Virus d'Ebola. Recomanacions per al personal sanitari


 
   MC als mitjans. Àudios


Ràdio Canet. Els Confinats
: "Si han disminuït els pressupostos i hi ha molts menys metges que fa 10 anys, com és que el sistema segueix funcionant? Això és a força d'un esforç del mateix personal"


Ràdio 4. Informatius edició migdia: "Tot reforç que vingui a l'atenció primària serà benvingut perquè la situació en què estem és raquítica i esquelètica"


Ràdio 4. El matí a Ràdio 4: "Si s'ha demostrat que en una situació d'estrès i de dificultat, per poca gent, per poc espai i per poca tecnologia, s'ha pogut tirar endavant gràcies a l'esforç i al compromís dels professionals, doncs, se'ls ha de tenir en compte. No són subalterns, ni súbdits. Són professionals amb capacitat, amb entrenament i amb coneixement"


Cope Catalunya. La linterna: "No té cap sentit que ens segueixen castigant a la nòmina, traient-nos un percentatge del sou, per una crisi que ja ha passat"


SER Girona. Soroll Girona: "Els facultatius estem cabrejats, tant a nivell hospitalari com de l'atenció primària, per l'abandó i la desatenció que hem patit per part de l'Administració"


Rac1. El món a Rac1: "Confiem, necessitem i volem que la gratificació extraordinària per la COVID-19 no sigui un foc d'encenalls. Si les condicions amb les quals treballem i les condicions econòmiques segueixen sent les mateixes, la corda es trencarà"


Ràdio 4. L'Informatiu edició vespre: "Si darrera de la gratificació extraordinària per la COVID-19 hi ha una voluntat real de millorar les pèssimes condicions salarials dels facultatius i revertir, sobretot, les retallades que arrosseguem des de 2010, ens sembla que anem pel bon camí"


Catalunya Ràdio. Catalunya Migdia: "La gratificació extraordinària per la COVID-19 és un pas en la bona direcció i, a partir d'aquí, s'ha d'encetar un camí per millorar les condicions laborals i professionals dels metges"


Cope Catalunya. Herrera en Cope Catalunya: "La pandèmia hauria de comportar un abans i un després en com tractem la sanitat pública i els seus professionals"


Onda Cero Catalunya. La ciutat: "Hi ha d'haver una millora substancial de les condicions laborals i professionals amb les quals estem treballant els metges d'aquest país"


Ràdio 4. El matí a Ràdio 4: "El reconeixement ha de venir seguit del que realment importa: tenir suficients mitjans, infraestructura, tecnologia i sous dignes"


Ràdio 4. El matí a Ràdio 4: "La situació de l'atenció primària en aquesta segona fase de la COVID-19 ha de passar per tenir més recursos, més professionals i, sobretot, més protecció per atendre els pacients. També cal desenvolupar un anàlisi de testos fidedignes per determinar quin és el sistema immunològic dels professionals"


SER Catalunya. El balcó: «Aquest “no hi ha prou diners per pagar l’esforç abnegat dels sanitaris” se l'han agafat al peu de la lletra i no només han pagat de menys a molts professionals en aquests darrers mesos, sinó que la compensació que s’havia posat damunt de la taula ha quedat absolutament morta»


Catalunya Ràdio. Catalunya Migdia: "Em quedo amb la gran capacitat de sacrifici de tot el personal sanitari assistencial que no s’ha queixat en cap moment, però el que em crea una mica de neguit és com es pensa planificar tot el treball que ens queda per fer durant l’any"


SER Catalunya. Hora 14: "L'atenció primària necessita més de 1.000 professionals per poder afrontar la nova etapa del coronavirus. Aquesta xifra ens serviria per començar a donar una atenció més adequada a la població"


Onda Cero Tarragona. La ciutat de Tarragona: "Cal fer un disseny assistencial i organitzatiu a l'atenció primària per absorbir l'activitat pendent, sense posar en perill ni el professional ni l'usuari"


Cope Catalunya. Herrera a Cope Catalunya i Andorra: "La immensa majoria de professionals dels CAP que han estat a la primera línia contra la COVID-19 patirà estrés posttraumàtic amb més o menys intensitat i això serà un hàndicap a l'hora de tornar a la feina amb més càrrega, més responsabilitat i més atenció al ciutadà. Es fa difícil d'entendre com això es portarà a bon port"


SER Catalunya. Hora 14: "Ara que es difon que els CAP tenim la possibilitat de fer la prova PCR, la població està neguitosa i àvida de fer-se el test per saber quin és el seu estat actual"


Ràdio 4. De boca a orella: "A Can Ruti, els resident han cobrat 960 euros després de deixar-s'hi la pell i els especialistes de l'hospital han perdut al voltant dels 1.000 euros. No té cap ni peus que et treguin part del sou"


Cope Catalunya. La Linterna: "Per entrar en la fase següent de detecció precoç de COVID-19, cal reforçar l'atenció primària perquè, si ara hem de començar a fer PCR, no tenim el personal suficient per poder assumir-ho. Necessitem reforços de la mateixa manera que les comunitats autònomes han reforçat les UCI"


Onda Cero. Julia en la onda: "És una situació absolutament inimaginable en qualsevol país normal. Tenim residents que han estat treballant a despit i la seva nòmina és de 960 euros. Cobren menys del que haurien cobrat en una situació normal, perquè en canviar l'horari laboral ha desaparegut el concepte de guàrdies i, tot i fer més hores, l’Administració no les paga"


Onda Cero. La Brúixola: "El suport que hem rebut els professionals per part de l'Administració ha estat molt, molt, molt dèbil. No hem tingut els equips de protecció individual suficients i hi ha hagut manca de testos. Tot això ha provocat un estrés emocional molt important que s'ha afegit al cansament físic"


Catalunya Ràdio. Catalunya migdia: "Demanem als polítics que dels copets a l'esquena i de la lloa constant a l'esforç dels professionals es passi al respecte" 


SER Catalunya. Hora 14: "[Deixar al marge el sindicat mèdic de les negociacions per abordar la compensació extraordinària al personal sanitari] Ho hem viscut com una autèntica bufetada a la cara dels metges i de les metgesses"


Ràdio 4. De boca a orella: "La dotació d'equips de protecció contra el coronavirus per al personal sanitari passarà a la història com un desastre monumental"


Cope Catalunya. Herrera a Cope Catalunya i Andorra: "L'atenció primària està actuant com un mur important de contenció davant el coronavirus, però amb un nivell esquelètic de personal i recursos, i ara encara està més sobrepassada, perquè estem assumint l'atenció a les residències"


Catalunya Ràdio. El matí de Catalunya Ràdio: "Volem està allà on es comenci a parlar de la compensació laboral i econòmica als facultatius per la pandèmia del coronavirus"


Cope Catalunya. Herrera a Cope Catalunya i Andorra: "Els centres d'atenció primària no tenen el material suficient per protegir els seus professionals i la situació és difícil de sostenir"


SER Catalunya. Hora 14: "És difícil dir quanta gent acabarà tirant la tovallola i quanta gent seguirà tirant del carro, però la veritat es que estem jugant amb foc perquè [metges i metgesses] són els que ens han d'atendre quan estiguem malalts i els tenim cada cop en pitjors condicions"


Catalunya Ràdio. Catalunya Nit: "Els professionals que estan en la primera línia no són robots incansables ni herois de pel·lícula i necessiten recuperar l’alè després de moltes jornades maratonianes. Això hauria de passar abans de relaxar les mesures de confinament"


Cadena SER. Hora 14: "Estem jugant amb foc perquè tenim el personal mèdic cada vegada en pitjors condicions davant el coronavirus"


Cadena SER. Hora 14: "Hi ha un grup de professionals, metges i infermeres, que seguim atenent tots aquells pacients crònics que, no ens oblidem, continuen essent-hi"


Cadena SER. Hora 14: "Si tanquem els dispositius d'atenció primària, deixarem d'atendre correctament l'altra població de risc"


Cadena SER. Hora 14: "La falta de material de protecció per al personal sanitari contra el coronavirus és escandalosa"


Rac 1. No ho sé: "Estem molt lluny de recuperar els recursos que teníem el 2010. Ara, la sanitat catalana estava ingressada a la unitat de semicrítics intentant recuperar-se de les retalldes"


Ràdio 4. En directe: "Estem molt preocupats i amb gairebé la certesa que el sistema col·lapsarà. Estem treballant amb molta sensació d'inseguretat"


SER Catalunya. Hora 14: "Hem posat molt en risc els professionals que estan a primera línia per manca de material"


Ràdio Ciutat de Badalona: “La situació a Can Ruti és molt complicada i hem hagut d’habilitar una unitat nova amb 20 places d’UCI”


SER Catalunya. El balcó: "Els professionals sanitaris estem treballant amb una sensació d'inseguretat tremenda. Estem mancats, en general, de personal, d'infraestructures i de material"


Catalunya Ràdio. Catalunya Migdia: "El personal sanitari és vital per controlar la infecció dins de l'hospital i intentar evitar el contagi entre els professionals. Per tant, el test de diagnòstic és indispensable"


Catalunya Ràdio. Catalunya Migdia: "Tenim escassetat de material, no només per fer les proves de detecció a tothom, sinó per fer-les al personal sanitari, posant en risc la seva salut i la de la població"


Rac 1. 14/15: "La situació és greu. Hospitals com l'Arnau de Vilanova,Viladecans o les urgències de Bellvitge tenen el material de protecció individual molt restringit i molt comptat, i estirant-lo el màxim possible"


Catalunya Ràdio. Catalunya Nit: "Estem treballant en situacions extremes. La sobrecàrrega es produeix en un sector que ja estava molt castigat"


SER Catalunya. El Balcó: "Si no s'apliquen mesures extraordinàries, el sistema sanitari no podrà donar més de si perquè ja està al 100%"


Catalunya Ràdio. El matí de Catalunya Ràdio: "Demanem que s'habiliti urgentment un número de telèfon exclusiu per a emeregències mèdiques no relacionades amb el coronavirus, perquè estem posant en perill la resta d'urgències sanitàries"


Flaixbac. El matí i la mare que em va parir: "La capacitat de transmissió del coronavirus és independent de la seva gravetat, per tant, per tallar la progressió i fer que la corva sigui més plana, és important evitar el contagi"


Betevé: "Es fa autocobertura per suplir els professionals aïllats"


Ser Catalunya. Aquí amb Josep Cuní: "Proposem que els metges i les metgesses recentment jubilats, amb molta experiència i encara amb els coneixements suficientment frescos, es puguin incorporar i que hi hagi una segona línia de cuidadors si l'epidèmia ho requereix"


Ser Catalunya. Aquí amb Josep Cuní: "Ens fa por que un sistema que està funcionant al 100% de forma continuada, en el moment de demanar-li un esforç, faci fallida perquè hi hagi una manca de professionals per seguir atenent la pblació"


Ràdio 4. De boca a orella: "En cas que la sanitat pública quedi col·lapsada, perquè les infraestructures són limitades, seria útil recórrer a les UCI de la medicina privada"


Catalunya Ràdio. Catalunya Migdia: "Demanem que s'habiliti un telèfon exclusiu per a sanitaris per a les urgències que no estiguin relacionades amb el coronavirus"


Rac1. El món a Rac1: "Si ens cau un allau de pacients es pot emportar per davant el sistema. És vital mantenir les mesures per trencar la cadena de transmissió"


Catalunya Ràdio. Catalunya Nit: "S'està intentant trencar la cadena de transmissió per alentir la progressió d'aquesta epidèmia. Demanem a les autoritats que tinguin previst un pla B si la demanda desborda els centres sanitaris. Ajornar les intervencions no urgents per alliberar llits i recuperar metges i metgesses que s'han jubilat recentment i encara tenen fresc l'exercici de la medicina"


RAC 1. 14/15: "El pacient s'ha de posar en un lloc adequat i, en primària, es demana que hi hagi una consulta o un despatx habilitat perquè aquesta persona estigui, a més a més, comode"

 



Consell de Cent, 471-475, esc. B, entl. - 08013 Barcelona Tel. 93 265 11 77- Fax 93 265 39 71 - info@metgesdecatalunya.cat