MC, a Vergés: “L’alternativa a Ferrovial és una sanitat pública forta i dotada de pressupost suficient”

Metges de Catalunya (MC) critica al Departament de Salut que hagi prorrogat un altre any el contracte amb l’empresa privada Ferrovial per continuar gestionant el servei telefònic 061/Salut Respon, a canvi de 8,8 milions d’euros, i que no es plantegi revertir el contracte que té subscrit amb una filial d’aquesta multinacional amb ànim de lucre, per valor de 17,6 milions d’euros, pel servei de rastreig de contactes de persones contagiades pel coronavirus. 

El sindicat considera que l’alternativa a Ferrovial no cal anar-la a buscar a fora, sinó que la solució passa per tenir una “sanitat pública forta i dotada de pressupost suficient”, per poder assumir aquests serveis actualment privatitzats. “La consellera de Salut, Alba Vergés, ha perdut una nova oportunitat per deixar de col·laborar amb empreses amb ànim de lucre i recuperar per a l’àmbit públic la gestió del 061 i del rastreig de contactes de COVID-19”, assenyala.

Vergés ha confirmat aquest dijous que Ferrovial continuarà oferint aquests serveis perquè “no podem desfer una feina que s’està fent, fins que no hi hagi una alternativa”. La consellera de Salut i també el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, van reconèixer fa cinc mesos que l’executiu català s’estava replantejant els contractes signats amb aquesta empresa multinacional i, fins i tot, van negar que fos un error rescindir la relació contractual. Per la seva part, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va explicar que la qüestió havia generat neguit i una “preocupació general” en tots els consellers.

El Parlament també va aprovar en aquell moment amb els vots favorables dels dos partits de govern, ERC i JxCat, una moció de la CUP, en què s’instava la Generalitat a cancel·lar de forma immediata el contracte del Departament de Salut amb l’empresa Ferrosal, filial de Ferrovial, pel seguiment dels contactes de les persones positives de COVID-19.