Qui som

Metges de Catalunya (MC) és una organització sindical catalana, professional i integradora que es crea l’any 1920 sota el nom de Sindicat de Metges de Catalunya (SMC). El 2002 adopta la seva denominació actual quan el sindicat mèdic i la Federació d’Associacions de Metges d’Hospitals de Catalunya (FAMHOC), constituïda l'any 1981, impulsen la integració de les dues organitzacions.

D’acord amb els seus objectius fundacionals, Metges de Catalunya neix amb la responsabilitat de defensar els drets laborals, professionals i socials dels facultatius i fa una proposta col·lectiva per recuperar la dignitat professional del metge, així com el reconeixement social que li pertoca.

L'organització concep l’assistència sanitària com un servei públic, en el qual el facultatiu, des de la seva independència i llibertat, ha de garantir el dret del ciutadà a rebre una atenció mèdica correcta. Per això, defensa l’acte mèdic no tan sols com una activitat laboral, sinó com una condició consubstancial a l’exercici d’una medicina de qualitat.