Metges de Catalunya (MC) ha aconseguit sis delegats al comitè d’empresa del Parc de Salut Mar de Barcelona –antic Institut Municipal d’Assistència Sanitària (IMAS)–després de les eleccions celebrades el 18 de març passat i segueix sent la segona força sindical més votada en aquest consorci sanitari que engloba l’Hospital del Mar, l’Hospital de l’Esperança, els centres assistencials Peracamps, Fòrum i Dr. Emili Mira, i l’Institut Municipal d’Investigació Mèdica (IMIM).
El president del Sector Laboral de MC i secretari de l’Associació Professional de Metges de l’IMAS-Metges de Catalunya (APMI-MC), Miquel Félez, considera que els resultats obtinguts són “notables” i demostren “la innegable intenció que tenen els facultatius d’opinar, col·laborar i participar en la gestió de la sanitat pública, especialment en els moments incerts que vivim”.
Félez assegura que el col·lectiu mèdic no vol tenir com a interlocutors amb l’empresa els sindicats de classe, davant de la contínua aplicació de retallades pressupostàries que estan posant en perill la qualitat assistencial, el poder adquisitiu i els llocs de treball de molts professionals sanitaris. “Ens volen posar al capdavant per liderar una altra manera de treballar”, sentencia.
Així, els sis delegats d’APMI-MC, juntament amb la representació assolida per les altres organitzacions sindicals professionals SATSE i API-IMAS (quatre i dos delegats respectivament), obre noves possibles majories dins del comitè d’empresa de Parc de Salut Mar que seran analitzades pròximament pel sindicat mèdic, amb l’objectiu de trobar la fórmula més adequada per defensar i representar de la millor manera els interessos dels facultatius.
D’altra banda, Félez destaca la “renovació i el rejoveniment” de la candidatura que ha presentat APMI-MC (un 50% de les cares són noves), amb un programa electoral que fixa com a objectius dotar de caràcter vinculant la mesa de negociació pròpia dels metges, recuperar el poder adquisitiu perdut en els darrers anys, modificar el sistema retributiu amb la incorporació de la direcció per resultats (DPR), millorar les condicions de treball, aconseguir que la programació del treball sigui respectuosa amb la Llei de conciliació de la vida personal, familiar i laboral, incorporar el coneixement mèdic en la presa decisions i assolir el cobrament del prorrateig de les guàrdies en cas de baixa laboral per qualsevol motiu.
En aquestes eleccions sindicals han votat 1.755 professionals sobre un cens de 2.995 electors, el que representa un índex de participació del 58,6%.