Els afiliats de la província de Barcelona escolliran els seus representants territorials el 5 de juliol

La renovació de l’estructura organitzativa de Metges de Catalunya (MC), que va començar el passat 14 de juny amb les eleccions a la direcció i als càrrecs de president i secretari dels sis sectors professionals en què s’estructura el sindicat, finalitzarà el proper 5 de juliol amb els comicis a les assemblees territorials de MC. Els 6.289 afiliats de la província de Barcelona seran els únics que podran dipositar el vot a les urnes i escollir entre les diferents candidatures que s’han presentat a les assembles de Metropolitana Nord – Catalunya Central, Metropolitana Sud i Barcelona ciutat. En canvi, la resta d’assemblees (Girona, Lleida i Tarragona – Terres de l’Ebre) compten cadascuna d’elles amb una única candidatura i no serà necessari posar les urnes.

La candidatura ‘Seguim obrint portes’, encapçalada per Josep Lluís Pi, com a president, i Rosa Boyé, com a secretària, i la candidatura ‘Unitat, Compromís i Projecte’, al capdavant de la qual hi ha Esther Ros, com a presidenta, i Alejandro Fernández, com a secretari, opten als càrrecs de l’assemblea territorial de Barcelona ciutat.

L’assemblea de Metropolitana Sud també compta amb dues candidatures. Francisco Ridao, com a president, i Josep Maria Benet, com a secretari, es presenten sota la denominació ‘Ridao’. Per la seva part, Irene Bermell, com a presidenta, i Miquel Jurodovic, com a secretari, conformen la candidatura ‘Hospitals’.

Pel que fa a l’assemblea territorial de Metropolitana Nord – Catalunya Central, ‘Metges/esses en xarxa’, amb Joan Camprubí i Santiago Barcons, president i secretari, respectivament, i ‘Dignifiquem la nostra professió’, amb Mònica Rodríguez (presidenta) i Xavier Planell (secretari), són les dues candidatures que es disputaran els càrrecs a les urnes.

Les votacions tindran lloc a la seu de MC (carrer del Consell de Cent, 471-475, escala B, entresòl - Barcelona) entre les 10.00 i les 19.00 hores del proper dia 5 de juliol. La campanya electoral va començar el 18 de juny i es perllongarà durant 15 dies, fins a les 24 hores del dia 3 de juliol.