MC insta els treballadors de la xarxa concertada a rebutjar pactes que incloguin retallades addicionals

Metges de Catalunya (MC) ha participat aquest dijous en la concentració de rebuig a les retallades organitzada pel comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST). El sindicat, que ostenta la presidència del comitè, s’oposa al nou pla de retallades que ha presentat la direcció empresarial que comporta ajustos per valor de 3 milions d’euros per al 2015. En cas d’aplicar-se aquesta reducció, el personal patiria una minva salarial equivalent a un 2% que, afegida a la dels tres anys anteriors, suposaria un 10,5% de pèrdua retributiva directa en quatre anys. A més, les mesures d’ajust inclourien acomiadaments, tancament de recursos i un augment de la pressió assistencial. Segons el comitè del CST, la situació és 'insostenible'" i  tindrà '"conseqüències directes sobre la qualitat de la prestació sanitària'".

La protesta, que ha reunit prop de 300 treballadors del centre vallesà, es repetirà en forma de concentració diària fins que la gerència renunciï a aplicar el nou pla d’ajustos. El president del comitè d’empresa i vicesecretari general de MC, Xavier Lleonart, ha assegurat que l’empresa '"no es continuarà finançant amb els sous dels treballadors'" i ha exhortat la direcció a '"dedicar els esforços a buscar una millora del finançament i no a negociar retallades amb la plantilla'". Davant el personal concentrat, Lleonart ha explicat que a la reivindicació s’han adherit entitats socials, partits polítics i sindicats i ha recordat que la situació del CST '"no és excepcional'" sinó que es repeteix '"amb els mateixos paràmetres'" a la major part d’empreses sanitàries.

En aquest sentit, MC insta els treballadors de la xarxa sanitària concertada a seguir l’exemple del personal del CST i no acceptar les propostes empresarials de pacte que incloguin retallades addicionals en les condicions laborals i retributives. L’organització espera que la campanya de protestes que ha engegat el centre terrassenc provoqui un '"efecte contagi'" al sector per generar una gran mobilització que '"aturi l’onada de retallades'" que es perfila novament per a aquest any.

Per al sindicat mèdic, en una situació de pròrroga pressupostària en què fins i tot es preveu una lleugera millora si s’acaba aprovant la partida prevista per a Salut en 2015 (un 1,3% més que l’any passat), és '"indigne'" que es continuïn situant les tisores sobre els salaris i avisa que la demanda d’esforços als professionals '"ja ha superat el límit".

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: Elisa de Frutos

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez