

L’organització destaca la importància que té cada vot, ja que "un de sol pot determinar el nombre de representants obtinguts", tal com ha passat a Terres de l’Ebre on el sindicat no ha pogut obtenir un quart delegat perquè li ha faltat un únic vot.

A mesura que es vagin coneixent els respectius escrutinis, MC publicarà els resultats electorals de la resta d’àmbits territorials d’atenció primària i dels centres hospitalaris de l’ICS que avui criden els seus treballadors a les urnes.

Incidències
A primera hora del matí, algunes meses electorals de l’àmbit de primària del Camp de Tarragona han impedit el vot als facultatius d’Assistència Pública Domiciliària (APD), ja que estaven utilitzant el cens electoral provisional que no incloïa a aquest col·lectiu. MC, que va impugnar el cens i va aconseguir que els APD poguessin votar, ha fet les gestions oportunes perquè totes les meses d’aquell territori disposin del cens definitiu i els metges d’APD puguin exercir amb normalitat el seu dret a vot.