Una reclamació de Metges de Catalunya força la readmissió d’un metge jubilat anticipadament a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

Una resolució dictada per la gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS), en resposta a una reclamació presentada per Metges de Catalunya (MC), ha desautoritzat l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i ha obligat el centre a readmetre un metge jubilat anticipadament l’agost passat.

El facultatiu havia sol·licitat una pròrroga de permanència en el servei actiu, perquè tenia menys de 35 anys cotitzats a la Seguretat Social quan va rebre la notificació de la baixa, una situació reconeguda per la Llei de l’Estatut marc del personal sanitari dels serveis de salut. No obstant això, l’hospital va denegar la petició i va declarar la jubilació forçosa.

En representació de l’interessat, Metges de Catalunya va interposar una reclamació administrativa contra l’acomiadament el passat mes de setembre. El sindicat al·legava que el metge acreditava tenir menys de 35 anys cotitzats, mitjançant la presentació d’un certificat de vida laboral emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social, setmanes abans de l’ordre de jubilació.

D’altra banda, MC també considerava demostrat, amb l’aportació d’un certificat mèdic, que el facultatiu té la capacitat professional necessària per continuar desenvolupant les funcions pròpies de la seva plaça.

L’Estatut marc estableix en la disposició transitòria setena que “el personal estatutario fijo, que a la entrada en vigor de esta ley hubiera cumplido 60 años de edad, podrá, voluntariamente, prolongar su edad de jubilación hasta alcanzar los 35 años de cotización a la Seguridad Social, con el límite de un máximo de cinco años sobre la edad fijada en el artículo 26.2 de esta ley y siempre que quede acreditado que reúne la capacidad funcional necesaria para ejercer la profesión o desarrollar las funciones correspondientes a su nombramiento”.

Per aquest motiu, Metges de Catalunya instava l’ICS a declarar nul el cessament per jubilació forçosa i a readmetre el metge en el mateix lloc de treball que ocupava abans de la notificació de la baixa.