Una tarda d’emocions sota l'aixopluc de la música

Divendres passat, a Barcelona, es va superar el registre històric de pluja acumulada en un sol dia del mes de març. Però a l’edifici del Casal del Metge, situat en ple centre barceloní, la tarda de divendres va ser plàcida i lluent. Prop de 200 persones van assistir al concert Música per a la salut, organitzat per l’Agrupació de Jubilats de Metges de Catalunya (MC), amb la col·laboració de la Fundació Metges.

La vetllada va servir per promocionar de la millor manera possible el curs de formació Musicoteràpia i Medicina que tindrà lloc el proper mes de juny. El president de Metges de Catalunya (MC), Jordi Cruz, va obrir l’acte amb un il·lustratiu repàs a la relació històrica entre la música i la medicina, des dels rituals rítmics i sonors amb finalitats sanatòries dels homes i les dones de la prehistòria, fins a les actuals teràpies que empren la música com a vehicle emocional i instrumental per a la millora de determinats trastorns i disfuncions.

El grup The Distimians, integrat per psiquiatres, va ser el primer en actuar, interpretant tres conegudes cançons d’estil pop-rock i una aclamada versió del tema “Que tinguem sort”, de Lluís Llach, que va ser seguida i cantada amb entusiasme pels assistents.

A continuació, la Coral Canta Sant Pau, integrada per persones afectades d’afàsia, va aixecar el públic de la cadira en més d’una ocasió. La il·lusió, l’esforç i la dedicació que transmetien els membres de la coral va emocionar l’auditori.

El concert va finalitzar amb una brillant actuació del pianista de jazz català Lucky Guri que, fent ostentació d’un talent prodigiós i d’un genial sentit del humor, va oferir una selecció de temes musicals que van posar la cirereta a una tarda memorable.

Les docents del curs de musicoteràpia, Núria Escudé i Rosa Gutiérrez, i la presidenta de l’Agrupació de Jubilats de MC, Maria Jesús Martínez, van agrair la presència dels assistents i la tasca dels organitzadors del concert. El secretari general de MC, Josep Maria Puig, va tancar l’acte celebrant que la música sigui un factor que reforci la relació metge-pacient i potenciï la “humanitat” de la medicina.