Cop de força de Metges de Catalunya que guanya les eleccions sindicals a l'ICS per segona vegada consecutiva

Metges de Catalunya (MC) ha donat un cop d’autoritat aquest dimecres en guanyar per segona vegada consecutiva les eleccions sindicals als òrgans de representació dels treballadors estatutaris de l’Institut Català de la Salut (ICS), després d’aconseguir 80 delegats a les juntes de personal dels hospitals Vall d’Hebron, Bellvitge, Germans Trias i Pujol, Viladecans (Barcelona), Joan XXIII, Verge de la Cinta (Tarragona), Arnau de Vilanova (Lleida) i Doctor Josep Trueta (Girona), així com dels nou àmbits d’atenció primària –Barcelona Ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Girona, Tarragona, Lleida, Terres de l’Ebre i Alt Pirineu i Aran– de l’ens.

El sindicat ha obtingut dos delegats més que CCOO, la segona força més votada, tot i que la plantilla mèdica només representa el 25% del total del cens. Per al secretari general de MC, Francesc Duch, aquests resultats “avalen l’actuació de l’organització contra la política d’austeritat impulsada pel Govern i donen més força al col·lectiu per exigir la recuperació de les pèrdues retributives acumulades des de l’inici de les retallades”.

La victòria contundent de l’organització mèdica també és una “resposta clara al maltractament i acarnissament de l’ICS vers els facultatius” afegeix Duch, que considera que l’empresa “ja no té excuses per constituir una mesa de negociació mèdica, on els facultatius puguin acordar les seves condicions laborals i professionals”.

El sindicat agraeix el suport majoritari del col·lectiu mèdic que ha fet seves la trentena de propostes electorals presentades per MC, al voltant de sis punts clau: assolir un increment de la dotació pressupostària per a la sanitat pública, lluitar per la millora de les condicions de treball dels professionals, recuperar la qualitat assistencial, defensar el rol professional del metge, aconseguir la participació del coneixement mèdic en els òrgans de gestió i fiscalitzar les noves fórmules d’organització territorial i de gestió.

Eleccions MIR
Paral·lelament, MC també s’està imposant en les eleccions sindicals del personal laboral de l’ICS que se celebren per primera vegada a la història. Entre els mesos de febrer i abril, un total de 2.625 empleats –2.217 són metges interns resident (MIR)– elegeixen els seus delegats als comitès d’empresa per als propers quatre anys. De moment, el sindicat ha obtingut 45 representants dels 47 que s’han escollit en les circumscripcions on ja s’han fet els comicis (hospitals de Bellvitge, Doctor Josep Trueta, Germans Trias i Pujol i Viladecans, i àmbits d’atenció primària de Terres de l’Ebre, Girona i Metropolitana Nord).

RESULTATS ELECCIONS SINDICALS ICS 2015

  • Cens: 37.571 treballadors, dels quals uns 9.300 són facultatius
  • Índex de participació: 24%


NOMBRE TOTAL DE DELEGATS:

CANDIDATURES

2015

2011

MC

80

82

CCOO

78

77

UGT

64

64

SATSE

59

66

CATAC-CTS

55

56

CGT

24

23

CIS-CSIF

6

3

FESITESS

5

0

USAE

8

16

SOMOS/SOM

3

0

SFI

0

3

USOC

2

4

INTERSINDICAL-CSC

6

3

USITAC

3

0

TOTAL

393

397


>>> Resultats electorals per hospitals
http://ves.cat/mcTl

>>> Resultats electorals per àmbits d’atenció primària
http://ves.cat/mcTi

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: Elisa de Frutos

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez