Els metges de l'Hospital Universitari Sagrat Cor aniran a la vaga

L’assemblea de facultatius de l’Hospital Universitari Sagrat Cor de Barcelona ha acordat per unanimitat iniciar mobilitzacions contra les condicions que imposa Quirónsalud, empresa propietària del centre, en el procés de negociació del nou conveni col·lectiu del personal mèdic, que es trobava en situació d’ultraactivitat des de desembre de 2018. Els professionals reclamen millores en les condicions de prestació dels serveis, així com una actualització dels sous que, com a mínim, tingui en compte l’increment del cost de la vida dels darrers cinc anys. A més, exigeixen el retorn dels endarreriments acumulats per les congelacions salarials aplicades als treballadors entre els anys 2019 i 2023.

Davant la manca d’una proposta empresarial que acosti postures, el col·lectiu mèdic, representat per la Associació Professional de Metges i Titulats Superiors (APMTS) i per Metges de Catalunya (MC), ha aprovat la convocatòria d’una vaga que tindrà lloc a finals de novembre, en dates pendents de confirmació. El proper dijous, 26 d’octubre, els facultatius de l’hospital es tornaran a reunir en assemblea per concretar els dies de mobilització, així com altres actuacions de protesta.

L’Hospital Universitari Sagrat Cor és un centre de propietat i gestió privada que forma part del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya (SISCAT). Això vol dir que una part significativa del seu finançament prové de la contractació d’activitat que cada any realitza el Servei Català de la Salut (CatSalut) per a la prestació d’assistència sanitària pública.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Albert Torres, Laia Calaf i Eva Martínez