Metges de Catalunya


   Inici
   Propostes electorals
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 


NOTÍCIES


Eleccions ICS 2015: MC esdevé segona força a Terres de l’Ebre i manté la representació a l’Hospital Verge de la Cinta
25.03.15

Metges de Catalunya (MC) ha obtingut un delegat més en l’àmbit d’atenció primària de Terres de l’Ebre i se situa com a segona força sindical en les eleccions als òrgans de representació del personal de l’Institut Català de la Salut (ICS) que es van celebrar ahir de forma avançada en aquest territori perquè avui, dia oficial de les eleccions de l’empresa pública, és festiu. A l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, on també es van celebrar els comicis, el sindicat mèdic es manté en segona posició i repeteix el nombre de representants obtinguts en les anteriors eleccions.

+ info

 Propostes electorals de MC (primera part)

13.03.15

Les propostes de Metges de Catalunya (MC) per a les eleccions als òrgans de representació del personal de l’Institut Català de la Salut (ICS) dels propers 24 i 25 de març recullen les principals demandes que el sindicat ha copsat entre el col·lectiu mèdic, la primera de les quals l’augment del pressupost sanitari. Un increment destinat a la recuperació de la plantilla mèdica anterior a les retallades que asseguri el manteniment de la qualitat, sense la necessitat d’assumir com a normal la sobrecàrrega i pressió assistencial que pateixen avui tots els facultatius. L’adequació pressupostària també ha de possibilitar la recuperació de les pèrdues salarials acumulades i la finalització de la precarietat contractual que s’ha sistematitzat al sector. La millora de les condicions de treball dels professionals amb ràtios de pacients manejables –respectant la proporció de 2/3 de jornada assistencial i 1/3 no assistencial– i el canvi de l’actual política de RRHH de l’ICS, caracteritzada pel càstig al facultatiu, es troben també entre les prioritats de MC. Les mesures orientades a la recuperació de la qualitat assistencial i la satisfacció dels pacients ocupen un lloc destacat al programa. Formen part d’aquest punt la proposta d’obrir els serveis i recursos tancats (llits, quiròfans i punts d’atenció continuada a nivell d’AP) per oferir una atenció sanitària digna, i l’objectiu de lluitar per revertir els criteris de gestió perquè la prioritat sigui la vessant clínica i no l’econòmica.

web eleccions   |   propostes

 


 

‘Som Metges, Som la Teva Veu’, eslògan de campanya del sindicat
06.03.15

Coincidint amb l’inici oficial de la campanya electoral, Metges de Catalunya (MC) ha publicat el web especial del sindicat dedicat a les eleccions als òrgans de representació del personal de l’Institut Català de la Salut (ICS) dels propers 24 i 25 de març. ‘Som Metges, Som la Teva Veu’ és l’eslògan escollit per l’organització que presenta gairebé una trentena de propostes electorals agrupades a voltant de sis punts clau: assolir un increment de la dotació pressupostària, lluitar per la millora de les condicions de treball dels professionals, recuperar la qualitat assistencial, refermar el paper específic i professional del metge, aconseguir la participació del coneixement mèdic en els òrgans de gestió i fiscalitzar les noves fórmules d’organització territorial i de gestió. MC remarca la necessitat de comptar amb el màxim nombre de suports per “ser la garantia que la veu del metge sigui escoltada i representada”. El web dels comicis de l’ICS també ofereix informació útil per als electors, com l’horari de votació de cada centre o territori i els permisos que tenen els treballadors per exercir el dret a vot. Properament, l’espai incorporarà una nova secció sobre la campanya del sindicat mèdic amb notícies i l’agenda d’actes i assemblees que oferirà MC per presentar el seu programa electoral als facultatius.

web eleccions

 


 

El cens electoral de l’ICS, entre el desgavell i el boicot a MC
27.02.15

El proper dimecres 4 de març comença la campanya de les eleccions als òrgans de representació del personal de l’Institut Català de la Salut (ICS) que tindran lloc els dies 24 i 25 del mateix mes de març. Un dia abans de l’inici oficial del període electoral es proclamaran les candidatures definitives. Metges de Catalunya (MC) presentarà 17 candidatures, una per a cadascun dels vuit hospitals i els nou àmbits territorials d’atenció primària de l’ICS. Si per alguna cosa s’estan caracteritzant aquestes comicis és pels obstacles que està posant l’empresa al sindicat i al conjunt del col·lectiu mèdic perquè MC no torni a ser la força majoritària en nombre de vots i delegats a la sanitat pública. El primer atac per part de l’empresa pública ha sigut l’exclusió dels facultatius d’Assistència Pública Domiciliària (APD) del cens, ja que al no tractar-se de personal estatutari sinó  funcionari, el considera aliè a l’entitat. En defensa del dret d’aquests facultatius d’escollir els representants que han de negociar les seves condicions de treball i salarials en l’àmbit de l’ICS, com han fet fins ara, MC ha impugnat els censos publicats i ha sol·licitat la intermediació d’un àrbitre. Com a resultat d’aquesta sol·licitud, el sindicat ha aconseguit un laude arbitral positiu a la província de Tarragona que permetrà als metges APD d’aquella demarcació formar part del cens i participar en el procés electoral. Per contra, a Lleida el laude no ha estat favorable a la demanda de l’organització. A la província de Barcelona, el procediment encara es troba obert i l’àrbitre ha de decidir si estima la petició de MC. Totes les organitzacions, a excepció d’UGT, han manifestat la seva conformitat amb que els metges d’APD formin part dels cens i de les candidatures electorals. Els impediments i les dificultats per restar potencial al sindicat mèdic no s’acaben aquí. L’ICS no ha distingit les categories professionals als cens ni ha facilitat les adreces electròniques dels electors, fet que dificulta la tramesa d’informació, i ha decidit, en algunes circumscripcions, que els metges amb plaça associada a l’àmbit no votin a la mesa assignada al seu centre de treball sinó en el servei d’atenció primària (SAP) de l’àmbit territorial. A més, l’actitud del representant de l’empresa a les meses electorals ha estat, de vegades, molt imperativa sobre els seus membres, interferint en la seva autonomia i sobirania i, en alguns àmbits, designant persones que per edat i antiguitat no correspondria d’acord amb la legislació vigent.

mc1   |   mc2

 


Consell de Cent, 471-475. esc. B, entl., 08013 - Barcelona
Tel. 93 265 11 77 - Fax 93 265 39 71 - www.metgesdecatalunya.cat - info@metgesdecatalunya.cat

Metges de Catalunya