Metges de Catalunya convoca una nova vaga de facultatius els dies 1, 2 i 3 de febrer

Metges de Catalunya (MC) ha registrat aquest divendres una nova vaga de personal facultatiu que tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer. De la mateixa manera que a la convocatòria dels propers dies 25 i 26 de gener, estan cridats a la mobilització tots els facultatius dels hospitals i centres d’atenció primària (CAP) de l’Institut Català de la Salut (ICS) i de la xarxa sanitària concertada (SISCAT).

Tal com va anunciar a la primera convocatòria de vaga, el sindicat mèdic avisa el Departament de Salut que les mobilitzacions “no s’aturaran després dels dos primers dies d’aturades”, sinó que el conflicte s’allargarà mentre no s’aportin solucions que puguin començar a resoldre els “greus problemes” que pateix el sistema, en especial la sobrecàrrega de treball i la crisi de facultatius derivada de les condicions assistencials, laborals i retributives que s’ofereixen als professionals.

Tot i que l’inici de les negociacions amb Salut ha corroborat que el diagnòstic de la situació i les preocupacions són compartides, MC reclama que les mesures que es plantegin per part de la conselleria “tinguin un efecte immediat i un calendari concret d’aplicació”.

MC apunta que les propostes s’han d’encaminar a la planificació de recursos, la retenció del talent mèdic, la formació continuada dels professionals i la millora de les condicions de treball.

Dies i horaris de la nova vaga mèdica

1 de febrer                                                                
Hospitals: De 8h a 11h i de 17h a 20h                                 
Atenció primària: De 11h a 14h i 17h a 20h             

2 de febrer
Hospitals: De 8h a 00h
Atenció primària: De 8h a 00h

3 de febrer
Hospitals: De 8h a 11h i de 17h a 20h
Atenció primària: De 11h a 14h i 17h a 20h

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Albert Torres, Laia Calaf i Eva Martínez