Antoni Gallego: “El facultatiu és qui pot parlar amb més criteri sobre com innovar la relació metge-pacient”

dimarts, 18 gener, 2011

El secretari general de Metges de Catalunya (MC), Antoni Gallego, ha reclamat un espai propi de negociació per al col·lectiu mèdic, des d’on el professional pugui incidir en la planificació del sistema sanitari, davant els canvis que proposa el Departament de Salut per fer front al dèficit de 850 milions d’euros. “Si hem d’innovar la relació metge-pacient, qui pot parlar amb més criteri amb l’Administració és el facultatiu”, ha afirmat durant un debat a Catalunya Ràdio.

Gallego ha assenyalat que, en els darrers anys, s’ha incrementat notablement l’estructura sanitària, amb una “infinitat de barreres” que generen una “despesa importantíssima a eliminar”. “Entre el diner que surt del Departament de Salut i el pacient hi ha massa graons”.

El secretari general de MC s’ha mostrat “molest” i “indignat” per les acusacions que apunten al sistema sanitari com a causa principal dels números vermells de la Generalitat: “Els metges fa 10 anys que fem esforços per millorar i optimitzar els recursos que tenim i la prova està que el pacient no ha notat la crisi, malgrat que el pressupost és cada vegada més escàs”.

Durant el debat (àudio íntegre) en el programa “El matí de Catalunya Ràdio” també han intervingut el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB) i president del Consell Assessor del Govern en matèria sanitària, Miquel Vilardell; la presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona (COIB), Mariona Creus; el portaveu del Fòrum Català de Pacients, Albert Jovells; la directora de la Coordinadora d'Usuaris de la Sanitat (CUS), Carme Sabater, i el director gerent de Hospital de Campdevànol, Joan Grané.