MC recrimina a l’Hospital Josep Trueta la “falta de diàleg” en el procés de reorganització de la cirurgia pediàtrica

Metges de Catalunya (MC) critica l’actitud de la direcció de l’Hospital Josep Trueta de Girona, a qui retreu la “falta de diàleg” amb els professionals de la Unitat de Cirurgia Pediàtrica que han passat a dependre mèdicament i funcional de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, arran d’un conveni de col·laboració signat el maig passat entre els dos centres.

El sindicat considera que la reorganització del servei “s’ha fet a esquena de la plantilla” i lamenta que ja s’hagi cobrat la primera víctima. La cap de secció de Cirurgia Pediàtrica de l’hospital des de l’any 2001, la cirurgiana Montserrat Ros, ha vist com la direcció del Trueta ha amortitzat la seva plaça d’un dia per l’altre, dos anys abans de la seva jubilació. 

MC veu en aquesta decisió una “ofensa professional i un descrèdit moral” per a la doctora, que porta 25 anys exercint al centre gironí “amb una fulla de serveis excel·lent”. Per aquest motiu, demana a l’hospital que reconsideri la seva posició i reincorpori Ros a les seves funcions com a cap de secció. 

A banda d’això, el sindicat insisteix que és un “error” desplaçar la coordinació dels procediments quirúrgics en edat pediàtrica a Barcelona i sosté que, per oferir una bona qualitat assistencial, la presa de decisions s’ha de fer des del lloc d’ingrés del pacient. “No rebutgem el dispositiu assistencial conjunt entre els dos centres, però sí que demanem que es consensuï amb els professionals implicats”, aclareix la delegada de MC al Trueta, Nuria Estanyol

Així mateix, el sindicat constata que el centre “encara no ha reforçat la plantilla del servei” tal com va prometre la direcció a principis de juny, després que MC posés al descobert la reorganització de la cirurgia pediàtrica. Per aquest motiu, assegura que la situació ha empitjorat “ja que, d’una banda, el servei haurà d’afrontar bona part de l’estiu amb només un cirurgià i, de l’altra, no es podrà posar en marxa la guàrdia localitzada de 24 hores prevista inicialment per falta d’efectius”.

Documents

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: Elisa de Frutos

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres i Eva Martínez