MC reprèn les jornades 'Coneix i Opina' amb un debat sobre la normativa que protegeix els metges i als pacients

MC reprèn les jornades 'Coneix i Opina' amb un debat sobre la normativa que protegeix els metges i als pacients

Metges de Catalunya (MC) recupera el proper 30 de març les jornades ‘Coneix i Opina’, xerrades col·loqui al voltant de temes relacionats amb la professió mèdica i la sanitat que el sindicat va començar a organitzar l’any 2009. L’espai de debat es reprèn amb la conferència ‘Els drets dels metges en benefici dels pacients’, a càrrec del president del Col·legi Oficial de Metges de Badajoz, Pedro Hidalgo Fernández.

La primera del nou cicle de jornades ‘Coneix i Opina’ presentarà el conjunt de textos legals -sovint desconeguts- que protegeixen als metges en l’exercici de la seva professió, i que, alhora, són una garantia perquè els pacients rebin una atenció de qualitat. El coneixement i l’aplicació d’aquestes normes permet que la relació metge-pacient esdevingui més justa i equitativa.

Pedro Hidalgo, que també és president del Consell de Col·legis Professionals de Metges d'Extremadura, reivindica que aquest cos legal sigui conegut i reclamat pel col·lectiu mèdic. "Hem de defensar la professió de metge, no l'ofici, que ens posem la bata blanca i no la granota de treball”, exclama.

El nou ‘Coneix i Opina’ és gratuït i obert a la participació de tots els facultatius. Les inscripcions ja es troben obertes al web del sindicat. Les places són limitades.

En els propers mesos, MC organitzarà més jornades de debat que promoguin la reflexió i la discussió sobre la professió mèdica, els sistemes de salut i les polítiques sanitàries, comptant sempre amb la participació d’experts en cadascuna de les matèries.