MC completa la renovació de càrrecs interns i obre un nou període de "lluita contra la precarietat"

El cicle electoral de renovació de càrrecs electes de Metges de Catalunya (MC) es va tancar ahir amb els comicis a les assemblees territorials del sindicat. Els dos únics territoris en què els electors han hagut d’escollir els seus representants han estat els de les assemblees de Metropolitana Nord – Catalunya Central i Metropolitana Sud. En la resta d’assemblees territorials (Barcelona ciutat, Girona, Lleida i Tarragona – Terres de l’Ebre)  no ha estat necessari votar, ja que cadascuna d’elles comptava amb una única candidatura.

La candidatura ‘Ridao’, amb el 73,5% dels vots, ha estat la guanyadora en l’elecció de representants de l’assemblea de Metropolitana Sud, que tindrà com a president a Francisco Ridao i com a secretari a Josep Maria Benet. Per la seva part, l’assemblea territorial de Metropolitana Nord – Catalunya Central comptarà amb Mònica Rodríguez, com a presidenta, i Xavier Planell, com a secretari, després que la candidatura ‘Dignifiquem la nostra professió que ambdós encapçalaven s’hagi endut el 90% dels vots.

Així doncs, la composició de les noves assembles territorials de MC és la següent:


Barcelona ciutat

President: Josep Lluís Pi

Secretària: Rosa Boyé


Metropolitana Sud

President: Francisco Ridao

Secretari: Josep Maria Benet


Metropolitana Nord - Catalunya Central

Presidenta: Mònica Rodríguez

Secretari: Xavier Planell


Girona

President: Albert Molins

Secretari: Javier K. O'Farrill

 

Lleida

Presidenta: Isabel Tarruella

Secretari: Santiago Miguelsanz

 

Tarragona - Terres de l'Ebre

President: Javier Martínez Madrigal

Secretària: Laura Ruiz de Porras



Precarietat amb data de caducitat
El nou president de MC, Jordi Cruz, ha celebrat l’exercici democràtic que ha dut a terme l’organització en el darrer mes i ha agraït la participació dels afiliats i molt especialment dels candidats de tots els processos electorals del sindicat que "han fet un pas endavant i s’han mostrat disposats a treballar per la institució".

Jordi Cruz ha afirmat que, un cop tancada la renovació de càrrecs organitzatius, una de les prioritats dels representants de MC serà lluitar perquè la situació de precarietat que viuen molts facultatius "tingui data de caducitat".