MC dona suport al personal mèdic del Centre Penitenciari de Mas d’Enric que reclama més seguretat a les consultes

Metges de Catalunya (MC) mostra el seu suport als facultatius que presten atenció sanitària a les persones privades de llibertat del Centre Penitenciari de Mas d’Enric (El Catllar, Tarragona) davant la reclamació de més seguretat als consultoris. En un escrit adreçat aquest dimarts a la direcció mèdica de la presó, els professionals han anunciat la seva negativa a seguir visitant els pacients sense la presència d’un funcionari a la porta del consultori que vetlli per la seguretat i la integritat física de l’equip mèdic. “Volem deixar constància del nostre compromís d’abandonar la consulta mèdica si, durant el desenvolupament de la mateixa, l’accés al consultori queda desproveït de la presència d’un funcionari de presons”, han advertit.

Tot i desvincular la seva reclamació de l’assassinat de la treballadora del mateix centre penitenciari ocorregut el passat 13 de març, els facultatius han considerat que aquest succés “haurà de marcar històricament un punt d’inflexió en el desenvolupament de les activitats del Servei Mèdic de Mas d’Enric”. En aquest sentit, han assegurat que la tensió i la violència als espais d’atenció mèdica de la presó han experimentat un “preocupant augment”. Aquest fet i el tràgic homicidi de la companya cuinera “haurà de condicionar la nostra manera de treballar en un futur”.

A més de traslladar el seu suport a les reivindicacions dels metges penitenciaris de Mas d’Enric, el sindicat interpel·la els departaments de Salut, Interior, Justícia de la Generalitat de Catalunya perquè garanteixin la seguretat del personal facultatiu que presta assistència a les nou presons catalanes, “posant totes les mesures que siguin necessàries i revisant la validesa dels protocols actuals davant la situació complexa i difícil de les presons, que sovint roman fora del focus de l’opinió publica”. MC recorda que el personal mèdic es troba “especialment exposat a possibles situacions de violència, donada la seva proximitat física amb els reclusos en un espai reduït i privat com són els consultoris dels mòduls penitenciaris”.

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Albert Torres, Laia Calaf i Eva Martínez