Metges de Catalunya celebra la dimissió de Josep Prat com a president de l’ICS, investigat per presumpte corrupció

Metges de Catalunya (MC) considera una “molt bona notícia” la dimissió de Josep Prat com a president del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut (ICS), després de la investigació judicial oberta que l’implica en casos de suposades irregularitats en la sanitat pública.

El sindicat, que no entra a valorar les qüestions sub iudice, celebra la marxa de Prat, a qui qualifica de “braç executor de la política d’esmicolament i liquidació de l’ICS”, tot i que tem que el seu successor mantingui la voluntat de “minimitzar” la major empresa pública de serveis sanitaris de Catalunya, “ja que es tracta d’una estratègia de Govern i no pas d’un caprici personal del president dimissionari”.

MC recorda que sota la presidència de Prat, l’ICS ha incomplert els compromisos signats amb el seu personal per a la consecució de la productivitat variable per objectius (DPO), retallant un 50% les retribucions que perceben els metges per aquest concepte i penalitzant, d’aquesta manera, els facultatius més fidels amb els objectius imposats per la mateixa empresa.

D’altra banda, l’organització demana a l’executiu català que “no mantingui al capdavant de les empreses públiques càrrecs amb manifesta incompatibilitat o conflicte d’interessos” i exigeix a les entitats sanitàries concertades la “màxima transparència” en la gestió dels recursos públics.

Per a MC, el Govern “no pot romandre passiu” davant els diferents escàndols que esquitxen la sanitat pública, “sobretot en un moment en què s’instauren nous copagaments sanitaris, es redueixen serveis assistencials i es retallen els salaris dels professionals”.

Per aquest motiu, insta la Generalitat perquè “contribueixi a esclarir tots els casos de presumptes irregularitats” que actualment són objecte d’estudi per part dels tribunals, de l’Oficina Antifrau i del Parlament de Catalunya.

 

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres, Eva Martínez i Laia Calaf