L’ICS aprova una nova oferta pública amb 1.163 places facultatives en el seu procés d’estabilització per reduir la temporalitat

Una metgessa de l'ICS

El Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha acordat aquest dijous, 28 de setembre, una nova oferta pública d’ocupació que inclou un total de 6.211 places, de les quals 1.163 són facultatives, en el marc del procés d’estabilització i reducció de la temporalitat dels treballadors i treballadores de l’empresa pública. 

Per una banda, l’acord inclou 4.679 places addicionals a les ja anunciades en el procés d’estabilització que es resoldran per concurs de mèrits –que aniran directament a la fase 1 en curs actualment–, així com la seva distribució en 16 categories. D’aquestes, 891 seran facultatives: 498, per al personal facultatiu especialista, i 393, per als titulats superiors sanitaris, tot i que de moment es desconeix quantes seran d’àmbit hospitalari i quantes d’atenció primària. 

Per l’altra, contempla 1.532 places més provinents de la taxa de reposició ordinària del 2023 que s’acumularien a la fase 3, de manera que la majoria es resoldran en el mateix procés d’estabilització en la fase de concurs d’oposició. En aquest cas, se n’oferiran 153 al personal facultatiu i 119 als titulats superiors sanitaris.

Amb aquesta nova convocatòria de places, l’ICS haurà estabilitzat més de 20.000 professionals abans que finalitzi l’any 2024, seguint el pla del Govern per reduir els llocs de treball temporals a l’Administració catalana fins al 8%. I és que cal recordar que, segons dades del Pla d’Ordenació de Recursos Humans (PORH) de l’ICS, el 68,2% dels 51.908 treballadors de l’empresa pública tenia un contracte de tipus interí-temporal, eventual o de substitució.

Tot això es va comunicar en la reunió de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat de l’ICS celebrada aquest mateix dijous, en la qual Metges de Catalunya (MC) va consultar si l’anunci de la nova especialitat mèdica d’Urgències i Emergències afectaria a les persones aspirants a alguna de les places d’aquest procés d’estabilització. No obstant, atès que es tracta d’un projecte de Reial Decret del Ministeri de Sanitat posterior a l’inici del mateix, l’empresa pública va aclarir que la previsió de creació de la nova especialitat no modificaria ni alteraria cap aspecte del procés d’estabilització de l’ICS.