Metges de Catalunya (MC) reforçarà la seva representativitat en el Consell de la Professió Mèdica, després que el Departament de Salut s'hagi compromès a acceptar les reclamacions del sindicat i, així, a complir l'acord pactat en la sortida de la vaga.
Durant la constitució del consell que va tenir lloc el 20 de juliol, la consellera de Salut, Marina Geli (en la fotografia, al costat del secretari general d'MC, Patricio Martínez), va accedir a incrementar de tres a set el nombre de representants del sindicat mèdic en la mesa general d'aquest òrgan. D'aquesta manera, es respectarà la representativitat sindical en base a l'afiliació de metges de cada organització, ja que els sindicats de classe no professionals es repartiran les quatre cadires que tenien assignades des d'un principi.
Salut també modificarà la fórmula del consell per ratificar els acords presos en les dues comissions de treball, tal com reclamava Metges de Catalunya: ja no serà necessària una majoria de dos terços, sinó que n'hi haurà prou amb la majoria absoluta (la meitat més un).
Pla de treball
La comissió de treball encarregada dels aspectes laborals de la professió mèdica, presidida per Metges de Catalunya, començarà a elaborar, a partir de setembre, un estudi comparatiu del sous dels metges catalans amb els d'altres comunitats autònomes i països europeus. Aquest informe haurà d'estar acabat el proper 3 d'octubre quan es reunirà de nou el Consell de la Professió Mèdica.
Per altra part, la comissió de treball per a l'ordenació professional, presidida pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, estudiarà quants recursos humans fan falta a mig i llarg termini per fer sostenible el sistema i analitzarà quina és la percepció que els ciutadans tenen del col·lectiu mèdic. A més, elaborarà un estudi sobre la incidència de la síndrome del burn out en la professió i les causes que provoquen aquesta desmotivació.