Fixats els serveis mínims per a la vaga de facultatius d’atenció primària de l’ICS convocada per Metges de Catalunya

Metges de Catalunya (MC) i l’Institut Català de la Salut (ICS) han acordat aquest dilluns, a la seu de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, els serveis mínims per a la vaga de facultatius d’atenció primària que el sindicat ha convocat per als dies 26, 27, 28, 29 i 30 de novembre.

Les dues parts han arribat a l’acord següent:

 • Normal funcionament dels serveis d’urgència: el 100% de la plantilla dels centres d’urgència d’atenció primària (CUAP), punts d’atenció continuada (PAC) i Programa d'atenció domiciliària i equips de suport (PADES).
   
 • Per al servei de ginecologia: el 25% de la plantilla per cada gerència territorial en cadascun dels dies, que comportarà els serveis inajornables d’ecografia del primer i segon trimestre de l’embaràs i d’interrupció voluntària de l’embaràs farmacològica.
   
 • Per al servei d’odontologia: el 25% de la plantilla per cada gerència territorial en cadascun dels dies, que comportarà únicament i exclusiva els servei d’urgències.
   
 • Per a cada centre penitenciari: el 25% de la plantilla per categoria professional pel que fa als torns diürns i la totalitat de la plantilla del torn nocturn.
   
 • Per a la resta, el 25% de la plantilla el primer i segon dia de vaga i, a partir del tercer dia, el 33% de la plantilla, per tal de garantir l’assistència urgent durant l’horari habitual de cada centre.


Sota el lema “Atenció Primària, digna i respectada”, més de 5.700 facultatius de 288 equips d’atenció primària (EAP) de Catalunya estan cridats a secundar l’aturada, per exigir millores assistencials i laborals que frenin la “precarització progressiva” del primer nivell assistencial.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez