Dues candidatures opten a dirigir Metges de Catalunya els propers quatre anys

Els afiliats a Metges de Catalunya (MC), sindicat majoritari entre el col·lectiu mèdic de la sanitat catalana, estan cridats aquest dimecres a les urnes per escollir la nova direcció de l’organització per als propers quatre anys, coincidint amb la celebració del 5è Congrés institucional que tindrà lloc al Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. 

Els metges i les metgesses elegiran el nou equip de govern entre dues candidatures: “Implicació i Transparència”, que encapçala l’actual president de MC i cirurgià de l’Hospital de Mataró, Jordi Cruz, i “Guanya amb nosaltres”, liderada pel fins ara secretari general del sindicat i nefròleg de l’Hospital del Mar, Josep Maria Puig. Tots dos dirigents opten a la Presidència del sindicat.

Cruz està acompanyat per Ana Maria Roca (pediatra al CAP Viladecans), com a vicepresidenta; Xavier Lleonart (cirurgià a l’Hospital de Terrassa), com a secretari general; David Arribas (metge de família al CAP Manso), com a vicesecretari general; Ramon Sarrias (metge de família al CAP Montnegre), com a secretari de Finances i Xelo Casado (psicòloga a l’Hospital Benito Menni) com a vicesecretària de Finances.

Per la seva part, la llista de Puig la completen Carmen Sánchez (pediatra al CAP Plaça Catalunya) com a vicepresidenta; Núria Estanyol (anestesiòloga a l’Hospital Josep Trueta) com a secretària general; Javier O’Farrill (metge de família al CAP Blanes) com a vicesecretari general; Lluís Recasens (cardiòleg a l’Hospital del Mar), com a secretari de Finances i Núria Montalà (reumatòloga a l’Hospital Santa Maria), com a vicesecretària de Finances.

Seguint les indicacions del PROCICAT, els afiliats podran votar de manera presencial, amb les màximes mesures de protecció i prevenció contra la COVID-19, a les urnes ubicades a la seu del 5è Congrés de MC, entre les 10.00 hores i les 19.00 hores. En canvi, la sessió congressual, que tractarà dels efectes de la pandèmia en la situació professional i laboral dels facultatius, es desenvoluparà íntegrament de manera telemàtica.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Albert Torres, Laia Calaf i Eva Martínez