Virus d'Ebola. Recomanacions per al personal sanitari
 

 
   MC als mitjans. Vídeos


La Xarxa. Notícies en Xarxa
: "Si els resultats en salut són absolutament equiparables amb els de qualsevol país europeu desenvolupat, també volemq ue hi hagi una convergència en els sous"


La Xarxa. Notícies en Xarxa: "Reclamem recursos humans, tecnològics i materials per a l'atenció primària per afrontar la nova fase de la COVID-19"


Televisió L'Hospitalet. L'Informatiu: "El CatSalut financia l’hospital depenent de la seva activitat. Si no hi ha activitat, no hi ha finançament. És per això que la continuïtat del centre es veu compromesa"


TVE Catalunya. L'Informatiu: "L'única manera d'intentar disminuir les llistes d'espera és posant-hi molts més recursos. Amb 20 milions, les llistes d'espera seguiran creixent d'una forma absolutament desbocada"


TV3. Planta Baixa: "Just quan estem reclamant a la Conselleria de Salut un complement salarial per compensar l'esforç i la generositat dels facultatius especialistes en la lluita contra la pandèmia del coronavirus, la gerència del Trueta pretén retallar-nos drets que ja teníem en forma de dies de descans pel compliment de la nostra jornada anual. Aquestes actituds no ens deixen més opcions que la protesta i la confrontació"


TV3. TN Vespre: "Molts aplaudiments, però a l'hora de la veritat l'Administració ens segueix collant i maltractant"


TV3. TN Migdia: "El cansament s'està transformant en un sentiment d'irritació i menyspreu. Tot plegat, s'esta convertint en una bomba de rellotgeria. Si l'Administració no vol que això li esclati, ha de fer gestos concrets que s'han de veure reflectits en la nòmina"


Betevé. Notícies Migdia: "El CAP Passeig de Sant Joan (Barcelona) és petit, estem unes 70 persones treballant en 600 metres quadrats i no tenim espi físic per fer circuïts diferenciats COVID i no COVID"


Betevé. Notícies Migdia: "El personal sanitari està molt cansat i emocionalment la situació comença a passar factura. No és el millor moment per tornar a demanar-li un esforç. Hem de contenir com sigui que hi hagi un segon brot"

La Xarxa. Notícies en Xarxa: "Requerim, com ja es va fer als hospitals perquè estaven depassats per la COVID-19, que es prenguin mesures per facilitar l'entrada de nou personal a l'atenció primària i assumir l'excés d'activitat"


TVE Catalunya. L'Informatiu: "Des del punt de vista professional, necessitem que es pugui treballar amb dignitiat i qualitat i, per a això, fan falta professionals i temps. Ens espera una segona pandèmia, en aquest cas, en forma de llistes d'espera"


TV3. Tot es mou: "És un deure ètic i de responsabilitat que hi hagi una compensació econòmica als facultatius i se'ns retornin les retallades que ens han fet des de 2010"


TVE Catalunya - Canal 24 horas. Vespre 24: "Els CAP vam perdre 920 facultatius durant la crisi i ara ens demanen assumir un major volum d'activitat que no està dins de les funcions habituals dels centres. Necessitem més recursos per afrontar la nova etapa COVID-19"


etevé. Notícies migdia: "Si s'han d'assolir tots els objectius que s'han marcat per a l'atenció primària en la nova etapa COVID-19, serà una càrrega de treball importantíssima que no podrem assumir per falta de personal"


TV3. Planta Baixa: "Cal girar pàgina de la crisi de 2010 i recuperar el 5% del sou retallat d'una forma immediata i, a banda, benvinguda sigui la compensació pel sobreesforç"


TV3. Telenotícies migdia: "Una mesura d'estalvi com era evitar que els quiròfans s'obrissin a les tardes per no haver de pagar els professionals ha tingut dues repercussions claríssimes. La primera, sobre els mateixos professionals, perquè, de cop i volta, han vist mermats significativament els seus ingressos i la segona és que s'ha parat l'activitat i, per tant, les llistes d'espera han seguit creixent"


TVE Catalunya. L'Informatiu: "Exigim al Govern que rectifiqui, que ens tingui en compte i que no ens menystingui [en la negociació per compensar el sobreesforç dels sanitaris durant la pandemia de COVID-19]. Que comptin amb nosaltres tant a l'hora de treballar com a l'hora de decidir"


La Xarxa. Notícies en Xarxa: "Des d'un punt de vista estrictament sanitari, [el desconfinament parcial] és una autèntica temeritat, perquè, en aquest moment, el sistema encara està molt tensionat i les UCI estan ocupades entre el 85% i el 90%"


Betevé. Notícies Vespre: "Si es trenca el confinament total, hi pot haver un possible rebrot de la pandèmia i, en 10 o 15 dies, ens podem trobar amb una situació que el sistema sanitari no sigui capaç d'absorvir"


DW. DW News: "El poc personal que encara tenim disponible està en una situació de perill propi i de convertir-se en possible transmissor del coronavirus a causa de la desprotecció"


France2. Journal 13h00: "El poc personal que encara tenim disponible està en una situació de perill propi i de convertir-se en possible transmissor del coronavirus a causa de la desprotecció"


TV3. TN Migdia: "En lloc de tenir un 4% de sanitaris infectats pel coronavirus, com ha passat a Xina, nosaltres en tenim un 17%, per sobre de la mitjana espanyola i italiana"


La Sexta. La Sexta Noticias: "La situació és crítica, estem pràcticament sense material de protecció davant el coronavirus"


TVE Catalunya. L'Informatiu: "És evident que la manca de personal s’hagués hagut de suplir molt més aviat”


Betevé. Notícies: "La manca de material de protecció a primera línia pot provocar que els sanitaris caiguin malalts amb més facilitat i puguin convertir-se en transmissors de la malaltia"


TVE Catalunya. L'Informatiu: "El que falta més són mascaretes, però hi ha llocs on falten bates, guants, la solució hidroalcohòlica, sobretot en CAP. Hi ha CAP que no tenen pràcticament material"


TV3. Planta Baixa: "Les retallades sanitàries estan posant de manifest la insuficiència de plantilla i d'infraestructures per afrontar la pandèmia del coronvirus"


TV3. Planta Baixa: "S'ha de preveure un pla B amb mesures com la recuperació de professionals sanitaris amb experiència que porten un o dos anys jubilats o muntar un hospital de campanya per als pacients que no requereixin un hospital de tercer nivell"


TV3. Tot es mou: "Hem de limitar les interaccions entre persones al màxim pel perill de contagi i, en cas de sortir, mantenir la distància i evitar el contacte físic. Depenent de la quantitat de gent que emmalalteixi, el sistema no serà capaç de absorvir-ho"


Betevé. Bàsics: "Demanem a Salut un 'pla b' que inclogui l'ajornament de les intervencions quirúrgiques no urgents i la recuperació dels metges jubilats recentment"


TVE Catalunya. L'Informatiu: "Es podrien tancar quiròfans d'intervencions quirúrgiques no vitals per alliberar llits per als pacients de coronavirus que ho necessitin"


La Xarxa. La Xarxa Notícies: "Sempre que falta personal, per qualsevol motiu, hi ha incidències, perquè la plantilla és curta"


TVE Catalunya. L'Informatiu: "Ara que tenim tota la informació, volem que la gent sàpiga, en tot moment, que s'ha de fer si arriba una persona sospitosa de patir la malaltia"

 Consell de Cent, 471-475, esc. B, entl. - 08013 Barcelona Tel. 93 265 11 77- Fax 93 265 39 71 - info@metgesdecatalunya.cat