Metges de Catalunya demana a Salut un plus salarial per als MIR que s’incorporin a les plantilles durant la crisi del coronavirus

Metges de Catalunya (MC) reclama al Departament de Salut un complement salarial per als metges interns residents (MIR) d’últim any que s’incorporin a les plantilles mèdiques en plena pandèmia del coronavirus i desenvolupin les mateixes funcions que un especialista. Així, el sindicat pretén que l’administració catalana “compensi l’activitat assistencial del personal en formació i valori la seva tasca de la mateixa manera que la d’un professional adjunt”.

El sindicat fa aquesta petició després que el Ministeri de Sanitat hagi posposat per decret les avaluacions anuals de tots els MIR, i, en conseqüència, hagi prorrogat automàticament els seus contractes especials de formació, fins i tot, els d’aquells professionals que havien d’acabar el seu període d’aprenentatge aquest mes de maig per integrar-se als hospitals i centres d’atenció primària. Ara ho faran igualment, amb l’objectiu de reforçar els equips assistencials mentre duri l’emergència, però amb els mateixos contractes mileuristes de formació.

Per a MC, l’esforç per aprovar aquest plus salarial permetria, a efectes pràctics, “equiparar les condicions laborals dels residents a les activitats que ja duen a terme per combatre els efectes del coronavirus” i, alhora, suposaria un “acte de justícia cap a les joves generacions mèdiques que, sovint, són tractades per les autoritats sanitàries com a mà d’obra barata per tapar les deficients polítiques de recursos humans”.

A més, afegeix que el Govern tindria l’oportunitat de “demostrar amb fets les seves proclames contra la precarietat laboral en el sector sanitari i la seva preocupació per retenir el nou talent mèdic format a Catalunya”.

L’organització sindical se suma, així, a la campanya “#YoSíSoyEspecalista” que els MIR d’últim any han endegat a les xarxes socials, perquè les administracions sanitàries reconeguin l’“esforç incansable” que fan i corregeixin una decisió que consideren “injusta i humiliant”.

Documents

Contacte de premsa

premsa@metgesdecatalunya.cat
Telèfon: 93 265 11 77 ext. 5
Fax: 93 265 39 71

Secretaria de Comunicació: David Arribas

Equip de comunicació: Hèctor Calvet, Albert Torres, Eva Martínez i Laia Calaf